ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

16/11/2003: Οταν ο Μέσι ήταν ακόμα Λιονέλ

16/11/2003: Οταν ο Μέσι ήταν ακόμα Λιονέλ

Πέρασαν 16 χρόνια από την ημέρα που ο Λιονέλ Μέσι φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα σε φιλικό απέναντι στην Πόρτο. Έκτοτε, κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι. (VIDEO)

Τα επιτεύγματά του είναι μυθικά, αξεπέραστα, αδιανόητα. Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους ότι αυτά που κάνει στο χορτάρι, είναι... γήινα. Ένας παίκτης από άλλο πλανήτη, ο κορυφαίος στον κόσμο, για πολλούς ο κορυφαίος όλων των εποχών. Αν και αυτή η ατέρμονη και άνευ ουσίας συζήτηση δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ, ούτε να συμφωνήσουμε μεταξύ μας.

Ήταν 16 Νοεμβρίου του 2003, όταν ένας νεαρός Αργεντινός ονόματι Λιονέλ Μέσι, περνούσε ως αλλαγή στο 75ο λεπτό στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Φερνάντο Ναβάρο, στη φιλική αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Πόρτο. Τότε ξεκινούσε το ονειρεμένο ταξίδι του κοντόσωμου μάγου της στρογγυλής Θεάς...

Μπορεί να πέρασαν 16 χρόνια από τη στιγμή που φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Πόρτο του Ζοζέ Μουρίνιο σε ανεπίσημο φιλικό παιχνίδι, αλλά σε όλη τη διάρκεια αυτής της διαδρομής κατάφερε να συνδυάσει το όνομά του μέσα από γκολ, ρεκόρ και τίτλους, με τους "μπλαουγκράνα" και την εθνική Αργεντινής.

Ο Μέσι έχει ήδη αφήσει το αποτύπωμά του στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Ακόμα και σήμερα σημειώνει γκολ με το "τσουβάλι", πετυχαίνει αδιανόητα ρεκόρ, μοιάζει (και είναι) ασταμάτητος. Ακόμα και ορκισμένοι εχθροί του, τον παραδέχονται, διότι πολύ απλά "μιλάνε" εξ ονόματός του όλα εκείνα που κάνει στο χορτάρι. Τυχεροί που τον ζήσαμε και που ακόμα τον απολαμβάνουμε...

Δείτε στο video τα πρώτα βήματα του Μέσι στη φιλική αναμέτρηση με την Πόρτο:

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ