Σπανός: "Στόχος η πεντάδα, θα γίνουν πολλές μεταγραφές"

Σπανός: "Στόχος η πεντάδα, θα γίνουν πολλές μεταγραφές"

Ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, έθεσε ως στόχο κατά την παρουσίαση του νέου τεχνικού, Νταμίρ Κάναντι, την είσοδο στην πεντάδα τη νέα σεζόν. Τι ανέφερε ο Αυστριακός προπονητής.

Ο Ατρόμητος βρήκε στο πρόσωπο του Αυστριακού, Ντάμιρ Κάναντι, τον διάδοχο του Σα Πίντο για τον πάγκο του. Κατά την παρουσίασή του, ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, εξήγησε γιατί οι Περιστεριώτες κατέληξαν στη συγκεκριμένη επιλογή, έθεσε ως στόχο για τη νέα σεζόν την είσοδο στην πεντάδα και ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν πολλές μεταγραφές μέχρι και τη 10η Ιούλη.

"Καλωσορίζω στην οικογένεια του Ατρομήτου τον Νταμίρ  Κάναντι. Να είναι γερός και δυνατός όλοι μαζί θα τον βοηθήσουμε και θα μας βοηθήσει για τους στόχους της νέας χρονιάς.

Σίγουρα υπάρχει απορία πως καταλήξαμε σε αυτόν τον προπονητή. Ο Κάναντι από την αρχή ήταν η πρώτη μας βασική επιλογή. Αυτό συνέβη επειδή είδαμε ότι έχει καλό βιογραφικό και μείναμε εντυπωσιασμένοι από το έργο στη χώρα του. Μέσα σε μια τριετία πήρε μια μικρομεσαία ομάδα, την Άλταχ και την έκανε μια από τις κορυφαίες του αυστριακού πρωταθλήματος με συνέπεια να πάει μετά στη Ραπίντ Βιέννης. Έχει όλο το πακέτο που θέλουμε. Πρόκειται για έναν καλό χαρακτήρα και πολύ καλό άνθρωπο. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλή συνεργασία ώστε να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

 

Θέλαμε κάτι νέο στην ομάδα. Θεωρώ ότι υπάρχει χρόνος να προσαρμοστεί και να καταλάβει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν συνεργάτες γύρω από την ομάδα για να μάθει την νοοτροπία και να προσαρμοστεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

Πάντοτε οι στόχοι είναι υψηλοί. Η πέμπτη θέση είναι ανοιχτή συν ο θεσμός του Κυπέλλου που κυνηγάμε πάντα. Φέτος όμως θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα. Θα γίνουν πολλές μεταγραφές και χρειάζεται υπομονή", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε:

Για το γεγονός ότι υπέγραψε για έναν χρόνο: "Τα συμβόλαια σε αυτή την ομάδα είναι για τους τύπους. Είδατε τι έγινε με το παράδειγμα του Ρικάρντο Σα Πίντο. Είμαστε ευτυχείς που ο Σα Πίντο έκανε το παραπάνω βήμα μέσω του Ατρομήτου.

Εφόσον ο νέος κοουτς και εμείς είμαστε ευχαριστημένοι τα συμβόλαιο είναι απλά για τους τύπους. Πήραμε έναν προπονητή από το πάνω ράφι. Δεν είμαστε προπονητοφάγοι. Σαφώς και θα υπάρξει και μια περίοδος προσαρμογής και πίστωσης χρόνου και στήριξης.Θέλουμε η ομάδα να είναι αυτόνομη και αυτάρκης. Όπως ξέρετε η οικονομική κρίση έχει αγγίξει και το ποδόσφαιρο.

Μετά την αποχώρηση του Σα Πίντο ήταν λογικό να πάνε πίσω κάποια πράγματα. Μέχρι τις 10 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ".

KANANTI: "ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΟΠΩΣ... ΡΑΠΙΝΤ"

Από την πλευρά του ο νέος τεχνικός του Ατρομήτου, Νταμίρ Κάναντι, παρομοίασε τη νέα του πρόκληση με την αντίστοιχη που ανέλαβε στη Ραπίντ Βιέννης, παραδέχθηκε ότι οι στόχοι του είναι πάντα υψηλοί και αναγνώρισε ότι ήθελε και ο ίδιος να δουλέψει στη χώρα μας.

"Είμαι ευχαριστημένος που ανήκω στην οικογένεια του Ατρομήτου. Είναι μια νέα εμπειρία για μένα και ευχαριστώ τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτή την ομάδα. Μαζί με τον πρόεδρο και τον κ. Αγγελόπουλο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο του Ατρομήτου. Είμαι της νοοτροπίας πως μέσα από καθημερινή σκληρή δουλειά η ομάδα θα φτάσει εκεί που της αρμόζει.

Ήρθα σε επαφή με τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή. Οι πρώτες επαφές ήταν πάρα πολύ θετικές. Είχα την αίσθηση ότι ερχόμουν σε μια μεγάλη ομάδα. Μου θυμίζει ακριβώς αυτό που είχα στην Αυστρία όπως η Ραπίντ και οι μικρές ομάδες, όπως η Άλταχ που την έφτασα να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Οι πληροφορίες που είχα για την Ελλάδα και τον Ατρόμητο ήταν πολύ θετικές και μέσα από αυτή την επαφή. Όσον αφορά το συμβόλαιο του ενός χρόνου δεν έχω κανένα θέμα με αυτό. Η δουλειά και οι επιτυχίες είναι αυτές που σε καθοδηγούν και ανανεώνεις τα συμβόλαια και δένεσαι με ένα κλαμπ. Αν οι επιθυμίες και οι στόχοι υλοποιηθούν δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να μείνω για πολλά χρόνια στην ομάδα", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε:

Για την ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών: "Είναι πλέον μονόδρομος. Το ποδόσφαιρο οδηγείται εκεί. Και στην Αυστρία έτσι λειτουργούμε. Σίγουρα αυτός είναι ο στόχος μέσα από αυτή την διαδικασία να δημιουργηθούν παίκτες και να προχωρήσουμε με αυτούς".

Για τους στόχους του Ατρομήτου και τα πλάνα του: "Όταν ξεκίνησα σαν προπονητής πάντα είχα έναν στόχο. Αυτόν τον στόχο ο πρόεδρος ο κόσμος, όσοι δουλεύουν για την ομάδα, φτιάχνοντας μια καλή ομάδα, μπορούν να τον κάνουν πραγματικότητα. Ναι, γιατί όχι, να μη βγούμε και να παίξουμε στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο στόχος μου. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν είμαστε όλοι ενωμένοι, να είμαστε μια οικογένεια για να υλοποιήσουμε τον συγκεκριμένο στόχο.

 

Είμαι ένας νέος προπονητής του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής ασχολήθηκαν πάρα πολύ στο κομμάτι αυτό και μου έδωσαν τις κατάλληλες οδηγίες για την ομάδα και πάνω εκεί θα δούμε τι μπορεί να παίξει η ομάδα. Χτες υπογράψαμε θα τα συζητήσουμε και θα φτιάξουμε ένα πλάνο. Σίγουρα έχουμε ένα σχέδιο μια εικόνα, ξέρουμε μαζί με τον πρόεδρο τι ακριβώς θα χρειαστούμε και τι θα κάνουμε.

Αυτή η διαδικασία αρχίζει από σήμερα. Μαζί με τον πρόεδρο θα κάτσουμε σε ένα τραπέζι θα τα συζητήσουμε, θα τα βάλουμε σε μια σειρά. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες σκέψεις, αλλά είναι στο μυαλό όλα και θα τα δούμε σε συνάρτηση με το τι θέλει η ομάδα".

Για την απόφασή του να δουλέψει στην Ελλάδα: "Σίγουρα είναι μια πρόκληση για μένα. Είχα μια διαδρομή και σίγουρα ήθελα να δοκιμάσω κάτι καινούριο. Έχω έρθει διακοπές, μ' αρέσει η Ελλάδα. Οι καλύτεροι φίλοι μου στην Αυστρία είναι Έλληνες, τους άρεσε πολύ η ιδέα να δουλέψω στην Ελλάδα και στη συγκεκριμένη ομάδα και γι' αυτό μ' αρέσει που ήρθα εδώ. Ένα μήνυμα στην οικογένεια του Ατρόμητου. Αν θέλεις να λέγεσαι ομάδα πρέπει να έχεις τον κόσμο μαζί σου και όλοι μαζί να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Εκλεκτός του Ατρόμητου ο Ντάμιρ Κάναντι

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24