ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Σα Πίντο: "Αν είχαμε πέντε λεπτά θα ισοφαρίζαμε"

Σα Πίντο: "Αν είχαμε πέντε λεπτά θα ισοφαρίζαμε"
INTIME SPORTS

Στην κατάθεση ψυχής των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου στάθηκε ο Ρικάρντο Σα Πίντο, που υποστήριξε ότι εάν η ομάδα του είχε ακόμη πέντε λεπτά θα ισοφάριζε.

Ο τεχνικός του Ατρομήτου, Ρικάρντο Σα Πίντο, έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του αλλά πικραμένος από το τελικό αποτέλεσμα, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βίτορ Περέιρα και τον Φράνκο Χάρα.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ρικάρντο Σα Πίντο:

"Για το παιχνίδι σήμερα έχω να πω ότι έχω μία πάρα πολύ μεγάλη ομάδα με επαγγελματίες. Παίκτες που έδωσαν την ψυχή τους από την αρχή μέχρι το τέλος για να κερδίσουν τον μεγάλο Ολυμπιακό. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες που δεν μας άφησαν να πάρουμε το ματς. Είμαι πεπεισμένος ότι αν υπήρχαν άλλα πέντε λεπτά θα ισοφαρίζαμε. Κρατάω και σας λέω ότι είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για τους παίκτες μου".

Η εικόνα του Ατρόμητου - αφού μπήκαν ο Μαρσελίνιο και ο Ναπολεόνι - πιστεύετε ότι αδικεί τον εαυτό σας επειδή δεν τους χρησιμοποιήσατε από την αρχή;

"Θέλετε να αλλάξουμε θέσεις; Να έρθετε εσείς εδώ και εγώ εκεί; Είχαμε ουσιαστικά μία στρατηγική. Εχουμε πολλές αλλαγές στον πάγκο και χρησιμοποιώ όλους τους παίκτες. Εγώ εμμένω στην στρατηγική. Για πάρα πολύ λίγο δεν έκατσε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Από εκεί και πέρα κάναμε κάποια λάθη, έγιναν και εις βάρος μας κάποια φάουλ που δεν δόθηκαν και από εκεί και πέρα παίξαμε μπάλα. Θεωρώ ότι παίξαμε μια χαρά."

Καθυστερημένα αντέδρασε η ομάδα σας επειδή μέχρι και το 2-0 δεν είχε κάποια τελική;

"Η αλλαγή έγινε στο δεύτερο γκολ. Ο Μαρσελίνιο ήταν έτοιμος πέντε λεπτά τουλάχιστον. Δεν τον άφηνε ο διαιτητής να μπει. Για κάποιο λόγο δεν μπήκε. Το δεύτερο γκολ ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε. Από εκεί και πέρα ρισκάραμε.

Αν δεν γίνονταν κάποιες αλλαγές μπορεί να ερχόταν και το 3-0. Απλώς ρισκάρεις επειδή ξέρεις ότι απέναντί σου έχεις έναν Ολυμπιακό με πολλές αλλαγές, αλλά και πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Και στο πρώτο μέρος έπρεπε να κάνουμε μία αναγκαστική αλλαγή. Από εκεί και πέρα αν είχαμε τα πέντε λεπτά παραπάνω και δεν γινόταν η αναγκαστική αλλαγή και είχαμε μία επιπλέον, τότε μπορεί να άλλαζαν τα δεδομένα."

Μέχρι και το 80' οι τελικές προσπάθειες ήταν 10 υπέρ του Ολυμπιακού και μηδέν για τον Ατρόμητο.

"Εγώ είδα κάποιες ευκαιρίες από τον Ολυμπιακό, κάποιες φάσεις από στημένα ή σέντρες. Σίγουρα εμείς είχαμε κάποιες ευκαιρίες. Εγώ αυτά είδα."

Ποια ήταν τελικά η στρατηγική στο παιχνίδι σας που τελικά δεν βγήκε;

"Ξέραμε ότι είναι διαφορετική η τακτική του Ολυμπιακού από την εποχή του Μίτσελ που έπαιζε πιο πολύ με τους πλάγιους. Έτσι ξέραμε ότι παίζει πιο πολύ με τον Τσόρι που αλλάζει συνεχώς πλευρές και προσπαθούν συνεχώς να μας βγάλουν έξω και να διεισδύσουν για να σκοράρουν. Εμείς θέλαμε να το αποκρούσουμε αυτό το πράγμα. Δεν το καταφέραμε. Το κόνσεπτ ήταν να φτάνει η μπάλα στον Παπάζογλου. Αυτό δεν το καταφέραμε.

Παίζαμε αμυντικά 4-1-4-1, επιθετικά 4-3-3 και μετά το καταλήξαμε σε 4-4-2. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Στις λεπτομέρειες και από λάθη, είτε δικά μας, είτε διαιτητικά δεν τα καταφέραμε. Πιέσαμε προς το τέλος, αλλά χρειάζεται υπομονή και κυρίως στα είκοσι τελευταία μέτρα."

Αν είχατε πέντε λεπτά, είπατε ότι θα φεύγατε με την ισοπαλία. Το πρώτο σουτ του Ατρομήτου έγινε με τον Ούμπιντες στο 75' και η πρώτη ολοκληρωμένη φάση έγινε φάση του γκολ.

"Εχω απαντήσει ήδη σε αυτή την ερώτηση."

Πιστεύετε ο τίτλος έχει κριθεί;

"Ξέρω ότι όσο υπάρχουν παιχνίδια σίγουρα κάτι μπορεί να αλλάξει. Όμως στην προκειμένη περίπτωση ήξερα ότι ο Ολυμπιακός σήμερα ήθελε να κερδίσει για να ανοίξει κι άλλο την ψαλίδα. Εγώ θεωρώ ότι θα κριθεί το πρωτάθλημα στο επόμενο ματς, αν κερδίσει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα."

Θα μας πείτε την άποψή σας για τον κ. Περέιρα και τον Χάρα που τους γνωρίζετε από την Πορτογαλία;

"Ο Βίτορ είναι ένας επαγγελματίας, ένας πρωταθλητής με την Πόρτο. Σίγουρα προσπαθεί να προσαρμοστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Καταλαβαίνει ότι είναι ανταγωνιστικό και δύσκολο, αλλά ουσιαστικά τα πάει μια χαρά. Θέλει να είναι πρωταθλητής. Από τη στιγμή που δεν μπορώ να κερδίσω εγώ τουλάχιστον να κερδίσει ένας συμπατριώτης μου.

Τον Χάρα τον ξέρω πολύ λίγο. Τον είδα μόνο στο παιχνίδι με την Βέροια. Είναι κινητικός, δουλεύει πολύ με την μπάλα, σίγουρα είναι επικίνδυνος. Επειδή ήρθε και τώρα, προσπαθεί να καταλάβει το σύστημα που παίζει ο Βίτορ. Δεν τον ξέρω πολύ καλά, δεν μπορώ να σας τον αναλύσω πάρα πολύ."

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ