ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ρισβάνης: "Μου φάνηκε λίγο περίεργο που έφυγα νωρίς από τον Ολυμπιακό"

SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ËÁÌÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο κεντρικός αμυντικός του Ατρόμητου, Σπύρος Ρισβάνης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό". Το αήττητο, η πορεία πρωταθλητισμού, ο Ολυμπιακός και η συνέχεια της σεζόν με τους Περιστεριώτες. (AUDIO)

Ο κεντρικός αμυντικός του Ατρόμητου, Σπύρος Ρισβάνης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο και τον Γιάννη Φιλέρη. Το αήττητο, η πορεία πρωταθλητισμού, ο Ολυμπιακός και η συνέχεια της σεζόν.

Για την αλλαγή στην αγωνιστικήεικόνα που έδειξε ο Ατρόμητος σε σχέση με τα φιλικά του καλοκαιριού, καθώς έχει να δεχθεί γκολ από τις 26 Αυγούστου: «Είναι λίγο περίεργο από που έχει συμβεί από το καλοκαίρι έως τώρα. Τα φιλικά είναι για να μαθαίνεις την ομάδα. Δεν είμαστε μόνο εγώ ο Χατζηισαΐας και ο Γιανιώτης, ο Κιβρακίδης και ο Γιαννούλης, που παίζουμε άμυνα. Είναι όλη η ομάδα. Όλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Προσωπικά πιστεύω ότι η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση και φτάνει στον τερματοφύλακα. Όπως και στην επίθεση συμβαίνει το ανάποδο. Γι' αυτό μας πάει τόσο καλά φέτος».

Για το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Γιώργος Σπανός, δεν άλλαξε προπονητή έπειτα από τις ήττες στα φιλικά: «Ξέρουμε ότι στην Ελλάδα με 2-3 κακά αποτελέσματα θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα. Τον πρόεδρο τον ξέρω λίγο καιρό, έχουμε μιλήσει και τον ευχαριστώ πολύ που με έφερε στη ομάδα. Νομίζω ότι πιστεύει στους ανθρώπους που επιλέγει και έχει βγει σε καλό αυτό».

Για τον προπονητή του Ατρόμητου, Νταμίρ Κάναντι: «Είναι ένας προπονητής, ο οποίος είναι πολύ διαφορετικός από εκείνους που είχα στο παρελθόν. Ο προπονητής θέλει να παίζουμε ποδόσφαιροκαι με την μπάλα κάτω. Ο προπονητής ζει για το ποδόσφαιρο. Πάει σε άλλα γήπεδα και βλέπει τις αντίπαλες ομάδες. Μας έχει βοηθήσει πολύ, γιατί είναι δύσκολο να κάνεις 14 μεταγραφές και οι 8-9 να είναι βασικοί, να τους συνδυάσεις και να πηγαίνει και καλά η ομάδα».

Για τη νίκη επί της Ξάνθης: «Είναι αυτό που λέμε με τα παιδιά στα αποδυτήρια. Δεν κοιτάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, ο στόχος μας είναι η Ευρώπη. Κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν έχουμε καθόλου άγχος παίζουμε ο ένας για τον άλλο και ότι και να γίνει δεν αλλάζουμε τον τρόπο του παιχνιδιού μας. Μας έχει βγει σε καλό και συνεχίζουμε έτσι».

Για την ψυχολογία που έχει πάρει ο Ατρόμητος και δεν δέχεται γκολ: «Όσο δεν δέχεσαι γκολ, είσαι κοντά στο να πάρεις τον βαθμό ή και με ένα ένα γκολ να πάρεις τη νίκη. Πραγματικά σας το λέω ότι ο ένας παίζει για τον άλλο στην ομάδα. Είναι ανεπανάληπτο. Θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια, έχει πολύ ακόμα. Είμαστε πολλοί Έλληνες και ο καθένας μας θέλει ν' αποδείξει κάτι, είτε στις ομάδες που ανήκει, είτε γενικά ότι ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό νομίζω παίζει πολύ σημαντικό πρωτάθλημα».

Για τις μεταγραφές που έκανε ο Ατρόμητος και το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες είναι δανεικοί: «Στην αρχή ήταν δύσκολο, αλλά είμαστε νέοι σε ηλικία οι παίκτες και θέλουμε να βγάζουμε το καλύτερο όχι για τις ομάδες που ανήκουμε, αλλά για τον Ατρόμητο πρώτα. Στα αποδυτήρια όλοι αυτό λέμε. Κοιτάμε πρώτα το καλό της ομάδας και ο καθένας θα πάρει αυτό που αξίζει».

Για το καλοκαίρι που πέρασε: «Πέρασα αρκετά δύσκολα το καλοκαίρι, δεν περίμενα μερικά πράγματα. Τώρα είμαι καλά. Πραγματικά στον Ατρόμητο με πίστεψαν. Έχει πολύ καλό προπονητικό κέντρο για να δουλέψεις. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι καλοί και πραγματικά θέλω να τους ευχαριστήσω».

Για το πώς χάλασε το ελληνικό στοιχείο που έδειχνε να έχει ο Ολυμπιακός στην προετοιμασία: «Είναι λίγο περίεργο όλο αυτό. Εγώ βέβαια έφυγα νωρίς από την προετοιμασία. Μου φάνηκε λίγο περίεργο. Είναι όμως απόφαση των ανθρώπων του Ολυμπιακού και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Υπάρχουν παιδιά που αξίζουν πολλά και νομίζω το δείχνουν. Και ο ένας στον Πανιώνιο (σ.σ. Σιώπης) και ο άλλος (σ.σ. Γιαννιώτης) που είμαστε μαζί στον Ατρόμητο».

Για τον Μπέσνικ Χάσι και το που έκανε λάθος: «Σε δέκα μέρες δεν μπορώ να κρίνω έναν προπονητή».

Για το ντέρμπι: «Ένα ντέρμπι είναι πάντα ένα ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός είναι σε κακή οικονομική κατάσταση, αλλά είναι μεγάλη ομάδα. Έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, όπως και ο Ολυμπιακός, ενώ είχε και τον κόσμο. Νομίζω πιο πολύ ήταν το ποιος θα βάλει το γκολ. Ο γηπεδούχος στα ντέρμπι είναι πιο εύκολο να νικήσει».

Για τον επόμενο αγώνα: «Τώρα πάμε στον Πανιώνιο. Είναι ένα περίεργο παιχνίδι για εμένα και κάποια άλλα παιδιά. Θα πάμε για τους τρεις βαθμούς, ή έστω για τον βαθμό. Κάθε παιχνίδι που δεν μπορείς να το πάρεις, τουλάχιστον μην το χάσεις. Αυτό λέμε μεταξύ μας, αν δεν νικάμε, να μην χάνουμε. Ευχαριστώ τον Πανιώνιο πολύ και για πολλά πράγματα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και η ζωή. Είναι ένα παιχνίδι 90′ και δεν αλλάζει κάτι».

Για τον χαρακτηρισμό που αποδίδουν στον Ατρόμητο ότι είναι η Λέστερ της Ελλάδας, κάτι που είχε γίνει και όταν αγωνιζόταν στον Πανιώνιο: «Ταιριάζει και από θέμα εμφάνισης (σ.σ. είπε γελώντας). Στον Ατρόμητο μας ταιριάζει πιο πολύ αλλά είμαστε όλοι προσγειωμένοι. Το συζητάμε είμαστε χαρούμενοι, το απολαμβάνουμε πολύ αλλά κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι το πως θα αντιδράσουμε σε ένα κακό αποτέλεσμα. Εκεί φαίνεται η ομάδα. Μακάρι να μην γίνει ποτέ, αλλά είναι ποδόσφαιρο και ποτέ δεν ξέρεις».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σπύρου Ρισβάνη:

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ