ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ουάρντα: "Η δική μου αλήθεια για τις γυναίκες και τον ΠΑΟΚ"

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ (ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΟΥΑΡΝΤΑ
Ουάρντα ICON

Ένας από τους σταρ του εφετινού Ατρόμητου, ο Αμρ Ουάρντα, μιλά στο Sport24.gr για την αήττητη ομάδα του Περιστερίου, απάντησε στις καταγγελίες των Πορτογάλων και εξέφρασε τη σιγουριά του ότι θα είναι μέλος της Αιγύπτου στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018.

Ο Αμρ Ουάρντα βρίσκεται στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2015. Τότε τον έφερε στη χώρα μας ο Παναιτωλικός και ύστερα από 1,5 χρόνο παραμονής στο Αγρίνιο πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Το δεύτερο μισό του 2016-2017 κατέγραψε 14 συμμετοχές και 2 γκολ με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Όμως εφέτος δεν έμεινε στους Θεσσαλονικείς. Δεν τον υπολόγιζε ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς και παρότι ήταν να υπογράψει ως δανεικός στη Φεϊρένσε, εντέλει φόρεσε τη φανέλα του Ατρόμητου. Ο 24χρονος Αιγύπτιος έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική εκκίνηση στο Περιστέρι. Σε πέντε ματς πρωταθλήματος μετρά 1 γκολ και 2 ασίστ.

Για τον Ουάρντα έχουν γραφτεί και ακουστεί πολλά. Το σίγουρο είναι ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. "Δίνω απαντήσεις στο γήπεδο" υποστήριξε ο διεθνής μεσοεπιθετικός στη συνέντευξη που έδωσε στο Sport24.gr, ερωτώμενος για τις εις βάρος του καταγγελίες στην Πορτογαλία.

Σχολίασε την επιλογή του να υπογράψει στον Ατρόμητο, τον λόγο που δεν έμεινε στον ΠΑΟΚ, καθώς και για τις πιθανότητες που έχει να αποτελέσει μέλος της Εθνικής Αιγύπτου στο Μουντιάλ της Ρωσίας, από τη στιγμή που η χώρα του εξασφάλισε την πρόκριση. Διαβάστε όσα είπε ο αήττητος στη Super League Αμρ Ουάρντα...

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ (ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΟΥΑΡΝΤΑ
Ουάρντα ICON

- Είσαι ευχαριστημένος από την επιλογή να υπογράψεις στον Ατρόμητο; Το περίμενες ότι θα κάνετε τέτοια πορεία έως σήμερα;

"Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ατρόμητο. Είμαστε οικογένεια, αγωνιστικά τα καταφέρνουμε εξαιρετικά, δεν έχουμε χάσει κανένα παιχνίδι, ενώ έχουμε κάνει μεγάλες νίκες, όπως με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας. Τώρα έχουμε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Έχουμε καλή και ποιοτική ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος, ώστε να καταφέρουμε να κερδίσουμε την έξοδο στο Europa League τη νέα σεζόν".

- Θεωρείς ότι άξιζες θέση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ; Γιατί πιστεύεις ότι δεν έμεινες εκεί;

"Ο προπονητής που είχαμε μετά τον κ. Ίβιτς (σ. εννοεί τον Στανόγεβιτς) δεν με ήθελε, δεν του άρεσα και δεν είχε σκοπό να με χρησιμοποιεί. Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά σεβάστηκα την άποψη που είχε για εμένα. Σεβάστηκε όμως και αυτός τη δική μου επιθυμία, που ήταν να πάω κάπου όπου θα έπαιζα. Είμαι 24 ετών, το επόμενο έτος θα γίνει το Μουντιάλ της Ρωσίας. Επομένως προτίμησα να φύγω. Ήρθα στον Ατρόμητο και μέχρι τώρα παίζω πολύ καλά. Είμαι βασικός, παίρνω αυτοπεποίθηση και σε κάθε ματς θέλω να είμαι όλο και καλύτερος".

- Ένα σχόλιο για όσα υποστήριξαν οι Πορτογάλοι ότι έγιναν με τη Φεϊρένσε;Τι πραγματικά πιστεύεις ότι έγινε και δεν υπέγραψες;

"Έγραψαν πολλά άσχημα πράγματα για εμένα, για τις γυναίκες των συμπαικτών μου και ότι τις παρενόχλησα. Δεν με απασχολεί τίποτα. Μερικές φορές τα media θέλουν να ασχολούνται με ό,τι ακούν. Δεν με ρώτησαν τι συνέβη. Είμαι ακόμη μέλος της Εθνικής μου ομάδας και δίνω απαντήσεις στο γήπεδο. Σκοράρω, δίνω ασίστς σε κάθε ματς και τώρα γράφουν καλά λόγια για εμένα.

Έτσι λειτουργούν. Στην Πορτογαλία δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο. Υπήρχε πρόβλημα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στη Φεϊρένσε λόγω των χρημάτων. Κανείς δεν το καταλαβαίνει αυτό; Τα ξεχνάω όλα και απαντήσεις δίνω μέσα στο γήπεδο".

- Ποιο είναι τα σχέδιά σου στο ποδόσφαιρο;

"Η ελπίδα μου είναι να συνεχίσω να παίζω βασικός στον Ατρόμητο, ώστε να κληθώ στην Εθνική Αιγύπτου για το Μουντιάλ του 2018. Η Ελλάδα είναι βήμα για εμένα. Οι άνθρωποι με αγαπούν, το ίδιο κι εγώ. Η Ελλάδα μοιάζει με την Αίγυπτο. Όταν αποχωρήσω από εδώ, θα στεναχωρηθώ, όμως στο τέλος της σεζόν θα προτιμήσω να φύγω από την Ελλάδα".

- Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κληθείς στη Εθνική σου για το Μουντιάλ;

"Ναι. Ο κ. Κούπερ με σέβεται και με αγαπάει. Με πιστεύει ως ποδοσφαιριστή και αυτό μου δίνει χαρά. Στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν κλήθηκα, γιατί πολλοί άνθρωποι, δεν θέλω να πω ονόματα, είπαν άσχημα λόγια για εμένα. Τώρα όλα είναι καλά. Παίζω, βοηθώ την ομάδα με τα γκολ και τις ασίστ μου, είμαστε ψηλά στη βαθμολογία, οπότε λόγικά θα είμαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο".

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / ΦΙΓΚΕΙΡΑΣ(Α) ΟΥΑΡΝΤΑ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Ουάρντα, Φιγκέιρας EUROKINISSI SPORTS

- Θεωρείς ότι μπορείς να γίνεις ο ηγέτης του Ατρόμητου;

"Σε αυτή την ομάδα δεν υπάρχει ηγέτης. Υπάρχει μια οικογένεια. Όλοι αγαπούν ο ένας τον άλλον. Ηγέτης είναι η ίδια ομάδα. Είμαστε μαζί και στις χαρές και στις λύπες. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό, το ίδιο και στο ξενοδοχείο πριν από τα παιχνίδια.

- Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη ή Αθήνα; Τι προτιμάς;

"Το Αγρίνιο ήταν η πρώτη πόλη που έζησα στην Ελλάδα. Είναι μικρή πόλη και οι άνθρωποι με σέβονται επειδή έπαιξα καλό ποδόσφαιρο στον Παναιτωλικό. Η Θεσσαλονίκη είναι πανέμορφη πόλη. Τώρα μένω στην Αθήνα, είμαι χαρούμενος εδώ. Το Περιστέρι είναι η έδρα του Ατρόμητου και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τον κόσμο που μας στηρίζει".

- Στο παιχνίδι που θα δώσετε κόντρα στον ΠΑΟΚ, έχεις λόγο να αποδείξεις πράγματα;

"Ανήκω στον ΠΑΟΚ, είμαι δανεικός στον Ατρόμητο, αλλά είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο Ατρόμητος με πληρώνει, οπότε θα τα δώσω όλα. Όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ, έπαιξα εναντίον του Παναιτωλικού, έδωσα το 100%. Εντάξει, αν σκοράρω δεν θα πανηγυρίσω σε ένδειξη σεβασμού".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ