ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ο "Ουίλιαν" του Ατρόμητου έμαθε την μπάλα στο δρόμο

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Έμαθε την μπάλα στο δρόμο γιατί δεν είχε χρήματα να πάει σε κάποια ακαδημία. Ο "Ουίλιαν" του Ατρόμητου, Μπρούνο Φελίπε, αποκαλύπτεται στο Sport24.gr.

Ήλθε την περασμένη (χειμερινή) μεταγραφική περίοδο ορμώμενος εξ Αυστρίας. Άλλωστε, εκεί μόνο έπαιξε επαγγελματικά. Ξεκίνησε στην Αούστρια Λουστενάου και συνέχισε στη Λιντς. Βέβαια, είναι Βραζιλιάνος. Κι όμως, δεν έπαιξε ποτέ επαγγελματικά στην πατρίδα του.

Το Sport24.gr τον συνάντηση στην οικεία του. Ο Μπρούνο Φελίπε Σούζα ντα Σίλβα ή κατά... κόσμον Μπρούνο εξηγεί ότι έμαθε την μπάλα στο δρόμο - δεν ήταν στην ακαδημία κάποιας ομάδας της πατρίδας του! - γιατί η οικογένειά του δεν είχε χρήματα. Ο 23χρονος εξτρέμ θυμάται τις πρώτες ελληνικές λέξεις που έμαθε, πιστεύει ότι ο Νταμίρ Κάναντι σε ένα χρόνο από τώρα θα προπονεί μεγάλη ομάδα και αποδέχεται ως φυσιολογικό το παρατσούκλι "Ουίλιαν" λόγω ομοιότητας με τον διεθνή συμπατριώτη του της Τσέλσι.

- Όταν ήλθε η πρόταση από τον Ατρόμητο είχες δεύτερες σκέψεις ή αποδέχθηκες αμέσως την προοπτική να αγωνιστείς στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Όχι, ήθελα να έλθω στην Ελλάδα. Γνώριζα ότι έχετε καλές ομάδες και ήταν μια προοπτική που μου άρεσε. Ήθελα να έλθω στη χώρα σας για να παίξω".

- Ο Ατρόμητος ήταν μέχρι κάποιο χρονικό σημείο στη μάχη κατάκτησης του τίτλου. Δεν τα κατάφερε, παρά την εξαιρετική του πορεία. Εσύ, Μπρούνο, πίστεψες κάποια στιγμή ότι θα μπορούσε να γίνει το θαύμα; Κι αν ναι, ποια ήταν αυτή η στιγμή;

"Ναι, το πίστεψα. Και το πίστεψα σε ματς που χάσαμε. Ήταν το 2-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Κύπελλο. Το είδα από την τηλεόραση. Παρά το γεγονός ότι χάσαμε, από την εικόνα που είχε η ομάδα πίστεψα ότι θα μπορούσαμε να φθάσουμε πιο μακριά. Να κυνηγήσουμε, ίσως, έναν τίτλο".

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Έχουν εκφρασθεί παράπονα για τη διαιτησία. Πιστεύεις ότι εάν υπήρχαν καλύτερες διαιτησίες στα παιχνίδια σας, θα μπορούσατε να διεκδικήσετε ίσως και μια καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα;

"Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία, δεν έχω και πολλούς μήνες στην Ελλάδα. Ο διαιτητής αποφασίζει αυτό που είναι καλύτερο κατά τη γνώμη του. Ο Ατρόμητος έδειξε τι μπορεί να κάνει".

- Οι διαιτητές πιστεύεις ότι δέχονται πίεση;

"Είναι το ίδιο με τη Βραζιλία. Όταν γίνεται ένα φάουλ, οι οπαδοί γκρινιάζουν, φωνάζουν. Οι παίκτες πηγαίνουν πάνω στο διαιτητή, του ζητούν να διατηρήσει ή να αλλάξει την αρχική του απόφαση. Ίσως όταν παίζει ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ αυτή η πίεση να είναι μεγαλύτερη, γιατί έχουν και περισσότερους οπαδούς".

- Όλοι μιλούν για το ρόστερ του Ατρόμητου. Πολλά παιδιά αγωνίζονται ως δανεικοί από μεγάλες ομάδες ή δεν βρήκαν χώρο σε αυτές τις ομάδες κι αποχώρησαν. Ο Ρισβάνης, ο Ουάρντα, ο Γιαννούλης, ο Χατζηισαΐας και ο Γιαννιώτης...

"Από την πρώτη προπόνηση που έκανα, κατάλαβα ότι όλα αυτά τα παιδιά που ανέφερες έχουν κάτι διαφορετικό. Νομίζω, ναι, μπορούν να παίξουν ως βασικοί στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Έχουν μεγάλη ποιότητα και μπορούν να το κάνουν".

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

- Για το οικογενειακό κλίμα έχουν μιλήσει πολλά παιδιά. Φαντάζομαι ότι ο Μάντσον είναι ο καλύτερός σου φίλος, λόγω κοινής γλώσσας...

"Όλα τα παιδιά με βοήθησαν από την πρώτη προπόνηση. Ο Μάντσον είναι σίγουρα, ο Ούμπιδες μιλά ισπανικά. Ο Ντάουντα λίγα πορτογαλικά κι ο Σάκιτς που μιλά γερμανικά, όπως κι εγώ. Μετά είναι οι Έλληνες που μου κάνουν πλάκα, μερικοί κάνουν μιμήσεις και είναι πολύ ωραίο".

- Η πρώτη λέξη που έμαθες στα ελληνικά, ήταν φαντάζομαι...

"Ευχαριστώ και μ@λ@κ@".

- Την πρώτη φορά που την άκουσες τι νόμιζες ότι είναι;

"Το άκουγα συνέχεια στην προπόνηση κι έλεγα μέσα. Τι είναι αυτό το "μ@λ@κ@" και το λένε συνέχεια; Μετά μου είπαν ότι δεν είναι καλή λέξη..."

Για να επανέλθουμε στην έλευσή του στην Ελλάδα και τον Ατρόμητο. Ο ρόλος του Νταμίρ Κάναντι ήταν σημαντικός στη μεταγραφή σου;

"Νομίζω ότι είχε, ναι, πολύ σημαντικό ρόλο. Όπως σημαντικό ρόλο είχε και η ομάδα, η οποία έκανε τα πάντα για να υπογράψω. Δεν είχα συνεργαστεί ξανά με τον Νταμίρ Κάναντι".

- Πιστεύεις ότι μπορεί να εργαστεί σε μεγάλο πρωτάθλημα; Στη γερμανική Bundesliga, ίσως στο μέλλον;

"Η δουλειά που κάνει εδώ είναι μεγάλη. Η δουλειά που έκανε στην Αυστρία ήταν μεγάλη. Εάν συνεχίσει έτσι, πολύ σύντομα ακόμη σε 1-2 χρόνια θα είναι σε μεγάλη ομάδα".

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Το Europa League είναι ένα όνειρο που εκπληρώθηκε;

"Ναι, γι' αυτό ήλθα στον Ατρόμητο. Είχα δει ότι είναι ψηλά στη βαθμολογία".

- Για το παρατσούκλι "Ουίλιαν" που σου έχουν κολλήσει για την ομοιότητά του με τον συμπατριώτη σου της Τσέλσι, τι έχεις να πεις;

"Μου κάνουν πλάκα τα παιδιά στην προπόνηση ότι μοιάζω με τον Ουίλιαν, αλλά εγώ είμαι πιο όμορφος (γέλια)".

- Ξεκίνησες από τη Βραζιλία, πριν έλθεις σε μικρή ηλικία στην Ευρώπη...

"Στη Βραζιλία δεν έπαιξα ποτέ επαγγελματικά. Έπαιξα μόνο στο δρόμο. Στους δρόμους του Σάο Πάουλο έμαθα την μπάλα. Πολλοί μαθαίνουν την μπάλα στο δρόμο. Απλά, το θέμα είναι εκεί μαθαίνεις να ντριμπλάρεις. Όταν ήλθα στην Ευρώπη, δεν ήξερα τίποτα για τακτική. Δεν ήξερα ούτε πώς να αμύνομαι, ούτε πώς να επιτίθεμαι".

- Γιατί δεν πήγες στην ακαδημία κάποιας ομάδας;

"Γιατί η οικογένειά μου δεν είχε χρήματα. Υπάρχει μεγάλη ανισότητα στη Βραζιλία. Υπάρχουν οικογένειες που έχουν χρήματα, τα παιδιά τους πηγαίνουν αγγλικά, συμμετέχουν σε δραστηριότητες. Η δική μου οικογένεια δεν είχε χρήματα. Πάντα, όμως, έλεγα ότι θα γίνω ποδοσφαιριστής για να βοηθήσω την οικογένειά μου. Οι φίλοι μου έλεγαν: Πήγαινε να δουλέψεις, τρέχεις μόνο με μία μπάλα. Αλλά, εγώ το πίστευα".

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Πολλοί μιλούν για τις φαβέλες. Πώς είναι η κατάσταση εκεί;

"Υπάρχει φόβος, αλλά όχι έτσι όπως τα παρουσιάζουν. Τα ΜΜΕ τα παρουσιάζουν με πολύ φόβο. Δεν είναι έτσι, όμως. Για μένα είναι μια φυσιολογική χώρα. Μερικές φορές με περισσότερη βία, αλλά..."

- Οι πρώτες σου ημέρες στην Ευρώπη πώς ήταν;

"Ήταν δύσκολες, κυρίως όχι τόσο λόγω της γλώσσας. Είχα έναν συμπαίκτη που μιλούσαμε την ίδια γλώσσα. Αλλά, κυρίως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Ευτυχώς, ήλθα κάπου που έχει ήλιο (γέλια). Πέρα από την πλάκα, ήταν σημαντικός παράγοντας".

- Ποιο ήταν το ίνδαλμα της παιδικής σου ηλικίας;

"Ο Ροναλντίνιο, δίχως δεύτερη σκέψη".

- Πιστεύεις ότι η Βραζιλία θα κατακτήσει το Μουντιάλ 2018;

"Το πιστεύω για τον ομοσπονδιακό τεχνικό που έχει. Κι επίσης γιατί σε αυτή τη φουρνιά δεν είναι μόνο ο Νεϊμάρ. Είναι πολλοί άλλοι παίκτες. Λείπει ο Νεϊμάρ και είναι αισθητή η παρουσία του, αλλά υπάρχουν κι άλλοι".

- Το αγαπημένο σου ελληνικό φαγητό;

"Η χωριάτικη σαλάτα".

- Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο στην Ελλάδα;

"Η γλώσσα (γέλια). Ξέρω μόνο μερικές λέξεις. "Παικτάρα", "που 'σαι ρε μ@λ@κ@".

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ