ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ντάουντα: Περνάμε φανταστικά και αυτό βγαίνει στο γήπεδο

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Νιγηριανός επιθετικός του Ατρομήτου, Αμπιόλα Ντάουντα, μιλά στο Sport24.gr για την ονειρεμένη φετινή πορεία των Περιστεριωτών, το στόχο της κλήσης στην εθνική και διαλέγει το πιο "γλυκό" του γκολ.

Ήλθε στην Ελλάδα τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2017 ορμώμενος εξ' Ολλανδίας, όπου αγωνιζόταν με τη Φιτέσε. Μετά το εξάμηνο προσαρμογής, εγκλιματίσθηκε για τα καλά και πήρε εμπρός.

Ο 30χρονος Νιγηριανός φορ, Αμπιόλα Ντάουντα, είναι εκ των πρωταγωνιστών της φετινής μαγικής πορείας του Ατρομήτου έχοντας επτά γκολ και δύο ασίστ στην τρέχουσα σεζόν της Super League Σουρωτή.

Μια πορεία, το ταβάνι της οποίας ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί. Θα γίνει κι αυτό, στις έξι εναπομείνασες αγωνιστικές. Μιλώντας στο Sport24.gr πλέκει το εγκώμιο του τεχνικού του, Νταμίρ Κάναντι, μιλά για το στόχο της κλήσης στην εθνική Νιγηρίας, τον Αμρ Ουάρντα και τους υπόλοιπους... δανεικούς και διαλέγει το πιο "γλυκό" του γκολ.

- Πιστεύεις ότι ο Ατρόμητος μπορεί να βγει στο Champions League;

"Δεν το σκέφτομαι, τώρα. Κρατάμε χαμηλά την μπάλα και συγκεντρωνόμαστε πιο πολύ στο στόχο του Europa League. Αυτή είναι η προτεραιότητα μας και η πρώτη μας σκέψη αυτή τη στιγμή".

- Θεωρητικά, υπάρχουν πιθανότητες ακόμη και για το πρωτάθλημα...

"Όπως έχουμε πει στην ομάδα, βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Νομίζω το πρωτάθλημα είναι λίγο μακριά για εμάς. Υπάρχει πιθανότητα, αλλά προτεραιότητα είναι να παίξουμε στην Ευρώπη και σε αυτό το στόχο είμαι επικεντρωμένοι".

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

- Ποιος είναι ο ρόλος του Νταμίρ Κάναντι στη φετινή εκτόξευσή σου;

"Όταν ήλθα τον Ιανουάριο του 2017, δεν έπαιζα στη Φιτέσε. Την τρέχουσα σεζόν έκανα καλή προετοιμασία. Έκανα προετοιμασία, βασικά. Ξεκίνησα τη σεζόν φυσιολογικά. Η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά. Ήλθε ο κύριος Κάναντι, ο οποίος έφερε νέες ιδέες στην ομάδα. Δεν ήταν εύκολο να ταιριάξεις τόσους πολλούς νέους παίκτες σε μια ομάδα. Τελικά τα κατάφερε και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό".

- Στην Ισπανία ήταν η Ατλέτικο, στην Αγγλία η Λέστερ, στη Γαλλία η Μονπελιέ. Στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξει τέτοιο παράδειγμα; Εν προκειμένω, ο Ατρόμητος...

"Όλα εξαρτώνται από την ποιότητα των τεσσάρων πρώτων ομάδων. Αυτές οι ομάδες μπορούν και φέρουν παίκτες ποιότητας. Είναι πιο δύσκολο, έτσι, για τον Ατρόμητο να πάρει το πρωτάθλημα. Αυτή τη σεζόν έχουν παίκτες που προέρχονται από αυτές τις μεγάλες ελληνικές ομάδες. Γι' αυτό κι έχουμε μεγαλύτερη ποιότητα".

- Πιστεύεις ότι μέσα από τις εμφανίσεις σου με τον Ατρόμητο, ίσως εάν αγωνιστείς στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν, μπορείς να κερδίσεις μια θέση στην εθνική Νιγηρίας;

"Δεν το ξέρω, αλήθεια. Υπάρχουν πολλοί Νιγηριανοί που παίζουν τώρα στην εθνική. Είναι όνειρό μου και το προσπαθώ. Εάν ο Ατρόμητος συνεχίζει να τα πηγαίνει καλά, ίσως να έχω αναγνώριση και να κερδίσω μία κλήση..."

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Έχει έλθει να σε δει ο ομοσπονδιακός τεχνικός, σε έχει καλέσει τηλεφωνικά;

"Όχι. Πριν από τέσσερα χρόνια, ναι. Τώρα, όμως, όχι. Είμαστε μεγάλη χώρα και υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές. Ελπίζω, ωστόσο, να συνεχίσω να τα πηγαίνω καλά και να με καλέσουν".

- Αισθάνεσαι δικαιωμένος από την επιλογή σου να παίξεις στην Ελλάδα;

"Είμαι δικαιωμένος. Πριν από χρόνια, ούτε που σχεδίαζα να έλθω στην Ελλάδα για να παίξω ποδόσφαιρο. Αλλά, όταν έλαβα την πρόταση του Ατρομήτου, αποδέχθηκα την πρόσκληση. Μετά από ενάμιση χρόνο, μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα, τη βελτίωσή μου σε τακτικό κι αγωνιστικό επίπεδο. Έχουμε πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Δεν εξαρτώμαστε από έναν μόνο παίκτη κι αυτό κάνει καλό".

- Το πιο γλυκό γκολ που έχεις πετύχεις αυτή τη σεζόν;

"Νομίζω το πιο γλυκό ήταν με τον Παναιτωλικό στο δεύτερο γύρο. Δεν το σκέφτηκα πολύ, το μόνο που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή, ήταν να σουτάρω και να σκοράρω. Επίσης, κι αυτό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ γιατί τότε ξεκίνησαν όλοι να μας υπολογίζουν".

- Παρά την πολύ καλή πορεία, το γήπεδο δεν γεμίζει. Γιατί;

"Σε αυτόν τον τομέα, έχουμε να κάνουμε πράγματα ακόμη. Δεν είναι καλό γιατί κάνουμε εξαιρετική πορεία. Ακόμη κι όταν δεν παίρνουμε τα αποτελέσματα, δίνουμε το 100% μας. Ξέρουμε ότι ο Ατρόμητος δεν είναι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, οπότε πρέπει να αποδεχθούμε την κατάσταση. Βέβαια, χρειαζόμαστε τον κόσμο σε αυτά τα τελευταία ματς".

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

- Είσαι έτοιμος για το βήμα σε μεγαλύτερη (ελληνική ή του εξωτερικού) ομάδα;

"Αλήθεια, σου λέω, κρατώ τα πόδια μου στο έδαφος. Θέλω να βλέπω κάθε ματς ξεχωριστά. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Και στην Ελλάδα και στον Ατρόμητο. Θα δούμε στο τέλος της σεζόν τι θα γίνει και θα εξετάσω τις επιλογές μου".

- Έχεις δεχθεί κρούση από άλλη ελληνική ομάδα αυτή τη σεζόν;

"Όχι δεν έχω. Και δεν θα ήταν σωστό αν είχα να μιλούσα. Το μυαλό μου είναι μόνο στον Ατρόμητο".

- Έχεις ζήσει και στη Σερβία, όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα. Πώς βλέπεις την Ελλάδα μέσα στην οικονομική κρίση;

"Είναι άσχημο. Πριν από δέκα χρόνια, ήταν πολύ καλύτερα. Δεν είναι μόνο στο ποδόσφαιρο και τις ομάδες, είναι για την κοινωνία και τη χώρα γενικότερα. Στο ποδόσφαιρο, ειδικά, κανείς δεν θέλει να παίζει χωρίς να πληρώνεται".

- Είναι ακόμη νωρίς, αλλά τι σκέφτεσαι να κάνεις μετά το τέλος της καριέρας σου; Να επιστρέψεις στη Νιγηρία, να μείνεις στην Ελλάδα ή την Ευρώπη;

"Δεν το έχω σκεφτεί. Ίσως ενδιάμεσα. Πότε στη Νιγηρία, πότε στην Ευρώπη. Να πηγαίνω και να έρχομαι. Ίσως να συνεχίσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο ως ατζέντης. Αλλά, θα το σκεφτώ καλύτερα προς το τέλος της καριέρας μου. Αυτό που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή είναι κάτι ενδιάμεσο. Μια δουλειά μεταξύ Νιγηρίας κι Ευρώπης".

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Eurokinissi Sports)
Ιγκλέσιας, Ντάουντα EUROKINISSI SPORTS

- Υπάρχουν παιδιά, όπως ο Γιαννιώτης, ο Γιαννούλης, ο Ρισβάνης, ο Χατζηισαΐας, ο Ουάρντα. Παιδιά, που δεν πήραν τις ευκαιρίες τους στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Πιστεύεις ότι οι προπονητές τους έκαναν λάθος που δεν τους εμπιστεύτηκαν;

"Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και είναι αποφάσεις των ομάδων τους. Αυτά τα παιδιά τα πηγαίνουν πολύ καλά και κάνουν εξαιρετικό πρωτάθλημα. Είχαν και πριν με τον Πανιώνιο ή τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη σεζόν. Ο Γιαννούλης, ειδικά, θέλω να πω ότι είναι φανταστικός. Είναι μόλις 20 ετών. Έχει τρομερά περιθώρια εξέλιξης".

- Ο Αμρ (Ουάρντα) είναι το μεγαλύτερο "πειραχτήρι" στα αποδυτήρια;

"Όλοι έχουν πλάκα στα αποδυτήρια και περνάμε καλά. Αλλά, ο Αμρ είναι κάτι το σπέσιαλ. Περνάμε φαναστικά. Είναι πολύ καλό παιδί. Στο κάτω-κάτω, αυτό είναι το μυστικό. Το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια. Και αυτό βγαίνει στο γήπεδο".

Photo credits: Eurokiinissi

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ