ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Μέγερι: "Έχω μεγάλο κίνητρο, ήρθα να να απολαύσω το ποδόσφαιρο"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΤΑΦΟΝ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΝΤΟΡΝΜΠΙΡΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ)
Μέγιερι PHOTO CREDITS: EUROKINISSI, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ο Μπάλαζ Μέγερι που επέστρεψε στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά το 2015, μίλησε στο Sport24.gr και χαρακτήρισε ιδανική την απόφασή του να αγωνιστεί στον Ατρόμητο, λέγοντας ότι έχει κίνητρο για διάκριση.

Ο Μπάλαζ Μέγερι θα αγωνιστεί ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ύστερα από πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό και αφού ακολούθησαν οι Χετάφε και Γκρόιτερ Φιρτ, ο 28χρονος Ούγγρος επέστρεψε στη χώρα μας για λογαριασμό του Ατρόμητου.

Ο Μαγυάρος, ο οποίος υπέγραψε για δύο χρόνια στους Περιστεριώτες, δήλωσε στο Sport24.gr ότι δεν ήταν καθόλου δύσκολη η απόφασή του να απαντήσει θετικά στην πρόταση που του έγινε, υποστήριξε ότι έχει κίνητρο για διάκριση και ευχήθηκε να φτάσει μακριά με τη νέα του ομάδα στην Ευρώπη...

- Πώς αισθάνεσαι με τη μεταγραφή σου στον Ατρόμητο;

"Νιώθω σαν στο σπίτι μου εδώ στην Αθήνα και στην Ελλάδα. Δεν ήταν καθόλου δύσκολη απόφαση να επιλέξω τον Ατρόμητο. Μου έδειξαν ότι με ήθελαν πολύ οι άνθρωποι της ομάδας. Ο Ατρόμητος είναι ομάδα στην οποία μπορείς να απολαύσεις το ποδόσφαιρο. Και παλαιότερα έδειξαν ότι είναι μέσα στις πέντε καλύτερες ομάδες, που αγωνίζεται στην Ευρώπη. Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο και ο Ατρόμητος μου έδειξε εμπιστοσύνη. Ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα αυτό το καλοκαίρι".

- Πώς ήταν τα χρόνια που πέρασες αφού έφυγες από τον Ολυμπιακό;

" Υπήρξαν σκαμπανευάσματα. Πήγα στη La Liga με τη Χετάφε, όπου δεν κάναμε καλή σεζόν. Έπαιζα μόνο στο Κύπελλο, ενώ υποβιβαστήκαμε, οπότε έπρεπε να δω τι θα κάνω. Υπέγραψα στη Γκρόιτερ Φιρτ και ο πρώτος χρόνος ήταν όπως ακριβώς τον φανταζόμουν. Το επόμενο καλοκαίρι είχα προτάσεις, αλλά η γερμανική ομάδα ήθελε πολλά χρήματα και δεν με άφησε να φύγω. Εκεί κάτι έσπασε ανάμεσά μας, αλλά ο προπονητής μου έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού ύστερα από μόλις ένα χρόνο, κάτι που στη Γερμανία δεν συνηθιζόταν.

Στη συνέχεια τραυματίστηκα, ο προπονητής απολύθηκε και με τον νέο τεχνικό, αφού επέστρεψα, δεν βρήκαμε χημεία. Είχα πρόταση από τη Γιουνγκ Μπόις, βρέθηκα εκεί για εξετάσεις, ήμουν έτοιμος να υπογράψω, αλλά και πάλι δεν με άφησε η ομάδα να φύγω. Έμεινα και τον υπόλοιπο μισό χρόνο, ξέροντας ότι το καλοκαίρι θα έμενα ελεύθερος. Ο Ατρόμητος είναι καλό βήμα για εμένα και ελπίζουμε να πετύχουμε. Έχω μεγάλο κίνητρο για διάκριση, είμαι χαρούμενος που γύρισα στην Ελλάδα".

- Μίλησες με κάποιον πριν υπογράψεις στον Ατρόμητο;

"Πάντα παρακολουθούσα τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα πέντε χρόνια που έμεινα στον Ολυμπιακό ήξερα τι ομάδα είναι ο Ατρόμητος. Μια οργανωμένη και σοβαρή ομάδα. Φαίνεται ότι έχουν σωστό τρόπο δουλειάς και παίκτες που αγωνίζονται αρκετά χρόνια. Ήξερα τον προπονητή τερματοφυλάκων, τα μέλη του Δ.Σ. και όλοι μου έδωσαν να καταλάβω ότι αξίζει να υπογράψω σε αυτήν την ομάδα. Ήμουν βέβαιος για την απόφαση που πήρα. Θέλω να ευχαριστήσω και τον Τάσο Δανιά, τον μάνατζέρ μου. Μας συνδέει μια δυνατή σχέση αρκετών ετών, από το 2010. Με επισκέπτονταν στη Γερμανία και την Ισπανία όταν έπαιζα σε Γκρόιτερ Φιρτ και Χετάφε και φυσικά ερχόμουν κι εγώ στην Ελλάδα. Επίσης ευχαριστώ τον μεγαλομέτοχο Γιώργο Σπανό, τον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλο και τον προπονητή Νταμίρ Κάναντι".

Μέγερι: "Έχω μεγάλο κίνητρο, ήρθα να να απολαύσω το ποδόσφαιρο"
Μέγερι, Δανιάς

- Ο Ατρόμητος θα παίξει σε λίγες μέρες στην Ευρώπη, με τη Ντινάμο Μπρεστ (26/7 το πρώτο ματς). Θα είσαι έτοιμος;

"Νιώθω έτοιμος. Απομένουν αρκετές μέρες ακόμα, θα τα δώσω όλα στην προετοιμασία και θα δώσω το παρών στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ελπίζουμε να φτάσουμε μακριά με τον Ατρόμητο στην Ευρώπη. Η ομάδα είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι κι εγώ χαίρομαι που θα ξαναπαίξω σε ευρωπαϊκά ματς".

-Θα ήιθελες να πεις κάτι τελευταίο;

"Θέλω και πάλι να εκφράσω τη χαρά μου που ήρθα στην Ελλάδα. Ήρθα στο σωστό μέρος. Ελπίζω να έχουμε καλή χρονιά και υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τον Ατρόμητο".

* Ο Μέγερι έπαιζε στον Ολυμπιακό από το 2010 μέχρι το 2015. Αφού αποχώρησε πήγε στη Χετάφε (2015-2016) και την τελευταία διετία έπαιζε στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, στη Γκρόιτερ Φιρτ. Πριν υπογράψει στον Ολυμπιακό αγωνιζόταν στην πατρίδα του, στην Φερεντσβάρος.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΓΕΡΙ

ΣΕΖΟΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
2009-2010 Φερεντσβάρος 23
2010-2011 Ολυμπιακός 3
2011-2012 Ολυμπιακός 30
2012-2013 Ολυμπιακός 20
2013-2014 Ολυμπιακός 10
2014-2015 Ολυμπιακός 10
2015-2016 Χετάφε -
2016-2017 Γκρόιτερ Φιρτ 32
2017-2018 Γκρόιτερ Φιρτ 9

Photo credits (κεντρική φωτ.): Eurokinissi, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ