ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Λε Ταλέκ: "Για αυτό με έστελνε δανεικό ο Μπενίτεθ..."

Λε Ταλέκ: "Για αυτό με έστελνε δανεικό ο Μπενίτεθ..."
Λε Ταλέκ

Τον λόγο για τον οποίο δεν στέριωσε στη Λίβερπουλ, αλλά δινόταν δανεικός αποκάλυψε ο Αντονί Λε Ταλέκ του Ατρόμητου. Ο Γάλλος επιθετικός θέλει τίτλο με τους Περιστεριώτες, ενώ δήλωσε ότι θέλει να σκοράρει πολλά γκολ.

"Να μπούμε στα πλέι οφ κι εκεί να διεκδικήσουμε το απευθείας εισιτήριο που οδηγεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ» ανέφερε σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Super League ο Αντονί Λε Ταλέκ. Ο επιθετικός του Ατρομήτου αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στην ομάδα του Περιστερίου λέγοντας: "Μίλησα με τον Αγκουαζί και με τον Τζιμπούρ που μου είπαν τα καλύτερα". Όσο για το αν θα άλλαζε κάτι στην καριέρα του, απάντησε: "Όταν ήμουν νέος δεν είχα ψυχραιμία".

-Ο Ατρόμητος μπαίνει σε όλα τα παιχνίδια για να τα κερδίσει και όπως έχει αποδείξει, έχει την ομάδα να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Έχετε στο μυαλό σας την κατάκτηση του πρωταθλήματος; Συζητάτε με τους συμπαίκτες και τους προπονητές αυτό το ενδεχόμενο;

«Κοιτάξτε, στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν 5-6 ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν ένα τίτλο και μέσα σε αυτές θα συμπεριλάβω και τον Ατρόμητο. Βλέποντας όμως τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τη Μπάγερν καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο από τη δική μας πλευρά να πάρουμε την πρώτη θέση».

-Τι ήταν αυτό που σας έκανε να επιλέξετε την Ελλάδα και τον Ατρόμητο;

«Είχα αρκετές ευκαιρίες στο παρελθόν να έρθω στην Ελλάδα αλλά φαίνεται ότι φέτος ήταν η κατάλληλη στιγμή. Μίλησα με τον Αγκουαζί και με τον Τζιμπούρ που μου είπαν τα καλύτερα και με προέτρεψαν να το κάνω αυτό το βήμα. Ο Ατρόμητος είναι ένα πολύ καλό club με σταθερότητα, που παίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη και έχει έδρα την Αθήνα κάτι που είναι πολύ σημαντικό».

-Ποιος είναι ο στόχος σας για φέτος;

«Νομίζω ότι οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι. Αρχικά να μπούμε στα πλέι οφ κι εκεί να διεκδικήσουμε το απευθείας εισιτήριο που οδηγεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μας ενδιαφέρει όμως και η διάκριση στο κύπελλο, γνωρίζω ότι η ομάδα μου είχε παίξει σε δύο συνεχόμενους τελικούς αλλά δεν μπόρεσε να κατακτήσει για διαφορετικούς λόγους το τρόπαιο».

-Τι πιστεύεις ότι δεν πήγε καλά στον αγώνα με την Skoda Ξάνθη και γνωρίσατε την ήττα στο γήπεδό σας;

«Στο ποδόσφαιρο αν δεν βάλεις γκολ δεν μπορείς να νικήσεις. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε και δύο – τρεις φορές οι αμυντικοί της Ξάνθης έβγαλαν τη μπάλα πάνω από τη γραμμή. Πρέπει να πω όμως ότι ο αντίπαλός μας είχε πολύ οργάνωση και μας δυσκόλεψε. Το ξέραμε αυτό από πριν ότι δεν θα είχαμε εύκολο έργο».

-Έχοντας αγωνιστεί κατά κύριο λόγο στη Γαλλία, ποιες θεωρείς ότι είναι οι διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και το γαλλικό πρωτάθλημα;

«Οι διαφορές είναι μεγάλες. Στην Γαλλία το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο με τακτική και τεχνική. Όσο και αν σας προκαλεί εντύπωση, στη Γαλλία οι ομάδες παίζουν πιο κλειστά σε αντίθεση με την Ελλάδα που παίζουν πιο ανοικτά. Και σας το λέω εγώ που από τη μικρή μου πείρα στον Ατρόμητο βλέπω ότι μέσα στην έδρα μας όλες σχεδόν οι ομάδες θα μας παίζουν κλειστά».

-Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή στην ποδοσφαιρική σου καριέρα;

«Θα έλεγα ότι οι καλύτερες στιγμές μου ήταν δύο: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ17 που κατακτήσαμε με την Γαλλία καθώς και το κύπελλο Γαλλίας που πήρα με τη Σοσό κόντρα στη Μαρσέιγ. Όσο για τη χειρότερη στιγμή είναι οι τραυματισμοί. Ειδικά δεν μπορώ να ξεχάσω ένα τραυματισμό όταν ήμουν στην Οσέρ και με κράτησε για τρεις μήνες μακριά από την ομάδα που έπαιζε τότε στο Τσάμπιονς Λιγκ».

-Αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, θα άλλαζες κάτι στην ποδοσφαιρική σου καριέρα;

«Όταν ήμουν νέος δεν είχα ψυχραιμία. Μια φορά πήγα στον Ράφα Μπενίτεθ και του είπα «θέλω να παίξω». Ξέρετε ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η Λίβερπουλ με έστελνε συνέχεια δανεικό».

-Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Ατρόμητου;

«Είμαστε όλοι καλοί παίκτες και με ποιότητα. Να είναι σίγουροι ότι θα κερδίσουμε πολλά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου. Θα ξεχάσουμε τη Ξάνθη και θα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα από το παιχνίδι στα Γιάννινα».

-Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος με την φανέλα του Ατρόμητου;

«Ποιος άλλος από το να σκοράρω πολλές φορές και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Κάτι που μου αρέσει επίσης πολύ είναι να δίνω ασίστ στους συμπαίκτες μου. Εύχομαι να τα καταφέρω και στου δύο τομείς».

-Πως σου φαίνεται η ζωή στην Ελλάδα και την Αθήνα;

«Μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η χώρα, αυτή η πόλη. Βασικά ο καιρός είναι θαυμάσιος. Προέρχομαι από τη Βόρειο Γαλλία όπου ο καιρός είναι βροχερός και κάνει συχνά κρύο. Η Αθήνα είναι μια καταπληκτική πόλη, έχει τα πάντα και είμαι πραγματικά ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ».

-Ποιο ήταν το πρόσωπο –κλειδί που σε έπεισε να έρθεις στην Ελλάδα σε μια περίοδο που υπήρχε capital control;

«Ο Παύλος Τοπίδης (σ.σ. ο Έλληνας εκπρόσωπος του). Μου είπε τα καλύτερα για τη χώρα αλλά και για τον Ατρόμητο. Μου είπε ότι τα πράγματα θα φτιάξουν και να μην έχω κανένα ενδοιασμό. Μέχρι στιγμής όλα πάνε μια χαρά και μιλώντας με τους συμπαίκτες του έχω καταλάβει ότι δεν θα συναντήσω κανένα πρόβλημα εδώ στον Ατρόμητο και το μόνο που θα με ενδιαφέρει θα είναι η δουλειά μου».

-Ποιος συμπαίκτης σου σε έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής και θα έλεγες ότι μπορούσε ή μπορεί να κάνει ευρωπαϊκή καριέρα;

«Δεν θέλω να ξεχωρίσω ονόματα γιατί θα αδικήσω κάποια παιδιά. Εξάλλου η ποιότητα που διαθέτει ο καθένας φαίνεται. Πιστεύω πάντως ότι τέσσερα –πέντε παιδιά μπορούν άνετα να κάνουν καριέρα στην Ευρώπη και το εύχομαι».

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ