ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Κάναντι: "Κάθε εβδομάδα και ένα σκάνδαλο στην Ελλάδα"

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ / SUPER LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Κάναντι EUROKINISSI SPORTS

Ο Νταμίρ Κάναντι δήλωσε ότι αυτά που ζει στην Ελλάδα εδώ και δέκα μήνες, δεν τα έχει ζήσει 17 χρόνια στην πατρίδα του. "Κάθε εβδομάδα και ένα σκάλδαλο, τα καταστρέφουν όλα" ανέφερε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Ατρόμητου.

Ο Νταμίρ Κάναντι μετέφερε στους Αυστριακούς την εμπειρία του στην Ελλάδα αυτούς τους δέκα μήνες που βρίσκεται στη χώρα μας. Ο τεχνικός του Ατρόμητου έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα " 12termann.at", στην οποία υποστήριξε πως αυτά που ζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν τα έχει βιώσει εδώ και 17 χρόνοα στην πατρίδα του.

Δήλωσε ότι στην Ελλάδα τους νοιάζει μόνο η επιτυχία και οι βαθμοί, ότι καταστρέφουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ υποστήριξε ότι κάθε εβδομάδα και ένα νέο σκάνδαλο εμφανίζεται.

Αρχικά ο Κάναντι μίλησε για τα οικονομικά δεδομένα της Λίγκας:

"Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος για 20 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ όμως ισορρόπησε οικονομικά. Μετά ακολουθεί η ΑΕΚ, η οποία είναι τώρα πρώτη στη βαθμολογία, χωρίς να το αξίζει, και μετά ο Παναθηναϊκός. Ακολουθούν Αστέρας, Πανιώνιος, Παναιτωλικός, Ξάνθη και Ατρόμητος, πέντε ομάδες που μοιάζουν".

-Ποιο χαρακτηριστικό διακρίνει το ελληνικό πρωτάθλημα;

"Η προθυμία και η μονομαχία. Εδώ μετράει η επιτυχία και όχι τόσο η προπόνηση, όπως στην Αυστρία. Οι αλλαγές προπονητών είναι πολύ συχνές, διότι οι στόχοι που μπαίνουν είναι άπιαστοι".

- Ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό δεν άρχισε επειδή χτυπήθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία. Πώς βλέπεις τη συμπεριφορά των οπαδών;

"Αυτό που έγινε φυσικά και το καταδικάζω. Αλλά ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε γι αυτό και ο Ολυμπιακός πήρε τους βαθμούς. Έτσι ζουν στην Ελλάδα. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να πάρουν βαθμούς. Δεν τους ενδιαφέρει αν η εικόνα είναι καλή ή όχι. Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο είναι καλό ποιοτικά, αλλά με την εικόνα που βγάζουν τα καταστρέφουν όλα. Τα αποδέχονται όλα, μόνο και μόνο για την επιτυχία.

Αυτό που έγινε στον Γκαρθία, δεν ανήκει στο ποδόσφαιρο. Αυτό που ζω εδώ και δέκα μήνες, δεν το έχω ζήσει στην Αυστρία 17 χρόνια. Κάθε εβδομάδα και ένα σκάνδαλο κάπου. Ακόμα και ανάμεσα στους πρόεδρους της ΑΕΛ και της ΑΕΚ προκλήθηκε σύγκρουση, κάτι που θα ήταν αδιανόητο για εμάς".

- Το περιμένατε ότι ο Ατρόμητος θα είναι θα κάνει τόσο καλή σεζόν;

"Δεν το περιμέναμε ότι θα πηγαίναμε τόσο καλά. Έχουμε ήδη βγει στην Ευρώπη, κάτι που ήταν ο στόχος στο ξεκίνημα".

- Είναι εφικτό να μπορέσει ο Ατρόμητος να καθιερωθεί στις πρώτες ομάδες της Ελλάδας;

"Σε αντίθεση με την Αυστρία, εδώ η ομάδα ανήκει σε έναν άνθρωπο που βάζει τα λεφτά. Οπότε εξαρτώμαστε οικονομικά από το πώς είναι. Είναι όμως πολύ καλός και φιλόδοξος πρόεδρος. Τόσο αυτός όσο και ο τεχνικός διευθυντής είναι πιστοί σε εμένα, κάτι που γενικά στην Ελλάδα δεν είναι ο κανόνας. Εμείς δεν έχουμε προβλήματα με τις πληρωμές. Αν οι επιχειρήσεις του προέδρου πηγαίνουν καλά, τότε και ο Ατρόμητος θα είναι καλά".

-Υπάρχουν σχέδια για τη νέα σεζόν; Άλλωστε έχετε υπογράψει γα ένα χρόνο...

"Είμαστε σε διαρκείς συζητήσεις. Έχουμε βρει όμως μια καλή βάση. Υπάρχει κοινή θέληση να συνεχίσουμε μαζί και μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα ξέρουμε".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ