ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Γιώργος Σπανός στον Sport24 Radio 103.3: "Έχει πατώσει το ποδόσφαιρο"

Γιώργος Σπανός στον Sport24 Radio 103.3: "Έχει πατώσει το ποδόσφαιρο"
Σπανός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για την ματαίωση του κυπέλλου Ελλάδας και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή Sport 24 Magazino με τους Παντελή Βλαχόπουλο και Αντρέα Παλομπαρίνι για την ματαίωση του κυπέλλου Ελλάδας και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την απόφαση να ματαιωθεί ο ημιτελικός της ΆΕΚ με τον Ατρόμητο: «Καταρχάς να σχολιάσουμε ότι η σημερινή απόφαση μας βρίσκει σύμφωνο, και ως προς το σκεπτικό. Από κει και πέρα έχουμε φτάσει σε σημείο μηδέν από τους παράγοντες των ομάδων. Πρέπει να κάτσουμε σε ένα τραπέζι, παρουσία του Υπουργού, και να φτιάξουμε έναν κώδικα που θα τον ακολουθούμε όλοι. Βλέπουμε τόσα επεισόδια στο ποδόσφαιρο και δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση. Εντάξει υπάρχουν κάποια προβλήματα στη διαιτησία και πρέπει να διορθωθούνκαι αυτά, αλλά από εκεί και πέρα η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα οριακό σημείο. Κατά την γνώμη μου όμως είναι άδικο να μην μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα τρόπαιο και ίσως ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Έχουν προεξοφλήσει όλοι ότι ο τελικός θα είναι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΆΕΚ. Έχουμε προτάσεις για να γίνει ελεγχόμενος ο τελικός με ονομαστικά εισιτήρια, με προσκλήσεις σε μικρά παιδιά, σε ένα γήπεδο με μικρή περιφέρεια και να είναι πλήρως ελεγχόμενος ο χώρος. Υπάρχουν έσοδα από την κατάκτηση του κυπέλλου αλλά και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, που αυτά για εμάς είναι πολύ σημαντικά. Δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να ματαιωθεί όλο αυτό και να μην έχουμε την δυνατότητα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο».

Για την κατάσταση του Ελληνικού ποδοσφαίρου: «Λέω να σταματήσει ο καθένας να πιάνει ένα μικρόφωνο και να γίνεται αρεστός, επειδή δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Το έχουμε διαλύσει. Εμένα η δουλειά μου δεν είναι αυτή. Έχω δώσει πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Στο φινάλε πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που κάνουν τα επεισόδια. Το πρωτάθλημα το ξεκινήσαμε χωρίς χορηγό. Εγώ στα έσοδα δεν παίρνω τα ίδια με αυτά που παίρνουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Από την αρχή του πρωταθλήματος δεν έχουμε κάποιον χορηγό στη Σούπερ Λιγκ. Τι να κάνουμε δηλαδή? Να βάλουμε λουκέτο, επειδή η συμπεριφορά κάποιον ομάδων δεν είναι σωστή? Ο Ολυμπιακός φέτος είναι ένα επίπεδο πάνω από όλες τις άλλες ομάδες και σαφώς δεν έπρεπε να γίνουν αυτά τα πράγματα. Να έρθουν στα συμβούλια να κάτσουμε και να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Έχουμε πατώσει σαν ποδόσφαιρο. Υπάρχουν ιστοσελίδες που ασχολούνται μόνο με τις δικαστικές εξελίξεις με αποτέλεσμα από το πρωί μέχρι το βράδυ να σπρώχνουν καχυποψία. Πρέπει να σταματήσουμε να αλληλοσκοτώνομαστε γιατί το μόνο που κάνουμε είναι να σκοτώνουμε το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να γίνει μια άμεση σύγκλιση των ιδιοκτητών των ομάδων για να φτιάξουμε ένα άγραφο κώδικα και να προχωρήσουμε. Αυτή η χαοτική κατάσταση, στην οποία ο ένας να πυροβολεί τον άλλον, έχει φέρει το ποδόσφαιρο στο χειρότερο όριο».

Για τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη: «Πριν από το παιχνίδι δεν κάνεις τέτοιες δηλώσεις γιατί πυροδοτείς το κλίμα. Παραμονή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, οι δηλώσεις ήταν άστοχες και δημιουργέιται ένα κλίμα καχυποψίας όταν λέμε ότι ο προπονητής είναι από την Αθήνα και διάφορα άλλα. Έχει φτάσει σε οριακό σημείο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να κάτσουμε όλοι σε ένα τραπέζι. Διαφορετικά δεν έχουμε κανένα μέλλον».

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ