ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Χαμντανί: "Οι φίλοι μου στον Απόλλωνα θέλουν να κερδίσουμε τον ΑΠΟΕΛ"

Χαμντανί: "Οι φίλοι μου στον Απόλλωνα θέλουν να κερδίσουμε τον ΑΠΟΕΛ"

Επιστρέφει στην Κύπρο, όπου έχει ζήσει τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια, και θέλει να φύγει νικητής. Και για να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ ο Αστέρας Τρίπολης και για να χαρούν οι φίλοι του στον Απόλλωνα που του έχουν ζητήσει το "διπλό" την Πέμπτη!

Επιστρέφει στην Κύπρο, όπου έχει ζήσει τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια, και θέλει να φύγει νικητής. Και για να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ ο Αστέρας Τρίπολης και για να χαρούν οι φίλοι του στον Απόλλωνα που του έχουν ζητήσει το "διπλό" την Πέμπτη! Μετά από μία τετραετία στον Απόλλωνα, ο Χαμντανί αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά ήδη στους πρώτους του μήνες η μοίρα τον φέρνει ξανά στην Κύπρο, καθώς η ομάδα του, ο Αστέρας Τρίπολης, αντιμετωπίζει τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ρασίντ Χαμντανί στο Balla:

Έρχεσαι σε λίγες ώρες Κύπρο. Σου έλειψε;

Ναι, μου έλειψε λίγο, η αλήθεια είναι. Τόσα χρόνια ήμουν εκεί, λογικό είναι.

Σου έλειψε και η Λεμεσός; Δεν έχει σχέση η Τρίπολη...

Δεν μπορείς να συγκρίνεις μία πόλη με θάλασσα με μία πόλη που δεν έχει θάλασσα. Είναι διαφορετικές.

Είσαι ικανοποιημένος, όμως, από την απόφασή σου να συνεχίσεις στον Αστέρα. Πώς είναι οι πρώτοι σου μήνες εκεί;

Προσωπικά είμαι πολύ καλά εδώ. Τα αποτελέσματα, όμως, δεν είναι αυτά που θα θέλαμε και πρέπει να τα βελτιώσουμε. Δουλεύουμε σκληρά γι' αυτό, για να επαναφέρουμε τον Αστέρα στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Γενικά, όμως, εγώ είμαι ικανοποιημένος στον Αστέρα, έχω προσαρμοστεί και περιμένω να έρθουν και καλύτερα αποτελέσματα για την ομάδα.

Πώς είναι το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου; Καλύτερο από το κυπριακό;

Το επίπεδο είναι πολύ καλό. Είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, δεν θα ήθελα να πω καλύτερο ή χειρότερο, αλλά σίγουρα είναι πολύ δυνατό, όταν έχεις να κοντράρεις ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ. Εμείς δεν έχουμε παίξει ακόμη με τους μεγάλους και ανυπομονώ γι' αυτά τα παιχνίδια, αλλά βλέπω ήδη ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πολύ υψηλό.

Τώρα έχετε μπροστά σας το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ για το Γιουρόπα Λιγκ...

Ναι, περιμένω ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Προσωπικά γνωρίζω πολύ καλά τον ΑΠΟΕΛ, γνωρίζω τι ατμόσφαιρα δημιουργούν οι φίλαθλοί του ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Και περιμένω ένα ιδιαίτερο παιχνίδι γιατί έχει την ιδιαιτερότητα αυτή, να παίζει μία κυπριακή ομάδα με μία ελληνική. Και καθώς οι Κύπριοι αισθάνονται Έλληνες, φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ ιδιαίτερη η ατμόσφαιρα στον αγώνα λόγω της ιδιαιτερότητας αυτής.

Συμφωνείς ότι αυτά τα δύο μεταξύ σας παιχνίδια είναι καθοριστικά, αν θέλετε να συνεχίσετε στο Γιουρόπα Λιγκ;

Ναι, αν θέλουμε να μείνουμε ζωντανοί, και οι δύο ομάδες, πρέπει να κερδίσουμε αυτά τα δύο παιχνίδια ή τουλάχιστον να μην χάσουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν πολύ δυνατά παιχνίδια, γιατί και οι δύο ομάδες θέλουμε να κερδίσουμε.

Ο Αστέρας τι θέλει από το παιχνίδι του ΓΣΠ; Μόνο νίκη ή θα κατέβει για να μην χάσει;

Εμείς παίζουμε παντού για να κερδίσουμε. Το αν θα τα καταφέρουμε θα φανεί στο παιχνίδι, θα εξαρτηθεί από το αν θα βρεθούμε στη μέρα μας, πώς θα κυλήσει ο αγώνας. Αλλά σίγουρα θα παίξουμε για τη νίκη.

Γνωρίζεις τον ΑΠΟΕΛ καλύτερα από τους συμπαίκτες σου. Τι τους έχει πει για τον αντίπαλό σας;

Τον γνωρίζουν και οι υπόλοιποι παίκτες του Αστέρα τον ΑΠΟΕΛ, είναι γνωστή ομάδα στην Ελλάδα. Με ρωτούν περισσότερο για το τι ατμόσφαιρα θα συναντήσουμε. Δεν ξέρω πώς είναι η ατμόσφαιρα στην έδρα του Ολυμπιακού, γιατί δεν έχουμε παίξει ακόμη εκεί, αλλά φαντάζομαι πως αυτό που θα δούμε την Πέμπτη το βράδυ στο ΓΣΠ συγκρίνεται με την ατμόσφαιρα που έχουν συναντήσει οι συμπαίκτες μου στο Καραϊσκάκη. Φαντάζομαι ότι συγκρίνεται η ατμόσφαιρα σ' αυτά τα δύο γήπεδα. Περιμένω πολύ ζεστή ατμόσφαιρα την Πέμπτη στο ΓΣΠ, γιατί ξέρω τι κλίμα φτιάχνουν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Έχω μιλήσει και με τους φίλους που έχω στην Κύπρο και μου έχουν πει ότι θα έχει κόσμο. Μου έχουν πει επίσης ότι περιμένουν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι ακριβώς επειδή είναι κυπριακή με ελληνική ομάδα.

Έχετε αναλύσει τα δυνατά και αδύναμα σημεία του ΑΠΟΕΛ;

Θα το κάνουμε παραμονή του αγώνα με τον προπονητή μας.

Εσύ κάτι παραπάνω γνωρίζεις ήδη...

Το μεγάλο πλεονέκτημα του ΑΠΟΕΛ είναι η εμπειρία του στην Ευρώπη, ειδικά σε κορυφαίο επίπεδο, σε παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης, τον βοηθά το γεγονός ότι παίζει στην έδρα του, η οποία στα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι ακόμη πιο δυνατή. Στα υπέρ του ΑΠΟΕΛ είναι το γεγονός ότι γνωρίζει με την εμπειρία του πώς να διαχειρίζεται την πίεση τέτοιων αγώνων.

Και τα αρνητικά του ΑΠΟΕΛ;

Θα τα κρατήσω για μένα αυτά και θα τα πω μόνο στον προπονητή μου για να τα εκμεταλλευτούμε (σ.σ. γέλια).

Ως πρώην παίκτης του Απόλλωνα θέλεις διπλά τη νίκη την Πέμπτη ή είναι αδιάφορο το γεγονός αυτό;

Ναι, ασφαλώς (σ.σ.: γέλια). Έχω μιλήσει ήδη με τους φίλους μου στον Απόλλωνα και περιμένουν να κερδίσουμε την Πέμπτη, επειδή παίζουμε με τον ΑΠΟΕΛ. Όλοι οι φίλοι μου στην Κύπρο θα με υποστηρίζουν την Πέμπτη (σ.σ.: γέλια). Για μένα βέβαια είναι πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι, γιατί επιστρέφω για πρώτη φορά στην Κύπρο, όπου έχω υπέροχες αναμνήσεις. Παρακολουθώ ακόμη τον Απόλλωνα, έχει δυνατή ομάδα και φέτος, μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα.

Δεν έχεις χάσει επαφή...

Όχι, μιλάω με τους πρώην συμπαίκτες μου, με τους φίλους μου, με τον πρόεδρο επίσης, με απλούς φιλάθλους της ομάδας. Μου λένε ότι είναι και φέτος δυνατή η ομάδα και θα είναι πρωταγωνίστρια στο πρωτάθλημα. Πιστεύω στον Απόλλωνα, πιστεύω ότι μπορεί να ολοκληρώσει φέτος αυτό που δεν κατάφερε πέρυσι. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα.

Σου έχουν πει ότι τους λείπεις κιόλας; Το πιστεύει αρκετός κόσμος αυτό, ότι δεν αντικαταστάθηκες επάξια...

Όχι, όχι, δεν είναι έτσι. Εντάξει, μου λένε διάφορα, αλλά είναι εγκώμια, με καλοπιάνουν (σ.σ.: γέλια). Δεν γυρίζουμε πίσω, δεν κοιτάμε το παρελθόν. Κοιτάμε μπροστά και τώρα είναι η ώρα για τους νέους παίκτες να βοηθήσουν τον Απόλλωνα να πετύχει τους στόχους του.

Τελικά... γιατί έφυγες;

Πέρασα τέσσερα υπέροχα χρόνια στον Απόλλωνα και δεν έχω κανένα παράπονο από την ομάδα. Έφυγα σαν φίλος. Απλά έρχεται κάποτε η στιγμή που νιώθεις ότι θέλεις να αλλάξεις, να δοκιμάσεις κάτι άλλο. Έτσι ένιωσα όταν έληξε το συμβόλαιό μου και αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα και τον Αστέρα. Δεν ξεχνάω βέβαια τις όμορφες στιγμές μου στον Απόλλωνα, ήταν πολλές. Το Κύπελλο, οι όμιλοι στο Γιουρόπα Λιγκ δύο φορές... Κρίμα που δεν πήραμε και το πρωτάθλημα, μπορούσαμε... Στον Απόλλωνα έχω ζήσει τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου.

Έχεις απάντηση στο ερώτημα αυτό τώρα που έχουν περάσει λίγοι μήνες; Γιατί δεν το πήρατε, αν και βρεθήκατε κοντά;

Και ναι και όχι... Ίσως επειδή δεν ήμασταν όσο συγκεντρωμένοι χρειαζόταν μέχρι τέλους. Έλειπε κάτι. Μερικές μικρές λεπτομέρειες που στο τέλος έκαναν τη διαφορά και δυστυχώς δεν την έκαναν υπέρ μας. Αυτές οι λεπτομέρειες μας στοίχισαν στο τέλος.

Κλείνοντας, αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μία σχέση με τον Απόλλωνα ακόμη. Οι φίλοι σου εκεί θέλουν να κερδίσεις την Πέμπτη, εσύ θέλεις να κερδίσουν το πρωτάθλημα. Δεν χαλάει αυτή η σχέση...

Σίγουρα! Μακάρι να συμβούν και τα δύο!

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ