ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Βεργέτης: "Επιθετικά, αλλά με αμυντική οργάνωση"

Βεργέτης: "Επιθετικά, αλλά με αμυντική οργάνωση"
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης, υποστήριξε ότι η ομάδα του θα παίξει επιθετικά κόντρα στο ΑΠΟΕΛ χωρίς, ωστόσο, να παραμελήσει την αμυντική της συνοχή.

Ο Αστέρας υποδέχεται το ΑΠΟΕΛ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League με τον Στάικο Βεργέτη να δίνει έμφαση το επιθετικό παιχνίδι των Αρκάδων, την Πέμπτη, χωρίς να χάσουν την αμυντική οργάνωση, η οποία θα τους επιτρέψει να μη δεχθούν γκολ.

"Αντιμετωπίζουμε τον ΑΠΟΕΛ με σοβαρότητα και συγκέντρωση, είναι μεγάλη ομάδα ο αντίπαλος μας. Ο Αστέρας στις ευρωπαϊκές βραδιές παρουσιάζεται σοβαρός, κάνει κατάθεση ψυχής στο γήπεδο και απολαμβάνουμε τα παιχνίδια τα οποία τα εξασφαλίσαμε με δικό μας ιδρώτα από το πρωτάθλημα. Χαρά και τιμή για τα αδέρφια μας από την Κύπρο που ήρθαν στην Τρίπολη. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλη πορεία σε ευρωπαϊκές συμμετοχές. Θα κάνουμε αύριο το καλύτερο δυνατό, να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας με τη πρώτη ευρωπαϊκή νίκη.

Το δυνατότερο σημείο του αντιπάλου είναι η επιθετική μετάβαση. Η ομάδα φεύγει γρήγορα στην επίθεση, με γρήγορη σκέψη στον ελεύθερο χώρο και από μόνο του μας δίνει την αφύπνιση ώστε να μην την πατήσουμε", είπε αρχικά ο Στάικος Βεργέτης, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για:

Τον Σκούρτη: "Τακτικά ήταν τα ζητήματα που έμεινε εκτός αποστολής ο Σκούρτης. Είχε χάσει και δύο μέρες προπόνησης λόγο στρατού και περιμένω να δω αν θα τον έχουμε και με την ΑΕΚ. Αυτή τη στιγμή έχεις να αποφασίσεις, αν θα διεκδικήσουμε τις όποιες ελπίδες υπάρχουν για πρόκριση δεδομένου ότι το πρωτάθλημα έχει και άλλα παιχνίδια, ή να προφυλάξω παίκτες για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Εμάς αυτό που μας υποχρεώνει ο σύλλογος που είναι και το πνεύμα του είναι να διεκδικεί και εμείς θα διεκδικήσουμε την νίκη και όποιες ελπίδες έχουμε. Γι’αυτό δεν θα προφυλάξουμε παίκτες, υπάρχουν διαθέσιμα παιδιά εάν έχουμε απώλειες ώστε να αγωνιστούν με την ΑΕΚ".

Tα τελευταία θετικά αποτελέσματα: "Η νίκη δίνει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στους παίκτες που παίζουν σε εμάς και σε όλους τους υπαλλήλους του συλλόγου. Επίσης δίνει αυτοπεποίθηση στον παίκτη που παίζει και έτσι πιο εύκολα τολμάς, αν έχεις καλά αποτελέσματα".

Τον κόσμο της Τρίπολης: "Το μήνυμα στο κόσμο είναι να έρθουν στον Αστέρα, να τον στηρίξουν σε μία ευρωπαϊκή βραδιά".

Το γεγονός ότι είναι ο μακροβιότερος προπονητής της Super League: "Αυτά είναι περισσότερο για εσάς, εγώ σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ. Είναι κάτι ωραίο με τιμά η στήριξη και η εμπιστοσύνη της διοίκησης μετά από δύο χρόνια με εμπιστεύονται. Αλλά που μυαλό για τέτοια αυτή τη στιγμή"

Το σχηματισμό της ομάδας: "Αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι μία ομάδα που θα τολμά μπροστά να παίξει επιθετικά, να βάλει γκολ αλλά παράλληλα να έχει και αμυντική συνοχή. Γιατί αν σπάσει αυτό θα το πληρώσει, προσπαθώ στις προπονήσεις να περάσω και τα δύο στο μυαλό των παικτών. Δηλαδή χωρίς να χάσει την αμυντική οργάνωση να παίξει επιθετικά.

Η ομάδα έχει το βασικό της σχηματισμό, αυτό που πρέπει να γίνεται είναι να κατευθύνει τους παίκτες. Υπάρχουν παιχνίδια που οι αντίπαλοι παίζουν με άλλους σχηματισμούς που σε αναγκάζουν να κάνεις αλλαγές, με ρίσκο βέβαια. Έχουμε παιδιά που μπορούν να υποστηρίξουν και άλλους σχηματισμούς. Μόνο αν κριθεί απαραίτητο αλλάζουμε σχηματισμούς".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ