ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Παντελίδης: "Ο Αστέρας είναι η ευκαιρία που περίμενα"

Παντελίδης: "Ο Αστέρας είναι η ευκαιρία που περίμενα"

Έτοιμος για την πρόκληση του Αστέρα εμφανίστηκε ο Σάββας Παντελίδης στην επίσημη παρουσίασή του, την ώρα που ο Γιώργος Μποροβήλος αναφέρθηκε στους λόγους της αλλαγής στον πάγκο των Αρκάδων (VIDEO)

Ο Σάββας Παντελίδης παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης (12/9) στην αίθουσα Τύπου του Θεόδωρος Κολοκοτρώνης από τον Αστέρα, αναλαμβάνοντας και επίσημα τα καθήκοντά του ως διάδοχος του Στάικου Βεργέτη.

Ο 52χρονος τεχνικός εμφανίστηκε έτοιμος για την κιτρινομπλέ πρόκληση, ενώ τόνισε ότι δεν φοβάται καθόλου το δύσκολο πρόγραμμα που τον περιμένει και τον θέλει στα δύο πρώτα του παιχνίδια να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης σε πρωτάθλημα και Κύπελλο!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ:

"Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα και την διοίκηση που με επέλεξε για να αναλάβω την τεxνική ηγεσία. Γνώριζα αρκετά πράγματα για την ομάδα πριν αναλάβω, σχετικά με την οργάνωση της, αλλά όσο είμαι εδώ καθημερινά εκπλήσσομαι προς το καλύτερο. Μπορεί να ακούγεται προς τα έξω η άριστη οργάνωση και οι υποδομές που έχει ο Αστέρας, αλλά πραγματικά πιστέψτε με το επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο από όσα ακούγονται από τους εκτός ομάδας.

Με την έλευση μου εδώ βρήκα ένα πάρα πολύ καλό υλικό, αλλά σε μια δύσκολη στιγμή. Ασφαλώς για να αλλάξει η ομάδα προπονητή στη διάρκεια της σεζόν τα πράγματα δεν είναι καλά, αλλά έτσι συμβαίνει σε κάθε αλλαγή. Ακόμα, το έργο μου είναι δύσκολο καθώς ο προηγούμενος προπονητής έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα και είναι πολύ αγαπητός στο φίλαθλο κοινό του Αστέρα.

Κάθε τέτοια αντικατάσταση προπονητή είναι δύσκολη. Όμως, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στους παίκτες μου, σε όλο το υλικό και φυσικά στη διοίκηση. Το μόνο που θα περιμένω είναι να ξεσηκώσουμε εμείς τον κόσμο για να γίνουμε κάτι καλύτερο όλοι μαζί.

Το δικό μου όραμα για την ομάδα είναι πολύ μεγάλο και φαντάζομαι ότι στο τέλος της χρονιάς θα πετύχουμε τους στόχους μας, τους οποίους δεν μπορούμε να προκαθορίσουμε αλλά είναι πολύ υψηλοί για εμένα προσωπικά. Δεν υπάρχει μυστικό στην δουλειά σε τέτοιες περιπτώσεις. Τα παιδιά πρέπει να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να δουλέψουμε όλοι μαζί σκληρά".

Παντελίδης: "Ο Αστέρας είναι η ευκαιρία που περίμενα"

Για το δύσκολο πρόγραμμα που έχει ο ΑΣΤΕΡΑΣ: "Δεν φοβάμαι καθόλου και αυτό θα προσπαθήσω να περάσω και στα παιδιά. Είναι παρά πολύ νωρίς για να μπορέσω να βγάλω συμπεράσματα από την δεύτερη μέρα προπονήσεων γιατί ότι εικόνα είχα ως τώρα από την ομάδα ήταν έξω από αυτή. Είναι πολύ εύκολο για έναν προπονητή έξω από την ομάδα να κάνει τον "πονηρό" και να βγάλει συμπεράσματα για το τι φταίει. Σε μια εβδομάδα με δέκα μέρες θα μπορέσω να αξιολογήσω καλύτερα τα πράγματα. Σε πρώτη φάση, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα έξτρα κίνητρο στα παιδιά και να παλέψουμε κάθε παιχνίδι που έρχεται".

Για τη διάθεση των παικτών: "Υπάρχει διάθεση από τους ποδοσφαιριστές να διατηρήσουμε το κίνητρο ψηλά, όπως συμβαίνει κάθε φορά που υπάρχει αλλαγή προπονητή σε μία ομάδα".

Για όσα θα προσπαθήσει να αλλάξει άμεσα μέσα στην ομάδα: "Όταν μια ομάδα βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση τον πρώτο ρόλο παίζει ο ψυχισμός των παικτών. Σε πρώτη φάση θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία των παιδιών ώστε να κερδίσουν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση".

Για το αν αποτελεί πρόκληση ο ΑΣΤΕΡΑΣ: "Ο Αστέρας αποτελεί πρόκληση. Αν σκεφτόμουν ότι σαν προπονητής θα μπορέσω να πετύχω μεγάλα πράγματα ο Αστέρας είναι αυτό ακριβώς που περίμενα. Μια ευκαιρία για να κάνω μεγάλα πράγματα".

Παντελίδης: "Ο Αστέρας είναι η ευκαιρία που περίμενα"

Την παρουσίαση και το καλοσώρισμα στον νέο τεχνικό, ανέλαβε ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος εξήγησε τους λόγους της αλλαγής στον πάγκο. Παράλληλα υπογράμμισε ότι είναι καλοδεχούμενη η κριτική, υπενθυμίζοντας τα όσα έχει πετύχει ο Αστέρας επί Μπάκου και Καϋμενάκη, την τελευταία δεκαετία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΥ:

"Οταν αρχίζει μια ποδοσφαιρική περίοδος, κάθε ΠΑΕ, και όχι μόνο ο Αστέρας, ξεκινάει με όνειρα και στόχους και φυσικά σε όποια ενέργεια προβαίνει, είτε αφορά σε έμψυχο δυναμικό είτε σε τεχνικό επιτελείο, γίνεται για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η ομάδα.

Πολλές φορές τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλεις, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό που συνήθως συμβαίνει και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, είναι η αντικατάσταση προπονητή. Προφανώς δεν είμαστε αυτοί που θα πούμε ότι ο προπονητής έφταιγε για όλα και πως γι' αυτό το λόγο γίνεται η αντικατάσταση. Εμείς δουλεύουμε καθημερινά για να δούμε ακριβώς τι πρέπει να βελτιωθεί για να είναι ο Αστέρας εκεί που τον έχουμε ονειρευτεί, αλλά δεν πρέπει να μηδενίζουμε τα πάντα. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα, μπορούμε ακόμα και τώρα να το πούμε, καινούργια για το ελληνικό ποδόσφαιρο, παρότι πορεύεται για ενδέκατο συνεχόμενο χρόνο στην κορυφαία κατηγορία. Είναι η μοναδική στην Πελοπόννησο που εκπροσωπείται στη Super League και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Δε θέλω να πω τι έγινε σε άλλες ομάδες της Πελοποννήσου, όταν υπήρξαν αγνώμονες.

Ο Αστέρας πήγε τέσσερις φορές στην Ευρώπη, σε τελικό Κυπέλλου, σε δύο ημιτελικούς, πήγε δύο φορές σε ομίλους του Europa League και έφερε τεράστια ονόματα του ποδοσφαίρου στην Τρίπολη. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, δεν ζούμε στο παρελθόν, ούτε θυμόμαστε τις στιγμές που παρελθόντος όταν είμαστε σε δυσκολίες. Όμως δεν πρέπει και να τις ξεχνάμε. Γιατί αν ξεχνάμε το παρελθόν μας, κάνουμε λάθη όταν η ομάδα βρίσκεται στα δύσκολα. Όλα αυτά τα χρόνια, ο κύριος Μπάκος και ο κύριος Καϋμενάκης συνεχίζουν να επενδύουν στην ομάδα, παρότι, όπως ξέρετε, οι φίλαθλοι οι οποίοι έρχονται στο γήπεδο δεν είναι αυτοί (αριθμητικά) που θα άξιζε η πορεία του Αστέρα. Παρόλα ταύτα, εμείς συνεχίζουμε να πορευόμαστε για το καλό της ομάδας. Η τιμολογιακή πολιτική των εισιτηρίων διαρκείας είναι ένα κλικ πριν από το τζάμπα.

Τα εισιτήρια διαρκείας δεν φτάνουν ούτε για μια καλή μεταγραφή στις ακαδημίες της ομάδας, ούτε για τη λειτουργία της, μιας και στα τμήματα συμμετέχουν ποδοσφαιριστές από όλη την Ελλάδα οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τον Αστέρα και γενικά η ομάδα χτίζεται για τη νέα δεκαετία. Και άλλες φορές ο Αστέρας είχε κακό ξεκίνημα, και θυμίζω πως την πρώτη χρονιά στη Super Leagueο Αστέρας είχε ένα βαθμό στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Ακόμα είμαστε στην αρχή. Είναι άδικο και εκ του πονηρού η ομάδα να δέχεται επίθεση, η κριτική φυσικά και είναι καλοδεχούμενη.

Όποιος αγαπάει την ομάδα, και νομίζω ότι οι φίλαθλοι που έρχονται στο γήπεδο την αγαπούν, πρέπει να το αποδεικνύουν στα δύσκολα. Καλωσορίζουμε στον ΑΣΤΕΡΑτον Σάββα Παντελίδη, έναν προπονητή με λαμπρή πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και το βοηθό του Άκη Βάβαλη, οι οποίοι αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της ανάκαμψης της ομάδας και το βάρος να την οδηγήσουν στο δρόμο των επιτυχιών.

Καλωσορίζουμε τον κύριο Παντελίδη. Σάββα σου έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και γι' αυτό και υπήρξες η επιλογή μας. Όλοιμαζί με μπροστάρη εσένα, μπορούμε να φέρουμε χαρές σε αυτή την ομάδα."

PHOTO CREDITS: asterastripolis.gr

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ