ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Μποροβήλος: "Γι' αυτό μας επέλεξε η Γιουβέντους"

Μποροβήλος: "Γι' αυτό μας επέλεξε η Γιουβέντους"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Μποροβήλος μίλησε για τη συνεργασία με την Γιουβέντους, τα κριτήρια της επιλογής του Αστέρα, το επίπεδο των συμφωνιών, τον Μάκη Χάβο, τα πλέι οφ, αλλά και τον αδερφό του, Γιώργο.

Ο αντιπρόεδρος του Αστέρα, Δημήτρης Μποροβήλος, μίλησε στο ραδιόφωνο του ART FM 90.6 στην εκπομπή ΣΠΟΡ ΣΚΟΡ ΡΕΚΟΡ με τον Γιάννη Καρατζαφέρη για τη σπουδαία συνεργασία των Αρκάδων με τη Γιουβέντους, το νέο τεχνικό, Μάκη Χάβο, αλλά και τον αδερφό του και πρόεδρος της ομάδας από την Τρίπολη, Γιώργο.

-Να ρωτήσω κάτι. Το ρωτάω έτσι αυτό τελείως ανθρώπινα. Ο αδερφός σας είναι στο μάτι του κυκλώνα τι τελευταίες μέρες με την προχθεσινή άτυπη σύσκεψη των ιδιοκτητών-εκπροσώπων των ΠΑΕ. Είστε δυο αδέρφια. Πως αντιλαμβάνεται όλη αυτή την κατάσταση που έχει βραθεί, αισθάνεται ότι είναι αδικημένος, αισθάνεται ότι είναι στοχοποιημένος, τον πεισμώνει όλη αυτή η κατάσταση;

"Σίγουρα τον πεισμώνει και αδικημένος μπορεί να αισθάνεται θέλω να πιστεύω ο αδερφός μου αλλά σαν κυκλώνα δεν βλέπω, ούτε το μάτι του Κωστούλα ούτε το μάτι του Αλαφούζου, ότι είναι κυκλώνας. Ο αδερφός μου κατηγορείται για ένα πλημμέλημα, που αν ακουγόντουσαν όλα τα τηλέφωνα που μιλάει θα υπήρχαν πολύ περισσότερα κακουργήματα. Και αυτοί που τον κατηγόρησαν, εκεί που τον κατηγόρησαν, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που κατηγορούνται για κακουργήματα ανάμεσα τους. Ο αδερφός μου κατηγορείται για πλημμέλημα και δεν το λέει κανένας, ούτε site, ούτε δημοσιογράφος, ούτε εφημερίδες. Δεν κατηγορείται για κακούργημα. Κατηγορούνται άλλοι εκεί πέρα".

-Για την συνεργασία με την Γιουβέντους;

"Δεχθήκαμε μία πρόσκληση από την Γιουβέντους, η οποία έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα απ' όπου μας εξήγησαν και στην Ιταλία που πήγαμε για να αξιοποιεί και τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεση της είτε από τις Ακαδημίες, είτε από αγορές που κάνει και δεν κάνουν οι ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα και πλησίασαν έναν αριθμό μεγάλο τα τελευταία χρόνια, και υπήρχε ένα κενό ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή που τελείωνε τις Ακαδημίες και σε έναν ποδοσφαιριστή που δεν κάνει για το ρόστερ της Γιουβέντους και χάναμε αυτούς τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι χρήμα χαμένα για την Γιουβέντους

Ξεκίνησαν λοιπόν ένα πρόγραμμα να δανειοδοτούν τους παίκτες ή να τους πουλήσουν σε ομάδες που συνεργάζονται και να τους εκμεταλλεύονται στο μέλλον μαζί. Μία ομάδα που σκέφτηκαν γι' αυτό το πρόγραμμα και να συνεργαστούν, ήταν ο Αστέρας.

Ευχάριστα δεχθήκαμε την πρόσκληση, πήγαμε στην Ιταλία και θα αρχίσει μία τέτοια συνεργασία με την Γιουβέντους".

-Ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής του Αστέρα από την Γιουβέντους;

"Μου είπαν ότι έκαναν διεξοδικό έλεγχο για να καταλήξουν στον Αστέρα Τρίπολης. Θέλω να πιστεύω ότι αν ασχολήθηκαν με το ελληνικό Πρωτάθλημα και τις ομάδες, εύκολα θα πρόκριναν τον Αστέρα, γιατί ο Αστέρας είναι μια υγιής ομάδα, μία υγιή εταιρεία σε όλα τα επίπεδα, έχει εγκαταστάσεις δικές της, δεν έχει ακουστεί το παραμικρό ότι χρωστάει όλα αυτά τα χρόνια.

Πατάει γερά, ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο και αγωνιστικά και οργανωτικά. Αυτά φαντάζομαι θα ήταν τα κριτήρια τους".

-Πότε θα ξεκινήσει αυτή η συνεργασία, να περιμένουμε ότι από αυτό το καλοκαίρι να δούμε κάποιους παίκτες από την Ακαδημία στην ομάδα;

"Δεν ξέρω αν θα δούμε παίκτες στην ομάδα. Η συνεργασία ξεκίνησε για να γίνει μία επίσκεψη, ένα κλιμάκιο της Γιουβέντους και στην Τρίπολη, να γνωρίσουν την πόλη, τις εγκαταστάσεις και την ομάδα. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα πάρουμε παίκτες, η συνεργασία θα ισχύει γιατί τον παίκτη θα τον πάρουμε ή τους παίκτες αν αρέσουν σε εμάς.

Δεν υπάρχουν υποχρεώσεις του Αστέρα απέναντι στην Γιουβέντους, ούτε βέβαια της Γιουβέντους απέναντι στον Αστέρα. Θα είναι μία συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Ο σκοπός της Γιουβέντους είναι να πουλήσει ή να δανειοδοτήσει παίκτες στον Αστέρα και να τους εκμεταλλευτεί αργότερα, αλλά αυτό δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει αυτό το καλοκαίρι".

-Είναι πάντως τεράστιο κίνητρο και για τα τμήματα υποδομής της ομάδας:

"Ο Αστέρας πιστεύω έχει να ωφεληθεί πολλά από αυτή τη συνεργασία, επικοινωνιακά και μόνο αλλά θα πω επί της ουσίας γιατί μας ενδιαφέρει να βλέπουμε μεγάλα κλαμπ να επιλέγουν και να πατάνε στα χνάρι τους, όσο μπορούμε βέβαια με τις μικρότερες δυνατότητες που μας παρέχει.

Θα ήθελα να σας πω ότι από την επίσκεψη που έκανα στην Γιουβέντους και την φιλοξενία που μας κάνανε και την ξενάγηση και στο γήπεδό τους και στο προπονητικό τους κέντρο, δεν θα έλεγα ότι ο Αστέρας υπολείπετε πολύ σε εγκαταστάσεις από τη Γιουβέντους, όσο κι αν ακούγεται αυτό περίεργο.

Τη διαφορά τη μεγάλη την είδα στον επαγγελματισμό του έμψυχου δυναμικού που δουλεύει εκεί. Δηλαδή, και στις άλλες ευρωπαϊκές ομάδες που έχω επισκεφθεί, την διαφορά με το ελληνικό ποδόσφαιρο τη βλέπω στον επαγγελματισμό, όλων των ανθρώπων που δουλεύουν στο ποδόσφαιρο στις ευρωπαϊκές ομάδες και στις ελληνικές ομάδες.

Από εγκαταστάσεις τουλάχιστον ο Αστέρας, δεν έχει να ζηλέψει πολλά πράγματα. Δηλαδή να σας δώσω να καταλάβετε, αυτοί έχουν οκτώ γήπεδα στη διάθεση τους για την πρώτη ομάδα και για τις Ακαδημίες τους, όταν έχουν 25 ομάδες στις Ακαδημίες τους, 25 αγωνιστικά τμήματα, κι εμείς έχουμε για τις Ακαδημίες τρία γήπεδα για τρία αγωνιστικά τμήματα".

-Συνεργασία για Βιγιαρεάλ: "Πέρυσι ξεκινήσαμε μία συνεργασία με τη Βιγιαρεάλ, επιλέξαμε εμείς αυτή την ομάδα επειδή ταιριάζει και ο πληθυσμός, η πόλη με την Τρίπολη".

-Για τον Χάβο και τα πλέι οφ: "Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του οπωσδήποτε. O Αστέρας θα τα προλάβει τα πλει οφ και θα τερματίσει και σε καλή θέση για τα πλέι οφ".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ