ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Μανιάς: "Εμείς Ευρώπη, η ΑΕΚ αξίζει τον τίτλο"

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Μανιάς EUROKINISSI SPORTS

Ο πρώτος Έλληνας σκόρερ της Super League, Μιχάλης Μανιάς, δήλωσε στο Sport24.gr ότι ο Αστέρας θα πάρει την 5η θέση, ανέφερε ποια ομάδα άξιζε τον τίτλο και μίλησε για τον στράικερ που του αρέσει. Ακόμα, ο επιθετικός που θα βγει πρώτος σκόρερ και η σκέψη για το μέλλον του.

Ύστερα από 26 αγωνιστικές, η ομάδα που βρίσκεται στην 5η θέση της Super League είναι ο Αστέρας. Ισοβαθμεί με την Ξάνθη, αλλά λόγω καλύτερης επίθεσης και διαφοράς τερμάτων, με δεδομένο ότι τα μεταξύ τους ματς ήταν ισόπαλα, οι Αρκάδες είναι πάνω από τους ακρίτες.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα της Αρκαδίας και πρώτος Έλληνας σκόρερ στο πρωτάθλημα είναι ο Μιχάλης Μανιάς. Ο Ροδίτης επιθετικός με τα εννέα γκολ κυνηγά τη δεύτερη πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην εφετινή καλή πορεία του Αστέρα.

Ο βασικός φορ για την ομάδα της Τρίπολης μίλησε στο Sport24.gr για τον Αστέρα που "είναι κρίμα να μην βγει Ευρώπη και πιστεύω ότι εμείς θα τερματίσουμε στην πέμπτη θέση. Παίζουμε καλύτερη μπάλα σε σχέση με τον Πανιώνιο και την Ξάνθη που διεκδικούν τον ίδιο στόχο".

Ο 28χρονος σέντερ φορ αναφέρθηκε στα μειονεκτήματά του και στο στοιχείο που τον κάνει να διακρίνεται, σημείωσε ποιος επιθετικός του αρέσει και τον οποίο παρακολουθεί, ενώ έκανε την εκτίμησή του για τον ποδοσφαιριστή που θα σημειώσει εφέτος τα περισσότερα γκολ στη Super League.

Ο Μανιάς τοποθετήθηκε για το σύντομο πέρασμά του από τη Βέστερλο και υποστήριξε ότι γυρνώντας το χρόνο πίσω, τώρα καταλαβαίνω ποια ήταν τα λάθη μου. Πλέον είμαι πιο έμπειρος και πιο ώριμος". Ακόμα, ο στόχος του για το άμεσο μέλλον και η απάντηση στο ερώτημα: "Εξωτερικό ή μεταγραφή στο Big-4".

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Μανιάς EUROKINISSI SPORTS

- Πώς θα περιέγραφες την εφετινή σας χρονιά με τον Αστέρα;

"Νομίζω ότι θυμίζει τις παλιές εποχές, τότε που ο Αστέρας έπαιζε για την πεντάδα και έβγαινε στην Ευρώπη. Παρότι η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη, σηκώσαμε κεφάλι και καταφέραμε να ανεβάσουμε την ομάδα σε ένα πολύ καλό επίπεδο".

- Το περίμενες ότι κόντρα στους "μεγάλους" θα κατάφερνε ο Αστέρας να κόψει βαθμούς;

"Είμαι σίγουρος για τη δουλειά που γίνεται εδώ. Από εκεί και πέρα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν φοβηθήκαμε κανέναν, ούτε εντός ούτε εκτός έδρας, αν και χάσαμε στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ. Όλα τα παιχνίδια ήταν στα μέτρα μας και σε πολλά από αυτά ήμασταν και καλύτεροι από τον εκάστοτε αντίπαλο".

-Ενώ με τους "μεγάλους" τα καταφέρατε καλά σε γενικές γραμμές, κόντρα σε ασθενέστερες ομάδες "πετάξατε" βαθμούς. Πού το αποδίδεις αυτό;

"Τα μεγάλα ματς έχουν και μεγαλύτερο κίνητρο. Νομίζω ότι και στα παιχνίδια που δεν πήραμε θετικό αποτέλεσμα, όπως για παράδειγμα στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, ή και σε άλλα, ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, αλλά περισσότερο άτυχοι. Προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά εξαρτάται και σε τι μέρα θα βρεθούμε".

- Η οικονομική συνέπεια του Αστέρα πόσο πιο εύκολη κάνει τη δουλειά σας;

"Είναι θετικό ότι υπάρχει σταθερή διοίκηση που είναι δίπλα μας. Φυσικά και το οικονομικό είναι στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αλλά όταν μπαίνουμε στο γήπεδο, το μόνο που δεν σκεφτόμαστε είναι τα χρήματα. Είμαστε καλά".

- Είναι η ομάδα σου αυτή που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να τερματίσει πέμπτη;

"Από τις ομάδες που διεκδικούν την πεντάδα, εννοώ τον Πανιώνιο και την Ξάνθη που είναι πιο κοντά σε εμάς, εκτιμώ ότι παίζουμε την καλύτερη μπάλα, έτσι όπως βλέπω τα παιχνίδια. Θα ήταν κρίμα να μην βγούμε στην Ευρώπη, γιατί έχουμε κάνει πολύ καλά ματς. Στο τέλος εμείς θα πάρουμε την πέμπτη θέση".

- Τι κατάφερε να αλλάξει ο Σάββας Παντελίδης;

"Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Όταν ήρθε ο κόουτς, μας έβαλε όλους στο... τριπάκι της φιλοσοφίας, εμπεδώσαμε καλά αυτά που μας ζήτησε και δουλέψαμε πολύ. Τα μειονεκτήματα που είχαμε και πέρυσι, αλλά και στην αρχή της σεζόν, όπως για παράδειγμα ότι δεχόμασταν εύκολα γκολ, καταφέραμε και τα κάναμε πλεονεκτήματα και γι' αυτό είμαστε εκεί που είμαστε τώρα".

- Ποιους θεωρείς τα μεγαλύτερα ταλέντα στον Αστέρα;

"Είναι πολλά παιδιά. Δεν θα ήθελα να κατονομάσω, γιατί μερικά θα τα αδικήσω. Είναι αρκετά που έχουν μέλλον και τα οποία τα επόμενα χρόνια θα φέρουν προτάσεις στον Αστέρα από άλλες ομάδες. Πάνω από όλα να συνεχίσουν τη δουλειά, γιατί τα λόγια είναι εύκολα".

-Τι σου άρεσε περισσότερο στο εφετινό ελληνικό πρωτάθλημα και τι όχι;

"Μου άρεσε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή κανείς δεν ήξερε ποια ομάδα θα πάρει τον τίτλο. Το να υπάρχει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, είναι ό,τι καλύτερο. Δεν μου άρεσε αυτά που έγιναν στα τελευταία παιχνίδια, στους αγώνες του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και με την ΑΕΚ. Είναι στενάχωρο και απαξιώνει το ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές είναι να παίζουμε μπάλα. Μακάρι να μην δούμε ξανά τέτοια περιστατικά και η καλύτερη ομάδα να κερδίζει στο γήπεδο το πρωτάθλημα".

- Ποια ομάδα νομίζεις ότι ήταν η καλύτερη αυτή τη χρονιά και που άξιζε τον τίτλο;

"Έτσι όπως έχω δει τις ομάδες, η ΑΕΚ είναι ένα... κλικ καλύτερη από τους υπόλοιπους. Είναι ομάδα που αξίζει εφέτος το πρωτάθλημα".

- Ποιος είναι ο στόχος σου για την επόμενη σεζόν και για το μέλλον;

"Το μόνο που σκέφτομαι είναι τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια. Να μπορέσουμε να πάρουμε την πέμπτη θέση, να έχουμε υγεία και σιγά - σιγά, βήμα - βήμα θα βάλω τον επόμενο στόχο μου. Για του χρόνου βλέπουμε. Έχω συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο στον Αστέρα".

-Το πέρασμά σου από το Βέλγιο και τη Βέστερλο δεν κράτησε πολύ, για έξι μήνες. Γιατί;

"Έχω κρατήσει μόνο τα θετικά. Δεν προσαρμόστηκα όπως θα το ήθελα, και γυρνώντας το χρόνο πίσω καταλαβαίνω ποια ήταν τα λάθη μου. Πλέον είμαι πιο έμπειρος και πιο ώριμος".

-Αν σου δινόταν η ευκαιρία, θα επέλεγες εξωτερικό ή μια από τις "μεγάλες" ομάδες της Ελλάδας;

"Το μόνο σίγουρο είναι ότι το βήμα για το εξωτερικό θα το δοκίμαζα ξανά. Δεν είναι ότι πήγα και το μετάνιωσα. Είμαι μια χαρά στον Αστέρα, αν είναι να έρθει κάτι, καλώς ας έρθει και θα το συζητήσουμε".

-Υπάρχει κάποιος Έλληνας επιθετικός που σου αρέσει και τον παρακολουθείς;

"Ο Μήτρογλου είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Υπάρχει ποιότητα στην Ελλάδα και στη θέση του σέντερ φορ, στην οποία αγωνίζομαι".

- Ποια στοιχεία θεωρείς ότι πρέπει να βελτιώσεις και ποιο θεωρείς ότι είναι το "όπλο" σου;

"Το δυνατό μου σημείο μου είναι η κίνηση. Κινούμαι πολύ στο χώρο και θέλω να βελτιώσω περισσότερο το σουτ με το αριστερό, αλλά και τα τελειώματα με το κεφάλι. Παρότι είμαι ψηλός, με το κεφάλι δεν τα καταφέρνω και τόσο καλά".

- Ποιος επιθετικός θεωρείς ότι τελικά θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στη Super League;

"Νομίζω ότι πιο κοντά από όλους είναι ο Ανσαριφάρντ".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ