ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η κριτική των παικτών του Αστέρα

Η κριτική των παικτών του Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αστέρας γνώρισε την ήττα, με 2-1 στη Λευκωσία από το ΑΠΟΕΛ για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Το Sport24.gr κάνει την κριτική των παικτών των Αρκάδων.

Κάποιες λεπτομέρειες δεν επέτρεψαν στον Αστέρα να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το "ΓΣΠ" της Λευκωσίας, καθώς γνώρισε την ήττα με 2-1 από το ΑΠΟΕΛ. Κορυφαίος ο Σανκαρέ, προσπάθησε για την ισοφάριση με Λανθαρότε.

ΚΥΠΡΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ

Θεοδωρόπουλος: Προσέφερε ασφάλεια στην άμυνα με τις εύστοχες επιλογές του. Δεν είχε ιδιαίτερη πίεση στο πρώτο ημίχρονο. Μοναδικό πταίσμα, ίσως, το γεγονός ότι ήταν αρκετά έξω από την εστία του, στην εκτέλεση φάουλ του Εφραίμ, που βρήκε το δοκάρι. Η ετοιμότητα του αποδεικνυόταν σε κάθε φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Δε φέρει ευθύνη για τα γκολ.

Λούι: Ο σκόρερ του Αστέρα. Ο Αργεντινός κατόρθωσε να απομακρύνει τον κίνδυνο του Εφραίμ και να τον εξουδετερώσει αρκετές φορές. Πάνω-κάτω βοηθώντας δημιουργικά, χωρίς να υπολείπεται στα κύρια, πρωταρχικά αμυντικά του καθήκοντα.

Αλόκο: Σταθερός είχε καλή χημεία με τον Σανκαρέ. Ο Αργεντινός ήταν αυτός που έβγαινε πρώτος στις φάσεις, ενδεχομένως ρισκάροντας, ωστόσο επιτυχημένα τις περισσότερες φορές. Στο κόρνερ όμως που έγινε το 2-1, έχασε τον Καρλάο.

Σανκαρέ: Η απενεργοποίηση του Καβενάγκι, οφείλεται εξ' ολοκλήρου σ' αυτόν. Ο Σενεγαλέζος ήταν σταθερός, συνεπής. Οι παρεμβάσεις του έγκυρες και καίριες. Πολύτιμη η συνεισφορά του. Ίσως ο κορυφαίος του Αστέρα, σ' αυτό το ματς.

Γιαννούλης: Ο Βάντερ βρήκε τον μπελά του. Ο Βραζιλιάνος δεν μπορούσε να τον περάσει με τίποτα, ενώ ανέβαινε όποτε ήταν εφικτό κι επιθετικά. Ανταπηξήλθε και στο μαρκάρισμα του Χαραλαμπίδη, όταν ο δεύτερος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο.

Δημούτσος: Άλλοτε σαν αμυντικός χαφ, άλλοτε σαν δεκάρι, άλλοτε σαν κρυφός επιθετικός. Εξαιρετικός, αφομοίωσε πλήρως την τακτική. Αμυντικά, επιθετικά, πανταχού παρών. Και στο δεύτερο ημίχρονο, όσο αγωνίστηκε, πριν παραχωρήσει τη θέση του στον Νίκο Φερνάντες ήταν θετικός.

Κουρμπέλης: Δραστήριος στο πρώτο ημίχρονο, έπεσε στο δεύτερο. Γι' αυτό κι αντικαταστάθηκε από τον Λανθαρότε, συν της προσπάθειας του Στάικου Βεργέτη να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.Άτυχη στιγμή το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε λίγο πριν την ανάπαυλα.

Ιγκλέσιας: Κι αυτός, "μηχανάκι". Ο Αργεντινός έκανε πολλά φάουλ, που χρειάστηκαν. Κι αυτό για να ανακοπεί, ο ρυθμός γηπεδούχων. Και τα κατάφερε. Προσέδωσε με την εμπειρία του, ηρεμία στην τριάδα του κέντρου. Στο δεύτερο ημίχρονο τον έβλεπες να είναι πανταχού παρών.

Μάσα: Δημιούργησε πολλά προβλήματα από τα δεξιά, στον Αντωνιάδη. Ταχύτατος, αλλά κυρίως έξυπνος. Παρεμβατικός, δραστήριος, ο Μάσα έδειξε να βάζει δύσκολα στους αμυντικούς του ΑΠΟΕΛ. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, έπεσε η απόδοσή του. Ίσως να εκνευρίστηκε, επειδή δεν του βγήκαν κάποιες ωραίες εμπνεύσεις που είχε.

Γιάννου: Έδωσε μάχες με Καρλάο και Ζοάο Γκιλιέρμε. Κέρδισες πολλές εξ' αυτών, ήταν κινητικός. Με τη γνωστή αυτοθυσία του, έπεφτε στις φάσεις, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί και την παραμικρή πιθανότητα λάθους των γηπεδούχων κεντρικών αμυντικών.

Μπερτόγλιο: Από τα πόδια του ξεκίνησε το γκολ του Αστέρα. Ο Αργεντινός έδειξε να "έχει" τον προσωπικό του αντίπαλο, Αρτυματά, γι' αυτό και προτιμούσε - ορθώς - να παίζει πάνω του. Τεχνίτης, έξυπνος, με εύστοχες δημιουργικές εμπνεύσεις.

Νίκο Φερνάντες: Πέρασε στο 62ο λεπτό στη θέση του Δημούτσου. Ανέλαβε κάποιες επιθετικές προσπάθειες, ήταν κινητικός. Προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα, ωστόσο στο τελευταία τέταρτο η απόδοσή του έπεσε.

Λανθαρότε: Πέρασε στο 74ο λεπτό στη θέση του Κουρμπέλη. Ήταν αυτός που έπαιρνε την μπάλα, την κουβάλησε, προσπάθησε να δημιουργήσει. Είχε την ευφυή έμπνευση να εκτελέσει απευθείας το κόρνερ από τα δεξιά, έστω κι αν η εκτέλεση δεν ήταν καλή.

Σκουρτης: Πέρασε στο 88ο λεπτό στη θέση του Μάσα, στο χρονικό διάστημα που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο δεν μπόρεσε να κάνει πολλά κι επομένως να κριθεί.

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ