ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η αποστολή για τον "τελικό" με τον ΠΑΣ

Η αποστολή για τον "τελικό" με τον ΠΑΣ

Δείτε τος 18 παίκτες που επέλεξε ο Δημήτρης Τερεζόπουλος για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα το οποίο ο Γιώργος Ζησόπουλος το χαρακτήρισε ως το κρισιμότερο ματς των τελευταίων χρόνων.

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αστέρα για το παιχνίδι χωρίς αύριο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα (20/02, 17:15) στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Μία αναμέτρηση στην οποία οι Αρκάδες θέλουν μόνο νίκη για να παραμείνουν "ζωντανοί" στη μάχη της πεντάδας.

Η αποστολή της ομάδας αποτελείται από τις παρακάτω 18 παίκτες:

Θεοδωρόπουλος, Μπαντής, Αλόκο, Ζησόπουλος, Κιτοκό, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Λούι, Ντουντού, Μάσα, Τσάβες, Μπερτόγλιο, Κουρμπέλης, Στανισάβλιεβιτς, Χαμντανί, Μούκαμ, Ιωαννίδης, Γιάννου.

Ζησόπουλος: "Το κρισιμότερο ματς των τελευταίων χρόνων"

Ο Γιώργος Ζησόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στη Δημοτική Ραδιοφωνία της Τρίπολης, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων τον αγώνα με τον ΠΑΣ ως τον κρισιμότερο των τελευταίων χρόνων. Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο αμυντικός του Αστέρα.

Αναφορικά με τη σπουδαιότητα της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα:

«Θεωρώ ότι αυτά τα τρία χρόνια που είμαι στην ομάδα, είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια, γιατί θα καθορίσει εν γένει την πορεία της ομάδος. Όχι ότι θα είναι ένα παιχνίδι όπου το αποτέλεσμα θα καθορίσει τα πάντα, αφού η ομάδα έχει και άλλα παιχνίδια, αλλά νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι κερδίζοντάς το μπορούν να δώσουν μια ώθηση στην ομάδα και ψυχολογικά και βαθμολογικά. Κι αυτό για να μπορέσει να δει το μέλλον πιο άνετα».

Με το αν η ενδεχόμενη νίκη θα περάσει την πίεση στους άμεσους διώκτες:

«Ναι σίγουρα. Αν ανέβεις πιο ψηλά βαθμολογικά από τους άλλους, υπάρχει μια πίεση και ένα άγχος, όπως εμείς αυτή τη στιγμή το νοιώθουμε σε κάθε παιχνίδι, ώστε να κερδίσουμε βαθμούς και να προσπεράσουμε αυτούς τους δύο αντιπάλους που είναι ο πρώτος στόχος που έχουμε ώστε να μπούμε στην πεντάδα. Έτσι και αυτοί γνωρίζοντας το αποτέλεσμα το δικό μας, ιδιαίτερα αν είναι νικηφόρο θα δουν και αυτοί τα παιχνίδια τους. Θα έχουν ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης και σίγουρα θα έχουν περισσότερο άγχος για να μπορέσουν να κερδίσουν ξανά τη θέση που είχαν πριν από αυτό το Σ/Κ.».

Στο αν ο Αστέρας παίζει το Σάββατο για ένα αποτέλεσμα:

«Ναι νομίζω ότι πλέον είναι δεδομένο. Σίγουρα στην Ξάνθη δείξαμε ότι μπορούμε να βλέπουμε διαφορετικά τη συνέχεια, αλλά το Σάββατο θέλουμε μόνο τη νίκη με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή αν μπορούμε να παίξουμε και πολύ καλό ποδόσφαιρο για να πάρουμε το αποτέλεσμα, αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι ο πρώτος το στόχος την προσεχή αγωνιστική».

Για τους λόγους που η ομάδα δεν έχει αποδώσει στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς καλό ποδόσφαιρο:

«Σίγουρα είναι θέμα το οποίο προβληματίζει και εμάς τους ίδιους ποδοσφαιριστές και τον προηγούμενο προπονητή μας κ. Βεργέτη, αλλά και τον νυν κ. Τερεζόπουλο. Προσπαθούμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Ίσως δεν είχαμε το χρόνο να δουλέψουμε στην αρχή της προετοιμασίας γιατί ήταν πάρα πολλά τα παιχνίδια και υπήρχαν πάρα πολλοί τραυματισμοί και η ομάδα δεν ήταν ποτέ ουσιαστικά μαζί να δουλέψει. Δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα δεν θα το δούμε αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι αυτό το πρόβλημα θα μας απασχολήσει από τη στιγμή που θα μπούμε σταplay-off, ξαναβγάλουμε την ομάδα στην Ευρώπη και το Καλοκαίρι ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Ο κάθε ποδοσφαιριστής, η διοίκηση και ο οποιοσδήποτε προπονητής και θα δει τι μπορεί να αλλάξει ώστε η ομάδα και να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να συνεχίσει να είναι στο υψηλό επίπεδο που είναι τα τελευταία χρόνια».

Σχετικά με τις συνεχείς παρουσίες του Αστέρα στην Ευρώπη:

«Πρέπει να πούμε όμως το πόσο ψηλά έχει φτάσει η ομάδα με δεδομένο ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια παίζει Ευρώπη. Τα δύο τελευταία χρόνια στους Ομίλους με δύο συνεχόμενες παρουσίες. Δεν είμαστε πολύ μακριά από το στόχο. Ξέρουμε όλοι ότι έχουν γίνει λάθη. Ξέρουμε όλοι ότι δεν είμαστε αυτοί που πρέπει μέχρι στιγμής. Σε μερικά παιχνίδια μπορεί να είμαστε καλοί και σε κάποια άλλοι μπορεί να μην είμαστε. Αυτή τη στιγμή όμως δεν μπορούμε να δούμε ποιοι έφταιξαν, ποια λάθη έχουν γίνει και τι έχει συμβεί. Αυτή τη στιγμή κοιτάζουμε μόνο το ματς του Σαββάτου. Κοιτάμε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι. Να είμαστε στην τέταρτη θέση μετά το τέλος του παιχνιδιού και από εκεί και πέρα σιγά-σιγά σε κάθε ματς να φτάσουμε και πάλι σταplay-off. Εκεί έχουμε δείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορούμε να αναρριχηθούμε σε θέσεις και έτσι το Καλοκαίρι πάλι, να μιλάμε για προκριματικά, για Ομίλους και για ότι καλύτερο μπορούμε να μιλάμε γι’ αυτή την ομάδα.».

Στο αν τον τρομάζει το πρόγραμμα στο φινάλε, με δεδομένο ότι έχει Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ηρακλή & Περιστέρι εκτός έδρας:

«Νομίζω ότι δεν με τρομάζει το πρόγραμμα και θα πω ότι στον πρώτο γύρο ένα μεγαλύτερο σερί πουκάναμε ήταν πάλι μετά από το παιχνίδι με τα Γιάννενα. Είχαμε 4-5 συνεχόμενες νίκες που μας είχαν δώσει πάλι το έναυσμα να κοιτάμε την πεντάδα. Έχουμε δείξει ότι σε μεγάλα παιχνίδια η ομάδα ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα. Δεν ξέρω σ’ αυτό αν φταίμε οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές ή τι φταίει ακριβώς, αλλά σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια δεν χάνουμε ποτέ εύκολα και ίσα-ίσα ειδικά εντός έδρας κερδίζουμε οποιονδήποτε αντίπαλο και βλέπουμε οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια. Αυτό το παιχνίδι με τα Γιάννενα είναι το σημαντικό, γιατί χρειαζόμαστε μια νίκη ψυχολογίας πάνω απ’ όλα για να μπορέσει να δουλέψει ήρεμη πάλι μια εβδομάδα και από εκεί και πέρα με κάθε παιχνίδι ξεχωριστά έχουμε δείξει ότι μπορούμε, θα έχουμε σιγά σιγά και όλα τα παιδιά στη διάθεσή μας και έχουμε και χρόνο να το δουλέψουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και έτσι με αυτό το σκεπτικό, σιγά-σιγά και βήμα-βήμα νομίζω ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας».

Για τη διαφοροποίηση της απόδοσης της ομάδας μεταξύ των εντός και εκτός αγώνων:

«Φυσικά προβληματίζει όπως και πέρυσι νομίζω. Ανάλογο ήταν το σκηνικό. Απλά είχαμε λειτουργήσει σε καλύτερο βαθμό στην έδρα μας. Φέτος είχαν γίνει κάποια διπλά εν μέσω μιας συνεχόμενης ροής αγώνων. Δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει. Εδώ και τρία χρόνια που είμαστε στην ομάδα, νομίζω ότι αυτό γίνεται κάθε χρόνο. Έχουμε μεγάλη δυναμική εντός έδρα και δεν γνωρίζω και αυτή σε πόσο μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γήπεδο, στον κόσμο και σε άλλους παράγοντες. Εκτός έδρας δεν ανταποκρινόμαστε ποτέ στο παιχνίδι. Αυτό είναι θέμα σκέψης και συγκέντρωσης; Δεν το γνωρίζουμε. Θα μπορέσουμε να δούμε αυτά στη συνέχεια. Κάθε παιχνίδι πλέον σας είπα πρέπει να το βλέπουμε ξεχωριστά».

Για το κάλεσμα στον κόσμο για το Σαββατιάτικο ματς:

«Στα δύσκολα η ομάδα χρειάζεται όλο τον κόσμο. Μαζί με τη διοίκηση να είμαστε όλοι ενωμένοι. Γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε κάνει φέτος χαρούμενο τον κόσμο σε πολλά παιχνίδια, αλλά θέλουμε τον κόσμο μαζί μας! Θέλουμε την υποστήριξή του, να πάρουμε αυτό το παιχνίδι και ναομίζω όλοι από εδώ και πέρα θα βλέπουμε τη συνέχεια ακόμη πιο αισιόδοξα.».

Σχετικά με τις εικόνες όπως αυτή της Πέμπτης με την παρουσία παιδιών στην προπόνηση:

«Νομίζω ότι πλέον από τη στιγμή που η ομάδα έχει πλέον καταφέρει να σταθεροποιηθεί σ’ ένα υψηλό επίπεδο για την Ελλάδα τουλάχιστον, κάνοντας και τα πρώτα του βήματα στην Ευρώπη. Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσει οπαδούς, να δημιουργήσει δικές του ακαδημίες, να στελεχώσει την πρώτη ομάδα με παιδιά από την Ελλάδα και από το Νομό ακόμη καλύτερα. Κι έτσι σιγά-σιγά βλέποντας αυτές τις εικόνες με παιδιά στο γήπεδο από μικρές ηλικίες, να βλέπουν εμάς να κάνουμε προπόνηση και βλέποντας αυτά τα παιδιά πραγματικά να υποστηρίζουν την ομάδα και όχι απλά για να χάσουν μάθημα, νομίζω ότι αυτό είναι πλέον ο επόμενος στόχος της ομάδας! Να δημιουργήσει το δικό του κόσμο και σιγά-σιγά να ανεβάσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει.».

Σχετικά με το γεγονός της λήξης του συμβολαίου του το Καλοκαίρι:

«Αυτή τη στιγμή αν η ομάδα ήταν σε καλύτερο επίπεδο και ήμασταν καλύτερα βαθμολογικά, νομίζω ότι θα μπορούσαν να γίνουν και τέτοιες σκέψεις, συζητήσεις ή οτιδήποτε άλλο. Αυτή τη στιγμή δεν προέχει αυτό. Προέχει να κερδίσουμε όπως είπα το Σάββατο και σιγά-σιγά να μπούμε σε τέτοιες διαδικασίες για μένα και για την ομάδα. Έτσι κι αλλιώς είμαι τρία χρόνια εδώ, έχω αγαπηθεί από την ομάδα, αγαπάω την ομάδα. Ότι είναι θα το συζητήσουμε, θα βρούμε τη λύση και από εκεί και πέρα ότι είναι να συμβεί θα συμβεί».

Για το γεγονός ότι η ομάδα με τις επιτυχίες έχει γίνει ελκυστική και για παίκτες που δεν έχουν περάσει από τον Αρκαδικό σύλλογο:

«Βλέπουμε ότι έρχονται παίκτες από όλο τον κόσμο. Σιγά-σιγά έχουν αρχίσει να έρχονται και μεγαλύτερα ονόματα. Όλοι γνωρίζουν το πόσο καλή είναι η ομάδα. Το πόσο συνεπής είναι η ομάδα απέναντι στους ποδοσφαιριστές και του πως φέρεται η ομάδα σε όλους μας. Γι’ αυτό και όλα τα παιδιά που περνάνε από εδώ με τα καλύτερα λόγια μιλάνε ή φεύγουν ή ανανεώνουν τα συμβόλαιά. Όλα τα παιδιά που έρχονται βλέπουν ότι είναι μια οικογένεια η ομάδα και μπαίνουν εύκολα στο κλίμα της και προσπαθούν και αυτοί να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Σχετικά με το γεγονός ότι και ο Μάρτιν Παλέρμο γνωρίζει μεταξύ των μεγάλων ομάδων και τον Αστέρα:

«Μόνο και μόνο ότι ένα τόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν στην Μπόκα Τζούνιορς που είναι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όταν γνωρίζει εκτός από τις παραδοσιακές μεγάλες ομάδες και αυτό λόγω τουChampionsLeagueκαι γνωρίζει και τον Αστέρα, αυτό νομίζω ότι δεν χρειάζεται σχόλια».

Σχετικά με τον Πότσι Τσάβες:

«Σε αγωνιστικό επίπεδο δεν είναι και μακριά η εμφάνισή του με την ομάδα. Δεν χρειάζεται να πούμε λόγια για έναν ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί τόσες φορές με την Μπόκα Τζούνιορς. Για έναν ποδοσφαιριστή που μιλάει όλη η Αργεντινή γι’ αυτόν; Θα τον δείτε στο γήπεδο. Εγώ είμαι σίγουρος για την αξία του. Βλέπουμε καθημερινά την αξία του στις προπονήσεις. Νομίζω ότι είναι κοντά να αποδείξει ότι ήρθε να βοηθήσει αυτή την ομάδα και να την πάρει από το χέρι να πάμε ψηλότερα».

Για μια υπόσχεση με αφορμή τα τελευταία οκτώ παιχνίδια της κανονικής διάρκειας:

«Υπόσχεση όπως κάθε φορά που μιλάμε, είναι ότι θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε τα πάντα. Θα προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι από εδώ και στο εξής τουλάχιστον να δίνουμε το 100%. Από εκεί και πέρα ξέρουμε ότι το αποτέλεσμα δεν εξαρτάται μόνο από αυτό. Χρειάζεται και η τύχη και άλλα πράγματα. Αλλά εμείς υποσχόμαστε ότι μέσα στο γήπεδο και όσοι μπαίνουν αλλαγή από τον πάγκο θα δίνουμε το 100% γι’ αυτή την ομάδα και αυτή την φανέλα και στο τέλος αν το κάνουμε, έχουμε την ποιότητα να φέρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει».

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ