ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αστέρας: Το come back και το σερί του Παράσχου 21 χρόνια μετά

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ / EUROKINISSI)
Παράσχος, Γκουτσίδης, Μανιάτογλου EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστέρας έκανε άλμα στη Super League με το "τρία στα τρία" του Γιώργου Παράσχου. Από τη 15η και προτελευταία θέση, στη 10η, με εννέα βαθμούς περισσότερους. Το 3x3 του Μακεδόνα έγινε 21 χρόνια μετά.

Ο Γιώργος Παράσχος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Αστέρα αφού ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική της Super League. Στο διάστημα εκείνο η ομάδα της Αρκαδίας ήταν στην προτελευταία θέση (15η) με έξι βαθμούς, με απολογισμό 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Κατά τη θητεία του Σάββα Παντελίδη η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, έχανε ευκαιρίες, σε πολλά παιχνίδια την... πατούσε στο τέλος και η διοίκηση αποφάσισε να αλλάξει προπονητή. Η αλλαγή αποδείχθηκε απόλυτα ευεργετική. Σε τρεις αγώνες με τον 66χρονο Μακεδόνα στα ηνία, ο Αστέρας έχει κατακτήσει ισάριθμες νίκες. Η αρχή έγινε κόντρα στην ΑΕΛ (2-0) και η συνέχεια δόθηκε με Λεβαδειακό (0-2) και ΠΑΣ Γιάννινα (1-0).Τρεις ισάριθμες νίκες, με ενεργητικό πέντε γκολ και παθητικό μηδέν! Από την 15η θέση που οδηγούσε σε υποβιβασμό, στη 10η με 15!

ΤΕΤΟΙΟ ΣΕΡΙ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Ο ΠΑΡΑΣΧΟΣ

Το "τρία στα τρία" που πέτυχε με τον Αστέρα Τρίπολης ο Γιώργος Παράσχος έχει ξαναγίνει. Δεν είναι η πρώτη φορά. Αξιοσημείωτο όμως είναι πως αυτό συνέβη 21 χρόνια μετά σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας. Ήταν η σεζόν 1997-1998, όταν ο Μακεδόνας τεχνικός κατακτούσε τρία διαδοχικά τρίποντα στα πρώτα του παιχνίδια: 0-1 στην Πάτρα την Παναχαϊκή, 3-0 εντός έδρας τη Βέροια και 0-1 τον Εθνικό Πειραιώς (θα ακολουθούσε "λευκή ισοπαλία" με τον Αθηναϊκό). Το 3x3 το ξαναπέτυχε και πιο πρόσφατα ο Παράσχος, τη σεζόν 2009-2010 με τον ΟΦΗ, αλλά σε επίπεδο 2ης κατηγορίας.

Αστέρας: Το come back και το σερί του Παράσχου 21 χρόνια μετά

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ