ΑΡΣΕΝΑΛ

Ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ άφησε άστεγη τη μητέρα του

Ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ άφησε άστεγη τη μητέρα του

Η Τζουλ Νάιλς, μητέρα του Έινσλι Μέιτλαντ Νάιλς, ζει μόνη της σε ένα κοντέινερ-αποθήκη χωρίς παράθυρο και μπάνιο, την ώρα που ο γιος της βγάζει 1.700.000 ευρώ τον χρόνο ως παίκτης της Άρσεναλ!

Μία αδιανόητη ιστορία έφερε στο φως της δημοσιότητας η " Sun" την περασμένη Κυριακή. Ο Έινσλι Μέιτλαντ Νάιλς, ο 20χρονος ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, ο οποίος αμείβεται κάθε μήνα με 130.000 ευρώ, έχει μητέρα άστεγη, η οποία κατοικεί σε μία αποθήκη-κοντέινερ!

Η 38χρονη Τζουλ μίλησε στην αγγλική εφημερίδα για τις σχέσεις που έχει με τον γιο της, ο οποίος δεν επικοινωνεί μαζί της και την έχει αφήσει χωρίς οικονομική βοήθεια.

"Τα χρήματα έχουν μπει στο κεφάλι του", υποστηρίζει για τον Έινσλι και τον αδερφό του, Κόρντι, που συγκατοικούν σε μία έπαυλη αξίας 800.000 ευρώ, την ώρα που εκείνη χρησιμοποιεί έναν χώρο αποθήκης ως διαμέρισμα εδώ και τρεις μήνες.

"Πρόκειται για ένα μεταλλικό κοντέινερ χωρίς παράθυρα ή χαλιά. Δεν υπάρχει τουαλέτα ή μπάνιο. Ο γιος μου Έινσλι θα μπορούσε να μου αγοράσει διαμέρισμα μέσα σε δύο εβδομάδες ή με μισθούς δύο μηνών. Αλλά τα χρήματα έχουν μπει στο μυαλό του και βρίσκομαι σε αυτήν τη θέση".

Ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ άφησε άστεγη τη μητέρα του

"Ο γιος μου παίζει για την Άρσεναλ κι εγώ είμαι άστεγη και σε μία αποθήκη. Δεν είναι σπίτι. Γνωρίζω πώς είναι ένα σπίτι, το να μπορείς να πλυθείς, να βουρτσίσεις τα δόντια σου και να καθίσεις στο δωμάτιό σου. Μου λείπουν όλα αυτά, αλλά κυρίως μου λείπει η οικογένειά μου. Είναι τρομερό. Θέλω μόνο να μάθω τι έχω κάνει λάθος".

Ο κίνδυνος να χάσει κι αυτόν τον τόπο κατοικίας είναι μεγάλος και γι' αυτό περιμένει όλοι οι υπάλληλοι της αποθήκης να επιστρέψουν σπίτια τους, ώστε εκείνη να εμφανιστεί στον χώρο. "Η περιοχή είναι καλυμμένη από χιόνι και κάνει παγωνιά κάθε μέρα. Άκουσα ότι ένας άστεγος πέθανε εδώ το βράδυ της Πέμπτης".

Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ

Η Τζουλ μεγάλωσε τα δύο αγόρια μόνη της, ζώντας σε κοινωνικά σπίτια στο ανατολικό Λονδίνο λόγω φτώχειας. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι κάποιες φορές δεν υπήρχε αρκετό φαγητό και για τους τρεις κι έμενε νηστική.

Ο Μέιτλαντ Νάιλς εντοπίστηκε από σκάουτ της Άρσεναλ στα 6 του το 2003 κι έκτοτε ανήκει στον σύλλογο. Τον Δεκέμβριο του 2014 έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα απέναντι στη Γαλατάσαραϊ για το Champions League σε ηλικία 17 ετών.

Αρχικά, πλήρωνε ένα μεγάλο διαμέρισμα κοντά στο προπονητικό κέντρο της Άρσεναλ, όπου κατοικούσαν και οι τρεις τους. Τον Μάρτιο του 2015, όμως, η Τζουλ τσακώθηκε με υπαλλήλους του συλλόγου κατά τη διάρκεια συζητήσεων για το μέλλον του γιου της. Συνελήφθη επειδή επιτέθηκε και χτύπησε τον επικεφαλής διαπραγματεύσεων των "κανονιέρηδων", Ντικ Λο, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κατηγορίες.

Τη σεζόν 2015-2016, ο Μέιτλαντ Νάιλς παραχωρήθηκε δανεικός στην Ίπσουιτς, με τη μητέρα του να κατηγορείται ότι άφησε προσβλητικό μήνυμα στο τηλέφωνο του προπονητή Μικ Μακάρθι, όταν ο Ιρλανδός αρνήθηκε να επιτρέψει στον γιο της να παρευρεθεί σε μία εκδήλωση για τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας.

Αν και η ίδια αρνείται τη συγκεκριμένη κατηγορία, λίγο αργότερα πήγε μακροχρόνιες διακοπές στην Αυστραλία, πληρωμένες από τον Μέιτλαντ Νάιλς. Επέστρεψε τον Αύγουστο του 2016, με τον εξτρέμ της Άρσεναλ να την παραλαμβάνει από το αεροδρόμιο, αλλά λίγες ημέρες αργότερα -κι αφού παρατήρησε περίεργες συμπεριφορές-, οι δύο γιοι της έφυγαν από το σπίτι.

Η Τζουλ έσπευσε στο προπονητικό κέντρο των "κανονιέρηδων" και περίμενε τον Έινσλι για εξηγήσεις. Εκείνος τη γύρισε στο διαμέρισμα με το αυτοκίνητό του, της είπε "θέλω να ζήσω τη ζωή μου" και της έδωσε προθεσμία έξι μηνών να βρει νέο σπίτι. Όταν δεν βρήκε, την πέταξε έξω από το διαμέρισμά του. "Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήμουν συντετριμμένη", υπογραμμίζει.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Την ώρα που ο διεθνής με την εθνικής Αγγλίας κ-21 διαμένει στο πολυτελές νέο σπίτι του με το αδερφό του κι ετοιμάζεται να διαπραγματευτεί διπλάσιες απολαβές σε νέο συμβόλαιο, η μητέρα του, κοινωνική λειτουργός στο επάγγελμα, δεν μπορούσε να βρει σπίτι να νοικιάσει, λόγω της αστάθειας στη δουλειά της. Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχε κάποιος για εγγυητής.

"Έπρεπε να φύγω από το διαμέρισμά μας, επειδή ήταν πάνω από τις οικονομικές δυνατότητές μου. Ο Έινσλι αρνήθηκε να εγγυηθεί για μένα", υποστηρίζει.

Ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ άφησε άστεγη τη μητέρα του

Αρχικά διέμεινε στην καρότσα ενός βαν και κοιμόταν κάποιες φορές σε σπίτια φίλων. Τον Δεκέμβριο του 2017 μετακόμισε στο κοντέινερ, το οποίο έχει νοικιάσει, πληρώνοντας προκαταβολικά. Γευματίζει σε ένα γειτονικό κέντρο αστέγων και περνάει τον χρόνο της σε καφετέριες ή στην τοπική βιβλιοθήκη για να κρατηθεί ζεστή.

ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ

Κάποια στιγμή, έστειλε φωτογραφίες της από τις συνθήκες διαμονής στους γιους της. " Ποια είναι η κατάστασή σου;", της απάντησε ο Έινσλι, ο οποίος της προσέφερε 1.200 λίρες, αλλά δεν ξαναεπικοινώνησε μαζί της.

Ο Έινσλι της έχει προσφέρει χρήματα όλο αυτό το διάστημα, ωστόσο όχι αρκετά για να νοικιάσει ένα διαμέρισμα, όπως προσθέτει.

"Θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ σκοτεινές δυνάμεις που λειτουργούν εντός ποδοσφαίρου. Θέλουν να με καταβάλουν, επειδή όσο περισσότερο είναι ο Έινσλι μακριά από μένα, τόσο λιγότερη θετική επιρροή μπορώ να του ασκήσω".

"Υπάρχουν φορές που κάθομαι μόνη μου και κλαίω. Δεν θα είχε σημασία αν ο Έινσλι έχανε όλα τα λεφτά του αύριο. Εκείνος κι ο Κόρντι είναι γιοι μου και τους αγαπάω. Θέλω απλά να το ξέρουν".

Σύμφωνα με τη "Sun", η Τζουλ έμεινε τρεις ημέρες σε δωμάτιο ξενοδοχείου με πληρωμένα τα έξοδα από την εφημερίδα, όταν οι συντελεστές έμαθαν τις δυσκολίες της. Μία πηγή κοντά στον Έινσλι υποστηρίζει ότι ο ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ δεν γνώριζε ότι η μητέρα του ζούσε σε κοντέινερ και ότι της έδινε και εξακολουθεί να της δίνει χρήματα. Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος ο παίκτης δεν ήθελε να μιλήσει στην εφημερίδα.

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ