ΑΡΣΕΝΑΛ

Ο σύμμαχος του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ

Ο σύμμαχος του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχει μαζί του ένα σύμμαχο στο τελευταίο ματς με την Άρσεναλ, όπως δείχνει το παρελθόν. Το Sport24.gr γυρνά το χρόνο πίσω και εξηγεί...

Ένα παιχνίδι με αντίπαλο την Άρσεναλ είναι πάντα δύσκολο. Είτε οι "κανονιέρηδες" παίζουν με τη δεύτερη ή τη τρίτη ομάδα, πάντα είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος που μπορεί να κάνει τη ζημία.

Στον Πειραιά φυσικά το γνωρίζουν αυτό και δεν πρόκειται να πάνε με ψηλά τη μύτη στο ματς της Τρίτης. Αυτό συνηθίζουν να το κάνουν στην Ελλάδα, όχι όμως και στην Ευρώπη, που αφοσιώνονται, τα δίνουν όλα και συχνά τα καταφέρνουν.

Το θετικό λοιπόν στην περίπτωση του Ολυμπιακού είναι πως θα αντιμετωπίσει μια Άρσεναλ αδιάφορη, χωρίς κίνητρο (αφού έχει προκριθεί και έχει πάρει και την πρώτη θέση), που προφανώς δεν θα παραταχθεί με βασικούς ποδοσφαιριστές αλλά με ρεζέρβες, αφού έχει και υποχρεώσεις στην Αγγλία.

Όλα τα παραπάνω τα γνωρίζαμε από τη στιγμή που η Άρσεναλ κέρδισε την Ντόρτμουντ στο "Emirates", όμως αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι πως οι "κανονιέρηδες" δεν έχουν καλά αποτελέσματα στις τελευταίες αγωνιστικές του Champions League, τα 13 χρόνια που αγωνίζονται στη διοργάνωση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή κι ας δούμε τι κάνει η ομάδα του Βενγκέρ, όταν έχει ήδη προκριθεί, όπως συμβαίνει και φέτος με τον Ολυμπιακό. Από τα 13 παιχνίδια, τα 8 δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους Άγγλους και σε κανένα απ' αυτά δεν έφυγαν νικητές.

Συγκεκριμένα, η Άρσεναλ είχε πέντε ήττες (από Σαχτάρ, Σάλκε, Πόρτο, Σεβίλλη και Ολυμπιακό), αλλά και τρεις ισοπαλίες (Αϊντχόφεν, Άγιαξ, Πόρτο) σε αδιάφορα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής και ας ελπίσουμε να συνεχίσει αυτή την παράδοση, που μπορεί να δώσει την πρόκριση στους Πειραιώτες.

Ένα εξίσου καλό στοιχείο για τον Ολυμπιακό είναι πως οι "κανονιέρηδες" δεν έχουν καλή παράδοση στα εκτός έδρας ματς της τελευταίας αγωνιστικής. Από τα 13 τα 8 έχουν αγωνιστεί μακριά από την Αγγλία και μετρούν μόλις 2 νίκες (με Παναθηναϊκό και ΑΙΚ Στοκχόλμης).

Και τα δύο θετικά αποτελέσματα έγιναν όταν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, ενώ σε διαφορετική περίπτωση είχαν 5 ήττες και μια ισοπαλία. Είπαμε, όταν η Άρσεναλ δεν "καίγεται" είναι χαλαρή κι αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Βαλβέρδε.

Συνοψίζοντας, βλέπουμε πως η Άρσεναλ τη τελευταία αγωνιστική κερδίζει μονάχα όταν έχει ενδιαφέρον (5 στα 5), καθώς σε άλλες περιπτώσεις αγνοεί το τρίποντο. Όταν μάλιστα παίζει και εκτός (και είναι αδιάφορη), τότε τα πάει ακόμη χειρότερα.

Όλα λοιπόν είναι με το μέρος του Ολυμπιακού, όμως θα πρέπει και οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε να πιάσουν καλή απόδοση για να τα καταφέρουν. Η ευνοϊκή παράδοση δε δίνει νίκες.

Η Άρσεναλ την τελευταία αγωνιστική

Νίκες: 5

Ισοπαλίες:3

Ήττες: 5

Η Άρσεναλ την τελευταία αγωνιστική χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον

Νίκες: 0

Ισοπαλίες: 3

Ήττες: 5

Η Άρσεναλ εκτός έδρας την τελευταία αγωνιστική χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον

Νίκες: 0

Ισοπαλίες: 1

Ήττες: 5

Η Άρσεναλ την τελευταία αγωνιστική με βαθμολογικό ενδιαφέρον

Νίκες: 5

Ισοπαλίες: 0

Ήττες: 0

2010-11: Άρσεναλ - Παρτιζάν 3-1 (Δεν είχε περάσει)

2009-10: Ολυμπιακός - Άρσεναλ 1-0 (Είχε περάσει)

2008-09: Πόρτο - Άρσεναλ 2-0 (Είχε περάσει)

2007-08: Σεβίλλη - Άρσεναλ 3-1 (Είχε περάσει)

2006-07: Πόρτο - Άρσεναλ 0-0 (Είχε περάσει)

2005-06: Άρσεναλ - Άγιαξ 0-0 (Είχε περάσει)

2004-05: Άρσεναλ - Ρόζενμποργκ 5-1 (Δεν είχε περάσει)

2003-04 Άρσεναλ - Λοκομοτίβ Μόσχας 2-0 (Δεν είχε περάσει)

2002-03 Άρσεναλ - Αϊντχόφεν 0-0 (Είχε περάσει)

2001-02 Σάλκε - Άρσεναλ 3-1. (Είχε περάσει)

2000-01 Σαχτάρ - Άρσεναλ 3-0 (Είχε περάσει)

1999-00 ΑΙΚ - Άρσεναλ 2-3 (Δεν είχε περάσει)

1998-99 Παναθηναϊκός - Άρσεναλ 1-3 (Δεν είχε περάσει)

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ