ΑΡΣΕΝΑΛ

Μέρσον: "Κάτω από την Τότεναμ η Άρσεναλ για τα επόμενα 5 χρόνια"

Μέρσον: "Κάτω από την Τότεναμ η Άρσεναλ για τα επόμενα 5 χρόνια"

Ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Άρσεναλ, ο Πολ Μέρσον, εξέφρασε την σιγουριά του ότι οι "κανονιέρηδες" θα τερματίζουν κάτω από την Τότεναμ στην Premier League για τα επόμενα πέντε χρόνια. Τι είπε για Αρσέν Βενγκέρ και Αλέξις Σάντσες.

Ο Πολ Μέρσον, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ τον 20ο αιώνα, δεν "μάσησε" τα λόγια του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα με τους "κανονιέρηδες".

Χαρακτηριστικά, τόνισε πως βλέπει τη μεγάλη αντίπαλο της Άρσεναλ στο Λονδίνο, Τότεναμ, να μετατρέπει σε συνήθεια το να τερματίζει πάνω από την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ τα επόμενα χρόνια, παρά το γεγονός ότι αυτό συνέβη τελευταία φορά το 1995!

“Η Τότεναμ πετάει ψηλά και η Άρσεναλ χαμηλά. Ξέρω πως πέρασαν 21 χρόνια από τότε που η Τότεναμ τερμάτισε πάνω από την Άρσεναλ στη βαθμολογία, αλλά αυτή η σεζόν δεν πρόκειται να είναι μία ακόμη. Δεν πιστεύω πως η Άρσεναλ θα τερματίσει πάνω από την Τότεναμ για τα επόμενα πέντε χρόνια”!

“Δεν βλέπω το πως μπορεί να σταματήσει, εκτός αν η Τότεναμ χρειαστεί να πουλήσει παίκτες για να πληρώσει για το νέο γήπεδο. Από αυτήν την ομάδα της Άρσεναλ, μόνο ο Σάντσες θα έπαιζε στην Τότεναμ, και είναι τόσο ανησυχητικό το ότι η Τότεναμ έχει ένα πλάνο. Νομίζω πως ο Σάντσες θα είναι στην Τσέλσι την επόμενη σεζόν. Συνέβη ξανά, όταν η Άρσεναλ πούλησε τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εκείνη κέρδισε το πρωτάθλημα”.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στον Βενγκέρ, λέγοντας: “Με αρρωσταίνει η κατάσταση. Ναι, οι παίκτες απογοητεύουν τον προπονητή, όμως ο Βενγκέρ έφερε όλους αυτούς τους παίκτες. Πριν το παιχνίδι, οι παίκτες θα έπρεπε να μαζευτούν και να πούνε πως 'ο προπονητής μας έχει μπει σε μπελάδες, αλλά μας έχει στηρίξει'".

"Αλλά πόσοι από εκείνους έχουν βγει και έχουν πει ότι είναι δίπλα του; Αν ο Βενγκέρ μείνει, ο μόνος τρόπος για να δουλέψει αυτό, είναι να φέρει τον Τιερί Ανρί ή τον Πατρίκ Βιεϊρά για να δουλέψουν μαζί του για ένα ή δύο χρόνια, με την απόλυτη διαβεβαίωση ότι θα αναλάβει ένας από αυτούς όταν περάσουν δύο χρόνια”.

Ο Μέρσον υπήρξε παίκτης της Άρσεναλ την περίοδο 1985 - 1997, κατά την οποία πραγματοποίησε 327 εμφανίσεις και πέτυχε 78 γκολ, από θέση μεσοεπιθετικού. Με τη φανέλα της κατέκτησε 2 πρωταθλήματα, 1 FA Cup, 1 League Cup και 1 Κύπελλο Κυπελλούχων. Μάλιστα, υπήρξε προπονητής της εθνικής Αγγλίας από το 1991 μέχρι το 1998.

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ