ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρώτη αντίδραση στην πρόσληψη Βενγκέρ: "Θα πρέπει να παίξω για έναν Γάλλο; Μου κάνετε πλάκα!"

Η πρώτη αντίδραση στην πρόσληψη Βενγκέρ: "Θα πρέπει να παίξω για έναν Γάλλο; Μου κάνετε πλάκα!"

Ο Αρσέν Βενγκέρ, σαν σήμερα το 1996, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Άρσεναλ και υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από ποδοσφαιριστές όπως ο Τόνι Άνταμς, που δεν ήθελε να παίξει για... Γάλλο! (VIDEO)

Ο Αρσέν Βενγκέρ προσλήφθηκε από την Άρσεναλ σαν σήμερα το 1996, προερχόμενος από το πρωτάθλημα Ιαπωνίας με τη Nagoya Grampus 8. Ο άλλοτε κόουτς της Μονακό που είχε βρεθεί μια ανάσα από τον Ολυμπιακό, συμφώνησε με τη διοίκηση των "κανονιέρηδων" και έμελλε να είναι μια ολόκληρη ζωή εκεί, αφού κάθισε 22 χρόνια στον πάγκο της και έφτασε να χειρίζεται σχεδόν τα πάντα μέσα στο κλαμπ.

Οι παίκτες έβλεπαν με δυσπιστία την πρόσληψή του. Μάλιστα, ο Τόνι Άνταμς δεν ήθελε με τίποτα να συνεργαστεί με έναν... Γάλλο. "Θα πρέπει να παίξω για έναν Γάλλο; Μου κάνετε πλάκα" ήταν οι πρώτες σκέψεις του, όταν ανέλαβε ο Βενγκέρ. "Φοράει γυαλιά και μοιάζει με δάσκαλο, δεν πρόκειται να είναι τόσο καλός όσο ο Γκρέιαμ".

"Δεν τον καταλάβαμε την πρώτη μέρα στο προπονητικό κέντρο. Κανονίστηκε μια συνάντηση, μαζεύτηκαν όλοι οι παίκτες και μπροστά μας στεκόταν ένας ψηλός, λεπτός άνδρας, που δεν έμοιαζε σε τίποτα με προπονητή ποδοσφαίρου". Κάπως έτσι θυμόταν την πρώτη μέρα ο Ντίξον.

Εν ολίγοις, ο Βενγκέρ έπρεπε να προσπαθήσει πολύ για να κερδίσει τα αποδυτήριά του. Δείτε το VIDEO από την πρώτη ημέρα της παρουσίας του στο "Χάιμπουρι", όταν έγινε και με τη... βούλα ο νέος τεχνικός των Λονδρέζων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ