ΑΡΣΕΝΑΛ

Αρτέτα: "Η Λίβερπουλ είναι το μοντέλο που πρέπει να κοιτάξουμε"

Arsenal's head coach Mikel Arteta applauds during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Arsenal at the Tottenham Hotspur Stadium in London, England, Sunday, July 12, 2020. (Tim Goode/Pool via AP)
Arsenal's head coach Mikel Arteta applauds during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Arsenal at the Tottenham Hotspur Stadium in London, England, Sunday, July 12, 2020. (Tim Goode/Pool via AP) TIM GOODE/POOL VIA AP

Ο Μικέλ Αρτέτα αφιέρωσε διθυραμβικά σχόλια για την προσεχή αντίπαλο της Άρσεναλ στην Premier League, Λίβερπουλ, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα του θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των κόκκινων για να μπει και αυτή στο δρόμο των επιτυχιών.

Εάν ο Μικέλ Αρτέτα χρειάζεται ένα παράδειγμα για το πώς θα πρέπει να φτιάξει από την αρχή την ομάδα και το συλλογο της Άρσεναλ, δεν χρειάζεται να ψάξει και πολύ αφού υπάρχει το τρανταχτό παράδειγμα της Λίβερπουλ.

Όταν ο Γιούργκεν Κλοπ ανέλαβε τις τύχες της τον Οκτώβριο του 2015, οι κόκκινοι είχαν κατρακυλήσει στην 10η θέση, ενώ μέσα σε μία πενταετία διέσχισαν μία τρομερή διαδρομή που τους έφερε στην κορυφή της Αγγλίας, της Ευρώπης και του κόσμου, με τον τεχνικό των κανονιέρηδων να μην κρύβει το θαυμασμό του για το επίτευγμα της Λίβερπουλ με δηλώσεις του:

"Είναι εκπληκτικό αυτό που έχουν πετύχει. Τα δύο πρώτα χρόνια χρειάστηκε να δημιουργήσουν από την αρχή την ομάδα και να φτιάξουν νέα κουλτούρα, μία νέα φιλοσοφία και ένα μοντέλο παιχνιδιού που ταίριαζε με τον κόουτς.

Έπειτα άρχισαν να παίρνουν παίκτες βάσει των αναγκών που είχαν και εκεί αποδείχτηκαν πολύ έξυπνοι. Αγόρασαν έχοντας στο μυαλό τους να βρουν τον σωστό παίκτη για την κάθε θέση.

Είχαν και υποστήριξη από τη διοίκησή τους για να κάνουν κάποιες μεγάλες μεγαγραφές που άλλαξαν ολοκληρωτικά το σύλλογο", τόνισε ο Αρτέτα ενόψει της κόντρας της Άρσεναλ με την Λίβερπουλ το βράδυ της Τετάρτης (15/7) για την 36η αγωνιστική της Premier League, ενώ σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν θεωρεί πως μπορεί να ακολουθήσει παρόμοιο μονοπάτι με αυτό του Κλοπ, απάντησε με νόημα:

Arsenal's head coach Mikel Arteta, center right, talks to the players during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Arsenal at the Tottenham Hotspur Stadium in London, England, Sunday, July 12, 2020. (Tim Goode/Pool via AP)
Arsenal's head coach Mikel Arteta, center right, talks to the players during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Arsenal at the Tottenham Hotspur Stadium in London, England, Sunday, July 12, 2020. (Tim Goode/Pool via AP) TIM GOODE/POOL VIA AP

Τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σύγκριση με τέσσερα χρόνια πριν και οι οικονομικοί πόροι του συλλόγου είναι περιορισμένοι, ωστόσο η Λίβερπουλ είναι ένα μοντέλο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε καθώς συνιστά εξαιρετικό παράδειγμα.

Είναι ξεκάθαρο πως και εμείς δουλεύουμε για να γίνουμε οι καλύτεροι και αυτός είναι ο μοναδικός μου στόχος με αυτό το σύλλογο. Θα πρέπει να βρούμε τον σωστό τρόπο για να το πετύχουμε".

Όσον αφορά δε στην απόφαση του CAS για την άρση του ευρωπαϊκού αποκλεισμού της Μάντσεστερ Σίτι, ο μέχρι πριν λίγους μήνες βοηθός του Πεπ Γκουαρδιόλα και νυν πρώτος τεχνικός των κανονιέρηδων διαφοροποιήθηκε από τους Μουρίνιο και Κλοπ που τάχτηκαν κατά της αθωωτικης απόφασης για την Σίτι, λέγοντας τα εξής:

"Από αθλητική πλευρά, αξίζουν απολύτως να συμμετέχουν στο νέο Champions League. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει αυτό που πέτυχαν εντός γηπέδου. Για όσον αφορά στην υπόθεση, όσοι κλήθηκαν να πάρουν την απόφαση θεώρησαν πως δεν έγινε κάτι αθέμιτο.

Συνεπώς θα πάρουν μέρος στο επόμενο Champions League γιατί το αξίζουν για αυτά που έκαναν τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων", δήλωσε σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ