ΑΡΣΕΝΑΛ

Άρσεναλ: Ο Παπασταθόπουλος συσπειρώνει τους συμπαίκτες του ενόψει Σίτι

Arsenal's Sokratis Papastathopoulos shouts during the English Premier League soccer match between Arsenal and Brighton, at the Emirates Stadium in London, Thursday, Dec. 5, 2019. (AP Photo/Frank Augstein)
Arsenal's Sokratis Papastathopoulos shouts during the English Premier League soccer match between Arsenal and Brighton, at the Emirates Stadium in London, Thursday, Dec. 5, 2019. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Πεπεισμένος πως μία νίκη κόντρα στην Σίτι θα επιτρέψει στους ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ να ξαναβρούν τη χαμένη αυτοπεποίθησή τους εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Η Άρσεναλ μετράει μόλις μία νίκη στα 11 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις ( την εκτός έδρας με 3-1 επί της Γουέστ Χαμ την περασμένη Δευτέρα) και το γεγονός αυτό την έχει ρίξει στην 9η θέση και στο -7 από την 4η Λέστερ, ωστόσο υπάρχει ένα ματς που μπορεί να κάνει τους Λονδρέζους να πάρουν τα πάνω τους σε περίπτωση νίκης.

Αυτό είναι απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι την οποία φιλοξενούν το απόγευμα της Κυριακής στο Emirates, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να ζητάει από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα κόντρα στην πρωταθλήτρια και να υπενθυμίζει πως δεν φτάνει σε τέτοια ματς μόνο η ποιότητα αλλά απαιτείται και η "βρώμικη δουλειά" από όλους.

"Φυσικά και είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Μερικές φορές αυτά είναι τα παιχνίδια που μπορείς να εκραγείς. Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε ένα καλό παιχνίδι στο σπίτι μας και ελπίζω να γίνει αυτό την Κυριακή.

Όμως, πρώτα απ'όλα, πρέπει να τρέξουμε όλοι μαζί, να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Η ένταση είναι το σημαντικότερο πράγμα στο ποδόσφαιρο, φυσικά θα πρέπει να έχεις ποιότητα αλλά για να δείξεις την ποιότητά σου θα πρέπει πρώτα να βγάλεις ένταση, να κερδίσεις τις μονομαχίες, να είσαι τακτικά οργανωμένος.

Arsenal's Sokratis Papastathopoulos eyes the ball during the English Premier League soccer match between Arsenal and Brighton, at the Emirates Stadium in London, Thursday, Dec. 5, 2019. (AP Photo/Frank Augstein)
Arsenal's Sokratis Papastathopoulos eyes the ball during the English Premier League soccer match between Arsenal and Brighton, at the Emirates Stadium in London, Thursday, Dec. 5, 2019. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Νομίζω ότι τώρα προσπαθεί ο προπονητής να μας εξηγήσει τι θέλει από εμάς και έδωσε μεγάλη σημασία στην οργάνωση. Μέχρι τώρα δουλεύουμε πολύ σκληρά και ελπίζω να βελτιωθούν τα πράγματα στο μέλλον", τόνισε ο διεθνής στόπερ, που εδώ και λίγο καιρό δουλεύει υπό τις οδηγίες του υπηρεσιακού τεχνικού Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ μετά την απόλυση του Ουνάι Έμερι.

Μιλώντας επίσης για το επικείμενο ματς με την Σίτι, που βρίσκει την Άρσεναλ να ψάχνει την πρώτη της επιτυχία απέναντι στην ομάδα του Μάντσεσετερ μετά από τέσσερα χρόνια, ο Παπασταθόπουλος στάθηκε στην αυτοπεποίθηση που χρειάζεται να ξαναβρεί η ομάδα του.

"Πιστεύω ότι μετά από τη νίκη κόντρα στην Γουέστ Χαμ επανέρχεται η αυτοπεποίθηση. Χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας επειδή δεν νικούσαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι σημαντικό αυτό, ειδικά για τους νεαρούς παίκτες.

Ως ομάδα χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας και τώρα προσπαθούμε να βρούμε ισορροπία. Εαν πάρουμε τη νίκη, δημιουργήσουμε και είμαστε πιο οργανωμένοι, θα ξαναβρούμε την αυτοπεποίθησή μας. Δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας, η ομάδα έχει ποιότητα.

Απλά, για να την δείξεις χρειάζεται να κάνεις τη βρώμικη δουλειά. Εάν κάνεις τη βρώμικη δουλειά και είσαι οργανωμένος μπορείς να νικήσεις, μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ