ΑΡΗΣ

Τζέγκο: "Ήθελα να σιγουρευτώ ότι θα πάω κάπου που θα βελτιωθώ"

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΒΟΛΟΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΒΟΛΟΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αυστραλός μέσος του Άρη, Τζέιμς Τζέγκο, μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις στην Ελλάδα τονίζοντας ότι η ατομική ποιότητα των παικτών στη χώρα μας είναι μεγάλη.

Μία από τις καλοκαιρινές μεταγραφές του Άρη ήταν ο Αυστραλός μέσος Τζέιμς Τζέγκο. Ο 28χρονος παίκτης των κιτρίνων, που έχει αγωνιστεί ήδη σε δύο παιχνίδια στην Super League Interwetten, μίλησε στο socceroos.com.au για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Ελλάδα, αλλά και για την μεταγραφή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζέγκο:

Για το πρώτο παιχνίδι με την Λαμία: "Ήμασταν πίσω στο σκορ με 1-0, υπήρξε μια ένταση στην περιοχή και η μπάλα βρισκόταν στη γραμμή του τέρματος. Ένας από τους επιθετικούς ήρθε για να το τελειώσει και εγώ προσπάθησα να βάλω το κεφάλι μου στη μπάλα και κατάφερα να προλάβω και δέχτηκα το γόνατο του στο πρόσωπο μου. Ευτυχώς, ο διαιτητής έδωσε φάουλ και καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή και να κερδίσουμε 3-1. Ήταν μια καλή αρχή για την ομάδα και μας έδειξε το δρόμο για τη φετινή σεζόν".

Για την ποιότητα στην Ελλάδα: " Η ατομική ποιότητα των παικτών στην Ελλάδα είναι πραγματικά μεγάλη. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη και είναι διαφορετικοί τύποι παικτών σε σχέση με αυτούς που έπαιζα στην Αυστρία. Μέχρι στιγμής είναι πολύ καλά τα πράγματα. Οι συμπαίκτες μου μπορούν να με βελτιώσουν και πραγματικά έχω απολαύσει τα πάντα από ποδοσφαιρική άποψη έως τώρα".

Για το ποδόσφαιρο στην Αυστραλία και την Αυστρία: "Το αυστριακό πρωτάθλημα ήταν πολύ διαφορετικό σε σχέση με το ποδόσφαιρο στην Αυστραλία και νομίζω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πράγμα.Κατάλαβα, όταν ερχόμουν εδώ ως μέσος που μπορούσε να κάνει κάτι απ' όλα, ότι έπρεπε να καθορίσω σε τι είμαι καλός και πώς μπορώ να επηρεάζω τα παιχνίδια.

Για την εξέλιξή του στην Ευρώπη: " Αυτό ήταν το μεγάλο πράγμα για μένα και το κατάφερα ξεφεύγοντας εντελώς από το comfort zone μου και κάνοντας το μεγάλο βήμα για την Αυστρία. Νομίζω ότι τότε είχα τη μεγαλύτερη μου εξέλιξη ως παίκτης και πιστεύω πως εξαιτίας αυτού είμαι πάντα υποστηρικτής του να ξεφεύγεις από την περιοχή άνεσης σου, μιας και μόνο τότε μπορείς να βελτιωθείς στο μέγιστο ως παίκτης. Έγινα κάποιος που παίρνει ευθύνες στη μεσαία γραμμή, κάποιος που οργανώνει τα πράγματα και κάνει σίγουρο ότι η ομάδα λειτουργεί με τον τρόπου που έχουμε ορίσει ότι θέλουμε να λειτουργούμε.

Για την μεταγραφή του στον Άρη: "Στο γήπεδο έχουμε πολλούς πραγματικά καλούς ποδοσφαιριστές. Εγώ έχω θέση στο κέντρο, οργανώνω πράγματα, κάνω λίγη βρώμικη δουλειά και προσπαθώ να περάσω τη μπάλα σε παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν πιο ψηλά στο γήπεδο. Νομίζω πως ο τρόπος που παίζω ταιριάζει με αυτό που έχουμε εδώ και αυτή ήταν μια προτεραιότητά μου όταν έκανα μεταγραφή. Ήθελα να σιγουρεύσω ότι θα πάω κάπου όπου θα μπορώ να παίζω εκεί που μου ταιριάζει και που θα μπορώ να βελτιωθώ"

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ