ΑΡΗΣ

Ροζ: "Το αήττητο του ΠΑΟΚ ήταν το έξτρα κίνητρο"

Ροζ: "Το αήττητο του ΠΑΟΚ ήταν το έξτρα κίνητρο"

Ο κεντρικός αμυντικός του Άρη και σκόρερ του του τρίτου γκολ της νίκης (4-2) επί του ΠΑΟΚ μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την "απίστευτη" ατμόσφαιρα του Κλ. Βικελίδης, τη δουλειά που έγινε για να σπάσει το αήττητο του Δικεφάλου και τη μάχη του τίτλου.

Ο Άρης νίκησε τον ΠΑΟΚ 4-2 στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και της 17ης αγωνιστικής και έβαλε τέλος στο αήττητο σερί 51 ματς του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα.

Με "όπλο" την αποτελεσματικότητά τους οι κίτρινοι πήραν το ντέρμπι της πόλης και έκαναν ποδαρικό με το δεξί το 2020. Μπορεί ο Δικέφαλος να προηγήθηκε με το γκολ του Σβιντέρσκι, αλλά οι γηπεδούχοι έφθασαν στην ανατροπή ήδη από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Ντάνιελ Λάρσον ισοφάρισε στο 17', ο Φράν Βέλεθ έδωσε προβάδισμα στον Άρη στο 41'. Ο Λίντσεϊ Ροζ ήταν αυτός που 47ο λεπτό διεύρυνε το προβάδισμα των γηπεδούχων, εκμεταλλευόμενος τη λανθασμένη εκτίμηση του Ζίβκο Ζίβκοβιτς, νικώντας τον Σέρβο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ στον αέρα.

Ο 27χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε ξανά σε άλλη θέση. Έπαιξε ως δεξιός μπακ κατά συνθήκη κι έφερε εις πέρας την αποστολή του περιορίζοντας τον Δημήτρη Γιαννούλη από εκείνη την πλευρά.

Ροζ: "Το αήττητο του ΠΑΟΚ ήταν το έξτρα κίνητρο"

Ο Ροζ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Έλα στο λαό σου" του Sport24 Radio 103,3 με τους Βασίλη Τεμπέλη, Ηλία Καλλονά και Σπύρο Κοντό. Ο στόπερ του Άρη, ο οποίος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, εξήγησε γιατί οι συμπαίκτες του υπό τις οδηγίες του Μίχαελ Ένινγκ δούλεψαν όλη την εβδομάδα για να σπάσουν το μεγάλο αήττητο σερί του αντιπάλου τους.

"Όλη την εβδομάδα, όλοι μιλούσαν για αυτό το ματς. Είχαμε ιδιαίτερο κίνητρο, όχι μόνο διότι ήταν το ντέρμπι της πόλης, αλλά και επειδή παίζαμε κόντρα σε μία αήττητη ομάδα. Αυτό ήταν ένα έξτρα κίνητρο που είχαμε. Θέλαμε τη νίκη στην έδρα μας, για εμάς, τους φιλάθλους μας και να ξεκινήσουμε καλά το 2020.

Δουλέψαμε πάρα πολύ αυτή την εβδομάδα. Δεν ξέρω αν περίμενα μία τόσο εύκολη νίκη, αλλά η αποτελεσματικότητα δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα σκληρής δουλειάς. Κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε με σκοπό να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ. Για εμάς δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα.

Στο παιχνίδι του 1ου γύρου, που ήταν… ματσάρα, βρεθήκαμε κοντά στο να τα καταφέρουμε. Δουλέψαμε πολύ και το κάναμε. Δεν ήταν εύκολο, καθώς μία ομάδα με τόσες πολλές νίκες έχει αποκτήσει ψυχολογία".

Το γκολ που πέτυχε ήταν το δεύτερό του στην τρέχουσα σεζόν της Super League 1, καθώς ήταν αυτός που είχε οδηγήσει τον Άρη στο βαθμό (1-1) κατά την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στις 2 Νοεμβρίου.

Δυο είχε πετύχει και στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν όταν αγωνιζόταν δανεικός από τη Λοριάν στον Άρη, ο οποίος τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι. Ο Ροζ δεν στέκεται στο λάθος του Ζίβκοβιτς στο 47ο λεπτό, αλλά στη γενικότερη αντίληψη της άμυνας του ΠΑΟΚ σε αυτή τη φάση.

"Όλοι κοιτάτε την αντίδραση του τερματοφύλακα, αλλά το κλειδί είναι ότι δε με ακολούθησε κανένας αμυντικός του ΠΑΟΚ. Κινήθηκα γρήγορα. Στο ποδόσφαιρο γίνονται λάθη. Προφανώς και κατάλαβα ότι είχα πιθανότητες, έγινε και μία λάθος εκτίμηση από τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, το πρώτο βήμα, όμως, ήταν ότι κινήθηκα γρήγορα και δε με ακολούθησε παίκτης του ΠΑΟΚ.Μπήκαμε άσχημα στο παιχνίδι, αλλά εγώ θα σταθώ σε δύο σημεία. Την απόκρουση του Χουλιάν (σ. σ. Κουέστα) που δεν έγινε το 2-0 και κυρίως στο ότι σκοράραμε σε πολύ κρίσιμα σημεία του ματς. Δεν φοβηθήκαμε ποτέ".

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Άρης έχει εδραιωθεί στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Μπορεί να παλέψει για την τρίτη; Μπορεί ακόμη να παλέψει και για τον τίτλο στην επόμενη σεζόν, χτίζοντας από τώρα τις βάσεις;

"Νομίζω ότι αυτό το ματς πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη τη σεζόν και κυρίως για τα παιχνίδια στην έδρα μας. Πρέπει να συνεχίσουμε με αυτή τη νοοτροπία, για να μπορέσουμε να φτάσουμε τον Άρη πιο ψηλά. Η 3η θέση είναι ένας στόχος για την ομάδα.

Η επόμενη σεζόν είναι μακριά. Πρέπει αυτή τη σεζόν να διατηρήσουμε τα στοιχεία που δείξαμε χθες (4/1) για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Έχουμε καλούς παίκτες για να τα καταφέρουμε".

Αγωνίστηκε για ένα ακόμη ματς ως δεξιός μπακ, καλύπτοντας το κενό του Ντάνιελ Σούντγκρεν. Ο Λίντσεϊ Ροζ υποστήριξε στον Sport24 Radio 103,3 ότι θα παίξει οπουδήποτε για να βοηθήσει την ομάδα και στάθηκε στην εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο Κλεάνθης Βικελίδης πριν την είσοδο των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

"Κεντρικός αμυντικός. Αυτή είναι η θέση μου. Παίζω δεξιά για να βοηθήσω την ομάδα και τον προπονητή μου. Ωστόσο, δεν είναι φυσική μου θέση. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί η ομάδα Είναι απίστευτη η αγάπη του κόσμου του Άρη. Δεν έχω ξαναδεί ατμόσφαιρα παρόμοια με τη χθεσινή (4/1). Ειδικά πριν από την έναρξη του αγώνα ήταν εκπληκτικά. Τη χάζευα και ήταν ένα ιδιαίτερο κίνητρο για εμάς".

Ο Ροζ ρωτήθηκε τόσο για το έτερο ντέρμπι της αγωνιστικής - το αιώνιο ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό - αλλά και τη μάχη του τίτλου με τους ερυθρόλευκους και τον ΠΑΟΚ να τον διεκδικούν και να πηγαίνουν μέχρι τώρα βαθμό-βαθμό. Σχολίασε μάλιστα και την εβδομάδα που προηγήθηκε των ματς με την απόφαση και τελικά άρσης της για επ' αόριστον αποχή των διαιτητών από τη δράση.

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

"Είναι κρίμα που το παιχνίδι διεξήχθη χωρίς κόσμο. Αυτοί οι αγώνες πρέπει να γίνονται σε γεμάτα γήπεδα. Είναι μία απόφαση της λίγκας και πρέπει να τη σεβαστούμε. Ο Ολυμπιακός φέτος είναι πραγματικά πολύ δυνατός κι αν συνεχίσει να παίζει καλά, μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο κυριαρχεί το πάθος, οπότε λογικά υπάρχει και πίεση. Οι Έλληνες διαιτητές έχουν καλή αντίδραση στην πίεση".

Στην ερώτηση του Sport24 Radio 103,3 για το ποίος είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας, απέφυγε με ντρίμπλα ν' απαντήσει, ενώ εξομολογήθηκε και το πάθος του για το μπάσκετ. Αποκάλυψε ποια ομάδα υποστηρίζει στο NBA αλλά και ποιος είναι ο αγαπημένος του ποδοσφαιριστής.

"Δεν θα έλεγα έναν. Είναι όλοι ηγέτες, από τον τερματοφύλακα ως τον επιθετικό. Ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει, ξέρει τη δουλειά του και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό σε αυτό το επίπεδο. Για εμένα δεν υπάρχει μόνο ένας. Η εμπειρία των παικτών βοηθάει.

Λατρεύω το μπάσκετ. Είχα πάει πέρσι σε ένα ντέρμπι, αλλά δυστυχώς ο Άρης έχασε. Μου αρέσει πολύ το μπάσκετ και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Δεν υποστηρίζω κάποια γαλλική ομάδα. Ωστόσο, μου αρέσουν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.. Αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής Σέρχιο Ράμος".

Ακούστε τη συνέντευξή του…

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ