ΑΡΗΣ

"Οι ευθύνες είναι πολλές"

"Οι ευθύνες είναι πολλές"

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Τετάρτη (21/12) η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης στην Αίθουσα Τύπου του "Κλεάνθης Βικελίδης", μιλώντας εφ' όλης της ύλης για όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης στην Αίθουσα Τύπου του "Κλεάνθης Βικελίδης", μιλώντας εφ' όλης της ύλης για όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Στην διάρκεια αυτής έγινε αναφορά στο χθες, το σήμερα αλλά και το αύριο της ΠΑΕ Άρης όπου μεταξύ άλλων υπογραμμίστηκε ότι η νυν διοίκηση ουσιαστικά την τελευταία τριετία τακτοποίησε εκκρεμότητες ύψους 7.650.000 ευρώ της προκατόχου της με πρόεδρο τον Λάμπρο Σκόρδα.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Αθανάσιος Αθανασιάδης, που τόνισε: " Έχουμε σκοπό να καταδείξουμε στον κόσμο της ομάδας, την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα και θα αναφερθούμε σε θέματα τα οποία επηρεάζουν την καθημερινότητα του Συλλόγου. Προηγήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Φορέα που αναφέρθηκε σε οικονομικά δεδομένα της ομάδας.

Μια περίοδος που διανύουμε που ξεκίνησε υπό δύσκολες προϋποθέσεις με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, που επηρέασε όλο το φάσμα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, δημιούργησαν ένα αρνητικό αντίκτυπο στην πορεία της ομάδας.

Είχαμε μείωση στα διαρκείας 35% κάτι που πρακτικά αναλύεται σε μια απώλεια εσόδων 500.000 ευρώ. Απώλεια της κεντρικής χορηγίας του ΟΠΑΠ κάτι που στερεί από την ομάδα έσοδα περίπου 500.00 ευρώ, η ανυπαρξία χορηγού αναγκάζει τη διοργανώτρια για να καλύψει τα έξοδα να παρακρατεί από τις ομάδες σημαντικότατα ποσά και στη δική μας περίπτωση απώλεια 350.000 ευρώ.

Υπήρχε μια οπισθοχώρηση στα διαφημιστικά έσοδα. Σε σχέση με πέρυσι ένα επίπεδο 550.000 ευρώ επιπλέον η συνεισφορά στα έσοδα από τα μεμονωμένα εισιτήρια όπου είχαμε υπάρχει μεγάλη αποκόλληση σε σχέση με πέρυσι της τάξεως των 300.000 ευρώ.

Αν υπολογίσουμε για διάφορους λόγους, πως υπάρχει καθυστέρηση στην είσπραξη εσόδων 750.000 ευρώ και μέσα σε αυτό το διάστημα, υποχρεώσεις της εταιρίας στο ελληνικό δημόσιο το τελευταίο εξάμηνο 1.700.000 συν την καταβολή οφειλομένων σε ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Αν τα υπολογίζουμε βλέπουμε που έχει φτάσει τα έσοδα και πόσο δύσκολη είναι η προσπάθεια της ομάδας. Και αντί να υπάρχει μια συσπείρωση και ανταπόκριση αντιθέτως βλέπουμε μια καθημερινή προσπάθεια από μέσα που υποτίθεται ότι πρόσκεινται στον Άρη, μια αρνητική κριτική χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν. Ένα γεγονός ότι οποίο επιφέρει μόνο αρνητικά αποτελέσματα και δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα.

Το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά με τέτοια τακτική ζημιωμένος βγαίνει μόνο ο σύλλογος. Αντί να υπάρχει συσπείρωση υπάρχει μια διάσταση απόψεων και ένα διχασμό, που μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον. Αυτό το κλίμα το εισπράττει η ομάδα και έχει αντίκτυπο στα αποτελέσματα της ομάδας.

Στα τόσα χρόνια που παρακολουθώ τα κοινά δεν έχω ξαναδεί τέτοια αντιπολιτική πολιτική με τέτοια σφοδρότητα που δεν πλήττει κανένα από το συμβούλιο αλλά βλάπτει το σύλλογο και μόνο.

Αναφερόμενοι στο αγωνιστικό, από τον περασμένο Μάιο η ομάδα κινήθηκε στο σχεδιασμό, βάσει των εισηγήσεων του κ. Τσιώλη που αφορούσαν πρώτα το κομμάτι των αποδεσμεύσεων. Αποχώρησαν οι παίκτες που είχαν υποδειχτεί πλην μιας δύο περιπτώσεων που κατέστει ανέφικτη, αυτή η αποχώρηση με συνέπεια να παραμείνουν και να δημιουργήσουν πρόβλημα στον αριθμό των παικτών.

Στο θέμα μεταγραφών και ανανεώσεων, πλησιάσαμε πολύ το πλάνο που είχαμε σε συνδυασμό με τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα. Σε γενικές γραμμές, σε αριθμό και σε ποιότητα παικτών κινηθήκαμε βάσει του αρχικού σχεδιασμού. Ανέβηκαν μετά από εισήγηση παίκτες από τα τμήματα υποδομών για να αναδείξουν το ταλέντο τους και ο σύλλογος στο μέλλον να καρπωθεί.

Παρόλα αυτά εμφανίστηκαν δυσλειτουργία. Οι ευθύνες είναι πολλές έχουν εντοπιστεί από εμάς, κυριότερη η οικονομική δυσπραγία κάτω από την οποία δουλεύουν οι παίκτες και έχει μοιραία αποτελέσματα στην απόδοση. Επίσης η καθυστερημένη ενσωμάτωση παικτών αξίας. Όλα αυτά επέφεραν ένα κλίμα εκνευρισμού μια αναστάτωση ένα αρνητικό επηρεασμό στην ψυχολογία των παικτών με συνέπειες και κάποιες δυσλειτουργίες στο κλίμα στα αποδυτήρια.

Το θέμα είναι από εδώ και μπρος να δούμε τον τρόπο θεραπείας. Προσπαθούμε καθημερινά για τη βελτίωση τους. Άμεση προτεραιότητα είναι η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στους παίκτες και ευελπιστούμε στο άμεσο μέλλον με τη διευθέτηση των υποχρεώσεων προς το δημόσιο κάτι που θα απελευθερώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για να είμαστε συνεπείς στους παίκτες.

Με την έλευση του προπονητή ελπίζουμε η σκληρή δουλειά να αρχίζει να αποδίδει καρπούς, να γίνει συμπαγές το σύνολο με άμεση συνέπεια τα αγωνιστικά αποτελέσματα. Απαραίτητη προϋπόθεση η υπομονή του κόσμου, η συσπείρωση και η στήριξη για να αποφορτίσουμε το κακό κλίμα και να δείξουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες που τους πιστεύουμε. Με όλα αυτά άμεσα θα ανατραπεί η κατάσταση. Γόνιμη περίοδος αυτή του Γενάρη όπου θέλουμε να πάρουμε το μεγαλύτερο δυνατό όφελος από την αναδιάρθρωση του έμψυχου υλικού".

Ζαμπέτας: "Φτάσαμε βέβαια σε ένα κυκεώνα"

Έπειτα ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Αντώνης Ζαμπέτας, υποστήριξε: " Ο κόσμος πιστεύει ότι δεν έχουμε πει αυτά που έπρεπε, να ακούσει και έχει εκλάβει ως αδυναμία που δεν έχουμε μιλήσει με στοιχεία. Εγώ θα μιλήσω χρησιμοποιώντας τη λέξη σεβασμός που πρέπει να δείξουμε τον Άρη.

Πρώτο στοιχείο της διοίκησης για σεβασμό, είναι πως παραλάβαμε την εταιρία, δείξαμε απόλυτο σεβασμό στον κόσμο και τη λέσχη. Όταν κάποια στιγμή αντιληφθήκαμε τα μεγέθη και τις δικαστικές αποφάσεις και τις απαιτήσεις που υπήρχαν δεν προσφύγαμε σε διοίκηση πρωτοδικείου, αλλά σεβόμενοι τον κόσμο του Άρη και τη λέσχη πήραμε το βάρος αυτό, χωρίς φόβο, γιατί ήμασταν σίγουροι πως με τη συσπείρωση που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια και την υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 44 θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε.

Φτάσαμε βέβαια σε ένα κυκεώνα, ιδιαίτερα τη δεύτερη χρονιά, καθώς η μία απαίτηση να έρχεται πίσω από την άλλη. Η πληρωμή από εμάς μέσα σε 2,5 χρόνια απέναντι σε παίκτες για παρελθόντες χρήσεις 3.200.000, 1.520.000 σε επίδικα που έχουν έρθει, 2.930.000 στο δημόσιο. Αφορούν παρελθούσες χρήσεις 7.650.000 είναι πληρωτέα χρήματα, που έχουν καταβληθεί από το ταμείο της ΠΑΕ. Απαλλάξαμε τον κ. Σκόρδα από κατασχέσεις της προσωπικής του περιουσίας κάτι που δεν σεβάστηκε όπως και την ανάληψη των ευθυνών που δημιούργησε εκείνος από τη δική μας διοίκηση.

Ποσά από τη δική μας χρήση προς τρίτους, 1.520.000 επίδικα ή απαιτήσεις τρίτων προς την ΠΑΕ και τα έχουμε πληρώσει. Οι υποχρεώσεις προς την εφορία είναι 2.930.000 ευρώ και έχουμε ρυθμίσει 3.200.000 ευρώ και συνεχίζονται να πληρώνονται και άλλες 800.000 σε αναστολή στα δικαστήρια. Ούτε αυτό το σεβάστηκε και εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις.

Στη φετινή χρήση της εταιρίας λείπουν από τη ρευστότητα της εταιρίας 1.700.00 ευρώ για την εφορία αλλά αφορούν και ρυθμίσεις παλαιών χρήσεων που εξυπηρετούμε. Με τη μείωση της ρευστότητας που υπάρχει στο ταμείο έχουν στραγγαλιστεί με τη μείωση από τα τηλεοπτικά από τη λίγκα με την έλλειψη χορηγίας ΟΠΑΠ μείωση διαρκείας μείωση εισιτηρίων. Το σύνολο των εισπράξεων από τα εισιτήρια μέχρι στιγμής είναι 157.000 ευρώ με όλα αυτά τα στοιχεία

Η πολιτική της εταιρίας είναι η εξυγίανση των συλλόγων αλλά δεν προστάξαμε την ανάπτυξη της εταιρίας όπως έκαναν άλλες ομάδες, κάτι που θα είχε οδυνηρά αποτελέσματα, που μπορούν να επηρεάσουν όλες τις ομάδες. Η στραγγαλισμένη ρευστότητα μας οδήγησε οι παίκτες να μην είναι πληρωμένοι όπως θα έπρεπε και δεν είναι ελαφρυντικό αλλά καταλαβαίνουμε ότι δημιουργείται αναστάτωση στις οικογένειες τους, όπως και στο προσωπικό της ΠΑΕ, τους ευχαριστώ για την κατανόηση τους.

Όλα αυτά μας οδηγούν στο ότι σεβαστήκαμε το σύλλογο έχουμε άψογη συνεργασία με την Λέσχη. Αναλάβαμε όλα τα χρέη και δεν πήγαμε στο πρωτοδικείο. Αυτά θέλουμε να τα κατανοήσει ο κόσμος να σταματήσει να δηλητηριάζεται και να γιγαντώσει τη Λέσχη. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Και εκείνος διαχειριστής ήταν και εμείς, αλλά με τα νούμερα που έχουμε βλέπουμε ότι διαχειριστήκαμε καλύτερα τα θέματα του Συλλόγου".

Σαρρής: "Είναι μια δύσκολη περίοδος"

Στη συνέχεια ο Α' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρης Σαρρής, αναφέρθηκε αρχικά στην ομάδα μπάσκετ του Άρη λέγοντας: " Να δώσουμε συγχαρητήρια για την ομάδα μπάσκετ που προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Eurocup", και επανερχόμενος στα της ΠΑΕ είπε: " Οφείλω να πω ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για τον Άρη, τόσο οικονομικά, όσο και αγωνιστικά.

Σε τέτοιες περιόδους χρειάζεται συσπείρωση και όλοι μαζί να παλέψουμε για να τον ξαναβάλουμε στον ίδιο δρόμο. Είμαστε εδώ το παλεύουμε και πιστεύουμε ότι θα βγούμε από αυτή τη δύσκολη φάση, αν όλοι παλέψουμε ενωμένοι για το σύλλογο. Επιλογή μας ήταν η οικονομική εξυγίανση, γιατί αν σκεφτόμασταν τις περιστασιακές επιτυχίες, θα αντιμετωπίζαμε προβλήματα ως σύλλογος.

Αυτή μας την απόφαση την κάναμε πράξη. Το τονίσαμε από την αρχή, στόχος είναι πρώτα το καλό του συλλόγου το οποίο επιτάσσει να μην ξεκατινιαζόμαστε στα ραδιόφωνα, να δουλεύουμε και να αφήσουμε αυτούς που λένε ότι λένε, χωρίς απάντηση.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία όμως θα πω ότι υπάρχει προσπάθεια απομάκρυνσης του κόσμου και διάφορα λεγόμενα τα οποία δεν θα μείνουν αναπάντητα. Καλώ τον κ. Σκόρδα να σταματήσει αυτό που κάνει και να σταθεί δίπλα στην ομάδα, για εμάς ας λέει ότι θέλει. Έχουμε κάνει πολλά λάθη και είμαστε εδώ για να τα συζητήσουμε, αλλά η ανοχή και ασυλία τέλος.

Θα του κάνω τη χάρη να του απαντάω σε ότι λέει. Θα του κάνω τη χάρη να του δώσω τη δημοσιότητα που θέλει να πουλάει φύλλα και να έχει ακροαματικότητα. Είναι όμως καλύτερο να σταματήσει να λέει ψέματα, γιατί αλλιώς θα αρχίσω εγώ να λέω αλήθειες.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία όμως θα πω ότι υπάρχει προσπάθεια απομάκρυνσης του κόσμου και διάφορα λεγόμενα τα οποία δεν θα μείνουν αναπάντητα. Καλώ τον κ. Σκόρδα να σταματήσει αυτό που κάνει και να σταθεί δίπλα στην ομάδα, για εμάς ας λέει ότι θέλει.

Έχουμε κάνει πολλά λάθη και είμαστε εδώ για να τα συζητήσουμε, αλλά η ανοχή και ασυλία τέλος. Θα του κάνω τη χάρη να του απαντάω σε ότι λέει. Θα του κάνω τη χάρη να του δώσω τη δημοσιότητα που θέλει να πουλάει φύλλα και να έχει ακροαματικότητα. Είναι όμως καλύτερο να σταματήσει να λέει ψέματα, γιατί αλλιώς θα αρχίσω εγώ να λέω αλήθειες.

Επί Σκόρδα ήρθαν 77 ποδοσφαιριστές στον Άρη, αλλά πολλοί έφυγαν απλήρωτοι και τα χρέη τα επιβαρυνθήκαμε εμείς. Για τις 19 προσφυγές που έχουν γίνει στη FIFA, όχι μόνο αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε τεράστια ποσά, αλλά επιπλέον έχουμε μπει στη "μαύρη λίστα" της FIFA. Πλέον, για κάθε προσφυγή ή διεκδίκηση που γίνεται στη διεθνή ομοσπονδία, σε βάρος της ΠΑΕ Άρης, υπάρχει μια αρνητική προδιάθεση, επειδή έχουμε βεβαρημένο μητρώο.

Ενδεικτικά να σας πω ότι επιδικάστηκαν χρήματα στον Παλαθουέλος, που είχε κλείσει με 36.000 ευρώ, στον Γιόναν Γκαρσία, που του οφείλονταν 15.000 ευρώ και πήρε από τη FIFA τα τριπλάσια, στον Εσκουδέρο, που ζητούσε από την τότε διοίκηση 30.000 και τελικά κέρδισε από τη FIFA 70.000 ευρώ, ενώ καλύψαμε ένα υπόλοιπο 20.000 ευρώ προς τον Νασιμέντο Μπελέμ.

Για τον Θανάση Παπάζογλου, ο κ. Σκόρδας είχε απορρίψει πρόταση 500.000 ευρώ από την Ιταλία, στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του παίκτη, προσδοκώντας ότι θα κέρδιζε περισσότερα μέσα από τη διεκδίκηση τροφείων. Δεν σκέφτηκε ότι ο παίκτης είχε ήδη επαγγελματικό συμβόλαιο στον Άρη, συνεπώς δεν υπήρχαν τροφεία για την περίπτωση αποχώρησής του.

Ο Νίλτον Λεάο είχε απαίτηση 700.000 ευρώ για μείωση προσωπικότητας, ενώ θα μπορούσε να λήξει το θέμα τότε με 30.000 ευρώ. Αντί για 700 κάναμε διακανονισμό μαζί του, πληρώσαμε στα 120.000 ευρώ και ξεπεράσαμε τον σκόπελο.

Επίσης, εκκρεμεί ακόμα η προσφυγή του Μάρσιο Αμορόζο, ο οποίος επίσης επικαλέστηκε μείωση προσωπικότητας. Δεν θα υπήρχε περίπτωση να δικαιωθεί, αν τον είχε εξοφλημένο όταν ο παίκτης έφυγε αδικαιολόγητα από την ομάδα.

Για τον Τιάγκο Ζεντίλ δεν του πλήρωσαν το μισό συμβόλαιο, τελικά κέρδισε 70.000 από τη FIFA και πέρσι τον αναζητούσαμε εναγωνίως στην Πορτογαλία για να τον πληρώσουμε και να πάρουμε την αδειοδότηση. Ο Κίκε Ερνάντεθ, ως προπονητής τον οποίο απομάκρυνε, αλλά τον κράτησε ως τεχνικό σύμβουλο επί Σκόρδα, στοίχισε στη διοίκησή μας πάνω από 250.000 ευρώ. Ο βοηθός του, ο Μπαλεστέρος, άλλες 30.000 ευρώ. Ο Χουάν Κάρλος Ολίβα ζήτησε τα δεδουλευμένα του για να φύγει, δεν τα πήρε και προσέφυγε στη FIFA αξιώνοντας 150.000 ευρώ, ενώ ο συνεργάτης του κέρδισε άλλες 45.000 ευρώ.

Ο Ρονάλντο Γκιάρο προσέφυγε ζητώντας το υπόλοιπο του συμβολαίου του, ύψους 400.000 ευρώ, επειδή δημιουργήθηκε πρόβλημα όταν άργησε δύο ημέρες να επιστρέψει από την άδειά του. Τον φέραμε πίσω, με θετικά αγωνιστικά αποτελέσματα, απ΄ όσο μπορώ να έχω άποψη σε αυτό το κομμάτι. Ο Φελίπε Σανσόν επίσης πληρώθηκε από εμάς. Ο Χαβιέρ Κάμπορα που ήρθε το Γενάρη του 2009 είχε εισπράξει μόλις 10.000 από τις 150.000 ευρώ ως τον Ιούνιο, του προηγούμενου συμβολαίου του, όταν αναλάβαμε.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στοίχισε 95.000 ευρώ, ο συνεργάτης του Δημήτρης Μπουρουτζίκας άλλες 35.000 ευρώ.Ο Ρομπέρτο Μπατιόν έφυγε "χωρίς οφέλη για την ΠΑΕ", όπως ειπώθηκε, γιατί έπρεπε να δώσουμε 400.000 ευρώ στην προηγούμενη ομάδα του και σε μάνατζερ για να αποκτήσουμε τα δικαιώματά του και επιλέξαμε τελικά να μην δώσουμε αυτό το ποσό. Το κόστος της μπυραρίας "Beer FC" ήταν 175.000 ευρώ, την ώρα που όλες οι επιχειρήσεις πλέον είναι ζημιογόνες στην Ελλάδα.

Όλα αυτά σας τα λέω για να καταλάβετε πώς διαστρεβλώνει ο Σκόρδας την πραγματικότητα, επειδή έχει συνηθίσει να μην παίρνει απαντήσεις και να κάνει μονόλογο. Δεν νοείται να λειτουργεί ο Άρης σαν τα κόμματα, με αντιπολιτεύσεις.

Αν θέλετε να γίνουν εκλογές και ένα χρόνο νωρίτερα, αυτό είναι απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, αλλά πρέπει την επομένη των εκλογών να είναι όλοι ενωμένοι. Ή θα είναι με τον Άρη ο απλός κόσμος, ή θα είναι με τον Σκόρδα. Είναι τόσο σαφές το δίλημμα. Και στις επόμενες εκλογές, μπορεί να ψηφίσει όποιον υποψήφιο προτιμά.

Εμείς αν χάσουμε, δεν θα αντιδράσουμε όπως αντιδρά σήμερα ο κ. Σκόρδας. Πάνω από όλα είναι ο σύλλογος. Θα κινηθούμε όμως νομικά για διάφορα πράγματα που έχει πει ο κ. Σκόρδας, όχι επί προσωπικού, αλλά ως ΠΑΕ Άρης.

Σε ότι αφορά τον Χρήστο Βανγκέλι, που η Τσερνομόρετς του πρόσφερε τριπλάσιες αποδοχές δεν μπορούσαμε να του κόψουμε αυτή την ευκαιρία, παρά το γεγονός ότι χάσαμε έτσι έναν εξαιρετικό παίκτη και άνθρωπο. Εγώ ο ίδιος έλεγξα το συμβόλαιό του, επειδή δεν είχε μάνατζερ ο Χρήστος. Ο παίκτης μίλησε πρόσφατα στο ραδιόφωνο του συλλόγου και ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τον Γιώργο Ελευθερούδη για τη βοήθειά τους.

Εκείνη την στιγμή δέχθηκε στο κινητό του δύο μηνύματα από τον κ. Σκόρδα, τα οποία μου τα προώθησε ο παίκτης. Το ένα μήνυμα ήταν υβριστικό και ανέφερε επί λέξει: "Αντί να στείλεις τον Αθανασιάδη και τον Ελευθερούδη να πάνε να γαμ.... τους ευχαρίστησες. Τα λαμόγια πήγαν να σε δαγκώσουν, αλλά εσύ τους ευχαρίστησες κι από πάνω. Δεν το περίμενα από εσένα. Με στεναχώρησες"!

Εσείς οι Αρειανοί, πότε πριν το 2009 είχατε την ευκαιρία να δείτε τα στοιχεία της ΠΑΕ Άρης, ενδιάμεσους ισολογισμούς και όλα αυτά; Ο κ. Σκόρδας, μιλάει για Βόρεια Κορέα που ήταν ο μοναδικός που εκλεγόταν δια βοής και δια ανατάσεως της χειρός. Με μεγάλη ευκολία περνάει στην απέναντι πλευρά. Υβρίζει εκείνους που υμνούσε και το αντίστροφο.

Τα μέλη της λέσχης έχουν το προνόμιο να αποφασίζουν ποιοι πρέπει να διοικήσουν και έχουν το προνόμιο και την ευθύνη να εκλέγουν το ΔΣ της λέσχης που είναι ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΠΑΕ, όταν καταλάβουμε όλοι ότι αυτή είναι η πραγματικότητα και η έκφανση της αποδοκιμασίας προς τη διοίκηση πρέπει να εκφράζεται με τη ψήφο, τότε η λέσχη θα γιγαντωθεί ο κ. Σκόρδας λέει ότι η Λέσχη δεν εκφράζει τον Άρη και ότι υπάρχει νοθεία στις εκλογές, ξεχνάει ότι το 2009 η αδελφή του ήταν σε μια από τις κάλπες. Το 2011 υπήρχε διαφορετικό αποτέλεσμα.

Όπως καταλαβαίνετε είναι μια προσπάθεια εξευτελισμού των θεσμών από τον κ. Σκόρδα. Προχωράει σε προσωπικές ύβρεις προς το ΔΣ της λέσχης και σε εμάς που δεν μας αγγίζουν αλλά και σε αγωγές με προφανείς στόχους, όπως να βάλει κάποιον δικό του στη Λέσχη, για να έχει άμεση πληροφόρηση. Θεωρώ ότι τα 2,5 χρόνια που προσπαθήσαμε να μην απαντούμε, ήταν ο σωστός δρόμος αλλά κάποιοι δεν το έχουν εκτιμήσει.

Όταν ο κ. Σκόρδας έλεγε να κάνει ραδιόφωνο και έκανε μόνος του. διεκδικεί δια αντιπροσώπους την διοίκηση του Άρη έχουμε τον ΑΡΗΣ FM με τα καλά του και τα στραβά του. Έχετε καταλάβει ότι είναι το προπύργιο του Άρη ανεξαρτήτως διοικήσεων.

Πρέπει λίγο να σκεφτούμε τι γίνεται στον Άρη γιατί βρισκόμαστε προ των ευθυνών μας. Ήταν στη μια πλευρά που μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον σύνδεσμο και τον κ. Κόντη και μόλις είδε ότι πήγαιναν στραβά τα πράγματα πήγε στην άλλη πλευρά. Αυτόν τον άνθρωπο είναι λογικό ολόκληρος ο σύλλογος να τον έχει απέναντι του.

Ένα ακόμα θέμα που έθιξα, είναι πάγια αρχή μου να μη μιλάω για μεμονωμένους ανθρώπους και άτομα που θεωρούν τους εαυτούς τους ως εν δυνάμει παράγοντες στον Άρη, δεν θέλω να κατηγορήσω την ΑΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ του κ. Στεφανίδη αλλά ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι είναι ένα δούρειος ίππος, του Σκόρδα για να μπει στα κοινά του Άρη.

Ο κ. Στεφανίδης έστειλε επιστολή στη Λέσχη γατί δημοσιοποίησαν την αγωγή. Αν θέλουμε τον Άρη όπως ήταν παλιά, να το κάνουμε. Μίλησε ο κ. Στεφανίδης σε έμενα και έθεσε θέμα αξιοπιστίας. Ο δικός μου ο πατέρας τουλάχιστον δεν δήλωσε ότι είναι πρόεδρος του Άρη για να μπει δωρεάν στο γήπεδο. Είναι τρομερά επικίνδυνο να υπάρχουν κόμματα μετά από τις εκλογές. Δεν δικαιούται κανένας να μιλάει σαν κόμμα, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι.

Να ζητήσω συγνώμη για το ύφος αλλά κάποιες στιγμές επειδή πάρα πολλές φορές έχουμε νιώσει άσχημα και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, γιατί δημιουργεί πρόβλημα. Όλοι είναι υπόλογοι για τις πράξεις τους ή θα είναι με τον Άρη ή με τον Σκόρδα.

Αν θεωρούν ότι δεν είμαστε ικανοί να ψηφίσουν ένα άλλο ψηφοδέλτιο. Αν πάει καλά θα το χαρώ αν όχι όμως δεν θα τους κάνω αντιπολίτευση. Γιατί πάνω από όλα είναι ο Σύλλογος και όχι τα άτομα. Τότε θα ξεφύγουμε από την εσωτερική μιζέρια και θα πάει εκεί που όλοι τον επιθυμούμε".

"Οι φίλαθλοί μας να δείξουν εμπιστοσύνη"

Ακολούθησαν απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, Αθανάσιο Αθανασιάδη, σε ερώτηση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων προς το δημόσιο απάντησε: " Δεν μπορώ να προκαταβάλω πότε θα υπάρξει εξέλιξη. Γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος. Εφόσον δεν υπάρξει επιμήκυνση από πλευράς της Πολιτείας, η κατάσταση θα γίνει εξαιρετικά δυσχερής, όχι μόνο για μας αλλά για το σύνολο σχεδόν ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι πρόβλημα που αφορά σε ολόκληρο το αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας. Αυτό που ζητούμε ως χώρα για επιμήκυνση, να ισχύσει και εντός της χώρας για όλη την επιχειρηματική δραστηριότητα, κάτι που θα είναι προς όφελος όλων των πλευρών, κράτους και επιχειρήσεων.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια αύξησης των χορηγικών εσόδων και χρειάζεται κατανόηση από τον κόσμο για τις πραγματικά τραγικές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν. Πρέπει οι φίλαθλοί μας να δείξουν εμπιστοσύνη όχι στα πρόσωπα, αλλά στους θεσμούς".

Για τις διεθνείς επενδύσεις και το πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό είπε: " Θέλουμε να μεγιστοποιηθεί η εκμετάλλευση της δύναμης που εκπέμπει ο Άρης, έπειτα μάλιστα από τις διεθνείς επιτυχίες που είχε τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα που μας παρουσιάζεται. Πρόκειται για εταιρείες με έδρα το εξωτερικό, που ίσως σκέφτονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην Ελλάδα.

Κάποιοι κακεντρεχείς παρουσίασαν όμως τις πρόσφατες επαφές μας στη Μαδρίτη ως ταξίδι αναψυχής ή ως ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το el classico Ρεάλ - Μπαρτσελόνα, επίσης με την ευκαιρία της απουσίας μου στη Μαδρίτη ήταν λογικό να υπάρξει μια συνάντηση με παίκτη προσέφερε πολλά συνέβαλε στην αγωνιστική ανάταση της ομάδας, έγιναν γενικές κουβέντες που αφορούσαν ένα πλάνο σχέσεων που εξακολουθεί να υπάρχει. Μας είναι γνωστή η επιθυμία του για αποχώρηση του από τη Ράγιο Βαγεκάνο. Αν λυθούν κάποια δικαστικά θέματα και κάποια άλλα θα ήταν το ιδανικό να έρθει. Θέλει συνδυασμό παραμέτρων".

Για το τι θα γίνει εφόσον δεν βελτιωθεί η ρευστότητα της ΠΑΕ υποστήριξε: " Η έλλειψη ρευστότητας οφείλεται σε μείωση αλλά και υστέρηση εσόδων, λόγω της οικονομικής κρίσης. Μέχρι το τέλος της χρονιάς περιμένουμε χρήματα από τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες, εισπράξεις από πώληση εισιτηρίων κλπ., κάνοντας ορθολογική χρήση. Αν όλα πάνε στραβά και δεν έρθουν τα προσδοκώμενα έσοδα, μοιραία θα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τον αγωνιστικό σχεδιασμό στο τέλος της σεζόν, όχι μειώνοντας απαραίτητα ποιότητα ομάδας, αλλά προχωρώντας βέβαια σε εξορθολογισμό του μπάτζετ".

Για την καθυστέρηση στις πληρωμές των παικτών σημείωσε: " Για το ενδεχόμενο δυσμενούς εξέλιξης στο αγωνιστικό σκέλος, είχε προταθεί στους παίκτες το ενδεχόμενο μείωσης αποδοχών, το οποίο κατανόησαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία, με την προοπτική για καλύτερη εξυπηρέτηση των συμβολαίων τους".

Για τις περιπτώσεις των Νάτσο Γκαρσία και Κουλουχέρη, αλλά και για τις αποδεσμεύσεις παικτών επισήμανε: " Οι αποδεσμεύσεις έγιναν βάσει των εισηγήσεων του τότε προπονητή. Ο Κουλοχέρης δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό της ομάδας και έχουν γίνει ήδη οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες, προκειμένου η επιβάρυνση για την ΠΑΕ να είναι η μικρότερη δυνατή. Από τους 11 παίκτες για τους οποίους υπήρχε σχετική εισήγηση, αποχώρησαν οι 8, γιατί μια αποδέσμευση δεν εξαρτάται μόνο από τη δική μας πλευρά".

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Γιάκομπ και για την υπόθεση του Καστίγιο ήταν ξεκάθαρος πως: " Ο Γιάκομπ εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει συναίνεσε η ΠΑΕ και το θέμα έχει λήξει σε ότι αφορά το θέμα Καστίγιο είναι ένας παίκτης βασίστηκε μεγάλο κομμάτι στο μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού υπάρχει επικοινωνία παίκτη με διοίκηση και προπονητή για να βρεθούν τα αίτια για την αγωνιστική του προσφορά, ώστε να γίνει κάθε προσπάθεια για να αποκομίσει ο Άρης από την υπόθεση το μέγιστο δυνατό όφελος".

Για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου παραδέχθηκε ότι: " Είναι μια περίοδος που δίνει τη δυνατότητα για κάποιες διορθωτικές κινήσεις που ήδη προετοιμάζονται. Ο προπονητής έχει εικόνα και άποψη για το υλικό, αν γίνει προσπάθεια για να υπάρχει ένα καλύτερος καταμερισμός, τότε μια αναδιάρθρωση, μια καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του αγωνιστικού υλικού της ομάδας".

Για το στόχο της ομάδας στην φετινή χρονιά τόνισε: " Ο στόχος είναι κάτω υπό συγκεκριμένες συνθήκες, είναι εφικτός μπορούμε στο τέλος να προλάβουμε τους στόχους, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και πρέπει να δοθεί στο κύπελλο. Εμείς θα περιμένουμε τις υποδείξεις του προπονητή και θα δούμε αν μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις επιθυμίες του".

Σειρά είχανε ερωτήσεις στον Α' αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρη Σαρρή, με πρώτη για τις αποφάσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια και η απάντησή του ήταν: " Περιμένουμε την απόφαση του εφετείου στο Λάκκωμα όπως επίσης μετά από τρομερές προσπάθειες γενικώς έχει καθυστερήσει η SPORTVISION. οι δύο μεγάλες εκκρεμότητες που υπάρχουν από τις προηγούμενες χρήσεις υφίστανται ακόμα. Το λάκκωμα πρέπει όμως να το αντιμετωπίσουμε πιο γρήγορα".

Για το αν θα κινηθεί η ΠΑΕ Άρης δικάστηκα προς τον κ. Σκόρδα είπε: " Είχαμε πει ότι το συμφέρον της ομάδας απαιτεί να είμαστε ήρεμοι αλλά θα κινηθούμε πλέον νομικά για διάφορα που έχει πει ο κ. Σκόρδας για την ΠΑΕ μόνο και όχι για εμάς. Είναι μια δύσκολη διαδικασία".

Τον λόγο πήρε και ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης, σημειώνοντας: " Ήδη είναι σε ισχύ από φέτος και το financial fairplay εκτός από το σύστημα αδειοδότησης της UEFA. Ο Άρης δεν κλήθηκε για παρακολούθηση, αντίθετα με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, επειδή προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, διακανονίζοντας τις οφειλές που υπάρχουν.

Το financial fairplay δεν δίνει αδειοδότηση, αλλά μπορεί η πειθαρχική επιτροπή της UEFA να επιβάλει άλλες κυρώσεις. Φέτος λειτουργούν 20 από τα άρθρα του και τα υπόλοιπα τίθενται σε εφαρμογή από του χρόνου. Απομένει η Λίγκα να αποφασίσει αν οι κυρώσεις αυτές θα είναι υποβιβασμός, αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα κλπ., αλλά δεν θα έχουμε να κάνουμε με αποκλεισμό από την Ευρώπη. Γι’ αυτό το κομμάτι, υπάρχει το σύστημα αδειοδότησης.

Το αίτημα για επιμήκυνση των δόσεων προς την εφορία δεν είναι μόνο του Άρη, αλλά κατατέθηκε μέσω της ΕΠΟ. Αποτελεί αίτημα όλων των ΠΑΕ εκτός μίας, που δεν θέλω να πω ποια είναι, αλλά έχει 240 δόσεις. Ο υπουργός Οικονομικών, με τον οποίο υπήρξε συνάντηση, μας είπε ότι αν συμφωνήσει κι αυτή η ΠΑΕ που δεν δέχεται μέχρι στιγμής, η επιμήκυνση θα εφαρμοστεί".

Τέλος για το θέμα του γηπέδου, για φωτοβολταϊκά και τα τουρνικέ ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Αντώνης Ζαμπέτας, τόνισε: " Στις εκλογές παρακάλεσα τον κ. Στεφανίδη να μην χρησιμοποιούμε το γήπεδο ως πυροτέχνημα. Οι συνθήκες όμως είναι στο χειρότερο σημείο. Δεν υπάρχει φάκελος γηπέδου και μέχρι να συσταθεί και να γίνουν όλα τα βήματα, το τελευταίο είναι η χρηματοδότηση.

Έχει βρεθεί λύση της "ΑΡΗΣ Εμπορική" για τα φωτοβολταϊκά προκειμένου να υπάρχει αδειοδότηση και μετά να έχουμε την υλοποίηση. Τα τουρνικέ δυστυχώς η οικονομική κατάσταση συν της μείωσης των εσόδων που περίμενε η ΠΑΕ μας οδήγησαν στην αναστολή του έργου αυτού με στόχο ίσως την επόμενη χρονιά".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ