ΑΡΗΣ

Μιλίνκοβιτς: "Μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση"

Μιλίνκοβιτς: "Μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση"
Μιλίνκοβιτς INTIME SPORTS

Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς τόνισε πως τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Άρη αλλά με δουλειά και πίστη η ομάδα του μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα και να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά ίσα δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς μετά την ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό στο "Κλεάνθης Βικελίδης":

"Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι ομάδα που βρίσκεται σε φόρμα και ότι παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Το σημερινό παιχνίδι κρίθηκε στα δύο γκολ. Το πρώτο ήταν μόλις στο 6ο λεπτό, εμείς κάναμε κάποιες φάσεις που "μύριζαν" γκολ, δεν καταφέραμε όμως κάτι και έτσι το παιχνίδι τελείωσε με μία ήττα", ήταν η αρχική τοποθέτηση του Σέρβου τεχνικού.

Για το αν τον τρομάζει ότι ο Άρης είναι μόνος τελευταίος: "Δεν είναι ευχάριστο και δεν νιώθουμε άνετα σε αυτή τη θέση. Υπάρχουν όμως πολλά παιχνίδια ακόμα και όλα μπορούν να ανατραπούν. Πρέπει να πιστεύουμε και να δουλεύουμε".

Για τα εξωαγωνιστικά ζητήματα που απασχολούν την ομάδα, είπε: "Και όταν ο Άρης είχε κάποιες άτυχες διαιτησίες, προσπαθήσαμε να πούμε κάτι και να αντιδράσουμε. Έτσι και τώρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για άλλα προβλήματα. Είμαι προπονητής και βλέπω μόνο τα αγωνιστικά".

Για το πώς επηρεάζουν αυτά την ψυχολογία των παικτών του, τόνισε: "Η ερώτηση αυτή είναι γι’ αυτούς. Η δική μας προσπάθεια είναι όταν βρίσκονται στο γήπεδο να μην ασχολούνται τα διοικητικά. Νομίζω ότι έχουμε καταφέρει να τους κάνουμε να ασχολούνται μόνο με την προπόνηση και όσα συμβαίνουν στο γήπεδο".

Για το πρόβλημα που κρατάει τον Άρη τόσο καιρό χωρίς νίκη στην έδρα του, εξήγησε: "Το γεγονός ότι δεν έχει κερδίσει η ομάδα οχτώ μήνες από μόνο του λέει ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα και δεν φτάνει μία πρες κόνφερανς για να αναλυθούν".

Για το αν βρίσκεται δικαίως ο Άρης στην ουρά της βαθμολογίας ή αν αδικεί τον εαυτό του, δήλωσε: "Είναι πολύ σωστή και δύσκολη ερώτηση. Υπήρχαν παιχνίδια στα οποία ο Άρης θα μπορούσε να κερδίσει κάτι παραπάνω. Αν μιλάμε γι’ αυτά θα φανεί ότι θέλουμε να βγάλουμε την ευθύνη από εμάς. Αυτό δεν έγινε εκείνη τη στιγμή και τώρα βρίσκεται εκεί που βρίσκεται".

Για το πού οριοθετεί το βαθμολογικό όριο της παραμονής και αν μπορεί ο Άρης να πετύχει τις νίκες που χρειάζεται για να σωθεί, επισήμανε: "Υπολογισμούς έχουμε κάνει, ξέρουμε πόσους βαθμούς θέλουμε αλλά πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για να βγούμε από αυτή τη θέση. Είναι δύσκολο να πούμε ακριβώς βαθμούς. Θα παίξουμε και τα παιχνίδια που απομένουν και θα δούμε ενόψει του δεύτερου γύρου. Θα είναι σίγουρα πάνω από τους 33 βαθμούς".

Για το αν έχει σκεφτεί να τα παρατήσει ή είναι αποφασισμένος να το πάει ως το τέλος, ξεκαθάρισε: "Δεν μου έχει συμβεί ξανά τέτοια δύσκολη κατάσταση. Είμαι αποφασισμένος να παλέψω. Ούτε φοβάμαι ούτε σκέφτομαι ούτε σχεδιάζω να τα παρατήσω. Είμαι αποφασισμένος να μείνω ως το τέλος όσο με χρειάζεται ο Άρης. Αν κρίνει ο Άρης ότι έχω κάνει κάτι λάθος είμαι στη διάθεσή του".

Για τον Αγκάνθο υποστήριξε: "Τις δύο τελευταίες εβδομάδες έκανε περισσότερες προπονήσεις. Έδειξε θέληση να βοηθήσει την ομάδα. Το δεχτήκαμε αλλά φάνηκε ότι του λείπουν προπονήσεις. Πράγματι έχει πρόβλημα στο γόνατο και είναι ευχάριστο ότι θέλει να βοηθήσει όσο μπορεί. Μακάρι να έχει περισσότερες προπονήσεις και να βγάλει και παραπάνω λεπτά μέσα στο παιχνίδι".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ