ΑΡΗΣ

Ματέο Γκαρσία: "Επιστροφή στην Ευρώπη με τον Άρη"

SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Ο Ματέο Γκαρσία μιλά στο Sport24.gr, θέτει ως στόχο του Άρη την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εκφράζει τον ενθουσιασμό του για την ατμόσφαιρα των "κιτρίνων" και δηλώνει "ερωτευμένος" με τη Θεσσαλονίκη.

Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Ο Ματέο Γκαρσία βρέθηκε κοντά στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017, αλλά το deal με τον Παναθηναϊκό δεν έκλεισε. Έφθασε στη χώρα μας αυτό το καλοκαίρι που μας πέρασε (2018). Φρόντισε, μάλιστα, να μας συστηθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Με το "καλημέρα". Χωρίς ν' αφήσει χρόνο να κυλήσει. Χόρεψε στη βροχή, ένα Αυγουστιάτικο βράδυ στη Λαμία για την πρεμιέρα (δική του και του Άρη στην επιστροφή στη Super League). Έκανε το ίδιο - σε καλύτερες μετεωρολογικές συνθήκες - στο "Καυτανζόγλειο" για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο 21χρονος εξτρέμ γεννήθηκε στην Κόρδοβα της Αργεντινής. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της γενέτειράς του, Ινστιτούτο. Τα "λαγωνικά" (scouts) της Λας Πάλμας τον ανίχνευσαν και τον (μετ)έφεραν με συνοπτικές διαδικασίες στην Ισπανία.

SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Φόρεσε τη φανέλα της ομάδας από τα Κανάρια Νησιά. Αλλά, αλήθεια είναι, δεν απήλαυσε πλήρους εμπιστοσύνης. Πήγε στην Παμπλόνα και την Οσασούνα δανεικός, στη Μαδρίτη και την Αλκορκόν επίσης. Τώρα, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ματέο Γκαρσία μίλησε στο Sport24.gr. Για τον Άρη που επέστρεψε εκεί που ανήκει, για την πανέμορφη Θεσσαλονίκη, για τη "μικρή Αργεντινή" που μεταφέρεται νοητά και... μουσικά στις εξέδρες των γηπέδων, στα οποία αγωνίζονται οι "κίτρινοι".

Η συζήτηση ξεκίνησε χρονικά από... πίσω. Από τα μέσα του Ιουλίου. Ο Άρης με συνοπτικές διαδικασίες, έκλεισε το δανεισμό του από την ισπανική ομάδα. Ο Ματέο εξηγεί ότι μίλησε με τον συμπατριώτη του, Σέρχιο Αραούχο, όπως και με τον νυν "κιτρινόμαυρο", Μάρκο Λιβάγια. Ένα πράγμα ξεκαθαρίζει. Δεν δίστασε ούτε στιγμή.

"Ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίον μίλησα από τη Λας Πάλμας και τον ρώτησα για τον Άρη, ήταν ο Σέρχιο Αραούχο. Μου είπε τα καλύτερα. Μιλήσαμε με τους εκπρόσωπους μου Αλεχάντρο ντε Μπαρτόλο και Γκαμπριέλ Λετιέρι, οι οποίοι είχαν εργαστεί για να πάει ο Αραούχο στην ΑΕΚ. Εξάλλου, νομίζω ότι ήταν ο ίδιος τεχνικός διευθυντής (σ.σ Ντίνος Διαμαντόπουλος) που με ήθελε στον Παναθηναϊκό. Όταν έφθασε η πρόταση δεν το σκέφτηκα καθόλου. Αλλά, μίλησα και με τον Λιβάγια. Πέρυσι ήμουν κοντά στο να παίξω στην Ελλάδα. Είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό, αλλά ίσως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή".

Μπορεί η σεζόν μόλις να ξεκίνησε, αλλά... το τέλος της - όταν κι εκπνέει ο δανεισμός - σημαίνει επιστροφή στα Κανάρια Νησιά; Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ και νυν της "ουνιόν", Μανόλο Χιμένεθ, δεν τον είχε στα βασικά του πλάνα για την τρέχουσα σεζόν στη Segunda. Ο ίδιος πώς το βλέπει;

"Η Λας Πάλμας ήταν άτυχη την περυσινή σεζόν. Αυτήν, όμως, έχει πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην Primera. Είμαι στον Άρη ως δανεικός από τη Λας Πάλμας. Θα ήθελα να βρω την ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Εγώ, αυτή τη στιγμή σκέφτομαι τον Άρη. Όταν τελειώσει η σεζόν θα δούμε".

Ματέο Γκαρσία: "Επιστροφή στην Ευρώπη με τον Άρη"
EUROKINISSI SPORTS

Η χρονιά ξεκίνησε ονειρεμένα για τον Άρη. Δύο ματς, έξι βαθμούς. Τρία γκολ οι "κίτρινοι" στη Λαμία, δύο στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο την ΑΕΛ. Πραγματικά, θα μπορούσε να φανταστεί ο Ματέο Γκαρσία ιδανικότερη αρχή;

"Είμαι πολύ χαρούμενος για την αρχή που είχαμε με την ομάδα. Πάντα βοηθά να ξεκινάς με νίκες για τη συνέχεια. Είμαι ευχαριστημένος γι' αυτούς τους έξι πόντους. Αυτός είναι ο δρόμος, στον οποίο πρέπει να συνεχίσουμε να βαδίζουμε.

Η ομάδα είναι πολύ καλή. Το δείξαμε στην προετοιμασία και τα φιλικά της προετοιμασίας. Ο στόχος δεν είναι να κοιτάξουμε τόσο ψηλά. Αλλά, ματς με το ματς. Βέβαια κι έχουμε στόχο να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε την ομάδα στην Ευρώπη. Αυτό έχουμε στο μυαλό. Είναι νωρίς, αλλά τα πάμε καλά. Και ίσως στο τέλος της σεζόν να τα καταφέρουμε.

Το πρώτο ματς στη Λαμία ήταν ονειρεμένο. Ο καθένας προσπαθεί να τα πάει καλά. Τόσο ατομικά, όσο κι ομαδικά. Ήταν ονειρεμένη νύκτα. Πήραμε τους τρεις βαθμούς, ξεκινήσαμε με το δεξί. Πέτυχα το δεύτερο γκολ. Όλα ήταν τέλεια".

Τον είδαμε εξτρέμ, τον είδαμε δεκάρι, τον είδαμε κεντρικό μέσο! Άλλωστε, ο Πάκο Ερέρα θέλει συνεχή κίνηση κι αλλάζει συνεχώς θέσεις στους μεσοεπιθετικούς του. Δεν υπάρχει πιο κατάλληλος από τον Ματέο για να μας πει ποια είναι η φυσική του θέση.

"Μου αρέσει κι εμένα να παίζω σε πολλές θέσεις. Αλλά, στην τελική πιστεύω ότι είναι και πιο βολικό για την ομάδα. Η φυσική μου θέση είναι εξτρέμ. Αλλά και κεντρικά αν παίξω, μου αρέσει. Η φυσιολογική μου θέση, από από την οποία ξεκίνησα είναι εξτρέμ".

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το πρώτο στίγμα της επιστροφής του Άρη στην πρώτη κατηγορία δόθηκε στο "Καυτανζόγλειο". Με την ΑΕΛ, για τη δεύτερη αγωνιστική. Δεν ήταν στο "Κλεάνθης Βικελίδης", αλλά οι εικόνες μιας ατμόσφαιρας από ομάδα που επέστρεψε στη φυσική της θέση σκορπίζουν αισιοδοξία. Όσο για το ματς με το Λεβαδειακό (πρώτο στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για την τρέχουσα σεζόν), οι λέξεις του Αργεντινού περισσεύουν...

"Αυτό μου εξέπληξε από τη στιγμή που έφθασα στον Άρη, ήταν οι οπαδοί του. Ήλθα από την Ισπανία στον Άρη και δεν είχα συναντήσει κάτι τέτοιο. Μου θυμίζουν την ατμόσφαιρα στην Αργεντινή. Στο "Καυτανζόγλειο" η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη. Δεν ήταν στο "Κλεάνθης Βικελίδης", αλλά έμοιαζε σαν να ήταν. Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να τραγουδά ο κόσμος 90 λεπτά για έναν ποδοσφαιριστή.

Είμαι ανυπόμονος να παίξω στη φυσική μας έδρα. Παίξαμε σε ένα φιλικό (με την ΑΕΛ), αλλά είναι διαφορετικό να παίξεις ματς πρωταθλήματος στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Το περιμένω πώς και πώς. Αυτό είναι το θέμα συζήτησης μεταξύ μας".

Άρης και Μπόκα. Μπόκα κι Άρης. Σχέση δοκιμασμένη στο χρόνο, αμφίδρομη. Λίγο τα φιλικά, λίγοι οι παραδοσιακά ποδοσφαιρικοί (εσχάτως και διοικητικοί) των δύο ομάδων. Πώς βιώνει ένας Αργεντινός, μια ελληνοαργεντίνικη σχέση;

"Γνώριζα ότι ο Άρης έχει ειδική σχέση με την Μπόκα. Οι φωτογραφίες από το φιλικό της περυσινής σεζόν έκαναν το γύρο της Αργεντινής. Δεν έχω παίξει στην Μπόκα Τζούνιορς. Αλλά, μίλησα με τον Νίκο (Κολάσο) και μου το επιβεβαίωσε. Ακόμη κι από τα τραγούδια καταλαβαίνω τον λάτιν ρυθμό. Ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνω τα λόγια..."

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός συζήτησης ο "αρχιτέκτονας", Πάκο Ερέρα. Ο Ισπανός αφομοίωσε με το "καλημέρα" τη ψυχοσύνθεση" του Άρη. Και σαφώς το μικρό μεν, ποιοτικό δε, δείγμα φέρει τη "σφραγίδα" του.

"Έχουμε ένα προπονητή που έχει εμπειρία. Ήταν και ποδοσφαιριστής, οπότε έχει μπει στη θέση μας και γνωρίζει. Η επικοινωνία είναι πολύ καλή αυτή στιγμή, τόσο με τον προπονητή, όσο και με τους υπόλοιπους παίκτες. Από την προετοιμασία δείξαμε ότι είμαστε δυνατή ομάδα. Δεν έχει σημασία η εθνικότητα. Αργεντινοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Έλληνας, σημασία έχει η επικοινωνία και οι χαρακτήρες. Κι όλα πηγαίνουν περίφημα".

Θεσσαλονίκη. Ο Ματέο Γκαρσία έχει "ερωτευτεί" το νέο τόπο διαμονής του και δεν το κρύβει. Όχι μόνο, όμως, την πόλη. Και την ελληνική κουζίνα και τον freddo, που δεν περίμενε ποτέ να δοκιμάσει...

"Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο είναι η πόλη. Η Θεσσαλονίκη είναι πανέμορφη, έχει θάλασσα. Ποδοσφαιρικά, οι οπαδοί του. Ο Άρης έχει μεγάλη παράδοση. Έχω δοκιμάσει την ελληνική κουζίνα. Τρώτε πολύ κρέας. Όπως κι εμείς στην Αργεντινή. Αυτό που δεν φανταζόμουν ότι θα συναντήσω ήταν ο... κρύος καφές. Freddo, έχει γίνει το αγαπημένο μου, πλέον".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ