ΑΡΗΣ

Καρυπίδης: "Το λιγότερο επικίνδυνοι αυτοί που διοικούν την ΕΠΟ"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο πρόεδρος του Άρη, Θοδωρής Καρυπίδης, τόνισε κατά τη συνέντευξη Τύπου ότι θα ψάξει τους υπευθύνους για το ban ενώ επέρριψε τη μεγαλύτερη ευθύνη της ΕΠΟ. Στην ανάγκη ενός πιο ορθολογικού ρόστερ και μείωσης του μέσου όρους ηλικίας στάθηκε ο Άγγελος Χαριστέας.

Απολογιστική συνέντευξη Τύπου για τη σεζόν παραχώρησαν οι Θόδωρος Καρυπίδης και Άγγελος Χαριστέας. Ο πρόεδρος των κίτρινων επέρριψε την ευθύνη για το ban στην ΕΠΟ.

"Όσον αφορά στη κριτική που δέχομαι. Δεν έχω καμία ευθύνη για το ban. Είμαι ο τελευταίος που φταίει γι’ αυτό. Έκανα το ελάχιστο που μπορούσα. Δεν μπορώ όμως να βλέπω στημένα δημοσιεύματα, για να στρέψουν τον κόσμο εναντίον μου. Δεν πρέπει να ρίχνουν λάσπη και ψέματα, έχουν γίνει γραφικοί. Συνέχεια προσπαθούν να έχουν τον κόσμο του Άρη ανησυχώ.

Δεν ήμουν Αρειανός, ούτε γεννήθηκα Αρειανός. Όλοι έχουμε ένα παρελθόν, αλλά νιώθω Άρης, έχω δεθεί με τον κόσμο του Άρη. Θα προχωρήσω πολύ δυνατά. Δεν θα πω ψέματα στον κόσμο. Ό,τι λέω το κάνω. Θα κάνω τα πάντα να μη τους στενοχωρήσω. Στενοχωριέμαι πιο πολύ από αυτούς που μου κάνουν κριτική. Όσο είμαι εγώ στην ομάδα, θα έρθουν αποτυχίες, είμαι σίγουρος. Θα κάνω τα πάντα να πείσω και αυτούς που δεν έχουν πειστεί ότι ο Άρης είναι σε σίγουρα χέρια.

Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά αυτή που τελείωσε. Συνέβησαν και συμβαίνουν πρωτόγνωρα πράγματα, που δεν έχουμε ξαναζήσει. Αναφέρομαι στην πανδημία που έχει φέρει παρενέργειες στο ποδόσφαιρο και κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει. Ευτυχώς η κυβέρνηση έχει καλά αντανακλαστικά και προς το παρόν είμαστε ασφαλείας.

Είχαμε έντονα συναισθήματα, αλλά και αφέλεια από μεριά μας. Εγώ κρίνω ότι το πρόσημο είναι θετικό. Μας αφήνει πικρίες όπως ο αποκλεισμός από τη Μόλντε και από την ΑΕΚ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Τον στόχο μας, όμως, τον πετύχαμε. Βγήκε η ομάδα για δεύτερη σερί χρονιά στο Europa League και θέλααε να έχει μια καλή πορεία στο Κύπελλο, αλλά είχαμε και ατυχία και αφέλεια. Ήμουν σίγουρος ότι θα φτάσουμε στον τελικό, θα προσπαθήσουμε την επόμενη χρονιά να πάμε καλύτερα.

Πέσαμε έξω οικονομικά, όλες οι ομάδες έπαθαν ζημιά, αλλά ο Άρης ήταν ο πιο άτυχος. Μαζί με το κόψιμο της Nova που ήταν κοντά στο 20% και δεν μπορούσαμε να το αποφύγουμε κι έπρεπε σαν συνεργάτες να είμαστε δίπλα της, έφτασε τα 2,5 εκατ. Ευρώ. Μας έβγαλε εκτός προγραμματισμού, αλλά με κάποιες ΑΜΚ αντεπεξέλθαμε και τελείωσε η χρονιά ομαλά.

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα πληρώσουμε 1,2 εκατ. Ευρώ για τα εγκλήματα που έχουν κάνει προηγούμενες διοικήσεις. Ξέρετε καλύτερα από μένα ποιοι φταίνε. Εκτός από αυτούς που ξέρετε, υπάρχουν κι άλλα πράγματα να τρελαίνεσαι. Είχε δεδουλευμένα για 60.000 ευρώ και να του έχουν βάλει 300.000 ευρώ όρο για πρόωρη λύση συμβολαίου. Όλοι εκβίαζαν, δεν δεχόταν κανείς να συνεργαστεί, εκτός από τον Ουμπίδες. Όλοι οι άλλοι εκβίαζαν. Δεν περίμενα να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, με την πλάτη στον τοίχο. Η κυβέρνηση προσπάθησε να μας βοηθήσει, πίεσε πολύ τη FIFA, αλλά δεν ήταν δικό της θέμα. Ευχαριστώ τους κ.κ. Γεραπετρίτη και Δημητριάδη.

Να ζητήσω δημόσια συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου προς τον κ. Γεραπετρίτη, γιατί είχαμε μια έντονη κουβέντα. Ο καθένας πιστεύει ότι το δικό του πρόβλημα είναι το μεγαλύτερο και είχα μεγάλη έννοια. Κάποια στιγμή ξέφυγα και θέλω να ζητήσω συγνώμη.

Η ΕΠΟ έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Αυτοί που διοικούν την ΕΠΟ είναι επικίνδυνοι το λιγότερο. Ο νομικός μας σύμβουλος επισκέφθηκε τον κ. Μπάρτζη και αυτός είπε να μην ανησυχούμε και θα στείλει η ΕΠΟ. Απαντούσε η ΕΠΟ και έκλεινε το θέμα. Δεν ενημερωθήκαμε για τη θέση της FIFA που έλεγε ότι έπρεπε να κοινοποιηθούν οι αποφάσεις, για μένα υπάρχει δόλος και θα κινηθεί η ομάδα νομικά προς πάσα κατεύθυνση. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το ότι φτάσαμε εδώ πέρα για το ban οι κ.κ. Γραμμένος, Μπάρτζης, Δέδες και Δαβάκης. Καταφέραμε και λύσαμε το ban και προσπαθούμε να σχεδιάσουμε την ομάδα για να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα.

Για τη νέα σεζόν και τον προγραμματισμό είπε: “Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει λόγω του κορονοϊού. Συνεχίζουμε το ίδιο και λίγο μεγαλύτερο μπάτζετ. Έχουμε έναν κορμό, κρατήσαμε αυτούς που θέλουμε, όσοι δεν μας ενδιέφεραν, τους αφήσαμε. Αυτοί που ενδιαφέρθηκαν για την ομάδα, το είδαμε στα playoffs και θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που έμειναν και άφησαν τις διακοπές τους για να παίξουν.

Κάποιοι άλλοι εκβίαζαν λόγω του ban και γι’ αυτό μείναμε με 10 και 11 παίκτες, γιατί δεν θέλαμε να πληρώνουμε του χρόνου το κρέας… ψάρι. Ζητήσαμε μια μείωση στα συμβόλαια 15% και να πάρουν τα λεφτά τους σε δύο δόσεις. Εμείς ότι υποχρεώσεις έχουμε θα τις καλύψουμε. Ολα εδώ πληρώνονται. Σε αυτή τη ζωή συναντιόμαστε τουλάχιστον δύο φορές.

Έχουμε βγάλει τα διαρκείας, ευχαριστούμε και αυτούς που πήραν και αυτούς που θα πάρουν. Η δύναμη του Άρη είναι ο κόσμος του, τους έχουμε ανάγκη. Έχουμε τον κόσμο, το τηλεοπτικό και τον Καρυπίδη. Αυτοί βάζουν λεφτά, κανείς άλλος. Εδώ ακούμε ότι είμαστε διαχειριστές, θα τρελαθούμε κιόλας".

Για το γήπεδο είπε: "Γίνεται προσπάθεια για το γήπεδο, έγινε συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα, για να προχωρήσουμε για την ανακατασκευή του γηπέδου. Θα γίνει αυτό σε τρεις φάσεις. Έχουμε επισκεφθεί την ΓΓΑ και το τεχνικό τμήμα και δουλεύουμε για να πάρουμε την αδειοδότηση του γηπέδου και σύντομα θα υπάρξει μια παρουσίαση. Πρώτα θα γκρεμιστεί η θύρα 2 με διόροφη κερκίδα, μετά τα πέταλα και μετά οι θύρες 7-9. Το έργο θα κοστίσει 30 εκατ. Ευρώ, θα δούμε τι θα πάρουμε από τη περιφέρεια και τα υπόλοιπα θα τα χρηματοδοτήσει η εταιρεία μας.

Δεν ήμουν Αρειανός, ούτε γεννήθηκα Αρειανός. Όλοι έχουμε ένα παρελθόν, αλλά νιώθω Άρης, έχω δεθεί με τον κόσμο του Άρη. Θα προχωρήσω πολύ δυνατά. Δεν θα πω ψέματα στον κόσμο. Ότι λέω το κάνω. Θα κάνω τα πάντα να μη τους στενοχωρήσω. Στενοχωριέμαι πιο πολύ από αυτούς που μου κάνουν κριτική. Όσο είμαι εγώ στην ομάδα, θα έρθουν αποτυχίες, είμαι σίγουρος. Θα κάνω τα πάντα να πείσω και αυτούς που δεν έχουν πειστεί ότι ο Άρης είναι σε σίγουρα χέρια".

ΧΑΡΙΣΤΕΑΣ: "ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟ ΡΟΣΤΕΡ, ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΗΛΙΚΙΑΣ"

Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, Άγγελος Χαριστέας, στάθηκε στη σημασία ενός πιο ορθολογικού ρόστερ, αλλά και την ανάγκη να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας. Θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για την ομάδα των τριών επομένων ετών και έκανε ιδιαίτερη μνεία στους Χουλιάν Κουέστα και Χαβιέρ Ματίγια.

"Ευχαριστώ τον κ. Καρυπίδη, αυτός μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω στον Άρη. Έπρεπε να περάσουν επτά χρόνια για να με εμπιστευτεί κάποιος άνθρωπος. Σήμερα ίσως να μη καθόμασταν εδώ για να μιλάμε για πλάνα, αν ο ίδιος δεν είχε πληρώσει λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν. Εγώ είμαι εδώ από πολύ μικρή ηλικία και σας διαβεβαιώ ότι είναι πιο Αρειανός από κάποιους άλλους που το παίζουν Αρειανοί. Αυτός ο μήνας ήταν ολοκληρωτικά δικός σου, έσωσες την ομάδα από σοβαρά προβλήματα.

Αυτά τα προβλήματα έχουμε συνέπεια και στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Το ban δυσκόλεψε τον σχεδιασμό και του Ιανουαρίου και των τελευταίων εβδομάδων. Είχαμε κάνει ένα πρώτο πλάνο που είχε παίκτες από το φετινό ρόστερ και κάποιους άλλους που είδαμε μέσα από το σκάουτινγκ ότι πληρούν τις προδιαγραφές. Κάποιους τους χάσαμε λόγω ban, αλλά ήμασταν προετοιμασμένοι για το εναλλακτικό πλάνο.

Σχεδιάζουμε ένα πλάνο διετίας, να διατηρήσουμε έναν κορμό παικτών που είχαν την επιτυχία τη φετινή και με κάποιες προσθήκες να κάνουμε ένα ορθολογικό ρόστερ και όχι αυτό που βρήκα πέρσι. Να είναι πλήρες, να μη ξεφεύγει στον αριθμό και να είναι και οικονομικά ορθολογικό. Εγώ θεωρώ υπεύθυνο τον εαυτό μου για τα επόμενα τρία χρόνια, ανεξάρτητα αν θα είμαι ή όχι.

Πρέπει να ρίξουμε τον μέσο όρο ηλικίας, να δώσουμε ευκαιρίες σε πιτσιρικάδες, γιατί απέδειξαν ότι αξίζουν μια ευκαιρία. Στόχος μας είναι και η περισσότερη ελληνοποίηση. Οι Έλληνες από το πρώτο ράφι είτε παίζουν σε μεγάλες ομάδες ήδη, είτε είναι στο εξωτερικό. Σας ενημερώνω ότι το όνομα του Άρη κάνει θραύση.

Το βασικότερο κομμάτι που θέλω και πρέπει να κάνουμε είναι η οργάνωση. Έχει πολύ δρόμο αυτό. Πρέπει η ομάδα να χτίσει. Να έχει το δικό της τιμ και όχι ανάλογα με τις ορέξεις του κάθε προπονητή, να αλλάζουν πρόσωπα.

Θα πρέπει ο κάθε προπονητής να λειτουργεί μέσα από συγκεκριμένα πρωτόκολα λειτουργίας και θα είμαι εγώ υπεύθυνος αρχικά και μετά ο προπονητής.

Η ομάδα κάνει κινήσεις. Ο Χουλιάν (Κουέστα) και ο Χαβιέ (Ματίγια) ανανέωσαν και έδειξαν ότι γουστάρουν τον Άρη. Όποιος κοιτάζει τα λεφτά και όχι το πρότζεκτ για μένα ακυρώνεται. Το θέμα είναι ότι πρέπει οι παίκτες να έρχονται εδώ και να γουστάρουν. Ο Άρης δημιουργεί υπεραξίες. Έρχονται εδώ… καμμένοι και δεχόμαστε προτάσεις. Έγινε σωστή δουλειά φέτος, θα γίνει ακόμα πιο σωστή δουλειά. Κάνουμε σωστές κινήσεις και όχι πανικού, γιατί έχει γίνει σωστή προεργασία. Ο Άρης δεν θα ψωνίσει από το πανέρι. Τελειώσαν αυτά.

Οι παίκτες που έρχονται γουστάρουν να έρθουν και είναι value for money. Βρίσκομαι στην ιδιαίτερη χαρά να πω ότι θα έχουμε ανακοινώσεις σύντομα. Σήμερα το μεσημέρι άνοιξε το σύστημα για τον Άρη από τη FIFA. Στόχος μας είναι να έχουμε την 25μελη ομάδα όχι στις 13/8 που θα πάμε στα 3-5 Πηγάδια, αλλά τουλάχιστον να έχουμε τον κορμό μας. Ψάχνουμε εμείς τους ποδοσφαιριστές, ξέρουμε τι θέλουμε, δεν μας ψάχνουν αυτοί. Εύχομαι να έχουμε μια πολύ καλή χρονιά, χωρίς προβλήματα. Να λείψουν οι αφέλειες και να είμαστε υγιείς."

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ