ΑΡΗΣ

Η απειλή της FIFA στην ΕΠΟ λόγω Άρη

Η απειλή της FIFA στην ΕΠΟ λόγω Άρη

Το Sport24.gr καταγράφει το χρονικό μέχρι τη νέα "καμπάνα" της FIFA στον Άρη και αποκαλύπτει την απειλή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας προς την ΕΠΟ.

Στις 13 Ιανουαρίου 2020 η FIFA απέστειλε έγγραφο στην ΕΠΟ, μέσω του οποίου ενημέρωσε πως η ΠΑΕ Άρης τιμωρείται με ποινή απαγόρευσης μεταγραφών τον Ιανουάριο εξαιτίας οφειλών οι οποίες αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για χρήματα που οφείλονται, μαζί με τις προσαυξήσεις, σε τρεις παίκτες και έναν μάνατζερ. Ο λόγος για τους Κρίστιαν Πορτίγιο, Ντιόγκο Σιστόν και Χαβιερ Ούμπιδες, καθώς και τον μάνατζερ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού του Ατρομήτου, οι οποίοι κατήγγειλαν την "κίτρινη" ΠΑΕ στη FIFA, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Πρόκειται για οφειλές που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν και τα οποία δεν προέκυψαν από την τωρινή διοίκηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ

Εκείνο το διάστημα, λοιπόν, τον Ιανουάριο, προέκυψε ζήτημα με την περίπτωση του Φιορίν Ντουρμισάι, ο οποίος είχε αποκτηθεί τον Γενάρη από τον Άρη. Ο δανεισμός του στη Μπέβερεν διεκόπη και από τον Ολυμπιακό που ανήκε, υπέγραψε στους "κίτρινους".

Είχε μάλιστα προλάβει να παίξει κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη προτού "σκάσει" το έγγραφο από τη FIFA. Τελικά το δελτίο του 23χρονου επιθετικού εκδόθηκε. Τέσσερις μέρες μετά, ωστόσο, η Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ, ανακάλεσε το δελτίο του Ντουρμισάι, διορθώνοντας το "λάθος" που είχε γίνει νωρίτερα, με βάση την απόφαση της FIFA.

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ

Ο Άρης, όμως, όπως είχε το δικαίωμα να κάνει, προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας, περιμένοντας να δικαιωθεί ώστε να αποδείξει ότι η νυν ΠΑΕ δεν έχει καμία σχέση με την παλιά ΠΑΕ των χρεών, που βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο δικαίωσε την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αναγνώρισε ότι η νυν ΠΑΕ δεν είναι συνέχεια της παλιάς και ως εκ τούτου επετράπη στον Ντουρμισάι να αγωνιστεί. "Επόμενος στόχος μας είναι η οριστική άρση του "ban" της FIFA για το όποιο συνεχίζονται οι πολυεπίπεδες ενέργειες" ανέφερε μετά τη δικαίωση ο Άρης, που θα μπορούσε να κάνει μεταγραφές εντός των συνόρων, αλλά όχι και προσθήκες από το εξωτερικό.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕ ΒΑΡΥΤΕΡΗ ΠΟΙΝΗ Η FIFA

Και φτάνουμε στο σήμερα, οπότε και έρχεται η FIFA να επιβάλλει βαρύτερη "καμπάνα" στον Άρη. Του αφαίρεσε το δικαίωμα να προχωρήσει σε μεταγραφές είτε εντός είτε εκτός των συνόρων για ένα χρόνο, επειδή και αυτός και η ΕΠΟ δεν συμμορφώθηκαν με την πρώτη απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Γι' αυτόν τον λόγο επέβαλαν μεγαλύτερη ποινή. Η FIFA τους τελευταίους μήνες έχει σκληρύνει τη στάση της στο θέμα παλιάς - νέας ΠΑΕ. Θεωρεί με άλλα λόγια πως αυτή τη στιγμή η παλιά ΠΑΕ είναι συνέχεια της νυν. Το ακριβώς αντίθετο θα πρέπει να αποδείξει στο CAS ο Άρης για να δικαιωθεί και να αρθεί η ποινή.

ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Και κάτι ακόμη που έχει σημασία. Στο έγγραφο που έστειλε η FIFA για την ποινή στον Άρη, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία με τη σειρά της τιμωρήθηκε με πρόστιμο 500.000 ελβετικών φράγκων, απειλείται μέχρι και με αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της FIFA, αν δεν συμμορφωθεί με αυτήν την απόφαση.

Ο πρόεδρος του Άρη, Θόδωρος Καρυπίδης, ανέφερε το πρωί του Σαββάτου (9/5): "Δυστυχώς για τον Άρη, αλλά και για εμένα προσωπικά, τα λάθη του παρελθόντος βάζουν εμπόδια στην προσπάθειά μας. Απ’ ότι φαίνεται δεν είναι εύκολο να απαλλαγούμε από τα βαρίδια των “αμαρτωλών χρόνων”, αλλά έχω τη βεβαιότητα ότι θα συμβεί αυτό το επόμενο διάστημα. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Η νεότερη εξέλιξη, σε ό,τι αφορά το ζήτημα του ban της FIFA, δεν μας ξάφνιασε. Ήταν κάτι που περιμέναμε γιατί αποτελούσε μέρος της όλης διαδικασίας, ώστε να φτάσουμε στο CAS, όπου είμαι πεπεισμένος ότι θα δικαιωθούμε. Προσφεύγουμε άμεσα στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο και με τα ακλόνητα επιχειρήματα που διαθέτουμε θα βρούμε το δίκιο μας. Οι φίλαθλοι του Άρη να κλείσουν τα αυτιά τους στα σενάρια καταστροφολογίας που διοχετεύουν ήδη αυτοί που ενοχλούνται από την παρουσία μας τα τελευταία χρόνια. Να μην ανησυχούν για την επόμενη μέρα του Άρη. Θα βγούμε πιο δυνατοί και από αυτή τη δοκιμασία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Άρης: Απαγόρευση μεταγραφών για ένα χρόνο στους κίτρινους
Καρυπίδης: "Κλείστε τα αυτιά σας στην καταστροφολογία"
TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ