ΑΡΗΣ

Γράμμα του Ιντέγε στο Sport24.gr: "Φαίνεται ότι είναι έγκλημα να είσαι μαύρος"

SUPERLEAGUE / ¡« - ¡ (÷¡÷¡: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ¡« - ¡ (÷¡÷¡: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Μπράουν Ιντέγε μέσα από ένα γράμμα του στο Sport24.gr, γράφει για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικούς, το ρατσισμό και ζητά να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι του αθλητισμού παίρνουν θέση για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικό στη Μινεσότα.

Ο επιθετικός του Άρη, Μπράουν Ιντέγε, σε ανοικτή επιστολή τους προς τους αναγνώστες του Sport24.gr γράφει για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού, το ρατσισμό και ζητά να πληρώσουν οι αστυνομικοί που προκάλεσαν τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

"Είναι πολύ λυπηρό να βλέπω αυτό που συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Σε κάνει να νιώθεις λες και είναι έγκλημα που είσαι μαύρος στα μάτια μερικών ανθρώπων.

Αυτό που έγινε στον Τζορτζ Φλόιντ αποδεικνύει ότι το να είσαι μαύρος είναι έγκλημα.

Δεν είναι η πρώτη, δεύτερη ή τρίτη φορά που συμβαίνει αυτό.

Αυτοί οι αστυνομικοί πρέπει να πληρώσουν γι' αυτό που έκαναν. Πρέπει να πληρώσουν για να δουν ότι δεν είναι φυσιολογικό να παίρνεις τη ζωή του άλλου με τέτοιο τρόπο.

Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο της οικογένειας του Τζόρτζ Φλόιντ.

RIP Τζορτζ Φλόιντ"

Ιντέγε Μπράουν

O ΛεΜπρον Τζέιμς είχε κάνει την αρχή και πήρε θέση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ακολούθησαν οι Στιβ Κερ, Ντουέιν Γουέιντ, Ντομινίκ Γουίλκινς, Μάτζικ Τζόνσον, Ενές Καντέρ από το NBA, αλλά και o Νικ Κύργιος από το τένις ήταν ανάμεσα σε αυτούς που έστειλαν τα δικά τους οργισμένα μηνύματα μέσω social media.

Ο Αμερικανός μέσος της Σάλκε, Γουέστον ΜακΚένι, φόρεσε περιβραχιόνιο με μήνυμα που ζητά ν' αποδοθεί δικαιοσύνη για δολοφονία του συμπατριώτη του, με μπλούζες που έφεραν μηνύματα εμφανίστηκαν οι παίκτες της Ντόρτμουντ, Τζόρνταν Σάντσο και Ασράφ Χακίμι.

Το απόγευμα της Κυριακής (31/5) ο επιθετικός της Γκλάντμπαχ, Μάρκους Τουράμ, πανηγύρισε γονατιστός όπως ο αθλητής του NFL, Κόλιν Κάπερνικ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία, περνώντας μήνυμα κατά του ρατσισμού, ενώ τη Δευτέρα και η Λίβερπουλ έβγαλε ομαδική συμβολική φωτογραφία για τον ίδιο λόγο.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ