ΑΡΗΣ

Ένινγκ: "Ετοιμάζουμε τον Δεληζήση για δεύτερο τερματοφύλακα"

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γερμανός προπονητής του Άρη, Μίχαελ Ένινγκ, αποκάλυψε πως ο αμυντικός, Γιώργος Δεληζήσης, θα είναι η δεύτερη λύση στη θέση του τερματοφύλακα πίσω από το Απόστολο Τσιλιγγίρη για τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Ο Γερμανός προπονητής του Άρη, Μίχαελ Ένινγκ μίλησε στη NOVA ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης της 11ης αγωνιστικής της Super League 1 με την ΑΕΚ, αποκαλύπτοντας πως ο Γιώργος Δεληζήσης θα είναι η εναλλακτική λύση για τη θέση του τερματοφύλακα, πίσω από το νεαρό, Απόστολο Τσιλιγγίρη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το τι αλλάζει με την απουσία του Σούντγκρεν:

"Είναι πρόσφατο περιστατικό, δεν είχαμε χρόνο να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε, υπάρχουν επιλογές, ίσως αλλάξουμε την τακτική μας, ίσως τοποθετήσουμε έναν άλλον ποδοσφαιριστή κανονικά στη θέση του, δεν μπορώ να πω κάτι, μπορεί και να μη θέλω. Υπάρχει βεβαίως και το ενδεχόμενο να παίξουμε με άλλο σχηματισμό στην άμυνα. Το πιθανότερο είναι πως δεν θα αλλάξουμε τακτική, μελλοντικά πάντως είναι καλό να ξέρει η ομάδα να παρατάσσεται με διαφορετικούς σχηματισμούς".

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος:

"Η διακοπή μας έκανε καλό, είχαμε ένα δυνατό φιλικό, γνώρισα καλύτερα τους παίκτες μου, ο Βέλεθ είναι πανέτοιμος, κρίμα για τον Τόνσο, ήταν σε καλή κατάσταση, σε γενικές γραμμές όλα είναι αντιμετωπίσιμα. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι να βρούμε δεύτερο τερματοφύλακα, αυτό μας απασχόλησε καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας".

Για τη θέση του τερματοφύλακα:

"Κατ’ αρχάς δεν είναι έτοιμος ο Κουέστα, επομένως ετοιμάζουμε τον Δεληζήση για δεύτερο τερματοφύλακα, είναι σωματώδης, ο Τσιλιγγίρης είναι έτοιμος και θέλω να τον δω στην εστία μας. Εάν έρθει η έσχατη των περιπτώσεων, τότε θα χρησιμοποιήσουμε τον Δεληζήση, αλλά δεν θέλω να το σκέπτομαι, απλώς έπρεπε να τον προετοιμάσουμε ψυχολογικά".

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ:

"Επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι μας, θέλω να δω τον Άρη να παίζει καλά, θέλουμε να πάρουμε αποτέλεσμα, έχουμε κίνητρο, το ματς έχει μεγάλη σημασία για τον κόσμο. Τα προβλήματα που έχουμε θα μας κάνουν να είμαστε πιο «δεμένοι», βεβαίως και η ΑΕΚ έχει τα δικά της προβλήματα, σίγουρα η ψυχολογία θα παίξει μεγάλο ρόλο".

Για τον Τσιλιγγίρη:

"Όταν κάποιος έχει επιθυμία να γίνει επαγγελματίας, τότε περιμένει αυτή τη στιγμή και προετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα του. Για παράδειγμα, ο Ίκερ Κασίγιας κάπως έτσι έκανε ντεμπούτο σε αγώνα Champions League. Αυτό που βλέπω είναι πως ο Τσιλιγγίρης είναι έτοιμος. Για τη θέση του τερματοφύλακα, υπήρχαν αρκετοί παίκτες που προσφέρθηκαν, ο Σόουζα κι ο Ιντέγε ήταν υποψήφιοι, αλλά αποφασίσαμε πως ο Δεληζήσης είναι ο καταλληλότερος".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ