ΑΡΗΣ

"Δεν θέλουν τον Άρη στη Football League"

"Δεν θέλουν τον Άρη στη Football League"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι νομικοί του Άρη χαρακτήρισαν ακυρωτέα την απόφαση της Football League να γίνει πρωτάθλημα με 18 ομάδες, κάνοντας λόγο για εξυπηρέτηση συμφερόντων. Τι απάντησε η δικηγόρος της διοργανώτριας, Κατερίνα Αργυρίου. Βγαίνει η απόφαση.

"Η αυξομείωση ομάδων ισχύει από την μεθεπόμενη περίοδο. Στις 10/6 η ΕΠΟ γνωρίζοντας το έγγραφο της Νίκης βόλου για αποχώρηση είπε 20 ομάδες. Η αλλαγή στον ΚΑΠ που προβλέπει να μην συμπληρώνονται τα κενά ήταν με βούληση για την επόμενη αγωνιστική περίοδο" υποστήριξε ο δικηγόρος του Άρη, Χρήστος Γρόλλιος, στο περιθώριο της προσφυγής των "κίτρινων" στο Διαιτητικό, με την οποία ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα να παίξουν στη Football League.

Ο Γρόλλιος έβαλε στο τραπέζι και μια άλλη διάσταση: " Η απόφαση της Football League είναι ακυρωτέα γιατί οδηγεί σε αυξηση των ομαδων της γ' εθνικής η σμυμμετοχή της Νίκης Βόλου και του ΟΦΗ". Ακόμη, επικαλέστηκε τη γνωμοδότηση που παρουσίασε από τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, η οποία υποστηρίζει ότι το πρωτάθλημα πρέπει να διεξαχθεί με 20 ομάδες, έγγραφο που η Εφέσεων χαρακτήρισε απλή ερμηνεία του ΚΑΠ που δεν μπορεί να δεσμεύσει την κρίση της Επιτροπής.

Πρόσθεσε: " Έχει την υπογραφή του κυρίου Γκιρτζίκη και του νομικού της ΕΠΟ Βασίλη Σαράκη και αναφέρει ότι η διάταξη του ΚΑΠ για μη συμπλήρωση των κενών δεν δύναται να ισχύσει από την περίοδο 2015-16 αλλά από τη σεζόν 2016-17". Ανέφερε ότι παρόμοιες αποφάσεις από την ΕΠΟ πάρθηκαν σε θέματα που προέκυψαν στην ΕΠΣ Ηρακλείου και ΕΠΣ Εύβοιας.

Ο έτερος δικηγόρος του Άρη Σπυρίδων Χριστοφορίδης, χαρακτήρισε την κίνηση της Football League για πρωτάθλημα 18 ομάδων "απόφαση συμφερόντων". "Είναι απόφαση παραγόντων που δεν θέλουν τον Άρη για ανταγωνιστικούς λόγους" ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Αργύρης Λίβας.

"Κάποιοι δεν θέλουν τον Άρη στην κατηγορία αυτή" υποστήριξε ο δικηγόρος του Παναργειακού Λάκης Σημαιοφορίδης και εξήγησε: "Με το νέο ΚΑΠ σε λιγο δεν θα υπάρχουν ομάδες αφού δεν θα συμπληρώνονται τα κενά".

Από την πλευρά της η δικηγόρος της Football League Κατερίνα Αργυρίου υποστήριξε ότι δεν μπορεί ερασιτεχνικό σωματείο να προσφεύγει κατά επαγγελμαστικής απόφασης. "Εδώ ο Άρης ήρθε σαν να προσφεύγει σε τέταρτο βαθμό αφού η υπόθεση κρίθηκε δύο φορές στην Εφέσεων. Ορθώς αποφασιστηκε ότι η διαταξη ισχύει από επόμενη περίοδο. Θεωρήσαμε ότι δεν θα έπρεπε να συμπληρωθούν οι ομάδες" είπε και συμπλήρωσε. " Οντως ειπαμε για πρωτάθλημα 20 ομάδων μέσα στην προθεσμια όμως δήλωσαν 18. Εφαρμόσαμε τον ΚΑΠ που ήδη είχε εγκριθεί και αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε στην συμπλήρωση των κενων".

Η απόφαση του Διαιτητικού για την προσφυγή του Άρη και των άλλων τριών δευτεραθλητών της Γ' Εθνικής, που ζητούν να παίξουν στη Football League, θα βγει το βράδυ της Πέμπτης (3/9).

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ