ΑΡΗΣ

Δεληζήσης: "Πρωταθλητής ο Άρης, η καλύτερη ομάδα"

FOOTBALL LEAGUE / ΑΡΗΣ - ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM)
Δεληζήσης MOTIONTEAM

Ο αρχηγός του Άρη, Γιώργος Δεληζήσης, ανέλυσε στο Sport24.gr τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να μείνει από τη νέα σεζόν στη Super League, δήλωσε ότι εφέτος είναι η καλύτερη από τις υπόλοιπες και υποστήριξε ότι αυτή θα πάρει το πρωτάθλημα και όχι ο ΟΦΗ.

Ο Γιώργος Δεληζήσης είναι από τους ποιοτικότερους κεντρικούς αμυντικούς των τελευταίων ετών στη Football League. Όποια ομάδα ήθελε να κάνει πρωταθλητισμό και να εξασφαλίσει άνοδο, επέλεγε τον Κοζανίτη στόπερ. Έτσι έγινε και το καλοκαίρι με τον Άρη.

Πόνταρε πάνω του και ο αρχηγός των "κιτρίνων" τους οδηγεί στη Super League. Έχοντας παίξει στα 24 από τα 25 ματς, ο 30χρονος σέντερ μπακ έχει βάλει τρία γκολ που έχουν χαρίσει εννέα βαθμούς. Σημείωσε το νικητήριο γκολ απέναντι στην Παναχαϊκή (2-1), αλλά και αυτά κόντρα σε Σπάρτη (1-0) και Δόξα Δράμας (1-0).

Ο Δεληζήσης μίλησε στο Sport24.gr για τη νέα άνοδο που κατακτά στην καριέρα του (το έχει πετύχει δύο φορές με τον Απόλλωνα Σμύρνης, από τη Football League στη Super League), υποστήριξε ότι ο Άρης είναι η καλύτερη ομάδα του εφετινού πρωταθλήματος και ότι στο τέλος θα πάρει το πρωτάθλημα κατακτώντας την πρώτη θέση.

Ύστερα από σειρά ετών στη δεύτερη κατηγορία, παραδέχτηκε ότι βαρέθηκε να αγωνίζεται σε αυτή και εξέφρασε την ελπίδα του να τερματίσει την καριέρα του στη Super League, στην οποία έπαιξε την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 με τον Απόλλωνα Σμύρνης (29 συμμετοχές, 3 γκολ).

ΟΦΗ - ΑΡΗΣ / FOOTBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Δεληζήσης EUROKINISSI SPORTS

-Μια ακόμη επικείμενη άνοδος για εσένα. Πώς αισθάνεσαι που ως αρχηγός αυτής της ομάδας κατακτάς άνοδο στη Super League;

"Μια άνοδος σου προφέρει πάντα ευχάριστα συναισθήματα. Ειδικά τώρα που είμαι κοντά στο να την πετύχω με τον Άρη, που έχει μεγάλη ιστορία. Σίγουρα δεν του άξιζε να παίζει στη Football League. Έτυχε να είμαι μέλος αυτής της ομάδας και είμαι ευτυχισμένος".

-Πώς αισθάνεται ένας παίκτης του Άρη όταν παίζει σε κατάμεστο Κλεάνθης Βικελίδης;

"Τόσο κόσμο έχουν λίγες ομάδες στην Ελλάδα. Φανατικός κόσμος που διψάει να βλέπει την ομάδα του να αγωνίζεται. Είναι μοναδικό το συναίσθημα να βλέπεις ένα γεμάτο Κλεάνθης Βικελίδης και νιώθεις ευλογημένος. Είναι ωραίο να βλέπεις γεμάτα τα γήπεδα, αλλά οι ομάδες στην Ελλάδα που το καταφέρνουν στη χώρα μας είναι λίγες".

-Ποια είναι η καλύτερη ομάδα της εφετινής χρονιάς;

"Θεωρώ ότι η δική μας ομάδα είναι η καλύτερη στην κατηγορία βάσει διάρκειας. Στον δεύτερο γύρο ο ΟΦΗ απέδειξε ότι είναι πολύ καλή ομάδα και είχε βέβαια και τρομερή ρέντα. Αν είχαμε κι εμείς τέτοια ρέντα, δεν θα κάναμε ούτε ισοπαλία".

-Παρεμπιπτόντως, πώς έζησες το προ ημερών παιχνίδι στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ;

"Ήταν ντέρμπι. Μέχρι να δεχτούμε το γκολ στο 45' ήμασταν κυρίαρχοι. Δεν απειληθήκαμε και αντιθέτως, είχαμε 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξουμε εμείς το σκορ. Θα μιλούσαμε για διαφορετικό ματς. Στο δεύτερο μέρος δεχτήκαμε γρήγορα και δεύτερο γκολ. Μέχρι το 60' το παλέψαμε να ξαναμπούμε στο ματς, αλλά δεν το επιτύχαμε".

- Έχοντας παίξει επί σειρά ετών στη Football League, τι συναισθήματα σου αφήνει αυτό το πρωτάθλημα;

"Είναι μια κατηγορία που θέλει πολλή δύναμη. Αν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει εξ' αρχής να χτίσεις ένα δυνατό σύνολο που θα κερδίζει. Να μην έχει μόνο ποιότητα, να συνδυάζει και τα δύο. Δεν σου κρύβω ότι την έχω βαρεθεί και μακάρι να μην τύχει να συμμετάσχω ξανά σε αυτή. Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στη Super League. Όσο να 'ναι, κουράζει να παίζεις διαρκώς στη δεύτερη κατηγορία".

FOOTBALL LEAGUE / ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Δεληζήσης EUROKINISSI SPORTS

-Τι πρέπει να κάνει ο Άρης την επόμενη χρονιά για να μείνει στη μεγάλη κατηγορία;

"Ομάδα που δεν κρατάει ένα κορμό, η οποία θα πλαισιωθεί από νέα παιδιά, δύσκολα αποκτά χημεία, δύσκολα γίνεται οικογένεια. Αυτό το βίωσα και στον Απόλλωνα από τον οποίο έφυγε πέρυσι. Ο Άρης πρέπει να κρατήσει ένα βασικό κορμό. Δεν ξέρω αν θα είμαι κι εγώ μέρος αυτού, αν και έχω συμβόλαιο.

Θα πρέπει να κρατήσει ένα σύνολο 10-12 παικτών και από εκεί και πέρα να αποκτήσει άλλους τόσους που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ώστε να κάνει καλή πορεία. Δεν μπορεί να μιλήσει κατευθείαν για πεντάδα. Είναι μεγάλη ομάδα, ο κόσμος έχει ζήσει μεγάλες στιγμές, αλλά δεν πρέπει να πέσει αμέσως στα βαθιά".

-Ποιες οι ιδιαιτερότητες και οι επιπλέον δυσκολίες της Football League συγκριτικά με την Super League;

"Σε αυτό το πρωτάθλημα συναντάς κλειστές ομάδες, που στόχο έχουν να κρατήσουν το μηδέν. Όταν είσαι στον Άρη και πας για πρωτάθλημα, όλες οι ομάδες σε αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Στη Super League βρίσκεις πιο εύκολα χώρους, υπάρχει μεγαλύτερη ποιότητα. Στη Β' Εθνική είναι κακά τα γήπεδα και στηρίζεσαι περισσότερο στη δύναμη, γι' αυτό και δεν υπάρχει θέαμα".

-Πιστεύεις ότι θα μπορέσει να ανέβει τρίτη ομάδα; Αν ναι, ποια; Το αξίζει;

"Δεν μπορώ να ξέρω αν ανέβει και τρίτη ομάδα στη Super League. Η Παναχαϊκή εκπέμπει υγεία, αλλά δεν είδα κάτι το συγκλονιστικό. Δεν την ένιωσα να "καίγεται" για την άνοδο".

-Ποιους παίκτες ξεχώρισες στην κατηγορία εφέτος;

"Ο Ελευθεριάδης και ο Μωραΐτης της Παναχαϊκής είναι καλοί παίκτες. Του Κισσαμικού ο Λέο είναι πολύ καλός παίκτης, όπως και ο Ξύδας. Νέος και εξελίξιμος. Εμείς ήμασταν περισσότερο ομάδα του συνόλου. Ο Πλατέλλας ήταν δεδομένα από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας μας μεσοεπιθετικά, ο Ούγκο Σόουζα που ήταν δίπλα μου, ο Βαλεριάνος, ο Αναγνωστόπουλος. Όλα τα παιδιά γενικά στον Άρη έχουν μεγάλη ποιότητα και αξίζουν να παίζουν στη Super League".

- Πώς είναι η ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη με τρεις μεγάλες ομάδες;

"Μιλάμε για τρεις σπουδαίες ομάδες. Αν ακούς ραδιόφωνο σε καθημερινή βάση, γίνεται... πόλεμος. Υπάρχει μίσος θα έλεγα".

- Ποια ομάδα θα πάρει τον τίτλο; Ο Άρης ή ο ΟΦΗ;

"Η δική μου ομάδα θα βγει πρωταθλήτρια. Αυτός ήταν και ο στόχος εξ' αρχής...".

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΔΕΛΗΖΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ:





TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ