ΑΡΗΣ

Αυτός είναι ο Άλεξ Κάλας

Αυτός είναι ο Άλεξ Κάλας

Ο Άλεξ Κάλας ή Κοσμάς Καλαϊτζίδης είναι ο ξενιτεμένος αδερφός του τεχνικού του Άρη- στο ξεκίνημα της περιόδου- Δημήτρη Καλαϊτζίδη και από τα μεσάνυχτα ο νέος επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη είναι πλέον ο Άλεξ Κάλας ή Κοσμάς Καλαϊτζίδης. Είναι ο ξενιτεμένος αδερφός του τεχνικού του Άρη στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Το ενδιαφέρον του για τον Άρη ουσιαστικά ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και αφού έπαψε να υπάρχει στο διάστημα της παρουσίας στα κοινά του Γιώργου Γαλανού, επανήλθε δυναμικά τον Δεκέμβριο για να πάρει τελικά το χρίσμα από τον ΑΣ.

Ο Κάλας δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ και είναι λάτρης του ποδοσφαίρου με την νοσταλγία του για τη μητέρα Ελλάδα να έπαιξε σημαντικό ρόλο. Όπως και η αρχική του απόπειρα να εμπλακεί με τα κοινά της ομάδας της ιδιαίτερης πατρίδας του, τον Πανσερραϊκό.

Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Άρη από τον αδερφό του το περασμένο καλοκαίρι είχε σαν αποτέλεσμα να τον ενεργοποιήσει εκ νέου δείχνοντας αποφασισμένος εξ αρχής να ασχοληθεί. Όπως και έγινε.

Η βάση του ωστόσο θα παραμείνει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου βρίσκονται οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις αφού είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας εστιατορίων σε Μαϊάμι, Σικάγο και Νέα Υόρκη δεν του το επιτρέπουν. Για αυτό και ο αδερφός του Δημήτρης Καλαϊτζίδης αναλαμβάνοντας την θέση του τεχνικού διευθυντή, θα είναι αυτός που θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης σύστησε τον Κοσμά Καλαϊτζίδη στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου τον Μάιο του 2012, όταν είχε κερδίσει με την Βέροια την άνοδό της από την Football League στην Super League. Μάλιστα τον είχε περιγράψει σε δηλώσεις του τότε ως «Το μυστικό της επιτυχίας του».

Κάπως έτσι προέκυψε το ενδιαφέρον εμπλοκής στον Πανσερραϊκό με σκοπό να αγοραστεί μια έκταση στις Σέρρες και να χτιστεί ένα νέο γήπεδο για την ομάδα και συνάμα να κατασκευαστεί και ένα αθλητικό κέντρο. Τέτοιο που θα τραβούσε τα παιδιά να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Στην σκέψη αυτή ο Κοσμάς Καλαϊτζίδης θα χρηματοδοτούσε και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης θα αναλάμβανε την ευθύνη για την υλοποίηση της επένδυσης στην γενέτειρά τους. Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Άρη όμως είχε σαν αποτέλεσμα να «παγώσει» το όλο θέμα και να το συνδυάσει με αλλαγή δεδομένων και ομάδας.

Σε αυτό συνέβαλε η σύμφωνη γνώμη του Κοσμά Καλαϊτζίδη, η ανάληψη της θέσης του επικεφαλή του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον Γιώργο Γαλανό έβαλε φρένο αλλά όπως αποδείχθηκε ήταν προς στιγμή. Ή πιο σωστά μερικών μηνών με τα δύο αδέρφια σε ανοιχτή γραμμή να ενημερώνονταν και να είναι έτοιμοι να αναλάβουν. Όπως και έγινε ουσιαστικά τα μεσάνυχτα μετά την απόφαση των φορέων και την ανακοίνωση του ΑΣ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και στην μεταγραφή του Μάουρο Πόι, ο Κάλας είχε εξουσιοδοτήσει τον αδερφό του και τότε τεχνικό του Άρη να δώσε τις εγγυήσεις που απαιτούνταν για να γίνουνε μεταγραφές.

Μάλιστα προ μηνών είχε διαρρεύσει πως ο Κάλας ετοιμαζόταν να γίνει επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας με δύο φίλους του. Με έναν Ρώσο και έναν Γερμανό επιχειρηματία, ετοιμάζονταν για να γίνουν αφεντικά του Άρη. Πλέον οι εξελίξεις που καλούνται να τρέξουν από τα δύο αδέρφια Καλαϊτζίδη προσφέροντας άμεσα ηρεμία στην ομάδα ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου στην Football League με την κατάκτηση της 1ης θέσης στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ