ΑΡΗΣ

Άρης: Στη Θεσσαλονίκη ο Ένινγκ

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΜΙΚΑΕΛ ΕΝΙΝΓΚ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΡΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΜΙΚΑΕΛ ΕΝΙΝΓΚ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΡΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Στη Θεσσαλονίκη έφθασε το μεσημέρι του Σαββάτου (12/10) ο Μίχαελ Ένινγκ προκειμένου ν' αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Άρη. Ο Άγγελος Χαριστέας υποδέχθηκε τον 53χρονο Γερμανό προπονητή.

Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, Άγγελος Χαριστέας, υποδέχθηκε τον Μίχαλ Ένινγκ στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι του Σαββάτου (12/10). Άλλωστε οι δυο άνδρες γνωρίζονται από την κοινή τους θητεία στη Νυρεμβέργη.

Ο Άγγελος Χαριστέας παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο 53χρονος Γερμανός προπονητής ήταν η πρώτη του επιλογή για τον πάγκο της ομάδας. Οι δυο πλευρές έχουν φθάσει σε συμφωνία και μέχρι το βράδυ αναμένεται ν' ανακοινωθεί η πρόσληψη του Ένινγκ.

Θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο του Άρη στην Ξάνθη και το εκτός έδρας ματς με την τοπική ομάδα (20/10, 17:00) στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της Super League 1.

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΜΙΚΑΕΛ ΕΝΙΝΓΚ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΡΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΜΙΚΑΕΛ ΕΝΙΝΓΚ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΡΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Είχε πάρει γεύση από το Κλεάνθης Βικελίδης, καθώς παρακολούθησε από κοντά την επιβλητική νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού με 4-0. Ο Ένινγκ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τη Νυρεμβέργη. Το 2011 ανέλαβε προπονητής στο Αμβούργο, ενώ το 2016 βρέθηκε στην Ουγγαρία για λογαριασμό της Βάσας. Την περυσινή σεζόν βρισκόταν στο τιμόνι του Μαγδεμβούργου.

Ένινγκ και Χαριστέας δεν έκαναν δηλώσεις, καθώς πήγαν κατευθείαν στα γραφεία της ΠΑΕ. Ο δεύτερος είχε υποστηρίξει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (10/10): Ήταν ο πρώτος που πήρα τηλέφωνο την Κυριακή το μεσημέρι μετά τον Βόλο. Ήμουν παίκτης του στην Νυρεμβέργη, γνωρίζω τον τρόπο λειτουργίας του. Ήθελα να μάθω πρώτα τους παίκτες της ομάδας, αγωνιστικά και σαν προσωπικότητες, για να κρίνω αν ο κάθε Μίχαελ θα ήταν ιδανικός. Με τον καιρό γινόμουν όλο και πιο σίγουρος για το ότι θα ταίριαζε στην ομάδα.

Επειδή πολλοί από εσάς δεν τον ξέρετε. Δεν είναι ένα όνομα που κάνει “μπαμ”, αλλά έχει την γερμανική πειθαρχία και κουλτούρα, έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες στην Μπουντεσλίγκα, οργάνωσε τις ακαδημίες της Εθνικής Γερμανίας, έδινε τα διπλώματα στους προπονητές. Έχει συνεργαστεί με τον καλύτερο προπονητή που είχα στην καριέρα μου, τον Πίτερ Χέρμαν. Από τον οποίο πήρε πολλά θετικά πράγματα και ένας λόγος που εξελίχθηκε ήταν και ο Πίτερ.

Ένας προπονητής που δούλεψε σε κορυφαίο επίπεδο για μένα έχει όλα τα φόντα να δουλέψει στην Ελλάδα. Από την αρχή όταν μπήκε το θέμα του προπονητή, με τα 3/4 του ρόστερ να είναι ξένοι παίκτες, θέλαμε έναν ξένο από την αρχή για λόγους επικοινωνίας, όχι γιατί δεν πιστεύω στους Έλληνες. Κάθε άλλο. Αλλά όταν έχεις 20 ξένους, ίσως ο ξένος να τους καταλαβαίνει καλύτερα. Ξέρει ο Μίκαελ τέσσερις γλώσσες, μεταξύ αυτών και τα ισπανικά. Είναι σημαντικά όλα για την επικοινωνία που θα έχει με τους παίκτες".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ