Άρης: "Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί μια παράνομη απόφαση"

Aris, panigiriko (eurokinissi)

Ο Άρης με επίσημη ανακοίνωση του επιτέθηκε και πάλι στην ΕΠΟ για την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για οφειλή προς τον Παναγιώτη Κοντοβά τονίζοντας πως αυτή η απόφαση είναι παράνομη.

Το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΠΟ έκανε γνωστή την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου και επέβαλε στον Άρη ποινή αφαίρεσης βαθμών για οφειλές προς τον Παναγιώτη Κοντοβά που έπαιξε μόλις μια σεζόν στους κιτρινόμαυρους.

Η σχετική απόφαση ανέφερε: "Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος Παναγιώτη ΚΟΝΤΟΒΑ του Θωμά, επαγγελματία ποδοσφαιριστή, σε ποσοστό 50% του ποσού των 27.461,47 Ευρώ πλέον ποσού τριακοσίων (300) Ευρώ για δικαστική δαπάνη πλέον των νομίμων τόκων κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 483/2016 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που πρόκειται να αγωνισθεί κατά την επικείμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021, εντός προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας".

Το βράδυ της Τρίτης όμως ο Άρης με επίσημη ανακοίνωση του τόνισε πως αυτή η απόφαση είναι παράνομη και πως δεν θα αφήσει να εφαρμοστεί και να δημιουργήσει δεδικασμένο δίνοντας φυσικά συνέχεια στην κόντρα του με την ΕΠΟ:

"Είθισται, το τελευταίο διάστημα να καλούμαστε, επί μονίμου βάσεως, να απαντήσουμε στα αυτονόητα. Εν προκειμένω, όσον αφορά το νέο παραλογισμό που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ισχύουν βάσει της ελληνικής νομοθεσίας, τα κάτωθι. Το άρθρο 111 του αθλητικού νόμου 2725/1999, καθώς και το άρθρο 4 του παραρτήματος Α του ΚΑΠ της ΕΠΟ, αναφέρουν ότι:

Από την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου 2016-2017 και εντεύθεν, όποια ΠΑΕ υποβιβαστεί υποχρεούται να καταβάλλει το 50% των οφειλών της, εάν και εφόσον ξανασυσταθεί ΠΑΕ από το ιδρυτικό σωματείο της υποβιβασθείσας ΠΑΕ. Την ισχύ μάλιστα των ως άνω διατάξεων υιοθέτησε στο σκεπτικό της και η υπ’ αρίθμ 107/2020 απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Συνεπώς, ενώ απόρροια της εν λόγω απόφασης θα όφειλε να είναι η απόρριψη της αίτησης του ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Κοντοβά, εντούτοις, σε αντιδιαστολή με κάθε έννοια δικαίου και λογικής δικαίωσε τον ποδοσφαιριστή.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, σε ουδεμία περίπτωση, δεν θα επιτρέψει να εφαρμοστεί και να δημιουργήσει δεδικασμένο, ούτε η σημερινή, ούτε οποιαδήποτε επόμενη, παράνομη και αντίθετη με οποιοδήποτε κανονισμό απόφαση. Χρησιμοποιώντας κάθε ένδικο μέσο και βοήθημα θα κινηθεί προς υπεράσπιση των συμφερόντων της, αλλά και για τη διασφάλιση των υγειών όρων του ελληνικού ποδοσφαίρου".

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.