ΑΡΗΣ

Άρης: Από το ανάθεμα στην αποθέωση

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Άρης συνεχίζει το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα με τέσσερις νίκες και δυο ισοπαλίες στα έξι τελευταία ματς. Πριν το ματς στην Ξάνθη ο Σάββας Παντελίδης έβλεπε την πόρτα της εξόδου και ένα μήνα μετά αποθεώνεται απ' όλους.

Στον επαγγελματικό αθλητισμό η επιτυχία από την αποτυχία απέχουν ελάχιστα. Δοκάρι και μέσα μάγκας, δοκάρι και έξω... δάγκας. Τα αποτελέσματα είναι πάνω απ' όλα και έτσι κρίνονται προπονητές και αθλητές. Δίκαιο ή άδικο, είναι μια πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει.

Η περίπτωση του Άρη είναι χαρακτηριστική του προαναφερθέντος, αφού πριν από ένα μήνα ο κόσμος ήταν στα κάγκελα, ο Σάββας Παντελίδης βρισκόταν με το ένα πόδι εκτός ομάδας και τώρα ένα μήνα μετά άπαντες αποθεώνονται για την δουλειά τους. Ο Έλληνας κόουτς έσωσε την παρτίδα και την θέση του, οι παίκτες έχουν γυρίσει υπέρ τους το σκηνικό και αποδεικνύεται πως τα πάντα κρέμωνται σε μια κλωστή και τίποτα δεν (πρέπει να) θεωρείται δεδομένο.

Για παράδειγμα, το αντίθετο ακριβώς ισχύει με τον Ολυμπιακό. Από το "έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό" και το πανηγυρικό κλίμα, έφτασε η ομάδα να απωλέσει όλους τους στόχους της μέσα σε 18 ημέρες και ο κόσμος να διψάει για... αίμα και φταίχτες.

ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΕΠΑΙΖΕ ΤΟ "ΚΕΦΑΛΙ" ΤΟΥ Ο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ

Οι κίτρινοι της Θεσσαλονικής, λοιπόν, τρέχουν ένα σερί έξι αγώνων, όπου μετρούν τέσσερις νίκες και δυο ισοπαλίες, είναι σε τροχιά Ευρώπης, παίζουν καλή μπάλα και ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Εργοτέλη, τα απανωτά "χαστούκια" στο πρωτάθλημα, με τελευταίο την ήττα στη Λιβαδειά, η ομάδα έφτασε να παίρνει παλικαρίσιο "Χ" στην Τούμπα και να... αιχμαλωτίζει την ΑΕΚ στο "Κλ. Βικελίδης".

Το ρεπορτάζ ανέφερε πως το ματς της 31ης Ιανουαρίου με την Ξάνθη στα Πηγάδια ήταν οριακό για όλους. Αν ο Άρης δεν έπαιρνε αποτέλεσμα, το πιθανότερο είναι πως ο Σάββας Παντελίδης θα αποτελούσε παρελθόν. Οι κίτρινοι νίκησαν 0-1 με τέρμα του Γκαρσία και πήραν ανάσα ζωής. Ακολούθησε νέο τρίποντο με το ίδιο σκορ και τον ίδιο σκόρερ απέναντι στον ΠΑΣ εντός έδρας και μετά το εμφατικό 0-3 στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" με τον Αστέρα!

ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΜΕ ΠΑΟΚ, ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΜΕ ΑΕΚ

Η συνέχεια περιελάμβανε το ματς με τον Πανιώνιο στο Βικελίδης, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1, όμως ο Άρης έπαιζε από το 11' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπάσα. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έβγαλε σχεδόν όλο το ματς με παίκτη λιγότερο, προηγήθηκε, ισοφαρίστηκε και η παρουσία της ήταν πολύ καλή απέναντι στους κυανέρυθρους.

Εκεί όμως που ο Έλληνας προπονητής γύρισε για τα καλά την κατάσταση υπέρ του, ήταν στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου το στήσιμό του ήταν άριστο, τακτικά τα πήγε περίφημα και ανάγκασε τον Δικέφαλο σε ένα από τα χειρότερα φετινά του παιχνίδια.

Εκείνο που έλειπε όμως, ήταν μια νίκη σε μεγάλο παιχνίδι. Ήρθε και αυτή χθες (2/3) απέναντι στην ΑΕΚ και μάλιστα με το καθαρό και ξάστερο 2-0. Δεν θα ήταν υπερβολή να τονιστεί πως ο Άρης... αιχμαλώτισε την Ένωση και το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Οι παίκτες μετά τον αγώνα πήγαν μπροστά στο πέταλο και γνώρισαν την αποθέωση. Όλοι πλέον έχουν χαμογελαστά πρόσωπα, όλοι χαίρονται με αυτό που βλέπουν και ο Σάββας Παντελίδης χαίρει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης από διοίκηση και κόσμο!

Πριν από ένα μήνα, ο έμπειρος Έλληνας κόουτς έβλεπε την πόρτα της εξόδου εξαιτίας των κακών αποτελεσμάτων και των μέτριων εμφανίσεων και τώρα είναι καβάλα στ' άλογο...Και ο Αρης είναι πλέον πολύ καλά. Καλύτερα απ ό,τι μπορούσε να φανταστεί κανείς πριν έναν μήνα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ