ΑΡΗΣ

Αναστόπουλος: "Το Κύπελλο μπορεί να περιμένει μια χρονιά, η άνοδος όχι"

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΑΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νίκος Αναστόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση του Άρη απέναντι στον Ολυμπιακό παρά τον αποκλεισμό, υποστήριξε πως πρωταρχικός στόχος είναι η άνοδος, μίλησε για την μεταγραφή του Στάθη Ταυλαρίδη, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο των "ερυθρολεύκων" και την αποθέωση.

Το Κύπελλο Ελλάδας μπορεί να περιμένει ένα χρόνο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νίκος Αναστόπουλος μετά την ήττα του Άρη με 2-0 απ' τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο έμπειρος τεχνικός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση των παικτών του, υποστήριξε πως πρωταρχικός στόχος είναι η άνοδος, μίλησε για την μεταγραφή του Στάθη Ταυλαρίδη, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο των "ερυθρολεύκων" και την αποθέωση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

"Ξέραμε από την αρχή όταν έγινε η κλήρωση ότι αυτά τα δύο ματς θα ήταν δύσκολα. Εμείς αυτό που κρατάμε είναι ότι είχαμε κάποια κέρδη. Κάναμε δύο καταπληκτικά ματς και πάνω στη Θεσσαλονίκη και εδώ. Είχαμε τρομερή διάθεση και πάθος απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Φεύγουμε από το Κύπελλο με ψηλά το κεφάλι που είναι σημαντικό. Γνωρίζετε ότι είχα πει μετά την κλήρωση ότι ο αντικειμενικός στόχος είναι το πρωτάθλημα. Το Κύπελλο μπορεί να περιμένει μια χρονιά. Η άνοδος όχι. Από εκεί και πέρα προχωράμε, φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι με ένα καλό παιχνίδι απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Πλέον κοιτάμε το επόμενο ματς που το έχουμε στην Λαμία. Πάμε εκεί να παίξουμε την μπάλα μας".

Μιλήσατε για κέρδη. Ποια ήταν αυτά τα κέρδη;

"Ξέρετε πολύ καλά ότι σε έναν μαραθώνιο πρωταθλήματος χρειαζόμαστε μίνιμουμ 20 παίκτες. Μας δόθηκε η ευκαιρία να διαχειριστούμε την κούραση σε αυτά τα δύο ματς, αφήνοντας κάποια παιδιά έξω και βάζοντας κάποια άλλα που δεν είχαν πολλά ματς στα πόδια τους. Πήραν παιχνίδια και έδειξαν ότι είναι έτοιμοι στα δύο σημαντικά παιχνίδια που έχουμε με την Λαμία την Κυριακή και την επόμενη εβδομάδα με τον Απόλλωνα εκτός έδρας.

Κέρδος είναι ότι και στα δύο ματς μας είδε όλη Ελλάδα. Και είδε ότι ο Άρης είναι μία ομάδα που στέκεται πολύ καλά στο γήπεδο και ειδικά όταν παίζει κόντρα στον πρωταθλητή. Τουλάχιστον εμείς το ευχαριστηθήκαμε. Στόχος μας δεν είναι το Κύπελλο, αλλά το πρωτάθλημα. Τελικό Κυπέλλου να πάμε και να πάρουμε το Κύπελλο, αν δεν ανέβουμε, ο κόσμος δεν αντέχει ακόμη μία ταλαιπωρία. Θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο να χαρεί. Πώς χαίρεται ο κόσμος; Όχι ότι θα κάνουμε κάποιο κατόρθωμα αν ανέβουμε στην Α' Εθνική. Απλώς, θα έχουμε κάνει το χρέος μας".

Δύο λόγια για τους Μακουτά και Πίτου;

"Ηδη απάντησα. Είναι μέσα στα κέρδη. Είναι παίκτες που είδαμε ότι βοήθησαν και ότι μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα από αυτούς στη συνέχεια".

Για τον Ταυλαρίδη ένα σχόλιο; Ακούγεται ότι παίξατε εσείς ρόλο για να υπογράψει στον Αρη.

"Τέλος καλό, όλα καλά. Εχουμε ξανασυνεργαστεί, ήθελε και ο ίδιος και ο κ. Καρυπίδης πλήρωσε αδρά για να τον φέρει. Από εκεί και πέρα στην ερώτηση που μου κάνατε και πριν για τον Μακουτά και τον Πίτου, ήδη απάντησα ότι σε τέτοια παιχνίδια βλέπεις πόσο μπορείς να υπολογίζεις σε κάποια παιδιά. Και οι δύο προέρχονται από μακρά απουσία".

Θα θέλαμε ένα σχόλιο για την αποθέωση που γνωρίσατε ξανά από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

"Τα χρήματα και οι τίτλοι στις εφημερίδες τελειώνουν κάποια στιγμή. Το μόνο που μένει είναι η αγάπη και η εκτίμηση του κόσμου. Το να με βρίζουν οι Παναθηναϊκοί και οι ΑΕΚτζήδες είναι λογικό. Αν όμως σε μία ομάδα έχεις παίξει και δεν την έχεις προδώσει, ο κόσμος το αναγνωρίζει. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχω κερδίσει".

Στο πρώτο ματς είδαμε τον Αρη να μην είναι δημιουργικός. Σήμερα και δημιουργήσατε, και θα μπορούσατε να σκοράρετε. Είχατε κάποιες απαιτήσεις για γκολ σήμερα;

"Είναι το κέρδος των παιχνιδιών αυτών. Με μια ομάδα σαν τον Αρη δεν γίνεται να κατέβεις και ό,τι βγει. Ξέροντας ότι παίζοντας με τον Ολυμπιακό είναι δύσκολο το ματς, είπαμε θα ακολουθήσουμε αυτή την τακτική για να δημιουργήσουμε αυτές τις ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες έγιναν. Το κακό θα ήταν αν δεν γίνονταν".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Με Σισοκό και Νικολάου στους "8" ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Άρη
Αναστόπουλος: "Κάναμε δύο εκπληκτικές εμφανίσεις"
TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ