ΑΡΗΣ

Αναστόπουλος: "Μπαρτσελόνα είναι ο Άρης"

Αναστόπουλος: "Μπαρτσελόνα είναι ο Άρης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός του Άρη, Νίκος Αναστόπουλος, μίλησε στην ΕΤ3 για το "χτίσιμο" της φετινής ομάδας, τον Θόδωρο Καρυπίδη και τον Σέρχιο Κόκε.

Να αποφευχθούν τα λάθη της περυσινής σεζόν ζήτησε ο τεχνικός του Άρη, Νίκος Αναστόπουλος, μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΤ3, κάνοντας συγκριτική αναφορά με νόημα... στην Μπαρτσελόνα.

"Είναι μία κατηγορία, που θα έλεγα έχει κουράσει τον κόσμο, η περσινή ταλαιπωρία, να ξαναπαίξει στην Γ Εθνική, τον έχει κουράσει, τον έχει δυσαρεστήσει. Φέτος έγινε μία μεγάλη προσπάθεια από τον κ. Καρυπίδη, η ομάδα δημιουργήθηκε σε μία νύχτα, αν εξαιρέσουμε τους παίκτες που ήρθαν από την Βέροια, τους Τάτο, Τσουμάνη και Παυλίδη, που έκαναν προετοιμασία, άλλοι δεν έκαναν, κάποιοι ήταν στο εξωτερικό, κάποιοι δεν είχαν ομάδα και περίμεναν", είπε αρχικά.

Για την φετινή της προσπάθεια είπε: "Θέλει να την ενώσεις αυτή την ομάδα, να την παρουσιάσεις στο γήπεδο, ο Αρης πρέπει να κερδίσει, δεν θα γίνουν τα λάθη τα περσινά, με το ραδιοφωνάκι αν κέρδισε η άλλη ομάδα, αν έγινε Μπαρτσελόνα. Μπαρτσελόνα είναι ο Αρης. Βέβαια δεν γίνεται να κάνεις και 34 νίκες.

Σε σχέση με πέρυσι, φέτος ο Άρης έχει πέντε νίκες, μία ισοπαλία, η δεύτερη ομάδα είναι πέντε βαθμούς πίσω. Έχουμε ξεγράψει την λέξη… άλλη ομάδα και την λέξη ήττα. Όποια ομάδα παίζει με τον Άρη έχει έξτρα κίνητρο, ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής θέλει να παίξει καλύτερα. Δεν μας αρέσει να χάνουμε, είναι η φιλοσοφία μας. Δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος. Μπαρτσελόνα είναι ο Αρης, που κερδίζει μέσα-έξω''.

Για την περυσινή χρονιά είπε: "Δεν υπάρχουν μπαράζ, εμείς τα βγάλαμε. “Εγιναν λάθη, δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω για το παρελθόν, τώρα έχουμε το παρόν. Η εσωστρέφεια που υπάρχει πάντα στον Αρη και δεν κάνει καλό. Αν δεν υπήρχε ο κ. Καρυπίδης δεν θα γίνονταν αυτό που έγινε. Σε μία νύχτα μάζεψε τους παίκτες"

Για την απόφαση που πήρε να έρθει στον Αρη και γιατί δεν ήρθε τα προηγούμενα χρόνια είπε: "Όταν σε καλεί ο Αρης δεν είναι εύκολο να πεις όχι, ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία παίζει. Είπα όχι τα προηγούμενα χρόνια, δύο φορές. Τότε έβλεπα όπως πάει να στηθεί και να λειτουργήσει η ομάδα, και είπα δεν μπορώ. Δεν μπορώ να πάω σε μία ομάδα που βλέπω ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει. Με τον κ. Καρυπίδη έγινε μία συνάντηση, τέθηκε ένα πλάνο με στόχο την Super League, υπάρχει και για εκείνη την κατηγορία σχέδιο, δεν τελείωσαν όλα αν ανεβεί η ομάδα".

Για το πλάνο της ομάδας, ανέφερε: "Το ευαίσθητο σημείο για τον φίλαθλο είναι να του λένε ότι παίζει Γ” Εθνική, αυτός ο κόσμος αξίζει να παλέψουμε. Όποια θυσία και να κάνουμε αξίζει για τον κόσμο. Έχει μειωθεί, έχει αγανακτήσει. Έχουμε ένα πλάνο τριετίας, Δεν τελειώνει μόνο στην επιστροφή του Αρη κι εγώ και ο κ. Καρυπίδης είμαστε φιλόδοξοι, πεινασμένοι άνθρωποι. Ο Αρης έπαιζε κάποτε Ευρώπη αλλά έχασε και τρεις τελικούς με 25.000 κόσμο. Ο Αρης θα ανέβει αλλά με τον κ. Καρυπίδη βλέπουμε και το μετά. Πως θα λειτουργήσει και μετά, πως θα ενισχυθεί. Είναι ένα πλάνο μακρινό αλλά και κοντινό… συγχρόνως. Οι φιλοδοξίες μας δεν τελειώνουν με την άνοδο του Αρη στην Super League".

Αναφερόμενος στον Καρυπίδη είπε: "Ο κ. Καρυπίδης έχει φιλοδοξίες και εμπειρία. Έχω συνεργαστεί με αρκετούς προέδρους και μπορώ να κρίνω. Έχει δείξει επίσης συνέπεια σε αυτά που έχει πει στο οικονομικό και είναι σημαντικό".

Για την προηγούμενη θητεία του στον Αρη τόνισε: "Δεν θέλω να πάω στο παρελθόν, είμαι ο μοναδικός προπονητής που δεν του δόθηκε η ευκαιρία, παρότι όταν είχα έρθει είχα εννέα αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Και παρά τις μικρές οικονομικές δυνατότητες, η ομάδα ανέβηκε. Παρότι είχα συμβόλαιο, δεν μου δόθηκε τότε η δυνατότητα να συνεχίσω. Αλλά δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω. Βλέπω ότι τώρα λειτουργούμε σωστά, τώρα στην Γ” Εθνική έχει σχεδιαστεί μία ομάδα για την Β” Εθνική, στην Β” Εθνική θα γίνει μία ομάδα για την Α” εθνική. Όλοι μας είμαστε πεινασμένοι, φιλόδοξοι. Εγώ, ο κ. Καρυπίδης, οι ποδοσφαιριστές. Έχουμε την πείρα, τον ενθουσιασμό, το ταλέντο και αυτό το μείγμα προσπαθούμε να το βγάλουμε στο γήπεδο. Αυτό είναι η δουλειά μας. Κρινόμαστε όλοι εκ του αποτελέσματος".

Για το αν θέλει ο Αρης να παίξει και καλό ποδόσφαιρο και πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα, εξήγησε: "Το περσινό 1-0 είχε γίνει εφιάλτης, αλλά δεν είναι μόνο να το λέμε, πρέπει να το δείξουμε κιόλας. Η ομάδα στα πρώτα έξι παιχνίδια έχει πέντε νίκες, παιχνίδι με παιχνίδι θα έρθει η βελτίωση. Υπάρχουν και παίκτες που δεν έχουν κάνει προετοιμασία. Ο στόχος είναι διπλός, να προετοιμαστούμε για να αντέξουμε το πρωτάθλημα αλλά να είμαστε έτοιμοι και για τον επόμενο αγώνα. Είναι αυτονόητο να ανέβει ο Αρης, είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο. Θέλουμε να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο, έχουμε τους ποδοσφαιριστές να το κάνουμε. Αλλά το καλό ποδόσφαιρο έρχεται μέσα από τις νίκες, από την δουλειά. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο αν η Θεσσαλονίκη δεν έχει δυνατές ομάδες. Και ο Ηρακλής ταλαιπωρήθηκε τέσσερα χρόνια. Δεν είναι μόνο πήραμε καλούς παίκτες και τελείωσε".

Για τον κόσμο: "Ο Αρης προσφέρει και οικονομική βοήθεια στους αντιπάλους, χθες πήγε κόσμος στην Καβάλα".

Για τον Κόκε είπε: "Δεν είμαι γιατρός για να πω ότι σε δέκα μέρες θα σηκωθεί από το κρεβάτι, ο Κόκε είναι ένας πολύ καλός παίκτης, υπάρχει ένα πλάνο προπόνησης του, το οποίο πρέπει να ακολουθήσει. Γράφθηκαν κάποια πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, μία μέρα με κρύο φόρεσε μία, δύο φανέλες και είπαν διάφορα. Φυσικά και αδυνάτισε. Όποιος παίκτης έρχεται ή τον βρήκα εγώ, μπαίνει σταδιακά στην ομάδα μετά από μία διαδικασία. Όποιος μου προτείνει έναν παίκτη και έχει τις δυνατότητες τον παίρνω. Δεν είμαι μάνατζερ. Ακόμα και παίκτες που γνωρίζω, μπαίνουν στην ομάδα μέσα από μία διαδικασία. Ο προπονητής είναι και παιδαγωγός, πρέπει να κουμαντάρεις και τα αποδητήρια".

Για την απουσία του από τις συνεντεύξεις τύπου είπε: ''Δεν υπάρχει θέμα… σνομπισμού. Δεν θα έκανα κάτι για να μειώσω κάποιον και θα φανώ εγώ. Έχω μία ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν έγινε η ερώτηση και σε άλλους προπονητές που δεν πάνε στις συνεντεύξεις τύπο''.

Για την Εθνική ομάδα τόνισε: "Η Εθνική ομάδα, όπως φάνηκε, έχει κλείσει ο κύκλος της. Κάποιο έφυγαν, κάποιοι ήρθαν και δεν μπόρεσαν να αναπληρώσουν το κενό τους. Έκλεισε λίγο άκομψα, το ποδσόφαιρο βγάζει τον κόσμο στους δρόμους. μας χάρισαν ένα Κύπελλο Ευρώπης, για πρώτη φορά, και τελευταία πιστεύω, αλλά γράφηκαν διάφορα τα οποία δεν άξιζαν σε μερικά παιδιά. Ανοίγει ένας καινούργιος κύκλος στην Εθνική".

Για το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ λίγκας είπε: "Ο ΠΑΟΚ έχει κάποιους παίκτες ποιότητας, όχι όμως σαν ομάδα. Το έχει πει και ο ίδιος ο προπονητής τους. Φαινόνταν από την αρχή ότι ο Ολυμπιακός θα έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα. Είναι μεγάλη η διαφορά. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να έχει ισχυρές ομάδες, μόνο έτσι βλέπεις ανταγωνιστικό πρωτάθλημα".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ