ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απόλλων Πόντου: Ονομάζεται Βασίλης Τριανταφυλλίδης το γήπεδο

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ Ο ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ
ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ Ο ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ EUROKINISSI

O Ερασιτέχνης Απόλλων Καλαμαριάς ανακοίνωσε την απόφαση να ονομαστεί το γήπεδο της ομάδας "Βασίλης Τριανταφυλλίδης" στη μνήμη του πρώτου προέδρου της ΠΑΕ, Χάρρυ Κλυνν.

Το θέμα της ονομασίας του γηπέδου της Καλαμαριάς σε διαβούλευση ενόψει της Γενικής Συνέλευσης φέρει ο Ερασιτέχνης Απόλλων. Το νέο γήπεδο θα φέρει το όνομα "Βασίλης Τριανταφυλλίδης".

Ο Χάρρυ Κλυνν, όπως ήταν το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο, έφυγε από τη ζωή στις 21 Μαΐου 2018 σε ηλικία 78 ετών. Άλλωστε άφησε "κληρονομιά" στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χώρος στον οποίο δραστηριοποιήθηκε ως πρόεδρος του Απόλλωνα Θεσσαλονίκης ή Καλαμαριάς ή Απόλλωνα Πόντου, όπως ονομάζεται σήμερα, ενώ υπήρξε και πρόεδρος της ΕΠΑΕ για τρία χρόνια.

Με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου ασχολήθηκε από καθαρά συναισθηματικούς λόγους. Πόντιος ο ίδιος, μεγαλωμένος στην Kαλαμαριά της Θεσσαλονίκης, είχε πάντα στη μνήμη του τον ένδοξο Απόλλωνα Θεσσαλονίκης του 1956, 1957, 1958, όταν ήταν η πρώτη ομάδα της Θεσσαλονίκης και έκανε περήφανα τα προσφυγόπουλα των Ποντίων.

Γυρίζοντας από την Aμερική βρήκε τον Απόλλωνα να παραπαίει στα κακοτράχαλα μονοπάτια της B’ και της Γ’ Εθνικής και αποφάσισε το 1980 μαζί με μία ομάδα φανατικών Ποντίων και φίλων του ιστορικού Απόλλωνα, να ηγηθεί της προσπάθειας αποκατάστασης του ένδοξου ονόματος του ιστορικού σωματείου. Έτσι ανέλαβε την προεδρία του Απόλλωνα. Mαζί με τους συνεργάτες του σχεδίασε ένα μακρόπνοο πρόγραμμα και οργάνωσε το σωματείο πάνω σε σύγχρονες και τεχνοκρατικές βάσεις.

Εμπλούτισε το αθλητικό δυναμικό της ομάδας και δημιούργησε την απαραίτητη υποδομή με το φυτώριο των νεαρών αθλητών. H μεγαλύτερη, όμως, προσφορά του Xάρρυ Kλυνν στον Απόλλωνα ήταν το χτίσιμο του ιδιωτικού σταδίου του. Mέσα σε τρία χρόνια στη θέση της αλάνας που υπήρχε το χωμάτινο γήπεδο της καλαμαριά ξεφύτρωσε χάρη στις προσπάθειές του ένα σύγχρονο στάδιο στην ωραιότερη πλευρά της Θεσσαλονίκης.

Τον πρώτο χρόνο κατόρθωσε να «σώσει» στην κυριολεξία τον Απόλλωνα που βρίσκεται με το ένα πόδι στη Γ’ Εθνική και τον επόμενο κατακτά επάξια το πρωτάθλημα της B’ Εθνικής για να ξαναγυρίσει μετά από είκοσι χρόνια περιπέτειας στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας.

Oι προτάσεις του Xάρρυ Kλυνν για θεσμική αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αποτέλεσαν τη βάση που πάνω στηρίχθηκε η αναθεώρηση του νόμου 75.

"Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΦΤΑΣΕ. Ο Μ.Γ.Σ.ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ενόψει της Γενικής Συνέλευσης που θα προκηρύξει, θέτει σε διαβούλευση το θέμα της ονομασίας του γηπέδου μας και καλεί όλους τους φίλους και φιλάθλους της ομάδας μας να συμμετέχουν σε αυτό το ιστορικό γεγονός.

Μ.Γ.Σ.ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ παραθέτει τις εξής τρεις προτάσεις :

1) Παμποντιακό Γήπεδο Απόλλωνα Καλαμαριάς «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ»

2)Παμπροσφυγικό Γήπεδο Απόλλωνα Καλαμαριάς «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ»

3)Παμπροσφυγικό Ποντιακό Γήπεδο Απόλλωνα Καλαμαριάς «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ»

Παρακαλούμε πολύ όποιος επιθυμεί να προτείνει άλλη ονομασία για το ιστορικό γήπεδό μας εκτός των τριών να στείλει την πρότασή του στο email του Συλλόγου [email protected]"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ