ΑΕΛ

Ζήτησε να πάει στο Αλκαζάρ η ΑΕΛ, νέα κόντρα με Πηλαδάκη για το AEL FC Arena

SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA)
SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΛ με επίσημο έγγραφο προς την Super League ζήτησε να παίζει από εδώ και στο εξής στο Αλκαζάρ ενώ στην διάρκεια της Τρίτης υπήρξε νέα κόντρα με τον Πηλαδάκη για τη χρήση του AEL FC Arena.

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Κώστα Πηλαδάκη για τη χρήση του AEL FC Arena και μάλιστα η διοίκηση της ομάδας της Λάρισας με επίσημη δήλωση της ζήτησε από τη Super League να χρησιμοποιήσει από εδώ και στο εξής το Αλκαζάρ ως πρώτη της έδρα.

Συγκεκριμένα ακόμα ανάμεσα στις δυο πλευρές δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση για την παραχώρηση του γηπέδου και η ΑΕΛ είχε πάρει παραχωρητήριο μόνο για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα όμως με τις δυο πλευρές την Δευτέρα δεν τηρήθηκαν κάποιες εκατέρωθεν υποσχέσεις και φτάσαμε στην κόντρα ανάμεσα σε ΑΕΛ, Κούγια και Πηλαδάκη για τη χρήση του AEL FC Arena.

Η πρώτη επιστολή της ΑΕΛ ήταν προς την Super League και είχε ως αντικείμενο τα χρήματα που έπρεπε να καταβάλει η ομάδα της Λάρισας για τη χρήση του γηπέδου στο ματς με τον Παναθηναϊκό και ανέφερε:

"Προς: SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ

Αξιότιμοι Κύριοι. Όπως σας είναι γνωστό έχουμε εκχωρήσει στη Γήπεδο Λάρισας ΑΕ ποσόν 676.155,33€ κι έχετε καταβάλλει 617.432,52€ και απομένει το ποσό 58.722,81€.

Από το ποσό αυτό σας καλούμε να αφαιρέσετε ποσό 37.340€, το οποίο ήδη μας ζητήθηκε και καταβάλαμε στη Γήπεδο Λάρισας ΑΕ για λόγους ταμειακής τους διευκολύνσεως για σύμβαση παραχωρήσεως του AEL FC ARENA για τη σεζόν 2018-19, η οποία ουδέποτε υπεγράφη, παρά το ότι εισέπραξαν αυτά τα χρήματα και γι αυτό είναι υπόλογοι ποινικά και αντί του οριστικού παραχωρητηρίου, μας παρεδόθη ένα προσωρινό παραχωρητήριο μόνο για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Εφιστούμε την προσοχή όλων σας, γιατί εάν καταβληθεί το σύνολο των χρημάτων και το ποσό των 58.722,81€ και δεν αφαιρεθεί το ποσό 37.340€, το οποίο ήδη εγγράφως έχουμε γνωστοποιήσει στη Γήπεδο Λάρισας ΑΕ ότι συμψηφίζουμε, θα στραφούμε εναντίον και του Συνεταιρισμού και εναντίον οποιουδήποτε συνεργήσει σε αυτή την παράνομη μείωση της περιουσίας μας προσωπικά.

Συνημμένα σας υποβάλλουμε τις επιστολές μας προς τη Γήπεδο με τις οποίες κάναμε γνωστό ότι συμψηφίζουμε την απαίτηση των 58.722,81€ με την καταβολή των 37.340€".

Στην δεύτερη λίγη ώρα αργότερα η ΑΕΛ ζητούσε από την Super League να ορίζεται από εδώ και πέρα το Αλκαζάρ ως έδρα για τα παιχνίδια της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

"Προς: SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ

Αξιότιμοι Κύριοι. Σας κάνουμε γνωστό ότι λόγω της καταστροφικής μας επιλογής και των συνεχών παραλόγων εκβιαστικών απαιτήσεων της Γήπεδο Λάρισας ΑΕ για την υπογραφή συμβάσεως για την σεζόν 2018-19 ύψους 370.000€, αλλά και άλλων παραλόγων απαιτήσεων, σας δηλώνουμε ότι επιθυμούμε από σήμερα όπως ορίζετε ως έδρα διεξαγωγής των αγώνων της ποδοσφαιρικής μας ομάδος για τη σεζόν 2018-19 το Στάδιο Αλκαζάρ, στο οποίο ήδη διεξάγονται αγώνεςFootballLeagueκαι μέχρι τη σεζόν 2009-10 ήταν η παραδοσιακή έδρα της ΑΕΛ τόσο στα πρωταθλήματα της Α’ Εθνικής όπως και τηςSuperLeague".

Την ίδια ώρα η ΑΕΛ έστειλε επιστολή και προς το ΕΑΚ Λάρισας με το οποίο γνωστοποιούσε την επιστολή που έστειλε στην Super League και καλούσε την επιτροπή να κάνει ότι μπορεί για να γίνει στο Αλκαζάρ το ματς με τον Παναιτωλικό που είναι προγραμματισμένο για τις 29 Σεπτεμβρίου.

" Προς: EAKΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. Κ. ΚΩΣΤΑΡΟΠΟΥΛΟ – ΑΞΙΟΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Κοιν: 1. Αξιότιμο Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη

2. Αξιότιμο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό
3. Αξιότιμο Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη Απόστολο
4. Τράπεζα Πειραιώς – Τμήμα Μεγάλων Δανείων

Θέμα: Χρήση Σταδίου Αλκαζάρ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Αξιότιμα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης,

Λόγω των καταστροφικών για την εταιρεία μας απαιτήσεων της Γήπεδο Λάρισας ΑΕ για τη χρήση τουAELFCARENA, παρά το ότι έχουμε καταβάλει σε αυτήν το ποσό του 1.350.000€, σας κάνουμε γνωστό ότι ήδη αποστείλαμε στηνSuperLeagueαίτημα να ορίζεται ως έδρα των αγώνων της ποδοσφαιρικής μας ομάδος το ιστορικό γήπεδο Αλκαζάρ και σας καλούμε ώστε μέχρι το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, το οποίο θα διεξαχθεί στις 29/9/2018 να έχετε φροντίσει ώστε να υφίστανται όλες οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του. Σας προσκομίζουμε και το αίτημα που έχουμε υποβάλλει προς τηSuperLeague".

ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ

Εν συνεχεία η ΑΕΛ απέστειλε εξώδικο προς την Γήπεδο Λάρισας ΑΕ και της ζήτησε να σταματήσει να χρησιμοποιεί το όνομα "AEL FC ARENA" και να έχει ως σήμα το άλογο μέσα στο γήπεδο.

Η εξώδικη δήλωση ανέφερε:

"Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ, εδρεύουσας στη Λάρισα, οδός Κύπρου, αρ. 72, νομίμως εκπροσωπουμένης

ΠΡΟΣ

Την εταιρεία Γήπεδο Αθλητικές Εγκαταστάσεις Λάρισας Ανώνυμη Εταιρεία, εδρεύουσας στη Λάρισα, Λόφο Μεζούρλου, γήπεδο ARENA, νομίμως εκπροσωπούμενης.

Όπως σας είναι γνωστό η εταιρεία μας βάσει όλων των κειμένων διατάξεων έχει το αποκλειστικό δικαίωμα της χρήσεως αλλά του δικαιώματος της διαθέσεως της χρήσεως της ονομασίας ΑΕΛ (Α.Ε.), η οποία είναι τα αρχικά της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας, αλλά και του αλόγου το οποίο απεικονίζεται στο σήμα της ομάδος μας.

Εσείς παρανόμως και χωρίς να σας έχουμε δώσει το δικαίωμα χρησιμοποιείτε το όνομα AEL FC, που είναι η μετάφραση στα αγγλικά της επωνυμίας της εταιρείας μας και στο εσωτερικό του γηπέδου σε 4 σημεία χρησιμοποιείτε σε τεράστιο μέγεθος το άλογο του σήματος μας, αλλά και τα χρώματα μας, σε ένα ιδιόκτητο γήπεδο το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τη λειτουργία και τους σκοπούς της ποδοσφαιρικής μας εταιρείας και το οποίο βάσει της κειμένης νομοθεσίας έχετε το δικαίωμα να το νοικιάσετε σε οιονδήποτε σας πληρώσει το μίσθωμα το οποίο επιθυμείτε, αλλά τα τελευταία χρόνια, πριν εμείς σας καταβάλουμε 1.350.000€ για να το χρησιμοποιήσουμε, το χρησιμοποιείτε είτε για συναυλιακό χώρο μπουζουκοτραγουδιστών, είτε για να χρησιμοποιείτε τη στέγη του για επιχείρηση φωτοβολταϊκών, η οποία σας αποφέρει κατά πληροφορίες 400.000€ το χρόνο.

Επειδή η χρήση από εσάς της ονομασίας της εταιρείας μας του σήματος και των χρωμάτων της εταιρείας μας είναι εντελώς παράνομη.

Επειδή η χρήση του ιστορικού ονόματος και των ιστορικών σημάτων μας σε ένα χώρο ο οποίος χρησιμοποιείται για να ακούγονται μπουζουκοτράγουδα αλλά και για να στεγάζετε επιχείρηση φωτοβολταϊκών προσβάλλει βάναυσα και την ιστορία μας και τα ιστορικά σήματα μας.

Επειδή επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ

Όπως:

1. άμεσα εντός 24 ωρών εξαφανίσετε από την ιδιόκτητη επιχείρηση σας οτιδήποτε αφορά την επωνυμία τα σήματα και τα χρώματα μας και

2. παύσετε από σήμερα σε οτιδήποτε αφορά την οιανδήποτε οικονομική σας δραστηριότητα σχετικώς με τη συγκεκριμένη επιχείρηση ή με οποιαδήποτε άλλη να χρησιμοποιείται το οιοδήποτε από τα ως άνω χαρακτηριστικά.

ΑΛΛΩΣ

ΣΑΣ ΔΗΛΟΥΜΕ ότι αφενός μεν θα καταθέσουμε εις βάρος σας αγωγές για την αποζημίωση της εταιρείας μας, αφετέρου δε ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή διαταγή για να υποχρεωθείτε να συμμορφωθείτε, προσκαλώντας ως παρεμβαίνοντα τον Δήμο Λαρισαίων.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνους, στους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες".

ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: "ΤΟ "AEL FC Arena" θα κλείσει"

Όπως ήταν λογικό η Γήπεδο Λάρισα ΑΕ έβγαλε ανακοίνωση με την οποία απάντησε στην εξώδικη δήλωση και ανέφερε ότι μετά τα όλα όσα έχουν γίνει το "AEL FC Arena" θα κλείσει:

«Για διάστημα τριών (3) και πλέον μηνών με πρόθεση συνεργασίας, αναμέναμε την πλευρά της ομάδας (ΠΑΕ) να βρούμε δρόμο συνεργασίας χρήσης του γηπέδου για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε όλο το διάστημα συνεργασίας έχουμε κάνει μεταξύ άλλων σημαντικές οικονομικές υποχωρήσεις (διάφορες ρυθμίσεις στις συμφωνημένες δόσεις, αναμονή στα οφειλόμενα, μειώσεις τιμήματος, χορηγίες κλπ) και τεράστια υπομονή πάντα με κριτήριο το καλό της ομάδας, φτάσαμε τελικά σε συμφωνία μετά από σημαντική οπισθοχώρηση του κ. Πηλαδάκη πραγματοποιώντας ακόμα μια μείωση του συνολικού τιμήματος.

Στις 6-9-2018 μας στάλθηκε επιστολή ότι είναι έτοιμοι να υπογράψουν την σύμβαση δηλώνοντας ότι δεν θα φύγουν ποτέ από το ΑΕΛ FC ARENA. Την Πέμπτη 13-9-2018 και ενώ φτάσαμε σε συμφωνία αναμέναμε την υλοποίηση αυτής υπογράφοντας από κοινού την νέα σύμβαση, ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα να καλύψουν την συμφωνία και παράλληλα μας ζητήθηκε προσωρινό παραχωρητήριο για τον επερχόμενο αγώνα. Αποδεχτήκαμε την δέσμευση ότι την Δευτέρα 17-9-2018 θα καλυφτεί το ποσό της προκαταβολής και το παραχωρητήριο δόθηκε με συμφωνία να λήξει την επομένη του αγώνα.

Αφού θα καλύπτονταν η προκαταβολή, την συμφωνημένη ημερομηνία, θα υπογραφόταν και η σύμβαση της επόμενης περιόδου, αντ’ αυτού μας στάλθηκε επιστολή περί ΜΗ ενδιαφέροντος χρήσης του Γηπέδου και ΜΗ αποχώρησης από τους χώρους χρήσης (γραφεία, εστιατόριο κλπ) δηλώνοντας μας παράλληλα ότι είναι σε ισχύς η παλιά σύμβαση.

Σήμερα Τρίτη 18-9-2018 και εντελώς ξαφνικά μας ξαναστάλθηκε επιστολή ενημερώνοντας μας εκ νέου και ρητά ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον χρήσης του γηπέδου και θα υπάρξει αποχώρηση από τους χώρους έως τις 22-9-2018 ημέρα Σάββατο.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι η συμφωνία χρήσης για την νέα περίοδο η οποία ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ ήρθε μετά από μεγάλη οπισθοχώρηση της Γήπεδο και του κ. Πηλαδάκη, λυπούμαστε αλλά δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε όλο αυτό το σκηνικό, το Γήπεδο ΑΕΛ FC ARENA θα κλείσει».

ΚΟΥΓΙΑΣ: "ΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΒΓΑ"

Ο Αλέξης Κούγιας με προσωπική του δήλωση απάντησε στην ανακοίνωση της Γήπεδο Λάρισας Α.Ε. και με σκληρές εκφράσεις στάθηκε στα λεφτά που έχει δώσει για την ενοικίαση του γηπέδου ενώ σημείωσε για ακόμη μια φορά πως έχει αδειάσει συναισθηματικά και επιτέθηκε προσωπικά στον Κώστα Πηλαδάδκη.

Η δήλωση του Κούγια ανέφερε:

"Μου διάβασαν την ανακοίνωση της Γήπεδο Λάρισας ΑΕ και εξ υποχρεώσεως την άκουσα.

Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο γι αυτούς τους νταβατζήδες της Γήπεδο ΑΕ, που έχουν το θράσος, αφού επί τρία χρόνια με εκβίαζαν καθημερινώς και μου πήραν 1.350.000€, ενώ οι εισπράξεις από τα πάμφθηνα διαρκείας και τα εισιτήρια αγώνων τα τρία αυτά χρόνια, προ φόρων, είναι ζήτημα να έφτασαν τις 850.000€, να κάνουν και ανακοινώσεις περί οικονομικών υποχωρήσεων του Πηλαδάκη χωρίς να αναφέρουν ότι οι οικονομικές υποχωρήσεις σταμάτησαν στο νούμερο των 370.000€ το χρόνο.

Δυστυχώς για τον Πηλαδάκη και την παρέα του, αλλά και γι αυτούς που είτε ιδιοτελώς, είτε ανιδιοτελώς του έδωσαν δημόσια γη, για να κάνει μία ιδιωτική επιχείρηση, όπως είπαν στο δικαστήριο της 17/5/2018 ο τοποτηρητής του Τσακμακίδης και ο δικηγόρος του Ευθυμίου, μου είναι αδιάφορο τι θα λένε και τι θα γράφουν από δω και πέρα, γιατί όσο εγώ είμαι ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, αυτοί δεν θα ξαναπάρουν από εμένα ούτε ένα ευρώ.

Από εδώ και πέρα τα 129.000.000€ δάνεια του Πηλαδάκη θα τα ξεπληρώνει στον συναυλιακό αυτόν χώρο και στο χώρο των φωτοβολταικών ο Ρέμος, η Παπαδοπούλου, ο Αργυρός, η Θεοδωρίδου, η "καβάλα στο δελφίνι" και τα "κίτρινα σπαθιά".

Εγώ περιμένω τη δικαστική απόφαση για να πάρω μέρος του 1.350.000€ πίσω.

Και για να μην αγωνιά ο κόσμος, επειδή εγώ δεν είμαι Πηλαδάκης για να προπωλήσω εισιτήρια διαρκείας με εξωφρενικές τιμές για 3 χρόνια και να μη γυρίσω ποτέ πίσω τα χρήματα, τις επόμενες ημέρες που θα τοποθετηθώ επισήμως για το μέλλον μου στην ΑΕΛ, θα υπάρχουν ανακοινώσεις για το πως θα επιστραφούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς τα 135.000€ που έχουμε εισπράξει συνολικά από τα παμφθηνα διαρκείας των 50 και 70€, εφόσον οι κάτοχοι τους θέλουν να τους επιστραφούν και δεν επιθυμούν με αυτά να παρακολουθούν τους αγώνες στο ιστορικό στάδιο Αλκαζάρ, όπου είμαι βέβαιος ότι η Επιτροπή Σταδίου με τον άξιο Πρόεδρο κ. Κωσταρόπουλο και τους άξιους συνεργάτες του και τον άξιο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη θα κάνουν τα πάντα ώστε να αγωνιζόμαστε.

Αλίμονο εάν δεν μπορεί η δημοτική αρχή της Λάρισας με έναν τόσο άξιο Δήμαρχο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έναν τόσο άξιο Περιφερειάρχη, το Υφυπουργείο Αθλητισμού με έναν τόσο άξιο Υφυπουργό και η Επιτροπή Διοίκησης του σταδίου Αλκαζάρ να μην μπορούν να κάνουν τα απαραίτητα για να αγωνίζεται η ΑΕΛ μας στην ιστορική της έδρα, χωρίς να έχει ανάγκη νταβατζήδες, όταν ο Δήμαρχος Λαμιέων, ο Δήμαρχος Χανίων, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, ο Δήμαρχος Λέσβου, ο Δήμαρχος Λιβαδειάς, ο Δήμαρχος Αγρινίου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, γήπεδα τα οποία παραδοσιακά ήταν γήπεδα Β' και Γ' Εθνικής τα μετέτρεψαν σε γήπεδα Super League μέσα σε ένα μήνα, για να μπορούν οι οικογένειες των οπαδών των τοπικών ομάδων να παρακολουθούν τους αγώνες τους.

Και ένα τελευταίο: Κωστάκη μου είναι αδιάφορο αν θα το κλείσεις το γήπεδο και να σου δώσω και μία συμβουλή. Μπορείς να κάνεις την ιδιωτική σου επιχείρηση και κοτέτσι, χωρίς βεβαίως να λέγεται AEL FC ARENA.

Η στάμνα πολλές φορές πάει στη βρύση, αλλά μια φορά σπάει.

Δυστυχώς για σένα και την παρέα σου έχω αδειάσει συναισθηματικά για ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο.

Αν είχες τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις μια χθεσινή συζήτηση με τα παιδιά μου, θα καταλάβαινες ότι έχασες οριστικά την κότα με τα χρυσά αβγά.

Νομίζω ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη πλησιάζει και το τέλος της ανοχής της Τράπεζας Πειραιώς.

1.350.000€ είναι πολλά λεφτά τη σημερινή εποχή..."

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ