ΑΕΛ

Τσιώλης: "Ήρθα την κατάλληλη στιγμή"

Τσιώλης: "Ήρθα την κατάλληλη στιγμή"
Τσιώλης

Ο Σάκης Τσιώλης υπέγραψε στην ΑΕΛ και μιλάει στο Sport24.gr για την... αγάπη που άργησε 19 χρόνια! Η Εθνική, η προοπτική της Super League και η καριέρα του με αριθμούς (VIDEOS).

Είναι ένα καλό ερώτημα που έβγαινε συχνά από τα χείλη των φίλων της ΑΕΛ. "Πως και δεν έχει καθίσει στον πάγκο ο Σάκης Τσιώλης;". Για όσους δεν γνωρίζουν, ο καρδιτσιώτης τεχνικός έχει συνδέσει το όνομα του με τους "βυσσινί" την δεκαετία του 1980.

Μαζί της κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1984-1985 και φυσικά τάραξε τα νερά στον μικρόκοσμο μας τη σεζόν 1987-1988 με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όλα έδειχναν, λοιπόν, πως ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί στον πάγκο της ομάδας. Ο χρόνος περνούσε, η ΑΕΛ βίωνε δύσκολες στιγμές με ταλαιπωρία μέχρι και την Γ Εθνική με ασταθείς διοικήσεις και ο Τσιώλης ξεκινούσε σιγά σιγά να γράφει τη δική του ιστορία στους πάγκους.

"Η ΑΕΛ δεν είναι απλό πράγμα", είπε αρχικά στο Sport24.gr ο Σάκης Τσιώλης και συνέχισε: "Δεν ήθελα απλά να έρθω για να πω ότι ήρθα. Υπήρξαν περιπτώσεις που έγιναν επαφές αλλά οι συγκυρίες μας κράτησαν μακριά. Βέβαια κάποιες φορές ήταν και άλλα προβλήματα στη μέση (διοικητικά), οπότε αποφάσισα να μείνω μακριά και όπως φάνηκε ήταν σωστή η επιλογή μου".

Τη σεζόν 2011-2012 η ΑΕΛ βρέθηκε στην Β Εθνική μετά από μία περίεργη σεζόν με πολλές διαιτητικές αποφάσεις που συζητήθηκαν. Ο Κώστας Πηλαδάκης ήρθε σε επικοινωνία με τον Σάκη Τσιώλη, όμως οι επαφές δεν καρποφόρησαν, αφού ο Έλληνας τεχνικός δέχθηκε πρόταση από ανταγωνιστική ομάδα της Super League. Οι, τότε, πληροφορίες ανέφεραν πως εκείνη τη φορά ο κ. Τσιώλης έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην ΑΕΛ.

Τσιώλης: "Ήρθα την κατάλληλη στιγμή"
ΑΕΛ Κύπελλο 1985

Ζιώγας, Κμιέτσικ, Γκαλίτσιος, Βουτυρίτσας, Βαλαώρας, Τσιώλης, Μητσιμπόνας με το Κύπελλο Ελλάδας το 1985.

Άλλες τέσσερις φορές υπήρξαν επαφές με διάφορους προέδρους της ΑΕΛ. Το 2014, ωστόσο, ο κ. Τσιώλης δέχθηκε εκ νέου τηλεφώνημα από τους "βυσσινί". Ο λόγος που ζήτησε χρόνο και τελικά δεν προχώρησε πρόσληψη του;

"Ήταν η εποχή που η Εθνική Ελλάδας άλλαζε τους προπονητές σαν τα πουκάμισα (σε ένα χρόνο είχαμε Ρανιέρι, Τσάνα, Μαρκαριάν και Σκίμπε). Βρισκόμουν μέσα στη λίστα με τους υποψήφιους και μου ζήτησαν να περιμένω λίγο. Έτσι δεν προχώρησε η υπόθεση με την ΑΕΛ, αν και πάλι είχα αμφιβολίες λόγω διοικητικών προβλημάτων. Τελικά η Εθνική επέλεξε άλλον και χάθηκε κι αυτή η ευκαιρία".

Τελικά μετά από 19 χρόνια καριέρας στους πάγκους, ο καρδιτσιώτης τεχνικός τα βρήκε με τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια. Οι δυο τους μοιράζονται το ίδιο όραμα για τον σύλλογο και οι υπογραφές ήταν απλά διαδικαστικό θέμα.

"Όλοι ξέρουν πως η Λάρισα βρίσκεται στην καρδιά μου, αφού έχω συνδέσει το όνομα του με τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του συλλόγου. Όπως είπα και πριν οι συνθήκες πλέον είναι ιδανικές και πιστεύω πως θα πετύχουμε τους στόχους μας. Θα πούμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες", ήταν τα λόγια του στο Sport24.gr.

Ο Σάκης Τσιώλης με αριθμούς

Τσιώλης: "Ήρθα την κατάλληλη στιγμή"

Οι ομάδες που έχει προπονήσει: Αναγέννηση Καρδίτσας, Ναυπακτιακός, Πρέβεζα, Πατραϊκός, Πανηλειακός, Πανελευσινιακός, Καλαμάτα, Ιωνικός, Λεβαδειακός, Θρασύβουλος, Ολυμπιακός Βόλου, Άρης, Αστέρας, ΠΑΣ, Ξάνθη.

Πρώτη φορά αντίπαλος της ΑΕΛ σε πάγκο: 31/03/01 Ναυπακτιακός - Λάρισα 0-1 (Μάγγος 54') για την Β Εθνική.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Σάκης Τσιώλης θα παρουσιαστεί και επίσημα την Πέμπτη (25/2) στη μία στα γραφεία της ΠΑΕ.

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ