ΑΕΛ

ΠΑΕ ΑΕΛ: "Η ΚΕΔ θεωρεί ανίκανους για τον τελικό τους διαιτητές που απέκλεισαν την ΑΕΛ"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Κούγιας EUROKINISSI SPORTS

Η ΠΑΕ ΑΕΛ, με ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι η επιλογή της ΚΕΔ να ορίσει τον Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αποτελεί παραδοχή της ότι οι Έλληνες διαιτητές είναι "ανίκανοι".

Οι δύο "Δικέφαλοι", ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας στον τελικό του ΟΑΚΑ (12/5, 20:30) με τον 44χρονο Ισπανό διαιτητή, Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν, να είναι ο "άρχων" της αναμέτρησης.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι με τον ορισμό του Ίβηρα κι όχι Ελλήνων ρέφερι, "η ΚΕΔ παραδέχεται ότι οι Έλληνες διαιτητές που ορίστηκαν στους ημιτελικούς με την ΑΕΚ είναι ανίκανοι", ενώ απέδωσε στους Πραξιτέλη Ζαχαριάδη και Τάσο Παπαπέτρου τον αποκλεισμό των "βυσσινί" από τον τελικό.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΛ:

"Για μας στην ΑΕΛ αποτέλεσε ιδιαίτερα δυσάρεστη είδηση το γεγονός του ορισμού ξένων διαιτητών οι οποίοι θα σφυρίξουν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η έκπληξη μας βασίζεται στο ότι η ΚΕΔ στους ημιτελικούς αγώνες με την ΑΕΚ όρισε δύο Έλληνες διαιτητές, τους Ζαχαριάδη και Παπαπέτρου, οι οποίοι κατά την αντίληψη όλων των οπαδών μας, όλων των οπαδών των άλλων ομάδων, ο μεν πρώτος διαμόρφωσε το σκορ σε 2-1 με ένα άκυρο γκολ στο οποίο προηγήθηκε γροθιά στο πρόσωπο από τον ΜΟΡΑΝ στον ΑΓΚΑΝΟΒΙΤΣ, που έπρεπε να αποβληθεί σε εκείνη την φάση με απευθείας κόκκινη κάρτα και τουλάχιστον να καταλογισθεί φάουλ υπέρ μας.

Ο διαιτητής Ζαχαριάδης αγνόησε και τις δύο παραβάσεις και ο ΜΟΡΑΝ σαν κύριος κέρδισε την μπάλα και την μεταβίβασε στον ευρισκόμενο 5 μέτρα οφσάιντ ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ ΜΑΣΟΥΝΤ, παράβαση την οποία αγνόησε και ο διαιτητής Ζαχαριάδης και ο επόπτης Μερκενίδης παρά το ότι ήταν αντιληπτή και κατανοητή φάση ακόμα και σε 5χρονα παιδιά που ήταν στο γήπεδο.

Έτσι διαμορφώθηκε το ιδιαίτερα ευτυχές αποτέλεσμα για την ΑΕΚ με εκτός έδρας γκολ αφού αντί να χάσει με 2-0 έχασε με 2-1.

Στο δεύτερο παιχνίδι επιλέχθηκε ως ικανός διαιτητής ο οποίος θα διεύθυνε τον αγώνα που θα έκρινε και την πρόκριση στον τελικό, ο κ. Παπαπέτρου ο οποίος όπως αποδεικνύεται από το video όλα σχεδόν τα αμυντικά φάουλ σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου των παικτών της ΑΕΚ είτε τα έδωσε επιθετικά δικά μας είτε τα αγνόησε και στο τέλος όταν το σκορ ήταν παρ’ όλα αυτά 0-0 στη πιο κρίσιμη φάση του αγώνα, λίγα λεπτά πριν το τέλος αντί να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη τον Μπακάκη που προσπάθησε να σπάσει το πόδι του ΧΟΥMΠΤΣΕΦ και να καταλογίσει τουλάχιστον φάουλ υπέρ μας αγνόησε προκλητικά τον κανονισμό και για να μην εκτεθεί έκανε το πρωτοφανές και προκλητικό για την νοημοσύνη όλων μας και καταλόγισε φάουλ εις βάρος μας, από το οποίο φάουλ ξεκίνησαν οι συνεχόμενες φάσεις που οδήγησαν στο τελικό αποτέλεσμα με το τυχερό γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 95ο λεπτό, που σε συνδυασμό με το άκυρο γκολ του πρώτου αγώνα οδήγησαν στον αποκλεισμό μας από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στον οποίο δικαιούμαστε να συμμετέχουμε εμείς αντί της ΑΕΚ.

Σήμερα η ΚΕΔ θεώρησε τους διαιτητές που οδήγησαν με τα λάθη τους στον αποκλεισμό μας ως ανίκανους να διευθύνουν τον τελικό αγώνα και όρισε ξευτιλίζοντας το Ελληνικό ποδόσφαιρο και τους Έλληνες διαιτητές, έναν Ισπανό διαιτητή για τον οποίον ήδη επίσημα η ΑΕΚ, αλλά και οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι που την υποστηρίζουν να εκφράζουν την στενοχώρια τους γιατί βεβαίως θα ήθελαν να σφυρίξει τον αγώνα είτε ο κ. Ζαχαριάδης με βοηθό τον κ. Μερκενίδη είτε ο κ. Παπαπέτρου.

Όμως η πραγματικότητα είναι μία ότι η ΑΕΛ δεν παίζει στον τελικό γιατί τους δύο ημιτελικούς με την ΑΕΚ την σφύριξαν ανίκανοι κατά την ΚΕΔ διαιτητές, οι οποίοι όμως ήταν ικανοί πριν ένα μήνα για να σφυρίξουν και να μας οδηγήσουν στον άδικο αποκλεισμό μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Μπορμπαλάν σφυρίζει στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Μπορμπαλάν: Ο "σκληρός" που απέβαλε Μόντριτς, Σιμεόνε και ήταν μπροστά στο επεισόδιο Μουρίνιο - Βιλανόβα
"Κρεμάει" τη σφυρίχτρα ο Μπορμπαλάν
Χωρίς νίκη ο Χιμένεθ με Μπορμπαλάν
Οι δύο "μαύρες" βραδιές του Μπορμπαλάν
Ρέφερι θέλουμε ή πυροσβέστη;
Βγάζουν ανακοίνωση οι Έλληνες διαιτητές για τον ορισμό του Μπορμπαλάν!
Νόμιμη η παρουσία του Μπορμπαλάν στον τελικό
Τόσα θα πάρουν ο Μπορμπαλάν και οι βοηθοί του
Tα 10 στοιχεία που πρέπει να έχει ένας δημοσιογράφος για να περιγράψει έναν τελικό Κυπέλλου

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ