ΑΕΛ

Ο Κούγιας αποκάλυψε το λόγο που έδιωξε τον Λαγό από την ΑΕΛ

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
Κούγιας EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στο λόγο της διακοπής της συνεργασίας με τον Τάσο Λαγό, ενώ επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στον πρώην προπονητή της ομάδας, Ηλία Φυντάνη.

Με ανακοίνωσή της, η ΑΕΛ αναφέρθηκε στο λόγο που διακόπηκε η συνεργασία με τον Τάσο Λαγό, κάνοντας λόγο για κακή συμπεριφορά του προς το νεό προπονητή, κ. Αντωνίου, όπου προσπάθησε να εμπλέξει και άλλους Έλληνες παίκτες, ενώ στο στόχαστρο βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο πρώην προπονητής των "βυσσινί", Ηλίας Φυντάνης.

Μάλιστα, τονίζεται στην ανακοίνωση πως "η πόρτα της ΑΕΛ για τον κ. Φυντάνη όσο υπάρχει ο κ. Κούγιας θα είναι ερμητικά κλειστή και τους λόγους τους ξέρει καλύτερα από τον καθένα αυτός".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"1. Η ΑΕΛ λόγω του ότι σε διάφορα sites διαδίδονται και δημοσιεύονται από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστού Τάσου Λαγού διάφορες ιστορίες, για τους λόγους που διεκόπη πρόωρα η συνεργασία του με την ΑΕΛ, θα τοποθετηθεί επίσημα γι αυτό το θέμα μετά από τα παιχνίδια με τον Παναιτωλικό για το Πρωτάθλημα και την ΑΕΚ για το Κύπελλο.

Πράγματι συνέβη σοβαρότατο επεισόδιο μεταξύ του κ. Κούγια και του Λαγού μετά το παιχνίδι με τον Πλατανιά και μετά από παρατήρηση του κ. Κούγια προς τον Λαγό να μην επαναλάβει ποτέ ξανά συμπεριφορές σαν αυτή προς τον προπονητή, όταν αντικαταστάθηκε λόγω κακή απόδοσης κι ενώ το σκορ ήταν 0-0, αλλά γι αυτό το επεισόδιο ο Λαγός ζήτησε συγγνώμη και δεν ετέθη από τότε εκτός ομάδος.

Ο λόγος της διακοπής της συνεργασίας αφορά άλλη συμπεριφορά του Λαγού προς τον νεό προπονητή μας κ. Αντωνίου, όπου προσπάθησε να εμπλέξει και άλλους Έλληνες παίκτες, η οποία ήταν πρωτοφανής για επαγγελματία ποδοσφαιριστή και αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος της διακοπής της συνεργασίας.

2. Είναι ιδιαίτερα ενοχλητική η συμπεριφορά του πρώην προπονητού μας Ηλία Φυντάνη, ο οποίος περιφέρεται σε διάφορα ΜΜΕ, με τελευταία εμφάνιση του σε εκπομπή οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού, όπου ισχυρίστηκε διάφορα θέματα, τα οποία αφορούν δήθεν μελλοντική του ενασχόληση με την ΑΕΛ, αλλά και και του ότι δήθεν αυτός ανακάλυψε και καθιέρωσε τον ποδοσφαιριστή μας Γιάννη Μασούρα.

Η πόρτα της ΑΕΛ για τον κ. Φυντάνη όσο υπάρχει ο κ. Κούγιας θα είναι ερμητικά κλειστή και τους λόγους τους ξέρει καλύτερα από τον καθένα αυτός.

Όσον αφορά την ανακάλυψη του Μασούρα, αυτόν τον ανακάλυψε ο συνεργάτης του κ. Κούγια στην Παναχαϊκή, πολιτικός μηχανικός κ. Λεωνίδας Παπαθωμάς, όταν ήταν 15 ετών και αγωνίζονταν ως σέντερ φορ και είχε πετύχει 45 τέρματα.

Εκείνη τη χρονιά προσελήφθη ως προπονητής της Παναχαϊκής ο κ. Δημήτρης Σπανός, ο οποίος τα 3 προηγούμενα χρόνια ήταν προπονητής στην Ερμιονίδα.

Για ένα ολόκληρο πρωτάθλημα ο κ. Σπανός δεν τον χρησιμοποίησε ποτέ και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στον τελευταίο και αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα πρωταθλήματος με τον Αχαρναϊκό εκτός έδρας στη θέση δεξιού μπακ κατόπιν απαιτήσεως του κ. Κούγια, θέση όπου έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του με ιδιαίτερη επιτυχία.

Από εκείνη την ημέρα ο κ. Σπανός τον χρησιμοποίησε ανελλιπώς σε όλα τα μπαράζ για την άνοδο στην Super League, όπου συμμετείχαν η ΑΕΚ, ο Ηρακλής, η ΑΕΛ και η Παναχαϊκή και αμέσως μετά ο Γιάννης Μασούρας ακολούθησε τον κ. Κούγια μαζί με όλα τα άλλα νεαρά παιδιά στη Λάρισα, όπου και χρησιμοποιήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια μόνο από τον κ. Ντόστανιτς ως αλλαγή σε διάφορες θέσεις κατακτώντας το Πρωτάθλημα της Football League 2015-16.

Έκτοτε κανείς προπονητής της ΑΕΛ (Τσιώλης, Αναστασιάδης, Πάους) τον εμπιστεύτηκαν, στέλνωντας τον να αγωνίζεται στα πρωταθλήματα υποδομής και πάλι με απαίτηση του κ. Κούγια να του δοθούν ευκαιρίες αγωνίστηκε επί Φυντάνη, αρχικά ως έξω αριστερά (στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό) και τελικώς να έχει μονιμοποιηθεί σε όλες τις θέσεις δεξιά, τις οποίες μοιράζεται με τους ιδιαίτερα ταλαντούχους Ρέντζα και Ντέλετιτς.

Ο Μασούρας ούτε είχε ούτε έχει μάνατζερ και έχει εμπιστευτεί την ποδοσφαιρική του καριέρα στον κ. Κούγια, ο οποίος είναι δεύτερος πατέρας του".

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ