ΑΕΛ

Λεοζίνιο στο Sport24.gr: "Θα ηγηθώ της ΑΕΛ, δεν ζήτησε συγγνώμη ο Μπέριος"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΟΥΚΟΡΙΚΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΟΥΚΟΡΙΚΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λεοζίνιο μιλά στο Sport24.gr για τον ηγετικό ρόλο που αναλαμβάνει στη φετινή ΑΕΛ και στέκεται στο μαρκάρισμα που δέχθηκε από τον Θοδωρή Μπέριο στο φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα. (video)

Πήγε στη Λάρισα για να γίνει ο ηγέτης της. Ο 31χρονος Βραζιλιάνος επιτελικός μέσος, Λεοζίνιο, μετά τις Βάσκο ντα Γκάμα, Σπορτ Ρεσίφε, Τρέζε, Ολυμπιακό, Μπράουνσβαϊγκ, ΟΦΗ, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Πανσερραϊκό, Καλλονή, Ντενιζλίσπορ και Ηρακλή, υπέγραψε στην ΑΕΛ.

Το Sport24.gr συνάντησε τον "Λέο" στο Καρπενήσι, όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο προετοιμασίας των "βυσσινί" κι εκείνος δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο που του αναλογεί στη θεσσαλική ομάδα.

Ο Βραζιλιάνος υποστηρίζει ότι μέσα από τη σκληρή δουλειά η ΑΕΛ θα πετύχει τους στόχους της και θα κάνει μια καλή σεζόν, πλέκει το εγκώμιο του Αντρέ Πάους και υποστηρίζει ότι ο Θοδωρής Μπέριος δεν του ζήτησε ούτε συγγνώμη (μάλιστα ο Αλέξης Κούγιας αποκάλεσε "κριάρι" τον αμυντικό της ομάδας των Ιωαννίνων) για το σκληρό μαρκάρισμα κατά τη φιλική αναμέτρηση των δύο ομάδων (ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα) το Σάββατο στο Καρπενήσι.

- Από τη Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή στη Λάρισα και την ΑΕΛ. Είσαι προετοιμασμένος γι' αυτή τη νέα περιπέτεια;

"Ναι, είμαι απόλυτα προετοιμασμένος. Δουλεύω από την πρώτη ημέρα που έφθασα εδώ. Δεν είμαι μόνον εγώ ο "νέος" της ομάδας. Η ΑΕΛ έχει πάρει κι άλλους νέους παίκτες, είμαστε μια νέα ομάδα και πιστεύω ότι με πολλή δουλειά μπορούμε να κάνουμε μια καλή σεζόν".

- Παίζεις σε μια ομάδα που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα και Κύπελλα στο παρελθόν. Είναι η πιο σημαντική πρόκληση που συναντάς μετά από τον Ολυμπιακό;

"Και στη Βραζιλία, έπαιξα σε μεγάλες ομάδες όπως είναι η Σπορτ (Ρεσίφε), η Βάσκο ντα Γκάμα. Αλλά και στην Ελλάδα. Εκτός από τον Ολυμπιακό και ο Ηρακλής είχε μεγάλες απαιτήσεις. Όπως είπα και πιο πριν, πιστεύω ότι μέσα από τη δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να κάνουμε μια μεγάλη χρονιά".

Λεοζίνιο στο Sport24.gr: "Θα ηγηθώ της ΑΕΛ, δεν ζήτησε συγγνώμη ο Μπέριος"

- Θα είσαι ο φύσει και θέσει αρχηγός της ομάδας. Είσαι έτοιμος να αναλάβεις αυτό το ρόλο;

"Ναι, αναμφίβολα. Δεν είμαι μόνον εγώ. Είναι και ο Θωμάς (Ναζλίδης) κι άλλα παιδιά που συνάντησα εδώ. Νομίζω ότι λόγω εμπειρίας και ηλικίας μπορώ να ηγηθώ της ομάδας".

- Το ρόστερ είναι "παζλ" εθνικοτήτων, είναι επίσης μείγμα νεαρών και μεγαλύτερων. Μπορεί να λειτουργήσει αυτό το μείγμα;

"Φθάσαμε 8-9 νέοι παίκτες, έχουμε νεαρούς παίκτες, αλλά καλούς. Εδώ (Καρπενήσι), μέρα με τη μέρα ο καθένας γνωρίζει τον άλλον. Κάθε μέρα που περνά γινόμαστε και πιο συμπαγείς".

- Η Λάρισα "ζει" για το ποδόσφαιρο. Το έχεις αντιληφθεί κι εσύ στη σύντομη μέχρι σήμερα παρουσία σου στην πόλη;

"Πιστεύω ναι. Το κατάλαβα από την παρουσίασή μου στο γήπεδο. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης κατάλαβα τι σημαίνει αυτή η ομάδα για την πόλη. Ελπίζουμε να κάνουμε μια καλή σεζόν κι ο κόσμος να το ευχαριστηθεί".

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

- Έχεις προσαρμοστεί στις οδηγίες του νέου σου τεχνικού, Αντρέ Πάους;

"Ναι, έχω προσαρμοστεί κι έχουμε καλή επικοινωνία. Ο τεχνικός μιλά αγγλικά, όπως κι εγώ. Είμαστε λίγες ημέρες μαζί, αλλά μπορώ να πω ότι μου αρέσει το στυλ με το οποίο δουλεύει. Θέλει την μπάλα να κυλά, όπως χρησιμοποιεί και πολύ μπάλα στην προπόνηση. Πιστεύω ότι με το πέρασμα των ημερών θα βελτιωνόμαστε περισσότερο, καθώς και ο ίδιος θα μπορεί να εφαρμόσει τις ιδέες του καλύτερα".

- Πιστεύεις ότι η ΑΕΛ μπορεί να κατακτήσει έναν τίτλο; Ένα Κύπελλο, ίσως, που είναι πιο εφικτό; Ή να παλέψει για έξοδο στην Ευρώπη;

"Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο. Δεν είναι εύκολο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ ανταγωνιστικό, αλλά με τη δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αλλά, χρειάζεται χρόνος. Ειδικά για εμάς, που είμαστε νέοι στην ομάδα".

- Στο φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα δέχθηκες ένα μαρκάρισμα από τον Μπέριο. Πόσο καιρό θα μείνεις εκτός προπονήσεων; Ήταν τόσο σκληρό το μαρκάρισμα; Το λέω γιατί ο κόσμος δεν το έχει δει, καθώς δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη....

"Ναι, μπήκε πολύ δυνατά στη φάση. Θα μείνω εκτός, όπως μου είπε ο γιατρός, για περίπου ένα δεκαήμερο. Αλλά, είναι στο ποδόσφαιρο κι αυτό. Το χειρότερο ήταν ότι δεν μου ζήτησε ούτε συγγνώμη. Τον περίμενα, αλλά δεν μου ζήτησε συγγνώμη..."

- Μια υπόσχεση προς του φίλους της ΑΕΛ;

"Ο κόσμος της ΑΕΛ πρέπει να είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας. Να είναι δίπλα μας και να μας βοηθήσει να πετύχουμε το στόχο μας και να πάμε με τη Λάρισα όσο πιο μακριά μπορούμε. Τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο..."

Photo credits: Eurokinissi, Video credits: SportLarissa

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ