ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούγιας: "Υπάρχει σχέδιο να εξοντώσουν εμένα και την ΑΕΛ"

Κούγιας: "Υπάρχει σχέδιο να εξοντώσουν εμένα και την ΑΕΛ"
Κούγιας

Στην απολογία του, ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως υπάρχει σε εφαρμογή σχέδιο για την προσωπική του εξόντωση, ενώ προέβη σε μια σειρά καταγγελιών.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ απολογήθηκε ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ και έχει προθεσμία μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (9/11, 14:00) να καταθέσει υπομνήματα.

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του Αλέξη Κούγια:

  • "Ο Δημητρόπουλος, που ήταν γιατρός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Παναχαϊκή είναι ο εκτελεστής της παράγκας. Οι διώξεις αυτές είναι στημένες για να με εξοντώσουν προσωπικά και οικονομικά".
  • "Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι ένας παλιός υπάλληλος της ΕΠΟ που έστηνε όλα τα παιχνίδια μαζί με άτομο το οποίο έχει στείλει στον Λεβαδειακό ως τιμ μάνατζερ με άλλο όνομα".
  • "Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι ο ιθύνων νους και το δεξί χέρι του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ. Και από σειρά δημοσιευμάτων προκύπτει ότι σε διαδικασίες στην περιφέρεια ακόμα και σε επίπεδο εκλογών μαζί με κάποια άλλα άτομα αλλοίωναν ή δωροδοκούσαν".
  • "Μετά από αυτές τις διαδικασίες παλιοί συνεργάτες του Μελισσανίδη και πρόσωπα της ΑΕΚ βρέθηκαν ακόμα και σε πόστα στην ΕΠΟ, όπως ο Αλέξης Δέδες".
  • "Εγώ ζήτησα να έρθουν εδώ Μάκης Γκαγκάτσης, Γιάννης Παπαδόπουλος και Λίνα Σουλούκου. Ευτυχώς η κ. Σουλούκου είναι εδώ".
  • "Όποιος πάρει τις εκλογές στην ΕΠΟ αλλοιώνει και μπορεί να κάνει το οτιδήποτε".
  • "Στο περιβάλλον Μητρόπουλου όλοι οι στημένοι διαιτητές του 1996 είναι τώρα παρατηρητές. Είναι επαγγελματίες εγκληματίες και πάνε σαν τα κοπρόσκυλα. Τότε άρχισαν να 'χειρουργούν' ομάδες σαν την τότε ομάδα μου στην ΑΕΚ. Ήμουν ο πρώτος που υπέστην τον εξευτελισμό της παράγκας".
  • "Η συνεδρίαση αυτή είναι απαρχή για να γίνει μία έδρα. Για το σχέδιο του Θωμά Μητρόπουλου. Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος ήταν υπάλληλος σε Υπουργείο και είχε καμπάνες και σπίτια από το ποδόσφαιρο. Ο Μητρόπουλος είχε μετοχές στο χρηματιστήριο και πολλά λεφτά δίχως ένα ένσημο. Αυτό το σύστημα υπάρχει και σήμερα".
  • "Μόλις ως δικηγόρος του ομίλου Παραπολιτικά ανέδειξα το πως στήθηκε αυτή η σκευωρία κατά του κ. Μαρινάκη, δέχθηκα την επίθεση από τους μπράβους του Μελισσανίδη, ενώ ο ίδιος ο Μελισσανίδης είχε στήσει την υπόθεση αυτή στο σκάφος του".
  • "Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, το δεξί χέρι του Μελισσανίδη, με στοχοποίησε επειδή έκανα τις δηλώσεις που κατέρρεαν τα πάντα. Με τον Χριστοφορίδη ότι γνωρίστηκε με τον Μελισσανίδη μέσω Κακέτση και το πως ξαφνικά τον αγάπησε ο Πατέρας".
  • "Το πώς θα μπουν οι διαιτητές το αποφασίζει ένας άνθρωπος. Ο Τριτσώνης τον οποίο ελέγχει ο Γιάννης Παπαδόπουλος".
  • "Υπάρχει απόφαση πρωτοβαθμίου δικαστηρίου για την παράγκα. Σε δεύτερο βαθμό θα βγει το νέο έτος. Ο Παπαδόπουλος είναι στην υπόθεση αυτή και έχει καταδικαστεί όπως και ο Θωμάς Μητρόπουλος".
  • "Έχω πληρώσει σε πρόστιμα από το 1989 πόσα χρήματα λέτε; 750.000 ευρώ στην ΕΠΟ. Έρχονται μετά και με δικαιώνουν οι κασέτες. Και οι κασέτες του 2011. Έρχονται και με δικαιώνουν οι κασέτες για τις αναμετρήσεις της Παναχαϊκής".
  • "Τα περισσότερα πρόσωπα του 1996 είναι ακόμα εδώ. Όσοι είναι νέοι είναι επιπέδου Βακάλη. Πρόεδρος της ΚΕΔ ήταν ο Μποροβήλος, κατηγορούμενος για στημένα παιχνίδια. Έχετε μεγάλη ευκαιρία. Να γίνει άρση απορρήτου για να δούμε με ποιους μίλησε πριν και μετά τον αγώνα ο Λάμπρου".
  • "Πήγαν να με σκοτώσουν και η υπόθεση θάφτηκε".
  • "Με πήραν τηλέφωνο και μου έλεγαν "δεν με ξέρεις δεν σε ξέρω. Ψάξου ποιος έχει αναλάβει την Ξάνθη από το καλοκαίρι".
  • "Ο διαιτητής αυτός ήθελε να κερδίσει η Ξάνθη. Δεν τους ενδιέφερε η βαθμολογία. Για να στηθούν ματς στο στοίχημα έχουν συνεργάτες που τα παίζουν στο εξωτερικό".
  • "Θέλω την κ. Σουλούκου γιατί είπε στην ΟΥΕΦΑ ότι ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Θωμάς Μητρόπουλος ελέγχουν την διαιτησία. Εννοώ ότι γράφτηκε. Γιατί καλούμαι εγώ για δυσφήμιση; Δεν το θέτω ως θέμα. Θέλω και τους Μάκη Γκαγκάτση και Γιάννη Παπαδόπουλο μάρτυρες".
  • "Με έβαλαν και άκουσα μία κασέτα με δύο προέδρους Α' Εθνικής και τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Εάν βγουν προς τα έξω και ακουστούν θα γκρεμιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Για τον Θωμά Μητρόπουλο, για εισαγγελείς που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στο πρόσωπο του, απόπειρες παράνομου στοιχηματισμού σε αγώνες, καθώς και για χρηματισμούς του Γιάννη Παπαδόπουλου έκανε λόγο ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Αναλυτικά το υπόμνημα που κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας:

"ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Αλεξίου Κούγια του Χρήστου, Δικηγόρου (ΑΜ ΔΣΑ: 8846), κατοίκου Αθηνών, λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, αρ. 55, ως μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ

Επί της υπ’ αρ. 33189/15.10.2018 άσκησης δίωξης από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων για το πειθαρχικό αδίκημα των δυσμενών δημόσιων κρίσεων κατ’ ά. 20Α παρ.1,2 και 3α-β δηλώνω ότι είμαι αθώος και επάγομαι τα κάτωθι:

  • Επί του θέματος της υποτροπής – αίτημα συνεκδίκασης της παρούσας δίωξης με την υπ’ αρ. πρωτ. 33188 λόγω συναφείας.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων (στο εξής Υπεύθυνος Δίωξης) άσκησε την ίδια ημέρα, 15.10.2018, δύο πειθαρχικές διώξεις σε βάρος μου για 3 δηλώσεις μου, μολονότι και οι 3 του ήταν γνωστές με το υπ’ αρ. πρωτ. 32433/10.10.2018 έγγραφο του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ κ. Αλέξανδρου Δέδε.

Ενώ δηλαδή ο Υπεύθυνος Δίωξης μπορούσε να ασκήσει μία δίωξη σε βάρος μου με όλες μαζί τις επίμαχες δηλώσεις μου, επέλεξε να πάρει 2 δηλώσεις, με τις οποίες άσκησε την 1η δίωξη, και μετά να πάρει μια 3η δήλωσή μου και να ασκήσει τη 2η δίωξη με την επιβαρυντική περίσταση της υποτροπής, μολονότι ΟΛΕΣ οι επίμαχες δηλώσεις μου είναι την ίδια ημέρα, 9.10.2018, και αναφέρονται στο ίδιο θέμα, δηλαδή στη διαιτησία του από 08.10.2018 αγώνα μεταξύ ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ – ΠΑΕ ΑΕΛ.

Η ως άνω επιλογή του Υπεύθυνου Δίωξης ήταν εσφαλμένη και καταχρηστική, με αποκλειστικό σκοπό να τριπλασιαστεί το πλαίσιο των σε βάρος μου ποινών, αφού υπάρχουν δύο διώξεις αντί για μια και η 2η δίωξη έχει διπλασιασμένα τα πλαίσια ποινής, παρακάμπτοντας με τη μεθόδευση αυτή την εφαρμοστέα εν προκειμένω διάταξη του άρθρου 4 παρ. 4 του Πειθαρχικού Κώδικα περί συρροής αδικημάτων, η οποία οδηγεί σε σχηματισμό συνολικής ποινής, δηλ. μετριασμό των ποινών, αφού ορίζει ότι «εναντίον όποιου τιμωρείται για δύο ή περισσότερα πειθαρχικά παραπτώματα επιβάλλεται συνολική ποινή (χρηματική, αγωνιστικού αποκλεισμού, διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές, αφαίρεση βαθμών κλπ) αποτελούμενη από τη βαρύτερη ποινή, επαυξανόμενη από το ήμισυ της κάθε μίας από τις υπόλοιπες ποινές. Σε περίπτωση δε δημιουργίας κλάσματος γίνεται στρογγυλοποίηση στην αμέσως επόμενη (μεγαλύτερη) μονάδα.»

Η διάταξη περί συρροής είναι όντως η ορθή διάταξη που έπρεπε να εφαρμοστεί, αφού οι επίμαχες δηλώσεις μου έχουν χρονική και θεματολογική συνάφεια, δηλ. είναι όλες την ίδια ημέρα, αναφέρονται στα ίδια πρόσωπα και γεγονότα, ήτοι στους διαιτητές του από 08.10.2018 αγώνα μεταξύ ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ – ΠΑΕ ΑΕΛ, και γνωστοποιήθηκαν ταυτόχρονα με το ίδιο έγγραφο στον Υπεύθυνο Δίωξης.

Δυστυχώς ο Υπεύθυνος Δίωξης με έχει αδικήσει και στο παρελθόν, αφού στις 21-12-2015 εξέδωσε διάταξη ανάκλησης του καθεστώτος προστασίας μάρτυρα, στο οποίο είχα ενταχθεί από τον Ιούλιο 2011 λόγω της ιδιότητάς μου ως βασικού μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση koriopolis (σχ. 57).

Για τους λόγους αυτούς αιτούμαι να μην εφαρμοστεί η διάταξη περί υποτροπής, αλλά η διάταξη περί συρροής και να συνεκδικαστούν λόγω συνάφειας η παρούσα δίωξη με τη δίωξη υπ’ αρ. 33188, προς το σκοπό έκδοσης μιας ενιαίας απόφασης και της αποτροπής επιβολής υπέρμετρων κυρώσεων.

  • Απόδειξη της αλήθειας των επίμαχων ισχυρισμών και του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος ασκήσεως κριτικής στους διαιτητές του επίμαχου αγώνα

Καταρχάς, διευκρινίζεται ότι οι δηλώσεις μου δεν στρέφονται κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του προέδρου αυτής κ. Ιβάν Σαββίδη, αφού από τη συνέχεια της δήλωσής μου καθιστώ σαφές ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε καμία ανάμειξη στο παιχνίδι ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ – ΠΑΕ ΑΕΛ και ότι οι σχέσεις μου με τον κο Σαββίδη είναι άριστες. Κατά συνέπεια, στο επίκεντρο αυτής της διαδικασίας είναι οι δηλώσεις μου για την εγκληματική διαιτησία στον από 8.10.2018 αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ – ΠΑΕ ΑΕΛ που έληξε με σκορ 1-0. Εισαγωγικά σημειώνεται ότι για όσα θα ακολουθήσουν η ΠΑΕ ΑΕΛ υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης δια του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας για το αδίκημα του άρθρου 132 παρ.1-4 ν. 2725/1999 (σχ. 1).

Ειδικότερα:

Την 8.10.2018 έλαβε χώρα στο γήπεδο Ξάνθη Arena ο ποδοσφαιρικός αγώνας Super League μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ – ΠΑΕ ΑΕΛ (σχ. 2), ο οποίος περιλαμβανόταν στο κουπόνι στοιχήματος του ΟΠΑΠ (σχ. 3) και έληξε με σκορ 1-0. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γεώργιος Λάμπρου με βοηθούς τους Ιορδάνη Απτόσογλου και Γεώργιο Γιαννίκο.

Δυστυχώς πρωταγωνιστές στο συγκεκριμένο αγώνα δεν ήταν οι ποδοσφαιριστές των ομάδων, όπως θα έπρεπε, αλλά ο διαιτητής και οι βοηθοί του λόγω της πληθώρας των εσφαλμένων αποφάσεων του πρώτου και υποδείξεων των λοιπών. Οι εσφαλμένες διαιτητικές αποφάσεις του διαιτητικού team, προεξάρχοντος του διαιτητή Γεωργίου Λάμπρου, δεν ήταν αποτέλεσμα αμέλειας, διότι σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε τα σφάλματα να είναι μοιρασμένα και στις δύο πλευρές και να υπάρχουν παράπονα και από τις δύο πλευρές, ενώ στο συγκεκριμένο αγώνα τα σφάλματα ήταν μονόπλευρα σε βάρος πάντοτε της ΠΑΕ ΑΕΛ και υπέρ της ΠΑΕ Ξάνθη, με τραγικό απολογισμό δύο άδικες αποβολές ποδοσφαιριστών μας και την τελική διαμόρφωση του σκορ 1-0 μετά από κατά κοινή ομολογία εσφαλμένη υπόδειξη πέναλτι αντί για φάουλ, αφού η παράβαση ήταν εκτός της μεγάλης περιοχής του δικού μας τερματοφύλακα.

Αντίθετα, η ΠΑΕ Ξάνθη δεν είχε κανένα απολύτως παράπονο από τη διαιτησία και μάλιστα σε ανακοίνωσή της, ως θα δούμε και στη συνέχεια, δήλωσε ότι το μοναδικό λάθος του διαιτητή ήταν η μη υπόδειξη κόκκινης κάρτας στο ποδοσφαιριστή της Ξάνθης Ντε Λούκας!

Οι αποφάσεις του διαιτητή και οι υποδείξεις των βοηθών σαφώς επηρέασαν την εξέλιξη και το αποτέλεσμα του αγώνα και μάλιστα μονόπλευρα υπέρ της νίκης της Ξάνθης και της ήττας της ΑΕΛ, και, επειδή η Ξάνθη δεν μπορούσε με τις δικές της αγωνιστικές δυνάμεις να επιτύχει τη νίκη, οι διαιτητές οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα, αφού προκάλεσαν την αγωνιστική εξαθλίωση της ΠΑΕ ΑΕΛ με 2 άδικες αποβολές παικτών, ώστε η Ξάνθη να αποκτήσει αθέμιτη αριθμητική υπεροχή (11 παίκτες έναντι 9), με παράνομες υποδείξεις οφσάιντ, ώστε να μην μπορεί να αναπτυχθεί επιθετικά η ΠΑΕ ΑΕΛ, και με ένα δώρο ανύπαρκτο πέναλτι, ώστε να μπορέσει επιτέλους η Ξάνθη να σκοράρει, αφού αλλιώς δεν μπορούσε να το πράξει.

Ακολουθεί κατάλογος εσφαλμένων υποδείξεων των διαιτητών του αγώνα:

1.-Στο 10ο λεπτό του αγώνα στο πλαίσιο διεκδίκησης της μπάλας κοντά στη γραμμή του κέντρου, ο ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ Ξάνθη Pablo De Lukas Torres, ενεργώντας με πρόθεση και εντελώς αντιαθλητικά, επέπεσε με σφοδρότητα στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Radomir Milosavljevic και συγκεκριμένα με όλη του τη φόρα και το βάρος του σώματός του χτύπησε με το αριστερό του πόδι και δη με τις τάπες του αριστερού παπουτσιού του τη δεξιά γάμπα του ποδοσφαιριστή μας, με αποτέλεσμα το δεξί πόδι του τελευταίου να γυρίσει αφύσικα και ανατριχιαστικά και ο ίδιος να ανατραπεί στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους. Ευτυχώς από θαύμα ο ποδοσφαιριστής μας δεν τραυματίστηκε και μετά από λίγα λεπτά σηκώθηκε και συνέχισε το παιχνίδι (οράτε βίντεο αγώνα, φωτογραφίες, σχ. 4-5). Ωστόσο, στο επόμενο παιχνίδι με τη Λαμία (20/10/18) ο Milosavljevic αγωνίστηκε μόνο στα 15 τελευταία λεπτά, διότι είχε ενοχλήσεις στο δεξί πόδι (σχ. 6). Ο διαιτητής του αγώνα Γεώργιος Λάμπρου περιορίστηκε να δείξει στον De Lukas την κίτρινη κάρτα, σημειώνοντας στο φύλλο αγώνα ως αιτιολογία ΕΠ, δηλαδή «προσπάθησε να αγωνισθεί επικίνδυνα κατά αντιπάλου».

Πλην όμως η ορθή υπόδειξη ήταν η απευθείας κόκκινη κάρτα, αφού σύμφωνα με τον Κανόνα 12 των Κανόνων Παιχνιδιού 2018-2019 «Ένας παίκτης, αναπληρωματικός ή παίκτης αντικατασταθείς που διαπράξει κάποιο από τα παρακάτω παραπτώματα αποβάλλεται, διότι: … -> διαπράττει σοβαρό επικίνδυνο (βάναυσο) παιχνίδι….

Ένα τάκλιν ή μια διεκδίκηση που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια ενός αντιπάλου ή χρησιμοποιείται υπερβολική δύναμη ή βαναυσότητα (εχθρότητα), πρέπει να τιμωρείται ως σοβαρό επικίνδυνο (βάναυσο) παιχνίδι.

Όποιος παίκτης πηδά με τα πόδια του προς τον αντίπαλο, για να διεκδικήσει τη μπάλα, από μπροστά ή από τα πλάγια ή από πίσω χρησιμοποιώντας το ένα ή και τα δύο πόδια, με υπερβολική δύναμη ή θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ασφάλεια αντιπάλου, είναι ένοχος σοβαρού επικίνδυνου (βάναυσου) παιχνιδιού.»

[σημείωση: Οι κανόνες του παιχνιδιού και ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ στην ενότητα ΕΠΟ – Κανονισμοί και Δίκαιο]

Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά του De Lukas και στα αθλητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία σχολίασαν το μαρκάρισμά του ως φονικό και ανατριχιαστικό, ότι εμπίπτει στον ορισμό της κόκκινης κάρτας που όμως δεν δόθηκε ποτέ, και ότι θα άξιζε ακόμη και ποινική δίωξη, χαρακτηρίζοντας εσφαλμένο τον πειθαρχικό έλεγχο εκ μέρους του διαιτητή του αγώνα (οράτε ενδεικτικά προσκομιζόμενα δημοσιεύματα, σχ. 7-12). Ακόμη και η γηπεδούχος ομάδα σε ανακοίνωσή της αναγνώρισε ότι έπρεπε να ο ποδοσφαιριστής της να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα, αντί απλώς να δει την κίτρινη (σχ. 13).

Για το ανωτέρω ο Περικλής Βασιλάκης, πρώην διεθνής διαιτητής, πρώην πρόεδρος ΔΕΑΒ και πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, δήλωσε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: «Απαράδεκτη διαιτησία. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας διαιτητής με ένα σπρώξιμο δίνει τόσο εύκολα κίτρινη κάρτα, ενώ δεν έδωσε κόκκινη κάρτα στο βάναυσο μαρκάρισμα του Ντε Λούκας στον Μιλοσάβλιεβιτς.» (σχ. 14)

Η ΠΑΕ ΑΕΛ κατέθεσε καταγγελία κατά του De Lukas ενώπιον του Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ στις 12/10/2018, προκειμένου να επιβληθεί στον ποδοσφαιριστή η δέουσα τιμωρία κατά τον Πειθαρχικό Κώδικα (σχ. 15).

2.-Ίδια περίπτωση σοβαρά επικίνδυνου (βάναυσου) παιχνιδιού έλαβε χώρα στο 38ο λεπτό, όπου ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης Μπαξεβανίδης Δήμος έκανε σκληρή προβολή και με τα δύο πόδια ανατρέποντας στο έδαφος τον ποδοσφαιριστή μας Anton Fatjon, αλλά τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη κάρτα (με αιτιολογία ΕΠ) αντί για κόκκινη (οράτε βίντεο αγώνα και φωτογραφίες, σχ. 16).

3.-Στο 28ο λεπτό ανακόπτεται η επίθεση της ομάδας μας με εσφαλμένη υπόδειξη (από το βοηθό Γιαννίκο) σε θέση οφσάιντ του ποδοσφαιριστή μας Φρανσίσκο Μεντίνα Λούνα («Πίτι»), ο οποίος βρίσκεται μόνος αντιμέτωπος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Από το replay φαίνεται ότι ο ποδοσφαιριστής μας καλύπτεται εμφανώς από τους αντίπαλους παίκτες τη στιγμή της πάσας προς αυτόν (φωτογραφίες, σχ. 17 και άρθρο sdna.gr, σχ. 18).

4.- Στο 37ο λεπτό ανακόπτεται ξανά η επίθεση της ομάδας μας με εσφαλμένη υπόδειξη (από το βοηθό Γιαννίκο) σε θέση οφσάιντ του ποδοσφαιριστή μας Σουάντ Σαχίτι, μολονότι από το replay φαίνεται ότι ο ποδοσφαιριστής μας καλύπτεται εμφανώς και δεν υπάρχει οφσάιντ (όπως αναφέρει και ο εκφωνητής του αγώνα, φωτογραφία σχ. 19).

Οι δύο αυτές συνεχόμενες εσφαλμένες υποδείξεις οφσάιντ δεν μπορεί να οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος.

5.- Εσφαλμένη υπόδειξη 1ης κίτρινης κάρτας στον Nikola Zizic στο 18ο λεπτό για επικίνδυνο παίξιμο (χωρίς την οποία δεν θα υπήρχε 2η κίτρινη κάρτα και αποβολή στο 44), μολονότι στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι ο Zizic διεκδίκησε με προβολή την μπάλα, χωρίς να αγγίξει τον αντίπαλο παίκτη Τζέφρι Σαρπόνγκ (σχ. 20).

6.-Στο 22ο λεπτό εσφαλμένα ο Λάμπρου υπέδειξε πρώτη κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή μας Νικόλαο Καρανίκα για επικίνδυνο παίξιμο (χωρίς την οποία δεν θα υπήρχε 2η κίτρινη κάρτα και αποβολή στο δεύτερο ημίχρονο). Συγκεκριμένα, μετά από πάσα - κεφαλιά συμπαίκτη του ο Καρανίκας κινήθηκε προς την μπάλα σηκώνοντας το αριστερό του πόδι και έρχεται 1ος σε επαφή με την μπάλα. Την ίδια στιγμή ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης Khadda, κινούμενος κάθετα στην πορεία της μπάλας, σήκωσε το αριστερό του πόδι, για να τη διεκδικήσει και αυτός (πιθανότατα ο Καρανίκας δεν τον αντιλήφθηκε καν), με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης αντί για την μπάλα να βρει το πόδι του Καρανίκα και στη συνέχεια να πέσει στο έδαφος χάνοντας την ισορροπία του, ενώ ο Καρανίκας, ευρισκόμενος σε καλύτερη θέση ως προς την μπάλα συνέχισε την κίνησή του προς τα εμπρός. Δηλαδή ο Καρανίκας κλωτσά την μπάλα, ενώ ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής κλωτσά τον Καρανίκα και πέφτει στο έδαφος. Επρόκειτο για επιθετικό φάουλ και επικίνδυνο παίξιμο από τον ποδοσφαιριστή της Ξάνθης Khadda, ο οποίος και έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα. Εντούτοις, ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον Καρανίκα! (οράτε βίντεο και φωτογραφίες, σχ. 21)

7.- Εσφαλμένη υπόδειξη 2ης κίτρινης κάρτας και εσφαλμένη αποβολή του Zizic στο 44ο λεπτό με την αιτιολογία ότι ανέκοψε υποσχόμενη υπόθεση της Ξάνθης ανατρέποντας τον ποδοσφαιριστή Castro, ενώ από το βίντεο προκύπτει ότι δεν επρόκειτο για υποσχόμενη επίθεση, αφού η σέντρα- πάσα του Jendrisek ήταν πολύ δυνατή και ήταν αδύνατο να την προλάβει ο Castro πριν αυτή φτάσει στον τερματοφύλακά μας που ήδη κινείτο προς αυτήν, ακόμη και αν ο Zizic δεν έπεφτε στο έδαφος, όπως σαφώς προκύπτει από το βίντεο (οράτε φωτογραφίες, σχ. 22).

8.-Εσφαλμένη υπόδειξη 2ης κίτρινης κάρτας στον Καρανίκα στο 73ο λεπτό και αποβολή για επικίνδυνο παίξιμο, μολονότι στο βίντεο φαίνεται ότι ο Καρανίκας δεν ήρθε σε επαφή με τον αντίπαλο παίκτη, αλλ’ αντιθέτως ο αντίπαλος παίκτης («Μπρίτο»), προσπαθώντας να αλλάξει κατεύθυνση στη μπάλα, έχασε την ισορροπία του, όπως φαίνεται καθαρά στο replay (σχ.23).

9.- Στο φύλλο αγώνα κατεγράφη ψευδώς ότι δήθεν στο 79ο λεπτό υποδείχθηκε κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή μας Suad Sahiti για ΕΠ (προσπάθεια να αγωνιστεί επικίνδυνα κατά αντιπάλου). Πλην όμως από την επισκόπηση του βίντεο προκύπτει σαφώς ότι ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε φάση με επικίνδυνο παίξιμο του Sahiti, ουδέποτε του υποδείχθηκε κίτρινη κάρτα, ουδέποτε αναφέρθηκε ότι του υποδείχθηκε κίτρινη κάρτα και ουδέποτε υπήρξε οποιοδήποτε σχετικό πλάνο, μολονότι πάντοτε οι κάρτες καταγράφονται από τις κάμερες και παρέχεται σχετική ενημέρωση στο κοινό. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι και στις αθλητικές ιστοσελίδες δεν καταγράφεται κίτρινη κάρτα στον Sahiti, μολονότι καταγράφονται όλες οι υπόλοιπες κίτρινες και κόκκινες (οράτε σχετικό 18)! Ο προπονητής της ομάδας Τζιανλούκα Φέστα και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής επιβεβαίωσαν ότι δεν υποδείχθηκε κίτρινη κάρτα στον τελευταίο και μάλιστα δεν έκρυψαν την τεράστια έκπληξή τους, όταν τους πληροφορήσαμε για το φύλλο αγώνα!

Η ανωτέρω βαρύτατη παράβαση εκ μέρους των μηνυομένων, δηλαδή η ψευδής βεβαίωση κίτρινης κάρτας που δεν δόθηκε ποτέ, έχει τριπλή σημασία: πρώτον, αποδεικνύει την πρόθεσή τους να βλάψουν την ομάδα μας, δεύτερον είχε ως συνέπεια να μας επιβληθεί πρόστιμο 2.000€ λόγω συμπλήρωσης 5 ποδοσφαιριστών με κάρτες (ενώ χωρίς το Σαχίτι θα ήσαν τέσσερις) και τρίτον δικαιολογεί την πιθανολόγηση ότι η κάρτα σημειώθηκε για στοιχηματικούς λόγους, καθώς οι στοιχηματικές εταιρείες (πλην της ΟΠΑΠ ΑΕ) προσφέρουν ειδικά στοιχήματα πονταρίσματος στις κίτρινες και κόκκινες κάρτες που σημειώνονται στους αγώνες.

10.- Κορυφαίο σφάλμα που αλλοίωσε άμεσα και τελεσίδικα το αποτέλεσμα του αγώνα ο κατά γενική ομολογία εσφαλμένος καταλογισμός πέναλτι αντί για φάουλ σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΛ στο 79ο λεπτό, όταν ο ποδοσφαιριστής μας Νικόλαος Γκόλιας ανέτρεψε τον «Μπρίτο» της Ξάνθης με σωματική επαφή που έλαβε χώρα αποκλειστικά εκτός μεγάλης περιοχής της δικής μας εστίας, περίπου 5 μέτρα πριν τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, με αποτέλεσμα να εκτελεστεί το εσφαλμένο αυτό πέναλτι και έτσι να διαμορφωθεί το τελικό σκορ 1-0 και να χάσει η ομάδα μας το παιχνίδι. Σημειωτέον ότι πλησιέστερος βοηθός στη συγκεκριμένη φάση ήταν ο Ιορδάνης Απτόσογλου, ο οποίος είδε ότι η σωματική επαφή των ποδοσφαιριστών έλαβε χώρα πριν την είσοδο του Μπρίτο στη μεγάλη περιοχή, αλλά δεν αντέδρασε στην απόφαση του διαιτητή (σχ. 24).

Κλείνοντας αυτή την ενότητα είναι αναγκαίο να επισημανθεί ότι οι άδικες αποφάσεις του διαιτητή Λάμπρου είχαν περαιτέρω επιπτώσεις και στον επόμενο αγώνα της ΠΑΕ ΑΕΛ που δόθηκε στη Λάρισα με αντίπαλο την ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ στις 20/10/2018, αφού οι αποβληθέντες ποδοσφαιριστές Zizic και Καρανίκας βάσει του κανονισμού δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στον επόμενο αγώνα (ά. 8 παρ.4 Πειθαρχικού Κώδικα ΕΠΟ), ενώ ο Milosavljevic λόγω ενοχλήσεων εξαιτίας αιματώματος στο δεξί πόδι χρησιμοποιήθηκε μόνο σαν αλλαγή στα 15 τελευταία λεπτά του αγώνα, με αποτέλεσμα τη συνολική αποδυνάμωση της ομάδας, η οποία υπέστη τελικώς ήττα από τη Λαμία με σκορ 1-2.

Επίσης, λόγω της τιμωρίας με κάρτα 5 συνολικά ποδοσφαιριστών μας επιβλήθηκε στην εταιρεία μας πρόστιμο 2000€ σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.1α και γ εδ. i του Πειθαρχικού Κώδικα (σχ. 25), ενώ η αλήθεια είναι ότι τελικά μία κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή Sahiti δεν υποδείχθηκε ποτέ, αλλά προσετέθη εκ των υστέρων στο φύλλο αγώνα.

Εξελίξεις μετά τον αγώνα

Η διαιτησία στο συγκεκριμένο αγώνα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και γενική κατακραυγή στον αθλητικό τύπο (οράτε αναφερθέντα δημοσιεύματα και επιπλέον σχετικά 26-27). Ορισμένοι δημοσιογράφοι μάλιστα υπενθύμισαν ότι διαμαρτυρίες για το διαιτητή Λάμπρου είχε εκφράσει στην προηγούμενη σεζόν και ο ΟΦΗ, κάνοντας λόγω για αλλοίωση του αποτελέσματος του αγώνα της ομάδας αυτής με τον Πανιώνιο (22.12.2017) και χαρακτηρίζοντας τον διαιτητή «Άγιο Βασίλη», αλλά η Παναχαϊκή, η οποία δια στόματος του τεχνικού διευθυντή της Κώστα Κατσουράνη, χαρακτήρισε το διαιτητή «επικίνδυνο», που αν μπορούσε, θα έκανε πιο πολλά υπέρ της αντίπαλης ομάδας (Άρης). Πλην όμως αυτά η ΚΕΔ τα παρέβλεψε και επέτρεψε στο Γεώργιο Λάμπρου να διαιτητεύσει αγώνα Super League στην αρχή της φετινής σεζόν (σχ. 28-29)

Συνέπεια της κακής διαιτησίας του Λάμπρου ήταν ότι η ΚΕΔ σε πρώτη φάση τον αντικατέστησε από τέταρτο διαιτητή στο εξ αναβολής παιχνίδι Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Λαμίας (σχ. 30) και μέχρι σήμερα δεν έχει οριστεί ξανά διαιτητής.

Περαιτέρω, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την αποχώρησή μου από το ΞΑΝΘΗ ARENA, έλαβα τηλεφώνημα στο κινητό μου από το Γιάννη Παπαδόπουλο, πρώην υπάλληλο της ΕΠΟ, πρωτοδίκως καταδικασθέντα σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα στο πλαίσιο της υπόθεσης koriopolis (σχ. 58), η οποία δικάζεται ήδη σε δεύτερο βαθμό, στενό συνεργάτη του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημητρίου Μελισσανίδη (σχ. 31) και εμπλεκόμενο για λογαριασμό Μελισσανίδη στις διαδικασίες εκλογών στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης και Αιτωλοακαρνανίας το Μάιο 2018 (σχ. 32-33). Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα ενώπιον της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ (23/7/2018), ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι ο άνθρωπος που εκπροσώπησε την ΠΑΕ ΑΕΚ στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, κατασκευάζοντας μεταχρονολογημένο και παράνομο συμφωνητικό μονομερούς ανανέωσης του διετούς συμβολαίου για ένα ακόμη χρόνο, το οποίο όμως τελικά κρίθηκε από την Επιτροπή άκυρο και μη δεσμευτικό! (σχ. 35-37)

Επειδή είχα προηγουμένως χαρακτηρίσει σε δηλώσεις μου το διαιτητή Λάμπρου ως διαιτητή τοποθετηθέντα στους αγώνες Super League από το Μελισσανίδη, ο Παπαδόπουλος μου είπε ότι ο Μελισσανίδης δεν έχει σχέση με όσα έγιναν στον αγώνα, ότι πρέπει να «ψαχτώ» αλλού και ότι η Ξάνθη ανήκει στην πραγματικότητα στον ΠΑΟΚ, πλην όμως δεν πίστεψα το συγκεκριμένο ισχυρισμό, αφενός επειδή ο Γιάννης Παπαδόπουλος δεν είναι αξιόπιστο πρόσωπο, αφετέρου διότι οι σχέσεις μου με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδη είναι άριστες για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί η αιτία των αποφάσεων των διαιτητών του αγώνα.

Αντίθετα, είναι χείριστες οι σχέσεις μου με τον εργοδότη του Γιάννη Παπαδόπουλου Δημήτρη Μελισσανίδη ειδικά μετά την επίθεση που δέχθηκα στις 07/09/2017 από τον ίδιο το Μελισσανίδη και τους σωματοφύλακες - μπράβους του στην Aqua Marina Βουλιαγμένης, για την οποία επίθεση υπέβαλα μήνυση στο Α/Τ Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης (σχ. 38-41), ενώ η ΠΑΕ ΑΕΚ κατέθεσε εναντίον μου στις 12/9/2017 καταγγελία ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας για δυσμενείς κρίσεις κατά του διαιτητή Ευαγγέλου (σχ. 42).

Όπως ανακάλυψα εκ των υστέρων, στις 5/10/2018, δηλ. 3 μέρες πριν τον αγώνα, στην αθλητική ιστοσελίδα www.to10.gr είχε αναρτηθεί δημοσίευμα από δημοσιογράφο με το ψευδώνυμο "Ο ΠΑΡΑΓΚΑΣ", όπου σχολιάζοντας τους ορισμούς διαιτητών για την 6η αγωνιστική, ανέφερε για τον Λάμπρου "Καρτάκιας ο Λάμπρου. Οι φίλοι του στην Αθήνα είναι εχθροί του Κούγια", ενώ μετά τον αγώνα το βράδυ της 8/10/2018 το ίδιο πρόσωπο ανήρτησε νέο δημοσίευμα, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Ποιοι είναι οι καλοί φίλοι του Λάμπρου; Ο Γιαννάκης και ο Τριτσώνης [σημείωσή μου: ο υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας της ΚΕΔ]. Ο Λάμπρου είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις διαιτητών της Σούπερ Λιγκ που ανήκει σε Ένωση της αντιπολίτευσης. Όταν είχε ανακοινωθεί ο πίνακας, ο Παράγκας είχε επισημάνει ότι ο Λάμπρου χρωστάει την… ένταξη και προαγωγή του σε Γιαννάκη Παπαδόπουλο και Τσιτσώνη». Πράγματι, αναζητώντας παλαιότερες αναρτήσεις από την ίδια ιστοσελίδα βρέθηκε το από 28/08/2018 δημοσίευμα του Κώστα Καίσαρη με τίτλο «Χθες εκβιασμός, σήμερα εξυγίανση», όπου αναφερόμενος στην ανάρτηση των πινάκων διαιτητών για τη φετινή σεζόν είπε για το Λάμπρου «Ο δε Λάμπρου μπορεί να ανήκει στην ΕΠΣ Ευβοίας, αλλά αναφορά δίνει στον Τριτσώνη και η πιάτσα τον θεωρεί επιρροής - Γιαννάκη», όπου με το όνομα «Γιαννάκης» είναι σαφές ότι εννοείται ο Γιάννης Παπαδόπουλος (σχ. 43-45).

Στις 11.10.2018 η ΠΑΕ ΑΕΛ ζήτησε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ τη διαγραφή όλων των διαιτητών του επίμαχου αγώνα από τους πίνακες διαιτητών της Super League, πλην όμως μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση (οράτε την από 19.10.2018 απάντηση του κ. Pereira, επικεφαλής της ΚΕΔ, σχ. 46-47).

Την ίδια ημέρα, 11.10.2018, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, σε εστιατόριο κοντά στο Hilton, συνάντηση εκπροσώπων της FIFA και της UEFA με εκπροσώπους των λεγόμενων 4 μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων (Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ). Όπως έγινε γνωστό μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, νομική σύμβουλος και γενική διευθύντρια, Ευαγγελία (Λίνα) Σουλούκου προχώρησε σε καταγγελίες κατά συγκεκριμένων προσώπων αναφορικά με τη διαιτησία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ (σχ. 48), «Μίλησε για παρουσία μπράβων και ποινικών που ‘λυμαίνονται’ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έκανε λόγο για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης και περιέγραψε τον τρόπο δράσης της. Μίλησε με ονόματα ‘για τον τρόπο με τον οποίο ελέγχεται η διαιτησία’. Και φυσικά δεν γινόταν να μην αναφερθεί στην ΚΕΔ και στους Τριτσώνη, Κουκουλάκη και Περέιρα. Το σημαντικότερο στοιχείο που προκύπτει από τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση της Πέμπτης αφορά τις επίσημες καταγγελίες από πλευράς Σουλούκου για την ΚΕΔ. Συγκεκριμένα ανέφερε τα ονόματα των Θωμά Μητρόπουλου και Γιάννη Παπαδόπουλου, ότι ουσιαστικά είναι οι δύο άνθρωποι που ελέγχουν την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Δεν περιορίστηκε όμως μόνο εκεί. Η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ ενημερώθηκαν από χείλη εκπροσώπου μεγάλης ομάδας (όπως αναφέρουμε και στον πρόλογο του ρεπορτάζ) και αυτή ήταν ο Ολυμπιακός, ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δρα μια ‘εγκληματική οργάνωση’, η οποία κάνει ό,τι θέλει στη Σούπερ Λίγκα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα να μην παίζεται επί ίσοις όροις.»

Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι ο Θωμάς Μητρόπουλος, πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Αιγάλεω, έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα σε ποινή φυλάκισης 3 ετών, στο πλαίσιο της υπόθεσης koriopolis, καθώς και πρωτοδίκως, σε ποινή κάθειρξης 12 ετών, για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος δύο συνεργατών του από την περίοδο που ήταν ιδιοκτήτης της ως άνω ΠΑΕ (σχ. 49-50). Σήμερα ο Θωμάς Μητρόπουλος λόγω των γνωριμιών του στο ποδόσφαιρο είναι αφανής συνεργάτης του Δημητρίου Μελισσανίδη στη μάχη για τον έλεγχο των ΕΠΣ (σχ. 51-53).

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις 29.10.2018 έλαβε χώρα ο αγώνας ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ – ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (σκορ 2-1), όπου και πάλι παρατηρήθηκαν σοβαρά λάθη των διαιτητών υπέρ της Ξάνθης και σε βάρος της φιλοξενούμενης ομάδας (αυτή τη φορά σε βάρος του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ), συμπεριλαμβανομένης εσφαλμένης υπόδειξης πέναλτι με ευθύνη του διαιτητή του αγώνα Βαγγέλη Μανούχου (σχ. 54).

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρεται και σε μεταγενέστερη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ, από την αρχή του πρωταθλήματος και από συνολικά 8 αγωνιστικές (μέχρι την 25.10.2018), μόλις σε 2 αγώνες είχαμε αντικειμενικές διαιτησίες από διαιτητές, ενώ στις υπόλοιπες 6 σημειώνονται σοβαρά διαιτητικά σφάλματα που επηρεάζουν ευθέως το τελικό αποτέλεσμα (σχ. 55). Παράλληλα, όπως επιβεβαιώνεται και από δημοσιεύματα σε αθλητικές ιστοσελίδες, η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει το μεγαλύτερο αριθμό κίτρινων καρτών από όλες τις ομάδες της Super League (μέχρι τις 10.10.2018 33 κίτρινες κάρτες, με δεύτερη ομάδα τον Λεβαδειακό με 25 κίτρινες) - σχ. 56.

Επειδή εκ των ως άνω προκύπτει ότι δεν τέλεσα το πειθαρχικό παράπτωμα των δυσμενών δηλώσεων σε βάρος αξιωματούχων άλλων ΠΑΕ ή της ΕΠΟ.

Επειδή προς επίρρωση των ανωτέρω επικαλούμαι και προσκομίζω:

  • Την από 07/11/2018 μηνυτήρια αναφορά της ΠΑΕ ΑΕΛ ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης δια του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας
  • Το από 8/10/2018 φύλλο αγώνα
  • Το κουπόνι στοιχήματος ΟΠΑΠ της 8 Οκτωβρίου 2018
  • Ένα dvd με το βίντεο του αγώνα ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ – ΠΑΕ ΑΕΛ
  • Έγχρωμες φωτογραφίες με το φάουλ του De Lukas στον Milosavljevic
  • Στατιστικά αγώνα ΠΑΕ ΑΕΛ – ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ της 20/10/2018, όπου φαίνεται ότι ο Milosavljevic μπήκε αλλαγή στο 75ο λεπτό
  • Το από 8/10/2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.protathlima.com με τίτλο «Το ‘δολοφονικό’ μαρκάρισμα στην Ελλάδα που δεν τιμωρήθηκε με κόκκινη»
  • Το από 8/10/2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.altsantiri.gr με τίτλο «Μαρκάρισμα για… ποινική δίωξη στο ματς Ξάνθη - ΑΕΛ»
  • Το από 8.10.2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.kerkida.net με τίτλο «Έδωσε κίτρινη στον ορισμό της κόκκινης»
  • Το από 8.10.2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.gazzetta.gr με τίτλο «Έδωσε κίτρινη στον… ορισμό της κόκκινης!»
  • Το από 8.10.2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.sdna.gr με τίτλο «ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ‘Δολοφονικό’ μαρκάρισμα δεν τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα!»
  • Το από 8/10/2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.sport-fm.com.cy με τίτλο «Το ανατριχιαστικό τάκλιν του Ντε Λούκας»
  • Το από 8/10/2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.gazzetta.gr με τίτλο «ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ: ‘Μοναδικό λάθος η μη αποβολή του Ντε Λούκας»
  • Το από 11.10.2018 δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με τίτλο «Περικλής Βασιλάκης: 1000 φορές VAR στην Ελλάδα – Για να αποφευχθούν λάθη σαν αυτά του Λάμπρου στον Αγώνα Ξάνθης - ΑΕΛ»
  • Την από 12/10/2018 καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΛ κατά του De Lukas ενώπιον του Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ
  • Φωτογραφίες με το φάουλ Μπαξεβανίδη σε βάρος Anton Fatjon
  • Φωτογραφία που δείχνει ότι ο ποδοσφαιριστής μας «Πίτι» δεν βρίσκεται σε θέση οφσάιντ
  • Το από 8.10.2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.sdna.gr με τίτλο «Η σφαγή της χρονιάς στην Ξάνθη!»
  • Φωτογραφία που δείχνει ότι ο ποδοσφαιριστής μας Σαχίτι δεν βρίσκεται σε θέση οφσάιντ
  • Φωτογραφίες υποδειχθέντος φάουλ του Zizic στον Τζέφρι Σαρπόνγκ
  • Φωτογραφίες υποδειχθέντος φάουλ του Καρανίκα στον Khadda
  • Φωτογραφίες φάσης φάουλ του Zizic στον Castro
  • Φωτογραφίες υποδειχθέντος φάουλ του Καρανίκα στον Μπρίτο
  • Φωτογραφίες υποδειχθέντος πέναλτι
  • Την υπ’ αρ. 159/12.10.2018 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου Super League Ελλάδα
  • Το από 8/10/2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.sportdog.gr με τίτλο "Σφαγή κατά της ΑΕΛ - Νίκησε με δύο αποβολές και πέναλτι... εκτός περιοχής η Ξάνθη!"
  • Το από 8/10/2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.pressaris.gr με τίτλο "Νέα αλλοίωση: νίκη της Ξάνθης με φάουλ που βαπτίστηκε πέναλτι - Η βαθμολογία"
  • Το από 9.10.2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.gnomip.gr με τίτλο «Παναχαϊκή και Κατσουράνης φώναζαν από πέρσι για τον διαιτητή Λάμπρου!»
  • Το από 9.10.2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.sdna.gr με τίτλο «Η ποδοσφαιρική πιάτσα ξέρει καλά το όνομα Λάμπρου…»
  • Το από 10.10.2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.soccerplus.gr με τίτλο «Η ΚΕΔ αντικατέστησε τον Λάμπρου με τον Βρέσκα στο παιχνίδι κυπέλλου ΑΕΚ - Λαμία»
  • Το από 9.10.2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.reader.gr με τίτλο «Κούγιας: Το ‘δεξί χέρι’ του Μελισσανίδη έριξε το φταίξιμο για τη διαιτησία με την Ξάνθη στον Σαββίδη»
  • Το από 16.5.2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.evros-news.gr με τίτλο «Το ‘δεξί χέρι’ του Μελισσανίδη στην Αλεξανδρούπολη για τις εκλογές της ΕΠΣ Έβρου»
  • Το από 8/6/2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.sportdog.gr με τίτλο «Τα ‘τσεπώνει’ και έρχεται στην ΑΕΚ, ‘τσοντάρει’ ο Τίγρης – Ποιος ‘σκάει’ και γιατί ‘πάγωσαν’ όλα»
  • Το από 23.7.2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.gavros.gr με τίτλο «Ξεφτιλίστηκαν οι ψεύτες!»
  • Το από 23.7.2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.a-sports.gr με τίτλο «Σκάνδαλο: Μεταχρονολογημένο συμβόλαιο με τον Λάζαρο εμφάνισε η ΑΕΚ!»
  • Το από 23.7.2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.iapopsi.gr με τίτλο «Η ΑΕΚ εμφάνισε συμβόλαιο για Λάζαρο, αλλά ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι είναι άκυρο»
  • Το από 10.9.2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.sdna.gr με τίτλο «Απόφαση για Λάζαρο: Άκυρο το συμβόλαιο με ΑΕΚ, συνέχεια στο Διαιτητικό»
  • Το από 9/9/2017 αντίγραφο βιβλίου αδικημάτων και συμβάντων του Α/Τ Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
  • Την από 9/9/2017 ιατρική βεβαίωση
  • Έγχρωμες φωτογραφίες
  • Το από 8/9/2017 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.tanea.gr με τίτλο «Απρόκλητη επίθεση δέχτηκε ο Αλέξης Κούγιας από τον Δημήτρη Μελισανίδη – Τι απαντά ο δικηγόρος»
  • Την από 12/9/2017 καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ και του Αλεξίου Κούγια ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ
  • Το από 28.8.2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.to10.gr με τίτλο «Χθες εκβιασμός, σήμερα εξυγίανση»
  • Το από 5/10/2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.to10.gr με τίτλο «Φασόν τους ορισμούς ο Σκουλάς»
  • Το από 8/10/2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.to10.gr με τίτλο «Γιατί ο ‘Παράγκας’ ξέρει: ‘Καρτάκιας ο Λάμπρου. Οι φίλοι του, στην Αθήνα είναι εχθροί του Κούγια»
  • Το από 11/10/2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.gazzetta.gr με τίτλο «Η επιστολή της ΑΕΛ για τη διαγραφή του Λάμπρου και των βοηθών του»
  • Το από 19/10/2018 έγγραφο του επικεφαλής της ΚΕΔ/ΕΠΟ Vitor Melo Pereira
  • Το από 14.10.2018 φύλλο της εφημερίδας ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
  • Το από 27.1.2017 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.sdna.gr με τίτλο «Φυλάκιση σε Θωμά και Ριαβόγλου για το ‘Koriopolis’»
  • Το από 20.2.2017 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.sport24.gr με τίτλο «Ποινή φυλάκισης 12 ετών στον Θωμά Μητρόπουλο»
  • Το από 26.1.2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.to10.gr με τίτλο «Τίγρης – Θωμάς: Σμίξανε τα αηδόνια στην ΕΠΣ Αθηνών»
  • Το από 19.2.2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.mikrometoxos.gr με τίτλο «Το πλυντήριο της εξυγίανσης – Η επιστροφή του Θωμά, του Αχιλλέα και του Βασίλη!!!!»
  • Το από 12/6/2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.fmvoice.gr με τίτλο «Στον Μελισσανίδη η Αιτωλοακαρνανία»
  • Το από 30.10.2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.sdna.gr με τίτλο «Τρίτη παραπομπή φέτος στην Ξάνθη, στον ‘τάκο’ κι ο Μανούχος»
  • Την από 25.10.2018 ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ
  • Το από 10.10.2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.sdna.gr με τίτλο «Πρωταθλήτρια… μακράν η Λάρισα στις κάρτες»
  • Την από 21.12.2015 ανάκληση διάταξης προστασίας μάρτυρα του Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Γεωργίου Λαΐνη
  • Το από 28.2.2018 δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.sdna.gr με τίτλο «Koriopolis: Όλες οι ποινές»

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ - ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Να απαλλαγώ πάσης κατηγορίας και να διαβιβασθεί η δικογραφία στον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ προς διερεύνηση των πειθαρχικών παραπτωμάτων των ως άνω αναφερόμενων προσώπων.

Αθήνα, 08/11/2018

Ο ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΕΓΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ