Κούγιας: "Πουλάω 3 εκατ. ευρώ την ΑΕΛ και αποχωρώ"

Κούγιας: "Πουλάω 3 εκατ. ευρώ την ΑΕΛ και αποχωρώ"

Ο Αλέξης Κούγιας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη το απόγευμα στην οποία σημείωσε πως ο πόλεμος που δέχεται τον αναγκάζει να πουλήσει την ΑΕΛ αντί 3 εκατ. ευρώ και σημείωσε πως δεν θα ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο.

Συνέντευξη Τύπου την οποία είχε προαναγγείλει από την Δευτέρα παραχώρησε την Τετάρτη το απόγευμα ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας.

Σε αυτή τόνισε πως είναι διατεθειμένος να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΑΕΛ αντί 3 εκατ. ευρώ και να σταματήσει την εν γένει ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο.

Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε λόγω του πολέμου που τόνισε πως δέχεται από την ερασιτεχνική ΑΕΛ. Σημείωσε όμως ότι είναι εγγυημένη η λειτουργία της ομάδας αν δεν βρεθεί σύντομα αγοραστής.

«Ξεκινάω με μια ευχή. Ο παλιός γιατρός της ομάδας μας ο κ. Καραμπάτσας να γίνει καλά. Η απόφαση που πήρα είναι αμετάκλητη. Αποφάσισα να αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο. Από σήμερα οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να αγοράσει τις μετοχές είμαι στη διάθεσή του, η τιμή είναι 3 εκατομμύρια ευρώ. Όποιος θέλει να πάρει μια ιδιόκτητη ΠΑΕ που έχει την ιστορία της ΑΕΛ και όλα τα υπόλοιπα είμαι εδώ.

Είχα αποφασίσει να μείνω για όλη μου την ζωή. Ερχόμενος εδώ, ένιωσα τη λαχτάρα του κόσμου και πίστευα ότι στην πορεία θα γεμίζαμε τις εξέδρες. Ήξερα ότι θα παλέψω με το παρασκήνιο, αλλά πίστευα ότι έχοντας πίσω μου την ιστορία της ΑΕΛ που προκαλεί σεβασμό θα πήγαιναν όλα καλά. Δεν είχα λοιπόν να φοβηθώ τίποτα. Όταν πήρα την ΑΕΛ υπήρχε ένα δελτίο. Είχα στο μυαλό μου γνωρίζοντας το ποδόσφαιρο, ότι θα πετύχω ένα αποτέλεσμα με χρήματα λιγότερα από αυτά που έδωσαν οι προηγούμενοι. Έβαλα στόχους για την επόμενη 5ετία.

 

Δεν περίμενα πως θα έβριζαν εμένα και τους δικούς μου ανθρώπους. Με ενορχηστρωτή την ερασιτεχνική ΑΕΛ. Δεν περίμενα να γίνεται ένας τόσο λυσσασμένος πόλεμος εναντίον μου. Φτάσανε στο σημείο να κατασκευάσουν μία υπόθεση ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση στην Λάρισα και εγώ είμαι επικεφαλής. Δεν περίμενα λοιπόν να συναντήσω τέτοιο περιβάλλον.

Παραδίδω ένα προπονητικό κέντρο, παραδίδω ένα γήπεδο ανακαινισμένο, το ΑΕΛ FC ARENA. Παραδίδω την ΑΕΛ με ένα ραδιόφωνο. Στο τέλος αν αυτός ο πόλεμος οδηγήσει σε ένα νέο μεσσία αγοραστή θα φανεί το επόμενο διάστημα. Μέχρι τότε δεν θα αφήσω την ομάδα μου να ξανά πάει εκεί που είναι. Αν δεν βρεθεί αγοραστής, η λειτουργία της ομάδας είναι εγγυημένη. Δεν μπορώ να πολεμήσω την ανώνυμη και άνανδρη βρομιά».

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24